ci la parerea ta...
sunt o fire toleranta dar nu exagerez niciodata si nici nu-i las pe altii sa exagereze atunci cand sunt in langa mine.
-femeile alea poate sunt obligate sa umble cu capul acoperit, nu o fac de buna-voie;
am vazut si la noi crestine habotnice care umbla cu chestii din astea pe cap, batic, basma, etc. e dreptul lor sa-l poarte daca vor, sub forma asta nu ma deranjaza chiar daca l-ar purta si in Paris, chiar sunt cochete.
- tinuta respectiva este una islamica, este contrara traditiilor noastre stramosesti;
este o tinuta islamica dar eu o consider o tinuta emancipata pentru regimurile islamice, banuiesc ca este minimum ce trebuie respectat conform acestei traditii.
- regimul iranian este unul opresiv la adresa crestinilor.
nu stiu, din cate am auzit nu este chiar opresiv fata de crestini sau alte culte religioase, am urmarit un documentar pe Discovery pe tema asta si era prezentata o comunitate de evrei care traiesc in Iran, acum nu stiu cat la suta era propaganda si cat adevarat, in acelasi documentar am vazut o comunitate de adepti ai zoroastrismului. parerea mea este ca se mai si exagereaza cu toate informatiile astea despre Iran, cu siguranta poporul iranian nu impartaseste total politica ayatolahilor, dar cum noi am trecut printr-o dictatura stim ce mult conteaza propaganda.
P.S.
Dintre toate tinutele musulmane pe care le-ar pute purta o femeie, pentru ca exista si tinuta barbateasca, shayla si hijabul mi se par chiar elegante.