QUOTE(Marduk @ 11 Aug 2015, 04:46 PM)
Cand acuzi un om, un sat, un targ, un oras, o tara trebuie sa vezi daca acel caz nu este ceva normal si firesc la altii, nu in ziua in care s-a produs evenimentul ci in istorie.
Sigur... Daca acum pe cineva astazi de pedofilie (de exemplu) trebuie intai sa vad daca nu cumva cine stie unde si cine stie cand in istorie relatiile sexuale cu copii de 10-12 ani nu erau considerate normale... Ca daca erau normale in Imperiul Bizantin acum 1500 de ani, atunci omul de azi are o scuza, hai sa nu il condamnam...
Nu-mi vine sa cred ce aberatii poti sa scrii...
2-3 condamnati pe cauza asta?!!?? e prea putin
Discutam despre asta daca vrei la politica interna.
Azi statele occidentale dau lectii de democratie, dar daca ne uitam prin istorie, observam ca n-a fost asa mereu, multi dintre profesori de azi s-au comportat mai rau decat Rusia azi.
Ai dracului americani, cum sa tina ei lectii de democratie cand aveau sclavi pana acum vreo suta si ceva de ani? Cum sa tina britanicii lectii de democratie, doar stim ce au facut in India? Cum sa tina lectii de democratie germanii, dupa ce au facut doua razboiae mondiale? Cum sa fie un model pentru Europa tarile nordice, sa ne amintim cum terorizau vikingii Europa?!
Pe bune, faci misto?! Ca daca vorbesti serios am mari dubii ca ai anii aia pe care se presupune ca ii ai, ma intreb daca ai terminat scoala generala....
era doar un exemplu
Un exemplu cretin.
Trebuie sa recunosti ca UE impune anumite standarde obligatorii, pe care unii asociati, parteneri nu le respecta din motive diverse. N-am sa stau acum sa caut care sunt acestea, un exemplu a fost cel cu taierea porcului la romani, care ar fi valabil si pentru rusii ortodocsi
Cand ai vazut tu sa oblige UE o tara ca Rusia sa taie porcii dupa nu stiu ce reguli? Regulile UE se aplica membrilor UE. Rusia nu are de gand sa intre in UE, UE nu are de gand sa integreze Rusia, asadar rusii pot sa isi taie animalele dupa obiceiurile lor barbare. Nu ii obliga nimeni sa schimbe nimic. Alt exemplu de reguli absurde pe care UE le impune Rusiei, de reguli pe care, dupa cum zici tu, Rusia nu le poate respecta, mai ai?!
dar nici nu i-a impus nimeni sa nu-si ajute conationalii in cazul in care acestia ar ajunge sa ceara pe cale armelor, autonomia, independenta etc
Rusia insasi s-a obligat sa respecte granitele vecinilor, asa ca nu are nici un drept sa isi ajute conationalii din alte tari daca aia se revolta impotriva autoritatilor. Asa cum nici Romania nu ar avea vreun drept sa intervina daca niste ciudati de prin Valea Timocului, sa zicem, s-ar apuca sa puna mana pe arme si sa incendieze cldirile oficiale sarbe.
tratatu respectiv nu spune fata de cine trebuie Rusia sa apere Ucraina! o poate apara chiar si in cazul unor lupte interne, razboi civil, atac extern etc
Ceea ce dovedeste inca o data ca vorbesti despre lucruri despre care habar nu ai. Arata-mi si mie unde in textul memorandumului scrie imbecilitatea asta, te rog.
Trebuie sa recunosti ca UE-USA au gresit cand s-au lasat atrase in smecheria asta cu armele atomice ale Ucrainei, credeau ca Rusia este in genunchi si cere indurare, ca pot sa faca ce vor in zona de influenta a fostei URSS
Trebuie sa recunosti ca habar nu ai despre ce vorbesti. Unde dracului vezi tu in textul memorandumului ceva din care sa tragi astfel de concluzii tampite?
Uite:
https://en.wikisource.org/wiki/Ukraine._Mem...rity_AssurancesDar, evident, vorbesti fara sa ai habar, daca binevoiai sa te uiti macar in treacat pe text inainte sa vorbesti despre el ai fi observat ca nici vorba de "Rusia in genunchi", era un tratat in care trei parti egale in drepturi si obligatii (SUA, UK si Rusia) se obliga
să respecte independența și suveranitatea și frontierele existente ale Ucrainei. Cum rezulta din asta faptul ca Occidentul considera Rusia in genunchi???????! Ar fi trebuit sa scrie acolo ca Rusia are dreptul sa faca orice vrea cu granitele si cu teritoriul vecinilor? Sau ce voiai sa scrie ca sa consideri matale ca Rusia era tratata corect?
Exagerezi, sti foarte bine ca nu despre asta este vorba
Exact asta te-am intrebat. Ai spus ca regulile occidentale nu pot fi respectate de toti, iar eu te-am intrebat ce reguli occidentale imposibil de respectat au fost impuse Rusiei de nu a putut face altceva decat sa-si atace vecinii? Fie raspunzi la misto, fie in doi peri, fie raspunsul nu are nici o legatura cu intrebarea.
In cazul Rusiei, sunt de acord ca aceasta trebuie obligata sa se conformeze chartei ONU
Pe bune? Cum anume trebuie obligata? Poti sa imi spui? Prin ce metode ar trebui sa fie obligata? Si cum sa o obligi, doar ar trebui sa vezi inainte daca nu cumva candva in istorie nu au facut si altii aceleasi lucruri... Poate este firesc, in alta epoca, sa iti ataci vecinii si sa le rapesti teritorii... Asta cu neatacatul vecinilor este o regula pe care nu toata lumea o poate respecta, Occidentul ar trebui sa fie intelegator si sa nu-i oblige pe rusi sa se abtina de la a ocupa teritoriile altora... Pana la urma, tine de specificul lor national, a-i obliga sa nu ocupe pe altii este nedrept fata de rusi...