...cati stramosi ai tu, marduk? Spune un numar aproximativ.
Nu conteaza, ceea ce conteaza, pentru mine, este ca nu sunt nici rusi, nici greci, nici turci, sarbi, unguri, bulgari etc. sunt ROMANI, poate ca printre stramosii mei din Bucovina, macar unul a avut o linie directa protoromana. Daca unii dintre acestia or fi ucis cativa lesi, muscali, tatari sau unguri, inseamna ca daca eu sunt azi aici, s-au descurcat, cumva au spravietuit indeajuns ca sa-si trimita mai departe mostenirea primita de la stramosii lor.
...am spus ca au fost si bune, si rele.
Da, dar preferi sa le scoti in evidenta pe cele rele, alea bune nu sunt bune, pentru ca doar stramosii nostri au vrut sa se imbogateasca, n-au avut in cap niciodata sentimentul national in ceea ce priveste unirea etc. Curentul asta paraca prinde aripii de zmeu, in gura unora, cand vine vorba de istoria buna a romanilor, de faptele lor bune, alea cate or fi fost reale neinflorite de D. Almas si propaganda comunist-nationalista. Avram iancu a facut numai rele in timp ce de cealalta parte exista numai eroi desi au ucis romani la fel cum romanii au ucis unguri.
Este un rationament gresit.Daca tu alegi, de pilda, sa omori un om, un stranepot de-al tau poate sa spuna "daca eu am facut studii universitare inseamna ca marduk a facut bine sa omoare omul ala"
Daca prin omorul ala am reusit sa ma salvez de la moarte, sa-mi salvez bunurile, pamantul etc. atunci stranepotul meu poate sa zica asta.
...De unde stii ca daca nu ar fi procedat altfel acum Romania ar fi fost o tara mai mare, mai curata, mai bogata...?
Dar tu de unde stii contrariul? Poate ca daca nu luau deciziile alea, rele in opinia unora, nici nu mai existam azi ca stat sau ca popor, eram minoritate maghiara, ucrainieana sau rusa.
Cine vorbeste despre denigrare? A spune adevarul nu inseamna denigrare.
Spune adevarul, dar nu-i prezenta pe stramosii tai doar ca potentiali talhari, cuceritori fara scrupule, avari, fara neam si tara, fara un tel etc. Negru Voda a fost poate cuman, dar sub conducera sa cumanii si protoromanii au facut si-au dres, Mihai Viteazul era fiu de hangita din Targul de Floci, dar sub conducerea sa romanii au realizat ca pot trai sub aceiasi domnie etc. Tot mai multi istorici au tendinta sa minimalizeze actiunile poporului roman, indiferent sub ce conducatori s-ar fi aflat acestia.
Nu. Marea Britanie a decis sa paraseasca grupul daca grupul nu isi schimba regulile.
Pa nu ziceai ca membri grupului trebuie sa respecte legile, regulile grupului!?!?
...daca vrea sa incalce regulile UE nu are decat sa iasa din UE...
N-a fost de ajuns exemplul cu UK? mai sunt si altele in care altii fac apel la suveranitatea lor cand au nevoie. Sa-ti amintesc de Germania si northstream? la legaturile dintre Germania si Rusia peste capul Bruxelles-lui, la faptul ca la 70 de ani de la WW2 Germania a acceptat sa acorde despagubiri soldatilor rusi ce s-au aflat in prizonierat, dar Rusia nu zice nimic de victimile din padurea Katin, de civilii romani deportati in Siberia la ocuparea Basarabiei.