Crezi ca prin argumentele tale le poti arata ADEVARUL?
Cred ca argumentele mele sunt corecte si ca ceea ce spun reprezinta adevarul.
De cxe vrei sa creda toata lumea ca USA are intentii bune iar Rusia intentii rele?
Adevarul este ca Rusia are intentii rele. Deocamdata Rusia a atacat Ucraina, nu SUA, asa ca intentiile SUA nu fac obiectul acestei discutii.
tu vrei sa ma faci sa cred ca USA vrea sa fie pace peste tot in lume
Eu de fapt spun ca Rusia a provocat razboiul atacand o tara care nu-i facuse nimic. Nu are legatura cu SUA. SUA nu este parte in conflict, nu este cauza a conflictului, nu vad de ce vorbim despre SUA atat timp cat Rusia a atacat Ucraina care voia o apropiere economica de UE.... Unde apare SUA aici?!
Te mai intreb inca odata, cine stabileste ce metode sunt legale?
Nu inteleg de ce ma intrebi. Nu este clar ca atat timp cat Rusia s-a angajat sa respecte integritatea, suveranitatea si granitele Ucrainei, iar apoi anexeaza teritorii ucrainiene, asta inseamna ca Rusia nu isi respecta propriile angajamente?!
Cand "partenerii" schimba regulile in timpul jocului, ceva este in neregula
Bineinteles. Regula postbelica este ca granitele sunt batute in cuie, ca nimeni nu ridica pretentii teritoriale de la vecini indiferent de trecutul istoric, ca singura, dar singura posibilitate ca un teritoriu sa treaca de la o tara la alta este prin acordul celor doua parti. Rusia a incalcat regula in ceea ce priveste Ucraina. Acest lucru este, asa cum spui si tu, in neregula.
Sti din cate tratate s-a retras Rusia de cativa ani incoace? de ce s-a retras? pentru ca vrea sa cucereasca lumea?
Nu stiu din cate, nu le-am numarat. Spune-i tu. Nu stiu nici de ce s-a retras. Spune-mi tu.
sau pentru ca se vede inconjurata de NATO, care bineinteles are numai intentii serioase, de prietenie si cooperare. Cum se face ca toate aceste tratate sunt incalcate doar de Rusia?
Daca te uiti pe harta o sa vezi ca acest lucru este imposibil: NATO nu are cum sa inconjoare Rusia. Este o chestiune de geografie....
China, Mongolia, Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia, Finlanda nu sunt si, cele mai multe dintre ele, nici nu vor fi in NATO vreodata. Unde vezi tu Rusia inconjurata?!
Cum de Rusia incalca tratatele? Pai ce sa-ti spun mai mult decat ti-am spus pana acum, ca asta este traditia ruseasca? Ca ei niciodata nu respecta nimic din ceea ce se angajeaza sa respecte? Ca Rusia este statul agresor, statul care incalca tratate, care incalca promisiuni si angajamente, ca Rusia este cea care a provocat razboiul din cauza unor ambitii stupide, de secol XIX? Ce vrei sa iti spun mai mult decat ce iti tot spun degeaba de aproape un an?
Pai daca este un esec sa si-l asume cei care au gresit si sa-si ia jucariile si sa plece acasa, nu sa continue sa se joace in curtea mea, cu speranta ca rusii vor intelege ce vor ei.
Sa isi asume ca au gresit incercand sa trateze Rusia ca pe un partener, asta zic eu. Sa o trateze ca pe un adversar. Nu sa "plece acasa" (ce-o fi insemnand asta nu stiu), ci sa se consolideze si mai bine in vecinatatea acestui stat mare si agresiv, pentru a-i limita posibilitatile de extindere prin forta in dauna vecinilor.