Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Islamul Si Europa
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Marduk
QUOTE(abis @ 26 May 2010, 09:38 AM) *
ci la parerea ta...

sunt o fire toleranta dar nu exagerez niciodata si nici nu-i las pe altii sa exagereze atunci cand sunt in langa mine.
-femeile alea poate sunt obligate sa umble cu capul acoperit, nu o fac de buna-voie;

am vazut si la noi crestine habotnice care umbla cu chestii din astea pe cap, batic, basma, etc. e dreptul lor sa-l poarte daca vor, sub forma asta nu ma deranjaza chiar daca l-ar purta si in Paris, chiar sunt cochete. smile.gif
- tinuta respectiva este una islamica, este contrara traditiilor noastre stramosesti;

este o tinuta islamica dar eu o consider o tinuta emancipata pentru regimurile islamice, banuiesc ca este minimum ce trebuie respectat conform acestei traditii.
- regimul iranian este unul opresiv la adresa crestinilor.

nu stiu, din cate am auzit nu este chiar opresiv fata de crestini sau alte culte religioase, am urmarit un documentar pe Discovery pe tema asta si era prezentata o comunitate de evrei care traiesc in Iran, acum nu stiu cat la suta era propaganda si cat adevarat, in acelasi documentar am vazut o comunitate de adepti ai zoroastrismului. parerea mea este ca se mai si exagereaza cu toate informatiile astea despre Iran, cu siguranta poporul iranian nu impartaseste total politica ayatolahilor, dar cum noi am trecut printr-o dictatura stim ce mult conteaza propaganda.

P.S.

Dintre toate tinutele musulmane pe care le-ar pute purta o femeie, pentru ca exista si tinuta barbateasca, shayla si hijabul mi se par chiar elegante.

Marduk
Pe fetele astea care au demisionat de la Al-Jazira, le-as ajuta sa faca ceva pentru emanciparea femeilor in lumea islamica.
abis
QUOTE(Marduk @ 26 May 2010, 11:16 AM) *
am vazut si la noi crestine habotnice care umbla cu chestii din astea pe cap, batic, basma, etc. e dreptul lor sa-l poarte daca vor, sub forma asta nu ma deranjaza chiar daca l-ar purta si in Paris, chiar sunt cochete

Nu reusesc sa inteleg de ce o tinuta islamica te deranjeaza, iar alta nu. De ce le tratezi diferit? Una dintre ele acopera doar cativa centimetri mai mult decat cealalta, in rest sunt cam la fel.

De ce consideri de neacceptat impunerea burqai, dar ti se pare normala impunerea hijabului? Doar pentru ca al doilea corespunde in masura mai mare gusturilor tale estetice? Pana la urma vad ca la asta se rezuma: vrei sa fie interzis prin lege ceea ce nu-ti place tie.
cu siguranta poporul iranian nu impartaseste total politica ayatolahilor

Bineinteles ca poporul nu impartaseste niciodata in totalitate politica conducatorilor. In cazul asta, de ce vrei sa pedepsesti niste cetateni pentru ca guvernul dintr-o tara straina (cu care poate ca nu sunt de acord, dar sunt nevoiti sa-i respecte legile) adopta niste masuri care tie nu-ti plac?
Pe fetele astea care au demisionat de la Al-Jazira, le-as ajuta sa faca ceva pentru emanciparea femeilor in lumea islamica.

Cum ai vrea sa le ajuti?
Marduk
QUOTE(abis @ 31 May 2010, 11:19 AM) *
De ce le tratezi diferit? Una dintre ele acopera doar cativa centimetri mai mult decat cealalta, in rest sunt cam la fel.

Credeam ca am inchis discutia pe tema asta! "Cativa centrimetrii" hai sa fim seriosi, pai chiar in imaginea postata de tine se vede clar diferenta, nu vorbim de "cativa centimetri" ci chiar metri.
De ce consideri de neacceptat impunerea burqai, dar ti se pare normala impunerea hijabului?

Nu mi se pare normala nici o impunere a celor doua in tarile islamice, am zis doar ca in timp ce burqa acopera totul ca si cum femeia ar trai intr-un turn de fildes, din care lumea i sedazvaluie printr-o ferestruica cu zabrele, hijabul este mai libertin, lasand femeilor o alternativa cat de cat accepatbila la burqa.
vrei sa fie interzis prin lege ceea ce nu-ti place tie.

Cum ai ajuns la concluzia asta?
Cum ai vrea sa le ajuti?

O campanie de presa internationala menita sa atraga atentia asupra situatiei cu care se confrunta femeia in islam. Altceva nu vad ce am putea face si mi-a teama ca chiar si asa femeile respective vor avea de suferit, deoarece ceea ce au facut ele poate fi considerata o revolta impotriva cutumelor islamice, or asta din cate stiu se pedepseste in Qatar.

Marduk
Efectele crizei, nationalismului incep sa-si arate coltii in politica unor tari din UE, olandezii au votat un partid cu orientare anti islamista si extremista, sa vedem reactia UE in cazul in care acest partid va reusi sa obtina sprijin pentru interzicerea Coranului? cum ar putea sa faca asta? ce ar obtine daca ar interzice cartea sfanta a musulmanilor? cum ar reactiona cetatenii musulmani care traiesc in Olanda?
turbo trabant
dupa belgia, elvetia si franta, acum olanda. se pare ca treaba asta va duce la revizuirea (in rau) asupra politicilor de imigrare din state non-ue in europa.

europa devine un bloc inchis.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 11 Jun 2010, 12:57 PM) *
europa devine un bloc inchis.

poate ca ar fi bine sa adopte aceleasi politici de emigrare ca si USA sau Canada, dar ce face cu cetatenii musulmani de pe teritoriul UE? care sunt nascuti, crescuti si educati acolo de 40 de ani.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 11 Jun 2010, 12:04 PM) *
dar ce face cu cetatenii musulmani de pe teritoriul UE? care sunt nascuti, crescuti si educati acolo de 40 de ani.

intrucat sunt principalii beneficiari ai programelor sociale , le vor face viata asa de grea incat sa ii "ajute" sa se care in tarile de origine.

asta nu e bine dar e posibil.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 11 Jun 2010, 01:08 PM) *
le vor face viata asa de grea incat sa ii "ajute" sa se care in tarile de origine.

asta i-ar transforma in teroristii perfecti.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 11 Jun 2010, 12:54 PM) *
asta i-ar transforma in teroristii perfecti.

se poate dar in tarile de origine jamie.gif .

sarazin are pe undeva dreptate, ajutoarili sociali tampeste.
Marduk
da in tarile de origine s-ar antrena, dar actiunile lor ar fi indreptate catre UE sau USA, desi au existat cazuri nu cu mult timp in urma cand "treoristii" britanici s-au antrenat la ei acasa, adica in UK.
turbo trabant
QUOTE(turbo trabant @ 11 Jun 2010, 11:57 AM) *
dupa belgia, elvetia si franta, acum olanda.

spania se alatura. mwah1.gif
Marduk
Spania se alatura la ce?
turbo trabant
interzice valul.
Marduk
era de asteptat, e o reactie care se propaga in UE, sa vedem care va fi reactia tarilor islamice, sper sa nu reactioneze teroristii mai inainte.
turbo trabant
crezi ca teroristii isi trimit muierile la shoping prin ioropa? ce vezi prin europa sunt neveste de nababi, unele arata beton pe sub chestia aia.

astia s-au isterizat la maxim la faza cu caricaturile, de neveste nu le pasa prea mult.

abis
Deci aveam dreptate cand spuneam ca masura nu ii afecteaza pe cei care sunt vizati? Ca nu loveste in teroristi, ci in altii?
turbo trabant
io zic ca a lovit in drepturili "sotului" mai ceva ca o tigaie bine manuita. recent am fost printr-o tara unde tocmai s-a interzis chestia asta: doar o singura fantoma in public in rest toate femeile la batic . radeau, vorbeau , se comportau absolut normal nici vorba de frustrari, frica sau sa fuga de public. unele se adresau si publicului, le placea interactia.

ce e ciudat e ca de data asta le-am vazut mai mult fara soti/parinti cu care mergeau de obicei insotite ci numai ele singure cu copii sau in grup de fete. poate ei stau acasa ca niste drept credinciosi cu cearsafu in cap rolleyes.gif
abis
QUOTE(turbo trabant @ 16 Jun 2010, 12:47 PM) *
recent am fost printr-o tara unde tocmai s-a interzis chestia asta: doar o singura fantoma in public in rest toate femeile la batic . radeau, vorbeau , se comportau absolut normal nici vorba de frustrari, frica sau sa fuga de public. unele se adresau si publicului, le placea interactia.

Si esti tu absolut sigur ca inainte de a intra in vigoare legea asta femeile respective purtau burqa, ieseau din casa doar insotite si nu vorbeau cu strainii? Nu cumva si inainte se purtau la fel?
turbo trabant
QUOTE(abis @ 16 Jun 2010, 12:14 PM) *
Si esti tu absolut sigur ca inainte de a intra in vigoare legea asta femeile respective purtau burqa, ieseau din casa doar insotite si nu vorbeau cu strainii? Nu cumva si inainte se purtau la fel?

avand in vedere ca inainte de lege in zona era plin de fantome insotite si la nici 2 saptamani dupa nu era decat una presupun ca nu au emigrat.

e un sentiment placut sa vezi niste femei bucurandu-se de soare si de libertate thumb_yello.gif
abis
QUOTE(turbo trabant @ 16 Jun 2010, 01:21 PM) *
avand in vedere ca inainte de lege in zona era plin de fantome insotite si la nici 2 saptamani dupa nu era decat una presupun ca nu au emigrat.

Eu presupun ca nemaiputand sa iasa din casa cu burqa, nu mai au voie sa iasa deloc. wink.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 16 Jun 2010, 12:28 PM) *
Eu presupun ca nemaiputand sa iasa din casa cu burqa, nu mai au voie sa iasa deloc. wink.gif

in acest caz tragic, nu ar fi fost nici o femeie cu batic pe strada, monsher wink.gif
abis
Nu cred. Mai degraba este vorba de persoane diferite: legea interzice doar burqa, iti imaginezi ca daca inainte nu ieseau decat cu burqa si insotite, acum ies si fara burqa, si fara barbat? Putin probabil. Daca esti obligat de lege sa iti lasi femeia goala in public, iar tu o insotesti si cand iese imbracata, o lasi dupa aia si goala, si singura? Nu prea cred.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 16 Jun 2010, 12:35 PM) *
Nu cred. Mai degraba este vorba de persoane diferite: legea interzice doar burqa, iti imaginezi ca daca inainte nu ieseau decat cu burqa si insotite, acum ies si fara burqa, si fara barbat? Putin probabil. Daca esti obligat de lege sa iti lasi femeia goala in public, iar tu o insotesti si cand iese imbracata, o lasi dupa aia si goala, si singura? Nu prea cred.

inseamna ca a fost genocid monsher, zona fiind plina de imigranti. si-au abandonat nevestele in casa si pe strada au iesit doar amantele.

subestimezi din nou dorinta unei femei si puterea ei de convingere rolleyes.gif

ma asteptam sa nu vad picior de femeie pe strada sau la demonstratii contra acestei masuri . nimic, nada, rien, niente, liniste si pace.
abis
Eu cred ca tu subestimezi forta principiilor religioase. Daca erau asa de puternice nu aveau nevoie de o lege pentru asta.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 16 Jun 2010, 12:43 PM) *
Eu cred ca tu subestimezi forta principiilor religioase.

nu m-as baga intr-o discutie religie vs vointa feminina. de asta am si mentionat ca masculii oripilati de pacatuirea consoartelor faceau penitente in casa in timp ce consoartele cu plase de shopping stateau la terase la o mica barfa si sorbeau cate un suc sorry.gif
mutulica
cred ca e doar un inceput timid de a se impotrivi tsunamiului islamic... care va creste la fel cum a fost in perioada interbelica psihoza anticomunista
usor, usor, dupa ce prind baietii curaj o sa interzica si alte elemente iconice pt islamism, pana la faza ca o sa se ia la tranta pe unde apuca

nu de alta, dar ma indoiesc ca legea e facuta ca sa vedem frumusetea lu femeile afgane
abis
QUOTE(turbo trabant @ 16 Jun 2010, 01:48 PM) *
de asta am si mentionat ca masculii oripilati de pacatuirea consoartelor faceau penitente in casa

Nu ai mentionat asta. Ai presupus asta. wink.gif
turbo trabant
am mentionat presupunera, ipoteza, teoria. nu, nu am batut la usa sa vad daca boeru e acasa cu naframa in cap in timp ce consoarta pacatuieste pe strada.

mutulica, spre surpinderea mea, unele sunt frumoase de pici.
mutulica
nu prea am apucat sa le vad.. asa ca nu imi pot da cu parerea

oricum pt un expirat ca mine nici nu mai conteaza
Marduk
Desi nu este vorba despre Europa, cred ca acest caz este specific occidentului, tolerantei in numele crestinismului sau al democratiei, un evreu dupa bunic si cetatean al USA crescut si educat in Califorina a imbratisat dogma al-Qaeda pentru a salva lumea islamica de presiunea israeliano-americana! Poate ca acesti tineri occidentali educati vad in islam o cale de a salva omenirea, o noua revolutie? Eu cred ca cea mai mare problema a lumii occidentale in acest moment o reprezinta tocmai acesti cetateni care au fost crescuti si educati de sistem dar urasc de moarte sistemul, solutia in viziunea lor fiind revolutia islamica.
abis
Consiliul Europei se opune interzicerii valului musulman:

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a adoptat in unanimitate o rezolutie care se opune interzicerii purtarii valurilor musulmane in public, pe motivul ca astfel se neaga un drept de baza al femeilor care doresc sa isi acopere fetele. In cadrul rezolutiei se subliniaza ca valurile, cunoscute sub numele de burqa sau niqab, ar putea fi interzise atunci cand se pune in discutie siguranta publica sau obligatiile profesionale, informeaza GlobalPost.

Tari precum Franta, Belgia sau Spania iau in considerare interzicerea purtarii valului ce acopera integral chipurile femeilor musulmane in public. Cu toate acestea, rezolutia Consiliului nu are nicio greutate in justitie impotriva legislatiilor nationale.

Rezolutia subliniaza ca "o mare majoritate a musulmanilor din Europa impart principiile care stau la baza societatilor europene". Musulmanii sunt rugati "sa renunte la orice interpretari traditionale a Islamului, care neaga egalitatea intre sexe si limiteaza drepturile femeilor. Femeile sunt egale cu barbatii in toate privintele si trebuie sa fie tratate in consecinta." Rezolutia face insa, o distinctie intre religia islamica si miscarea politica musulmana cunoscuta sub numele de islamism, care nu accepta separarea bisericii de stat.

turbo trabant
QUOTE(abis @ 25 Jun 2010, 10:47 AM) *
Cu toate acestea, rezolutia Consiliului nu are nicio greutate in justitie impotriva legislatiilor nationale.

pe astia din consiliu chiar nu ii da afara nimeni? ce nevoie e de un consiliu care produce o chestie inutila?
abis
Consiliul formuleaza mai mult recomandari, nu as zice ca-i inutil doar pentru ca nu-mi convine una dintre hotarari. smile.gif

SORIN
Deci in acest ritm, in curand in Romanica noastra o sa trimitem copiii la asemenea sarbatoriri de sfarsit de an scolar:

http://www.youtube.com/watch?v=JAolwtAaM3U...feature=related

blink.gif blink.gif

Sorin.
Marduk
Extermismul este la fel peste tot unde extremistii sunt prezenti nu conteaza religia sau poporul ci crezul fiecarui extremist.
SORIN
Exista extremisti crestini, iudaici sau buddisti?

Sorin.
Marduk
DA.
SORIN
Saracii musulmani...ei sunt persecutati de crestini, iudaici si buddeisti! De aia se manifesteaza asemenea cand trimit copii in tabere de combat si si sarbatoresc la scoala precum ai vazut mai sus!! jamie.gif jamie.gif pls.gif pls.gif pls.gif

Sorin.
Taunul
QUOTE(Marduk @ 25 Jun 2010, 08:50 PM) *
Extermismul este la fel peste tot unde extremistii sunt prezenti nu conteaza religia sau poporul ci crezul fiecarui extremist.

Nu orice extremist omoara oameni.
Remember JIHAD.
Cla
Sa nu uitam de cruciade si inchizitie jamie.gif
Sorine, da' īnversunat mai esti... Ce-ar fi sa fii un pic mai tolerant.
Marduk
Ar trebui sa va intoarceti putin in istorie prin '48 sa vedeti ce rol a avut sionismul si cum a actionata aceasta organizatie, e de notorietate ca membri marcanti ai acestei organizatii au comis asasinate iar apoi au ajuns politicieni si sefi de stat. Aceasta este istoria domnilor si nu putem face abstractie de la istorie doar atunci cand altii va copiaza in actiunile lor, cei drept nu in toate, ma refer la folosirea copiilor si civililor ca scuturi umane, dar pana la urma ce mai conteaza cand ura rabufneste din fiecare privire sau cuvant, scopul ramane acelasi indiferent de strategie, exterminarea celuilalt.
Taunul
QUOTE(Marduk @ 26 Jun 2010, 10:29 AM) *
Ar trebui sa va intoarceti putin in istorie prin '48 sa vedeti ce rol a avut sionismul si cum a actionata aceasta organizatie, e de notorietate ca membri marcanti ai acestei organizatii au comis asasinate iar apoi au ajuns politicieni si sefi de stat. Aceasta este istoria domnilor si nu putem face abstractie de la istorie doar atunci cand altii va copiaza in actiunile lor, cei drept nu in toate, ma refer la folosirea copiilor si civililor ca scuturi umane, dar pana la urma ce mai conteaza cand ura rabufneste din fiecare privire sau cuvant, scopul ramane acelasi indiferent de strategie, exterminarea celuilalt.

M-am asteptat sa vad ceva legat de:
"Islamul Si Europa, Impactul dintre cele doua culturi si religii"
Israel nu este Ioropa, dar in fine..

In legatura cu cele de mai sus trebuie spus ca din 27 Dec. 1947 [votul la ONU] Israel e intr-un razboi continuu initiat de catre arabi. In 1948 britanicii au tinut partea arabilor in multe cazuri predindu-le baze militare fortificate si arme in ajunul plecarii acasa. Chestiuni "incomode" au fost si inainte de 1947, britanicii instaurind numerus clausus imigrantilor evrei.

"ma refer la folosirea copiilor si civililor ca scuturi umane"
Nu cred ca poti dovedi ca Israel ar actiona astfel.
Marduk
QUOTE(Taunul @ 26 Jun 2010, 12:09 AM) *
Nu orice extremist omoara oameni.
Remember JIHAD.

M-am referit la extremisti si la modul in care s-a ajuns la extremism in Orientul Apropiat. Reiau afirmatia orice extremist ajunge in cele din urma sa omoare oameni daca o cere cauza, extremistii evrei au comis asasinate, iar de la ei au invatat si arabii, cu exceptia faptului ca evreii nu s-au folosit de copii si civili, asta vroiam sa spun. Nu stiu de ce am impresia ca nu prea stai bine cu limba romana, cu intelesul acesteia, poate e doar o impresie.
M-am asteptat sa vad ceva legat de:
"Islamul Si Europa, Impactul dintre cele doua culturi si religii"
Israel nu este Ioropa, dar in fine..

Exista o legatura intre ceea ce s-a petrecut in Orientul Apropiat si Europa, EXACERBAREA EXTREMISMULUI SI NATIONALISMULUI. Europa poate ajunge in aceiasi situatie ca Israelul daca lucrurile vor continua in aceiasi directie.

Taunul
QUOTE(Marduk @ 26 Jun 2010, 12:28 PM) *
M-am referit la extremisti si la modul in care s-a ajuns la extremism in Orientul Apropiat. Reiau afirmatia orice extremist ajunge in cele din urma sa omoare oameni daca o cere cauza, extremistii evrei au comis asasinate, iar de la ei au invatat si arabii, cu exceptia faptului ca evreii nu s-au folosit de copii si civili, asta vroiam sa spun.

Neturei Karta - extremisti religiosi din Israel, nu omoara pe nimeni.
In 1929 si 1932 arabii au ucis, violat si alungat evrei din Ierusalim. Cartierul Silwan, fost "Oras al Regelui David", populat de evrei din Teiman, a fost atacat de bande inarmate de arabi si toti evreii au fost ucisi. Astazi acolo locuiesc, in special, arabi, fii si nepotii acelor criminali teroristi.
In general spus: arabii cred in Rai, spre deosebire de evrei si rezultatul e ca nu au respect pentru viata omeneasca.

Nu stiu de ce am impresia ca nu prea stai bine cu limba romana, cu intelesul acesteia, poate e doar o impresie.
Nici eu nu stiu de ce. Tocmai ca am impresia ca cei de aici o dau pe ocolite, unii habat nu au de sinonime mai sofisticate, rezultatul e ca scriu "multe litere" inutile si ortografia schioapata. In rest e f. bine biggrin.gif

Exista o legatura intre ceea ce s-a petrecut in Orientul Apropiat si Europa, EXACERBAREA EXTREMISMULUI SI NATIONALISMULUI. Europa poate ajunge in aceiasi situatie ca Israelul daca lucrurile vor continua in aceiasi directie.
CRED CA A SI AJUNS. In Europa [batrina curva] sunt deja peste 45 de milioane de musulmani.
Taunul
M-am referit la extremisti si la modul in care s-a ajuns la extremism in Orientul Apropiat. Reiau afirmatia orice extremist ajunge in cele din urma sa omoare oameni daca o cere cauza, extremistii evrei au comis asasinate, iar de la ei au invatat si arabii, cu exceptia faptului ca evreii nu s-au folosit de copii si civili, asta vroiam sa spun. Nu stiu de ce am impresia ca nu prea stai bine cu limba romana, cu intelesul acesteia, poate e doar o impresie.

Deci, daca te inteleg bine, supravietuitorii razboiului Europei au fost primii extremisti. Ei au tinut cursuri de extremism unor musulmani blinzi si printre ei era si Osama Bin Laden, cel cu lada plina cu dinamita.
Asa e. Nu stau bine cu limba romana. E prea saraca.

Indubitabil.
Marduk
QUOTE(Taunul @ 29 Jun 2010, 08:25 AM) *
Deci, daca te inteleg bine, supravietuitorii razboiului Europei au fost primii extremisti.

Nu inteleg, cum ai ajuns la concluzia asta!
Ei au tinut cursuri de extremism unor musulmani blinzi si printre ei era si Osama Bin Laden, cel cu lada plina cu dinamita.

Cred ca sti foarte bine despre ce vorbesc, dar vrei sa faci sa se inteleaga ca arabii ar fi prin traditie extremisti si teroristi. Eu cred ca au raspuns cu aceiasi moneda unor actiuni teroriste ale evreilor pe vremea cand a luat fiinta statul Israel iar de atunci se tot perpetueaza aceasta ura si teroare. Europa e pe cale sa plateasca sprijinul pe care l-a dat evreilor si faptul ca a acceptat de nevoie o mana de lucru ieftina, islamista, care odata ajunsa pe teritoriul european a adus nu numai muncitorii ci si ideologia islamica.

Din nefericire pentru tine regulamentul acestui forum prevede folosirea limbii romane, dar daca consideri limba romana prea saraca poti deschide un topic de idis sau ebraica, ar fi interesant sa aud cum suna Luceafarul in aceasta limba.

March
Bre ghiaurilor,
Ati deraiat rau de tot de la titlul topicului ! jamie.gif
Taunul
Taunul
QUOTE(Marduk @ 29 Jun 2010, 01:28 PM) *

Din nefericire pentru tine regulamentul acestui forum prevede folosirea limbii romane, dar daca consideri limba romana prea saraca poti deschide un topic de idis sau ebraica, ar fi interesant sa aud cum suna Luceafarul in aceasta limba.

Just.
Cla
QUOTE(Taunul @ 29 Jun 2010, 07:25 AM) *

Pe dracu' prea saraca. Ce sa zic eu dupa 30 de ani īn Germania...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.