QUOTE(Taunul @ 12 Jul 2010, 06:18 PM)
Presupunind ca lumea devine mai morala in timp.....
O presupunere, zic eu, nejustificata - nu stiu la tine, dar eu de multe ori aud in jurul meu plangeri ale persoanelor mai in varsta care spun ca "pe vremea mea tineretul nu era ca in ziua de azi" - cu ideea ca, in timp, moravurile se strica, nivelul moralitatii este in scadere si nu in crestere.
Desfraul lui Solomon, cca. 1500de ani inaintea lui Mohamed, nu a provocat moartea nimanui.
In schimb hoardele lui Moise au provocat moartea inclusiv a bebelusilor. Ucideau tot: barbati, femei, batrani, copii, aveau porunca sa pastreze doar fecioarele pentru "nevoile proprii".
- 42 de copii ucisi de ursi pentru ca au ras de chelia unui profet (Regi IV, 2:23-24)
- 50.070 de oameni ucisi pentru ca unii au vazut chivotul Domnului (Regi I, 6:19)
- un om ucis pentru ca n-a vrut sa bata un profet (wtf?!!) (Regi III, 20:35-36)
- un om ucis pentru ca a vrut sa protejeze chivotul Domnului (Regi II, 6:3-7)
- 1000 de oameni ucisi pentru ca Samson sa nu fie judecat pentru incendiere si uciderea a 30 de oameni (Judecatori 15:14-15)
- genocid (Regi I 15:2-3)
- blestemati fie cei ce nu ucid (Ieremia 48:10):
Blestemat să fie tot cel ce face lucrurile Domnului cu nebăgare de seamă şi blestemat fie tot cel ce opreşte sabia lui de la sânge!- fii lui Dan ii ucid pe altii pentru ca nu au primit o mostenire suficienta (Iosua Navi 19:48-49)
- si ingerii ucid, nu-i asa? (Iesirea 23:23)
- distrugerea cetatii Ai - 12.000 morti (Iosua Navi 8:1-29)
- crimele de la Ierihon (Iosua Navi 6:20-21)
- uciderea neamului lui Ieroboam (Regi III 14:9-16)
- alt genocid (Judecatori 20:46-48)
- ucide-ti aproapele din porunca divina (Iesirea 32:26-28):
A stat la intrarea taberei şi a zis: “Cine este pentru Domnul să vină la mine!” Şi s-au adunat la el toţi fiii lui Levi. Iar Moise le-a zis: “Aşa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Să-şi încingă fiecare din voi sabia sa la şold şi străbătând tabăra de la o intrare până la cealaltă, înainte şi înapoi, să ucidă fiecare pe fratele său, pe prietenul său şi pe aproapele său”. Şi au făcut fiii lui Levi după cuvântul lui Moise. În ziua aceea au căzut din popor ca la trei mii de oameni.- cei ce sunt de alta religie trebuie ucisi (Numeri 25:1-9)
- Mica distruge un oras intreg populat de oameni pasnici (Judecatori 18:27-29)
- uciderea celor din Babilon (Ieremia 50:21-22)
Textele sunt preluate de pe site-ul bibliaortodoxa.ro, poate ca in varianta voastra sunt alte numerotatii ale capitolelor.
Voi respectati doar unele porunci din biblie (cele mentionate de tine: circumcizie, ziua de odihna etc) dar nu le respectati pe celelalte. Desi ele inca sunt scrise acolo... Asta pentru ca, intre timp, v-ati laicizat, v-ati secularizat; pur si simplu religia voastra nu-i nici mai buna, nici mai rea decat a crestinilor sau a musulmanilor, doar ca voi nu v-o mai luati in serios la fel de mult. Sentimentul religios, voua, majoritatii crestinilor si chiar si majoritatii musulmanilor, vi s-a atenuat intr-atat incat a devenit mai mult ritual, traditie si cutuma decat traire religioasa adevarata. Caci din cele doua miliarde de crestini, un miliard de musulmani si cate milioane de evrei or fi, doar o infima minoritate mai este dispusa sa urmeze cu adevarat poruncile divinitatii din religia respectiva, cei mai multi pur si simplu neglijeaza acele porunci neconvenabile, se fac ca nu exista (un soi de selectie observationala), aleg din marea masa de porunci "sfinte" pe cele agreate si fac mare caz de respectarea lor, uitand sa pomeneasca de toate celelalte pe care nu le mai respecta...
O vad in jurul meu la crestini, o vad la voi, o vad la musulmani. Si de asta nu mi-e teama de posibilitatea ca intr-un viitor oarecare numarul crestinilor europeni sa fie depasit de cel al musulmanilor.
Dupa mine, scuze, crestinismul nurespecta conditiile dupa care poate fi considerata religie monoteista
Aici nu te pot contrazice, sunt de aceeasi parere cu tine. Insa ei, crestinii, se considera monoteisti (mi-e greu sa inteleg de ce), asa ca la statistica figureaza si ei tot asa.
In ultimul razboi hamasnicii au ocupat toate adaposturile lasind pe civili afara.
Stiu. De asta, pe topicul respectiv, deplang soarta civililor, victime atat ale extremistrilor arabi, cat si ale trupelor voastre, nicidecum soarta teroristilor. Din pacate civilii au de suferit atat din partea lor, cat si din partea soldatilor vostri, si nu au nicio posibilitate de scapare.