QUOTE(abis @ 19 Jan 2015, 04:06 PM)
Sa testez ceva ce habar nu am ce este...?
Nu ai auzit de
inteligenta emotionala? QUOTE
...sa ne concentram mai mult pe o chestiune care face zeci de victime decat pe una care face sute sau mii de victime anual...ce trebuie sa renuntam la libertatile civile pentru a preveni aparitia a cateva zeci de victime...
Pentru ca "chestiunea" in cauza ataca baza civilizatiei occidentale, cu ajutorul imigratiei, demografic si prin teroare. Nu trebuie sa renuntam la libertatile civile, din contra trebuie sa-i obligam pe imigranti sa se integreze in societatea in care au emigrat, nu vor sa se integreze sa fie deportati. Oricum serviciile de sanatate din Europa sunt cu mult peste cele din tarile de origine ale emigrantilor, dar se pare ca nici asta nu le place celor care ataca Europa.
Daca sunt excesive, trebuie sa scada. Daca sunt prea putine, trebuie sa creasca.
Eu cred ca sunt excesive, ca cetatean european, dar emigrantii care nu stiu sau nu vor sa foloseasca aceasta libertate, gasesc portite prin care sa evite serviciile, legile etc. abuzand de toleranta si bunavointa europenilor.
Dar daca stii dinainte? Din discutii pe email, de pilda...
Nu stiu cat de util este pentru putere, daca stie ca o parte a celor care discute pe net ii este potrivnica, probabil ca dupa ultimele evenimente electorale, puterea va fi mai atenta la ceea ce se intampla pe net, de fapt cum spuneam si mai sus, cand vorbeam despre excesul serviciilor, puterea oricum primea informatii din aceasta zona, dar nu era oficial si nici nu credea ca poate fi afectata de niste internauti, facebook-isti etc. Un lucru este cert PUTEREA VREA SA CONTROLEZE INTERNETUL, fara control, oficial sau neoficial, acest "vector" risca sa transforme total notiunea de putere, asa cum o cunoastem in prezent.
Este sau nu util pentru putere sa stie care dintre cetateni voteaza si cum?
Poate ca i-ar fi util, poate ar lua masuri mai rapid, sa imbunatateasca sau sa schimbe ceea ce-i deranjaza pe alegatori.
...un functionar din ministerul X a votat cu opozitia, jap, il dai afara...
In opinia mea functionarii publici ar trebui sa fie angajati doar pe merit, in baza unui examen si dati afara doar daca gresesc fata de cetateni, lege etc. nu datorita preferintelor electorale, asta pentru ca eu traiesc cu impresia ca functionarul nu este numit politic, pe pile sau relatii etc.
serviciile nu au nici un motiv sa intre in intimitatea cetatenilor decat cu mandat judecatoresc.
E de discutat aici, dar in principiu sunt de acord cu afirmatia ta, numai ca unele operatiuni se desfasoara preventiv, or mandatul se obtine doar cand "tinta" este clar definita ca pericol.
Ar trebui sa te autocenzurezi, prin ce ai spus aici ai jignit crestinii...
N-am de ce sa ma autocenzurez, crestini si-au dat seama ca n-a fosr o pilda prea buna sa intorci tot timpul obrazul, pentru ca poti ramane fara cap.
De noi depinde daca ne lasam cuprinsi de panica ori nu. Uite, sa zicem (este absurd, dar sa presupunem) ca nimeni nu ar mai difuza nici o stire despre atacurile teroriste...
Asa faceau comunistii, daca se afla, cand se afla erau doar zvonuri iar presa nu facea publicitate unor evenimente de acest gen, parca era mai liniste, dar ce facem cu democratia si libertatea de exprimare? Nu cred ca se pune problema panicii in Europa, mai degraba UE si serviciile sale doresc sa dejoace cat mai multe actiuni extremiste, fie islamiste fie ale unor bolnavi psihici. Eu raman la parerea ca problema Europei nu consta in aceste atacuri, ci in schimbarea intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat a structurii sale demografice, religioase etc. Daca pana in prezent exista un echilibru, acum observam ca exista forte care mizeaza tocmai pe dezechilibru, pe aceasta schimbare structurala, seculara a civilizatiei europene, crestine. Nu cred ca Europa va renunta la lupta, ca va intoarce si celalalt obraz, dar la toleranta cu siguranta va renunta, pentru ca din cealalta parte nu primeste aceiasi toleranta.
- pai si cum zici tu ca ar trebui sa reactioneze societatea in cazul asta?
DEPORTAREA chiar daca europenii sunt oripilati de
justitia islamului, doar frica de deportare a intregii familii i-ar linisti pe acesti islamisti extremisti, cetateni europeni, crescuti si educati de sistemul pe care il ataca din interior.
L.E. Am uitat ceva important, referitor la musulmanii moderati, cetateni europeni si nu numai, afectati de atacurile extremiste. TOTI MUSULMANII MODERATI TREBUIE SA SE IMPLICE IN SALVAREA SI PREZERVAREA VALORILOR EUROPENE, mai ales ca pentru aceste valori si-au parasit tarile de origine dar si pentru faptul ca islamul este o credinta a pacii, asa cum afirma toti clericii si musulmanii moderati.