QUOTE(jet li @ 5 Feb 2009, 10:38 AM)
Nu se poate scapa de EU. Nu vezi ca nu ne-au cerut parerea nici la unirea cu EU nici la noua constitutie ? A votat parlamentul care e mai usor de manipulat. Mai sunt si alte moduri de a face razboi, mai bune decat invazia cu tancuri.
Cine e EU ? EU ne cere asta, EU ne cere cealalta. Cine ? Popoarele Europei preocupate de binele nostru s-au gandit sa ne dea niste reguli mai bune ?
UE este mai curand o uniune vamala si comerciala, care a avut ca idee uniunea vamala si comerciala dintre Tarile de Jos (Benelux). Punct de plecare in formarea UE a fost
tratatul semnat intr-un oras olandez. UE nu obliga pe nimeni sa adere la uniune, nu refuza nici unei tari dorinta acesteia de a parasi uniunea. Ca dovada ca sunt tari pe teritoriul Europei care nu fac parte din uniune. Pana la urma avantajele de scurta durata sunt cele de natura economica, financiara si de securitate. Eu ma minunez citind ce aberatii poti sa faci in legatura cu UE. Am sa iau ca exemplu nemultumirea taranilor din Romania, Bulgaria, Grecia fata de produsele alimentare importate din UE. A interzis UE taranilor, investitorilor, comerciantilor sa produca si sa comercializeze produse romanesti pe piata UE sau in Romania? Este vorba de competitivitate calitate, costuri si multa multa munca. Toata lumea se plange in tarisoara noastra ca importam legume, carne, lapte, branzeturi, etc. Pai cine ne tine sa nu producem noi si mai ales cine ne poate obliga sa cumparam din magazine alte produse decat cele romanesti? Cine ne-a obligat sa distrugem CAP-urile, IAS-urile, Combinatele Agrozootehnice, sistemele de irigatii, UE? Prostia din capul nostru si politicienii dornici de inavutire asta ne-a impiedicat sa ne dezvoltam. Vine UE sa ne taie padurile? Am vazut la tembelizor ca taranii, ciobanii romani ingroapa blana oilor ca nu au ce face cu ea, in schimb in Australia, Scotia, Anglia s-au creat fabricute care folosesc lana ca materie prima pentru izolarea caselor, in locul vatei minerale. Daca stam in fata portii si ne plangem nu ne ajuta nimeni, singuri devenim dependenti de produsele altora lamentandu-ne ca are UE ceva su noi. Romanii nu au fost in stare sa ia banii alocati de UE, desi cotizam anual la aceste fonduri. Halal