Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Islamul Si Europa
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Marduk
Ministrul Afacerilor Externe al Iordaniei, Nasser Judeh:
”Să încercăm să rezolvăm unele dintre problemele religioase, economice, sociale şi politice pe care le avem, pentru eliminarea cauzei extremismului terorist"
Lumea islamica moderata, regi, emiri, politicieni, oameni de cultura, cler etc. trebuie sa faca mai mult pentru eradicarea acestui fenomen extemist.
abis
Corect smile.gif

Marduk
Premierul britanic ar accepta 20.000 de refugiati pana in 2020. Asta inseamna cam 5000/an, cred ca la cat imigranti sun in UK numarul acceptat oficial de UK este ridicol de mic, in opinia mea chiar si Romania ar putea accepta acest numar pe o perioada de 5 ani. Problema imigrantilor ramane, pentru ca nici un politician nu spune ce se va intampla cu acesti refugiati daca in tarile de origine vor inceta si vor fi instaurate guverne moderate. Se vor intoarce acesti refugiati in tarile de origine pentru a ajuta la refacerea tarilor lor? sau vor deveni cetateni europeni de religie islamica, moderata sau radicala, vor fi asimilati, intergrati, crestinati!???! Intregul program menit sa rezolve acest haos generat de refugiati nu are o "procedura" de END sau ESCAPE.
Marduk
Un politician, care mie mi se pare ca vorbeste deschis despre adevarata problema UE, in acest "conflict" intre culturi si civilizatii.
"Este o problemă acută, pentru că de ani de zile Europa aplică un fel de sinucidere demografică"
"...pentru a schimba această tendinţă democrafică negativă nu este suficientă stimularea natalităţii, ci este nevoie de imigraţie."
"În caz contrar, creăm o mare dificultate creşterii şi bunăstării generaţiilor viitoare"
Sinceritatea poate fi uneori dura, dar eu o accept oricand inaintea minciunii si ipocriziei.
abis
Numai ca nu rezolvi problema cu cateva sute de mii de imigranti. Este insuficient. Ca sa echilibrezi balanta ai nevoie de milioane de imigranti. Care vor veni, bineinteles, si din zona araba, si din India, si din Pakistan, si din China, de peste tot. Multi europeni - esticii in general - si-au dat masura incapacitatii de a gestiona cateva mii de imigranti, Romania de pilda se codeste sa accepte cam 150 de imigranti pe judet... Mai mare rasul, daca nu ar fi de plans. Cum iti imaginezi ca ar putea gestiona sute de mii de imigranti necesari pentru a echilibra balanta demografica? Romania, Ungaria si altele din zona sunt state esuate, din care propriile popoare incearca sa fuga, imigrantii pufnesc in plans cand ajung din greseala aici, ce poti sa astepti? Din pacate, trag concluzia ca Romania ca tara si romanii ca popor sunt prea inapoiati, prea inadecvati, prea duplicitari. Nu vad nici o sansa de remediere; romanii care au ceva in cap, care simt si se poarta omeneste, sa plece in Germania, in SUA sau unde vad cu ochii. Si sa ii lase aici pe cei care il bocesc pe Vadim, care vor sa ridice garduri la granita, pe cei care nu au inteles inca in ce lume traiesc si se vad pe ei insisi si lumea din jur cu ochii secolului XIX
Marduk
Sa presupunem prin absurd, ca UE, toate statele din zona asta cu probleme demografice fac o propunere transanta, toti musulmanii care vor sa vina in UE sa treaca la crestinism. De ce fac aceasta propunere? ca sa demonstrez ca totul face parte dintr-un "plan de cucerire", pentru ca islamul a gasit "veriga" slaba a occidentului. Ce-ar trebui sa pateasca musulmanii care ar trece la crestinism? conform legiilor islamice ar trebui ucisi, eliminati. Sunt convins ca odata ce "cucerirea" se va fi incheiat clerul musulman va da o fatwa prin care toti musulmanii care au trecut la crestinism sunt nevinovati si se pot intoarce la religia in care s-au nascut. Un alt exemplu absurd, sa presupunem ca UE ar cere ca toti copiii nascuti in familii musulmane sa fie botezati crestini sau sa fie declarati si educati ca atei, ce crezi ca s-ar intampla?
abis
QUOTE(Marduk @ 17 Sep 2015, 01:42 PM) *
Sa presupunem prin absurd, ca UE, toate statele din zona asta cu probleme demografice fac o propunere transanta, toti musulmanii care vor sa vina in UE sa treaca la crestinism.

Chiar ca prin absurd, un stat nu poate impune o astfel de conditie. Dar, hai sa zicem, de dragul discutiei...

Ce-ar trebui sa pateasca musulmanii care ar trece la crestinism? conform legiilor islamice ar trebui ucisi, eliminati.

Nu cred ca exista o astfel de lege.

Sunt convins ca odata ce "cucerirea" se va fi incheiat clerul musulman va da o fatwa prin care toti musulmanii care au trecut la crestinism sunt nevinovati si se pot intoarce la religia in care s-au nascut.

Eu sunt convins ca nu s-ar intampla asa ceva.

Un alt exemplu absurd, sa presupunem ca UE ar cere ca toti copiii nascuti in familii musulmane sa fie botezati crestini sau sa fie declarati si educati ca atei, ce crezi ca s-ar intampla?

Nu stiu. Probabil ca am vedea demonstratii cu sute de mii de oameni pe strazi care ar protesta impotriva acestei idiotenii - la Berlin, Munchen, Viena, Stockholm, nu indraznesc sa sper ca si la Bucuresti... Eu unul as participa la proteste.
Marduk
QUOTE(abis @ 17 Sep 2015, 01:31 PM) *
Numai ca nu rezolvi problema cu cateva sute de mii de imigranti. Este insuficient. Ca sa echilibrezi balanta ai nevoie de milioane de imigranti. Care vor veni, bineinteles, si din zona araba, si din India, si din Pakistan, si din China, de peste tot.

Te contrazic, de fapt nu eu te contrazic, te contrazice Biblia, Coranul si teoria lui Malthus. Daca un barbat potent are 2-5 neveste sustinute financiar de stat, sistem social etc. iar fiecare nevasta are cu barbatul respectiv 2-5 copii, care la randul lor vor urma aceiasi procedura, dogma, religie etc. vor avea toti atatia urmasi precum eroii biblici.
...europeni - esticii in general - si-au dat masura incapacitatii de a gestiona...trag concluzia ca Romania ca tara si romanii ca popor sunt prea inapoiati, prea inadecvati, prea duplicitari. Nu vad nici o sansa de remediere; romanii care au ceva in cap, care simt si se poarta omeneste, sa plece in Germania, in SUA sau unde vad cu ochii.

In opina mea gresesti, din contra toti acesti romani trebuie sa lupte, sa faca sacrificii pentru a schimba mentalitatea romanilor. E usor sa pleci, sa parasesti corabia care se scufunda, dar e greu sa accepti ca ori unde te-ai duce o sa traiesti mai bine ca "acasa". Probleme vei avea oriunde vei decide sa traiesti, mai ales daca nu traiesti printre "prostii" tai de acasa, Problema Romaniei nu este la romani, cred eu, ci la elite si sistem. Romanul este ca o turma sau un stup, care daca nu are un stapan bun, se pierde fara sansa de scapare, prea multi stapani lacomi a avut aceasta tara de 25 de ani, de cand "ciobanul sef" a fost sacrificat pe altarul mioritic. E nevoie de oameni dedicati, nu de farisei, ipocriti, care fac orice si sunt in stare de orice sa castige din orice afacere cu statul nu cu competitia. Poporul este inapoiat pentru ca are conducatori inapoiati, lacomi, care au interes ca poporul sa fie tinut in aceasta "inapoiere". Johannis a facut pentru prima data referire la legile care se schimba peste noapte, nu de astfel de legi are nevoie un popor, legile trebuie sa fie simple, la obiect si pe intelesul tuturor, nu doar a "dascalimii" sau a neocomunistilor.
abis
QUOTE(Marduk @ 17 Sep 2015, 02:08 PM) *
Te contrazic, de fapt nu eu te contrazic, te contrazice Biblia, Coranul si teoria lui Malthus. Daca un barbat potent are 2-5 neveste sustinute financiar de stat, sistem social etc. iar fiecare nevasta are cu barbatul respectiv 2-5 copii, care la randul lor vor urma aceiasi procedura, dogma, religie etc. vor avea toti atatia urmasi precum eroii biblici.

Iar vii cu teoria asta desteapta? Nici macar in toate statele musulmane nu este permisa poligamia, nu are cum sa devina legala in Europa. Este pur si simplu imposibil.

Si ti-am mai aratat ca natalitatea musulmanilor in Europa este aproape la fel de scazuta ca cea a europenilor.

din contra toti acesti romani trebuie sa lupte, sa faca sacrificii pentru a schimba mentalitatea romanilor

Nu mai spune! Ia sa vedem, de cand vorbim unul cu altul, ti s-a modificat vreun pic mentalitatea? Nu. Indiferent ce iti spun, indiferent ce argumente iti aduc, indiferent cat imi storc creierii, caut informatii, pun linkuri catre studii stiintifice, tot degeaba: revii mereu la aceleasi marote (uite, chiar acum, iarasi trantesti chestia asta cu legalizarea poligamiei). Tu esti doar un exemplu. Ca tine sunt mii si milioane in tara asta. Degeaba ma lupt, degeaba ma agit si degeaba fac oricate eforturi, sunt in van. Asa cum nu te clintesc pe tine nici macar cu un milimetru, nu clintesc pe nimeni. Am o singura viata si nu am chef sa o pierd pe toata luptand cu morile de vant. Pentru mine este prea tarziu sa mai plec, insa fac toate eforturile pentru ca, la varsta adulta, copilul meu sa nu munceasca pentru a plati pensiile unor oameni care nu au in comun cu mine nimic, in afara de locul nasterii si de limba materna. Pur si simplu milioanele astea de oameni care refuza sa gandeasca, sa simta omeneste, sa reactioneze civilizat nu merita nici un efort si nici un sacrificiu. Sa se descurce! Vreau pentru copilul meu sa traiasca printre oameni civilizati, printre oameni care inteleg valorile umane asa cum trebuie, care nu tremura de frica necunoscutului si nu sunt oripilati de straini. Mediul, societatea, oamenii de aici sunt, in marea lor majoritate, irecuperabili. Si nu vad nici un motiv pentru a munci pentru ei, pentru a te lupta pentru ei. Sa doarma exact asa cum isi astern!
Marduk
QUOTE(abis @ 17 Sep 2015, 03:00 PM) *
Iar vii cu teoria asta desteapta?...

Nu este teoria mea, mi-ar fi placut.
...Nici macar in toate statele musulmane nu este permisa poligamia...

Asta-i problem, dam o fatwa si rezolvam la tine. rofl.gif
... ti-am mai aratat ca natalitatea musulmanilor in Europa este aproape la fel de scazuta ca cea a europenilor.

Azi poate ca asa este, dar maine dam o fatwa si rezolvam problem .... cine stie?
...Ia sa vedem, de cand vorbim unul cu altul, ti s-a modificat vreun pic mentalitatea?

Aha acum am inteles, de fapt asta doreai tu sa-mi schimb eu mentalitatea, sa devin un ateu ultraliberal?
...Asa cum nu te clintesc pe tine nici...nu clintesc pe nimeni.

Nu cred. Tu oferi o alternativa europeana asupra viitorului, eu sunt sceptic ca viitorul va fi asa cum crezi tu, dar asta n-are legatura cu nevoia de elite in Romania, cu schimbarea mentalitatii unui popor. Crezi ca Napoleon sau Bismarck cand au decis sa-i transforme pe francezi sau germani se gandeau ca nu poate sa clinteasca pe nimeni? Au dat legi bune, simple, la obiect, obligand toti cetatenii sa fie egali in fata legii. In tara asta inca se fac legi pentru partide, grupuri poate chiar indivizi.
Am o singura viata si nu am chef sa o pierd pe toata luptand cu morile de vant. Pentru mine este prea tarziu sa mai plec, insa fac toate eforturile pentru ca, la varsta adulta, copilul meu...

Habar nu ai ce te asteapta, nu sti cum este sa-ti cresti copiii cu idei din astea, sa-i sprijini sa traiasca in locuri mai bune, mai liberale, nonreligioase. Daca gandesti asa, inseamna ca n-ai mila nici pentru tine, dar pentru pensionarii din aceasta tara. Tine minte ce-ti spun, ai sa regreti amarnic c-ai facut asta, iar Internetul n-o sa te ajute, din contra o sa fie ca un cutit mut si surd care o sa ti se infiga in inima incet dar sigur. Abia cand o sa realizezi caai ramas singur ca multi din cei pe care-i cunosti au raposat, o sa realizezi ce inseamna VIATA, FAMILIA, TRIBUL.
...Vreau pentru copilul meu sa traiasca printre oameni civilizati, printre oameni care inteleg valorile umane asa cum trebuie, care nu tremura de frica necunoscutului si nu sunt oripilati de straini.

Pot sa faca asta in tara lor, mai bine decat in tari straine, unde unii cetateni doresc sa traiasca in Romania.
... Mediul, societatea, oamenii de aici sunt, in marea lor majoritate, irecuperabili.

Ok, lasa-i sa se plictiseasca in societatea europeana perfecta, unde totul este o linie continua controlata de corporatii si media, unde daca nu esti in trend nu existi, dar sa sti ca chiar si in aceasta lume exista triburi, iar tribalismul este mai accentuat decat la romani.
abis
QUOTE(Marduk @ 17 Sep 2015, 03:26 PM) *
Azi poate ca asa este, dar maine dam o fatwa si rezolvam problem .... cine stie?

Asta este genul de bataie de joc care ma face sa ma gandesc foarte serios la retragerea de pe forum. Nu divergentele de idei, care sunt normale, insa astfel de replici sunt peste puterea mea de intelegere

am aflat de la tine ca exista si modelul in care toata lumea castiga

Nu. Era doar un mod de a-ti arata de ce indemnul tau (toti acesti romani trebuie sa lupte, sa faca sacrificii pentru a schimba mentalitatea romanilor) nu poate fi pus in practica: nu ai cum sa convingi pe nimeni de nimic. Te lupti degeaba. Nu ai cum sa castigi lupta cu ignoranta, cu prejudecatile, cu lipsa de simpatie pentru aproapele tau, cu oamenii lipsiti de umanitate

Daca gandesti asa, inseamna ca n-ai mila nici pentru tine, dar pentru pensionarii din aceasta tara.

Nu am. Copilul meu invata engleza, germana si franceza si va fi pregatit sa plece pentru a-si cladi un viitor in alta parte, pensionarii de aici sa se descurce fara contributiile lui la sistemul de pensii de aici. Prefer sa fie printre oameni ca cei din Germania care ii spijina pe cei in nevoie decat printre oameni ca cei de aici care refuza sa isi ajute semenii aflati in impas.

Abia cand o sa realizezi caai ramas singur ca multi din cei pe care-i cunosti au raposat, o sa realizezi ce inseamna VIATA, FAMILIA, TRIBUL.

Tocmai ca la familie ma gandesc in primul rand si nu vreau sa se sacrifice pentru unii care nu merita... Tribul? Nu ma intereseaza.

lasa-i sa se plictiseasca in societatea europeana perfecta, unde totul este o linie continua controlata de corporatii si media

Nu este perfecta, dar este de departe mult mai civilizata decat aici. Nu vreau sa traiasca printre hiene (uite-le aici), ci printre oameni (uite-i aici). Nu vreau sa am nimic de-a face cu primii, nu vreau sa le platesc pensii, nu vreau ca din impozitele mele sa le dau vreun sfantz, nu vreau sa ii ajut cu nimic, nu merita. Prefer plictiseala, corporatiile si media unor astfel de animale.
Diogene
QUOTE(abis @ 17 Sep 2015, 12:31 PM) *
Numai ca nu rezolvi problema cu cateva sute de mii de imigranti. Este insuficient. Ca sa echilibrezi balanta ai nevoie de milioane de imigranti. Care vor veni, bineinteles, si din zona araba, si din India, si din Pakistan, si din China, de peste tot. Multi europeni - esticii in general - si-au dat masura incapacitatii de a gestiona cateva mii de imigranti, Romania de pilda se codeste sa accepte cam 150 de imigranti pe judet... Mai mare rasul, daca nu ar fi de plans. Cum iti imaginezi ca ar putea gestiona sute de mii de imigranti necesari pentru a echilibra balanta demografica? Romania, Ungaria si altele din zona sunt state esuate, din care propriile popoare incearca sa fuga, imigrantii pufnesc in plans cand ajung din greseala aici, ce poti sa astepti? Din pacate, trag concluzia ca Romania ca tara si romanii ca popor sunt prea inapoiati, prea inadecvati, prea duplicitari. Nu vad nici o sansa de remediere; romanii care au ceva in cap, care simt si se poarta omeneste, sa plece in Germania, in SUA sau unde vad cu ochii. Si sa ii lase aici pe cei care il bocesc pe Vadim, care vor sa ridice garduri la granita, pe cei care nu au inteles inca in ce lume traiesc si se vad pe ei insisi si lumea din jur cu ochii secolului XIX

Imigrația este o soluție la problema demografică când este o imigrație controlată, adică asigură asimilarea completă a imigranților. Asta se întâmplă în SUA, Canada și Australia. Aici observăm nu numai controlul imigrație ci și specificul societăților, care sunt societăți exclusiv de imigranții. Există și un specific al imigranților. Pentru că în țările arabe limba și religia s-au impus prin cucerire, prin foc și sabie. Și același lucru îl vor face imigranții arabi în Europa. Ei consideră că se revanșează cu ură pentru resursele furate de Europa.

Vest-europenii sunt de-a dreptul idioți în raport cu est-europenii care sunt normali. Inteligent este cel care știe folosi competența și inteligența altora, normal este acela care își cunoaște limitele, idiot este ăla care se crede competent, care vede în celălalt un sclav. Deci poți fi idiot când ești inteligent într-o arie, dar te crezi competent și în afara ei. Pur și simple mentalitatea vest-europeană este colonialistă, nu s-a adaptat societății cunoașterii.
Marduk
QUOTE(abis @ 17 Sep 2015, 04:17 PM) *
Asta este genul de bataie de joc...Nu divergentele de idei, care sunt normale...

Noi doi, moncher, avem divergente de idei, diferenta intre noi doi este ca in timp ce eu citesc parerile tale, carora le opun parerile mele, tu vrei ca eu sa ajung sa exprim aceleasi idei ca tine, un cor perfect pentru o cauza care-ti convine tie, na-i sa gasesti asta la mine, am mai spus, decat atunci cand indeile noastre converg.
...acesti romani trebuie sa lupte, sa faca sacrificii pentru a schimba mentalitatea romanilor...

Da, e mai usor sa te refugiezi sau emigrezi decat sa lupti pentru o cauza.
...Nu ai cum sa castigi lupta cu ignoranta, cu prejudecatile, cu lipsa de simpatie pentru aproapele tau, cu oamenii lipsiti de umanitate

E nu ai cum, daca ar fi asa cum spui tu n-am fi ajuns pana aici. Istoria ne demonstreaza contrariul, e plina de oameni care au luptat pentru binele comun, impotriva mentalitatilor etc.
...Copilul meu invata engleza, germana si franceza si va fi pregatit sa plece pentru a-si cladi un viitor in alta parte...

Macar sa-si plateasca educatia, studiile! sau nici asta nu merita viitori pensionarii, azi contributori la bugetul educatiei, ala care este.
Tocmai ca la familie ma gandesc in primul rand si nu vreau sa se sacrifice pentru unii care nu merita... Tribul? Nu ma intereseaza.

Frumoasa lectie de patriotism, dar sa sti ca familia face prte din trib, Te mai anunt ca poate abia stranepotii tai vor fi cu adevarat integrati in societatea germana. Iar cand fac aceasta afirmatie stiu ce vorbesc, emigrantilor li se ofera doar impresia ca sunt integrati in societate, dar multi dintre actualii refugiati vor ajunge cel mai probabil in "ghetourile musulmane", de care, daca nu stiai, atat olandezii cat si germanii se feresc cel mai mult, pentru ca toata URA impotriva sistemului european de valori din aceste "ghetouri" pleaca.
Nu este perfecta, dar este de departe mult mai civilizata decat aici. Nu vreau sa traiasca printre hiene

Moncher peste tot exista hiene, astea de aici nu stiu, pentru ca n-au invatat, sa-si ascunda intentiile sub un zambet ipocrit. Nu vreau decat sa-ti urez succes. dar sa sti ca urmasii tai au lasat in urma o tara care nu merita asta. O tara pentru care merita sa lupti cu prostia, "hienele", sacalii si lupii cei lacomi.
Marduk
QUOTE(Diogene @ 18 Sep 2015, 08:56 AM) *
Imigrația este o soluție la problema demografică când este o imigrație controlată, adică asigură asimilarea completă a imigranților.

Corect. Dar nu cred ca asimilarea va fi completa niciodata. Vest europeni poate sunt disperati, d.p.d.v. demografic, dar in opinia mea era mai bine sa investeasca banii in roboti, decat in imigratia musulmana incontrolabila.
Vest-europenii sunt de-a dreptul idioți...mentalitatea vest-europeană este colonialistă...

Nu cred ca sunt idioti, stiu exact ce au de facut pentru a pune mana pe "sclavi", au un intreg sistem social bine gandit, la care toti cetatenii germani participa, de la sate la marile orase, iar asta este bine pentru refugiati, daca sunt vin controlat, nu ca o invazie, pentru ca asta i-a speriat pe nemti. Problema a germanilor si numai, este ca acest "neocolonialism" o sa-i coste mai mult decat profitul, in urmatorii 50-100 de ani, mai ales daca nu le iese integrarea de care tot vorbesc acum, pentru ca noul val de refugiati intareste puterea imigratiei musulmane din anii '60, o improspateaza, aduce noi concepte, idei etc. Daca acesti imigranti ajung tot in "ghetouri" isi deschid magazine, cu propriile produse, moschei, mod de viata etc. la un moment dat se va crea o ruptura intre civilizatia european, legile acesteia si dorinta acestor imigriganti de a beneficia de cat mai multe drepturi prevazute de traditia si religia lor. Considerandu-se discriminati de actualele legi europene vor incerca schimbarea acestora cu altele agreate doar de ei, in acel moment se va produce ruptura dar va fi prea tarziu.
abis
QUOTE(Marduk @ 18 Sep 2015, 01:20 PM) *
Noi doi, moncher, avem divergente de idei, diferenta intre noi doi este ca in timp ce eu citesc parerile tale, carora le opun parerile mele, tu vrei ca eu sa ajung sa exprim aceleasi idei ca tine, un cor perfect pentru o cauza care-ti convine tie, na-i sa gasesti asta la mine, am mai spus, decat atunci cand indeile noastre converg.

Asta este inca o minciuna....

Cand spui ca se va da o fatwa si prin asta Europa va legaliza poligamia este bataie de joc nu parere... Nu opinie. Si genul asta de atitudine ma deranjeaza, nu parerile diferite, daca o sa citesti pe aici de ani de zile de cand scriu nu am acuzat pe nimeni altul de bataie de joc, cu toate divergentele pe care le-am avut de-a lungul anilor, cu multi, chiar foarte multi. Dar tu esti singurul care isi bate joc in loc sa discute.

e mai usor sa te refugiezi sau emigrezi decat sa lupti pentru o cauza

Uneori trebuie sa iti dai seama cand o lupta are sanse de a se incheia cu bine sau nu. Si retragerea de pe campul de lupta poate fi, uneori, o optiune mai buna decat sa ramai sa lupti si sa iti pierzi toate trupele fara a castiga nimic.

Macar sa-si plateasca educatia, studiile!

Nu este cazul, lasa ca platesc eu destule impozite unui stat de doi bani... Chiar mai mult decat merita.

Te mai anunt ca poate abia stranepotii tai vor fi cu adevarat integrati in societatea germana.

Habar nu am daca va alege Germania sau alta tara, eu unul o sa fac tot ce pot sa ii creez conditii sa plece de aici cu cat mai multe sanse de a-si construi o viata buna acolo unde va decide... Am destui prieteni si am destule rude plecate in SUA, Canada, Germania, Spania, Danemarca, Suedia, Franta si asa cum ei au reusit sa se descurce, se poate descurca oricine.

Moncher peste tot exista hiene, astea de aici nu stiu, pentru ca n-au invatat, sa-si ascunda intentiile sub un zambet ipocrit

Ai dracului ipocriti cum se inghesuie ei sa ajute oamenii aflati in nevoie... Ce nenorociti! Ar trebui sa ii prefer pe sincerii romani care injura decat pe ipocritii de nemti care ajuta. Cum sa nu.

sa sti ca urmasii tai au lasat in urma o tara care nu merita asta O tara pentru care merita sa lupti cu prostia, "hienele", sacalii si lupii cei lacomi.

Nu mai spune! Da-mi un motiv pentru care ar merita - macar unul.
Marduk
QUOTE(abis @ 18 Sep 2015, 01:53 PM) *
Asta este inca o minciuna....Cand spui ca se va da o fatwa si prin asta Europa va legaliza poligamia...

Eu chiar nu inteleg! ce te deranjaza daca eu cred ca la un moment dat in Europa, in viitor, e posibil sa se intample asa ceva?
...genul asta de atitudine ma deranjeaza...

Te dreanjaza pentru ca tu nu poti sa "vezi" atat de departe in viitor? sau ca e posibil ca urmasiitai, pe care-i pregatesti sa emigreze, vor avea de suferit de pe urma acestor schimbari?
...Dar tu esti singurul care isi bate joc in loc sa discute.

E doar o parere, o opinie, nu o certitudine sau o bataie de joc.
Uneori trebuie sa iti dai seama cand o lupta are sanse de a se incheia cu bine sau nu...retragerea de pe campul de lupta poate fi, uneori, o optiune mai buna decat sa ramai sa lupti

Sa inteleg ca tu ti-ai dat seama ca lupta este pierduta, motiv pentru care ne ceri noua celor care inca mai credem ca victoria este posibila sa ne retragem?
Nu este cazul, lasa ca platesc eu destule impozite unui stat de doi bani... Chiar mai mult decat merita.

Cum se face ca fata de romani ti-ai pierdut solidaritatea, umanismul de care faci atata caz iar fata de refugiati nu?
...eu unul o sa fac tot ce pot sa ii creez conditii sa plece de aici...

Habar nu ai de ce vorbesti iar din nefericire sunt multi altii ca tine.
... Am destui prieteni si am destule rude plecate in SUA, Canada, Germania, Spania, Danemarca, Suedia, Franta si asa cum ei au reusit sa se descurce, se poate descurca oricine.

No comment.
...sa ii prefer pe sincerii romani care injura...

Sau macar sa incerci sa intelegi de ce se comporta asa.
Nu mai spune! Da-mi un motiv pentru care ar merita - macar unul.

Oamenii se mai schimba, dar tara ramane, Romania n-are nicio vina, sa-ti doresti s-o parasesti.
abis
QUOTE(Marduk @ 18 Sep 2015, 02:38 PM) *
Eu chiar nu inteleg! ce te deranjaza daca eu cred ca la un moment dat in Europa, in viitor, e posibil sa se intample asa ceva?

Este o absurditate atat de mare, o tampenie atat de crasa, o idiotenie atat de profunda incat nimeni nu o poate spune in mod serios.

Daca esti atat de sincer in ceea ce crezi, spune-mi si mie: cine da acea fatwa? Cine o accepta? Cum se implementeaza in legislatiile tarilor de pe continent? Cum accepta europenii chestia asta? Ce reactie au organizatiile pentru drepturile omului si miscarile feministe? Ce parere vor avea sutele de milioane de crestini din Europa? Cum de este posibil sa fie legiferata poligamia in Europa cat timp nici macar in toate statele musulmane nu este?!

Sa inteleg ca tu ti-ai dat seama ca lupta este pierduta, motiv pentru care ne ceri noua celor care inca mai credem ca victoria este posibila sa ne retragem?

Nu asta am spus, ci am spus exact pe dos (nu stiu cum faci de intelegi totul invers... iti trebuie un talent special, banuiesc): ca nu are rost sa ma lupt cu voi, majoritarii, si ca eu ma retrag. Va las cu ideile si cu parerile voastre, nu mai incerc sa le schimb, ca incerc degeaba. Cum va asterneti, asa sa dormiti.

Somn usor!

Cum se face ca fata de romani ti-ai pierdut solidaritatea, umanismul de care faci atata caz iar fata de refugiati nu?

Cine nu manifesta solidaritate nu merita solidaritate. Cine nu se poarta uman cu ceilalti, nu trebuie sa se astepte la umanism, ar fi absurd, nu crezi?

Daca vor fi si romani refugiati (din acea lume construita de cei care au astfel de opinii cum sunt cele de mai sus) imi voi arata solidaritatea cu ei.

Sau macar sa incerci sa intelegi de ce se comporta asa.

Pentru ca sunt prosti, limitati, sovini, needucati, necivilizati, incapatanati, mitocani, extremisti si pot sa iti mai insir vreo douazeci de epitete...

Oamenii se mai schimba, dar tara ramane

Asta este un motiv? Nu este: uite ca omenii nu se schimba. De-aia ziceam ca mi-a ajuns. Daca se schimbau macar exista o speranta, dar nu exista niciuna: poporul si tara asta nu se mai fac bine vreodata.
abis
Marduk

Marduk
QUOTE(abis @ 18 Sep 2015, 03:19 PM) *
Este o absurditate atat de mare...

E la fel de mare ca Dumnezeu? in care tu nu crezi, asa ca nu te acuz ca te porti asa fata de o idee ce s-ar putea sa nu devina realitate in viitor. rofl.gif
...cine da acea fatwa? Cine o accepta? Cum se implementeaza in legislatiile tarilor de pe continent? Cum accepta europenii chestia asta?

Autoritatile din acele vremuri.
Ce reactie au organizatiile pentru drepturile omului si miscarile feministe? Ce parere vor avea sutele de milioane de crestini din Europa?

Or sa mai existe organizatii de acest gen? nu le-am luat in calcul, de fapt cred ca nu vor mai exista in acel viitor.
Cum de este posibil sa fie legiferata poligamia in Europa cat timp nici macar in toate statele musulmane nu este?!

Cum a fost posibil in Africa de Sud? Cum este tolerata AZI in unele tari europene care ignora aceasta situatie. In Germania spre exemplu sunt recunoscute casatoriile de acest gen daca au fost incheiate in tarile de origine conform legilor. Sti care sunt statele musulmane care nu recunosc poligamia, dar o accepta pe scara larga?
Nu asta am spus, ci am spus exact pe dos...

thumb_yello.gif
Cine nu manifesta solidaritate nu merita solidaritate...ar fi absurd, nu crezi?

blink.gif Vreau sa inteleg bine afirmatia asta, sa n-o interpretez pe dos. Deci cei care nu ofera nu primesc, corect?
Daca vor fi si romani refugiati...imi voi arata solidaritatea cu ei.

Doar pentru ca sunt romani? sau pentru ca ai niste principii umaniste, ca sa nu zic crestine.
Pentru ca sunt prosti, limitati, sovini, needucati, necivilizati, incapatanati, mitocani, extremisti si pot sa iti mai insir vreo douazeci de epitete...

Crezi ca le-au ajuns 25 de ani sa scape de aceste "boli" capatate in comunism? Eu m-am schimbat, s-au mai schimbat si alti ca mine, dar mai sunt multi altii. Ce facem "astia buni"? cei care ne-am schimbat cat de cat, plecam din tara, renuntam la lupta de convingere doar din cauza unei crize care scoate la iveala tarele unei societati? Eu sprijin refugiatii, dar cer control asupra miscarii acestora pe continent, vreau sa-i conving pe barbatii refugiati sa lupte pentru cauza islamului moderat etc. tu le oferi totul neconditionat, ma faci nazist etc. altii vor sa-i vada plecati, nu vor sa auda de ajutorarea refugiatilor etc. Crezi ca in toata Europa, in Germania, toti cetatenii vor sa-i primeasca pe refugiati cu bratele deschise? Eu cred ca stiu sa si profite de pe urma reactiei statului german fata de refugiati. Citeam azi ca un preot si-a pus la dispozitia refugiatilor o casa, mai veche, ce trebuia renovata iar statul german i-a dat bani pentru renovare si pentru cazarea acestora. Am si eu o casa ce trebuie renovata, ce zici daca o pun la dispozitia statului roman pentru refugiati, primesc bani s-o renovez?
abis

QUOTE(Marduk @ 18 Sep 2015, 06:24 PM) *
Autoritatile din acele vremuri.

De ce ar face asta?
Or sa mai existe organizatii de acest gen?

De ce nu?
Vreau sa inteleg bine afirmatia asta, sa n-o interpretez pe dos. Deci cei care nu ofera nu primesc, corect?

Cand Romania are nevoie de ajutor pentru a-si imbunatati infrastructura, pentru a ecologiza orase, pentru a sustine agricultorii, pentru a porni afaceri, pentru a face o gramada de lucruri pentru care nu are bani, Vestul ofera fonduri nerambursabile - adica bani pe care ii da fara a-i mai cere inapoi. Cand unele state din Vest care ofera astfel de fonduri au nevoie de ajutorul Romaniei, ar fi normal ca Romania sa le ajute, nu sa le intoarca spatele. Daca Romania intoarce spatele Germaniei cand Germania are nevoie de ajutor, si Germania are dreptul sa ii intoarca spatele Romaniei cand Romania va avea nevoie de ajutor german.

Daca eu iti dau bani fara sa ti-i cer inapoi ca sa iti cumperi stupi, rame, utilaje necesare pentru a scoate mierea din faguri, daca iti dau bani sa duci stupii la rapita, la floarea-soarelui sau unde vrei tu, si cand eu am nevoie sa ma ajuti sa imi construiesc o magazie, iar tu zici nu, nu te ajut, ce crezi, iti mai dau altadata bani pentru stupi? Sau nu? Ma numesti "santajist" daca nu-ti mai dau bani dupa ce m-ai refuzat?

Doar pentru ca sunt romani?

Nu, ci pentru ca sunt refugiati.

Eu m-am schimbat, s-au mai schimbat si alti ca mine, dar mai sunt multi altii. Ce facem "astia buni"?

Ai o parere foarte buna despre tine. Lipsa de umanism pe care o vad la cei ca tine este unul dintre motivele pentru care as pleca, este unul dintre motivele pentru care vreau sa plece copilul meu din tara asta. Nu vreau sa plateasca pensia unora care nu au inima, care nu arata mila si compasiune, care nu se poarta ca oamenii cu alti oameni...

Crezi ca in toata Europa, in Germania, toti cetatenii vor sa-i primeasca pe refugiati cu bratele deschise?

Nu toti... Neonazistii germani sau din alte tari nu ii primesc cu bratele deschise. Numai ca acolo neonazistii sunt minoritari, aici cei care gandesc ca tine sunt majoritari...
abis
O prietena scrie pe FB:

De cate ori ma duc sa fac un control de rutina la ovare si uter, ma izbesc de pozele unor bebelusi imprastiate pe peretele din sala de asteptare a ginecologului meu. Libanez. Arab. Bomba, bum bum. Ma uit la ei cu o infinita simpatie si, in acelasi timp, cu o nemasurata ciuda ca nu mi-a cerut o poza si cu fata mea, cea mai frumoasa dintre cele mai frumoase, care s-a nascut si multumita lui.
Au trecut 7 ani de cand tot fixez fotografiile astea si, la un moment dat, am izbucnit.
,,Robert Najjar, ce au , frate, copiii aia, si n-are copila mea? Ma stii ca te iubesc, si ca ma iubesti, dar cum este posibil sa nu-mi fi cerut si mie o poza cu terorista mea?''
Omul a ras discret si si-a vazut de treaba lui.
''N-ai cancer, n-ai nimic, poti sa-ti vezi linistita in continuare de paranoia matale.''
Aveam sa aflu de la secretara lui ca, un etaj mai jos, acelasi Najjar, si-a dedicat intreaga cariera in a ajuta femeile care nu raman insarcinate niciodata.
Si ca zecile de poze de pe peretele din anticamera lui reprezinta copiii care nu ar fi putut sa se nasca.
Marduk
QUOTE(abis @ 21 Sep 2015, 11:29 AM) *
De ce ar face asta?

Pentru ca asa se conduce un stat islamic. Daca vrei detalii ai fatwa si on line. smile.gif
De ce nu?

Ma gandesc ca daca Europa o sa arate intr-un viitor ipotetic precum Arabia Saudita sau Statul Islamic, aceste ONG-uri or sa se ocupe de probleme strict limitate de o fatwa.
Cand Romania are nevoie de ajutor...Cand unele state din Vest care ofera astfel de fonduri au nevoie de ajutorul Romaniei, ar fi normal ca Romania sa le ajute...

A cerut Germania ajutor Romaniei? nu Germania a propus niste cote obligatorii de refugiati, iar UE a fost de acord, repartizand cotele peste decizia autoritatilor din tarile respective dar mai ales peste dorinta refugiatilor. Ungaria si Danemarca au propus bani, ceea ce mie mi se pare corect. Ti s-au repartizat 6000 de refugiati, platesti banii de care au nevoie pana cand se integreaza sau se intorc acasa, iar refugiatii raman acolo unde doresc, nu-i incarci in vagoane si-i trimiti in Bulgaria sau Romania.
Daca eu iti dau bani fara sa ti-i cer inapoi

Despre ce bani discutam aici? pentru ca Romania da si ea bani, are cota ei de participare. Ce legatura are asta cu islamul? blink.gif
Ai o parere foarte buna despre tine.

Te-am intrecut? scuze n-am vrut sa te ofensez.
...Lipsa de umanism pe care o vad la cei ca tine este unul dintre motivele pentru care as pleca

Moncher, n-or fi romanii umanisti, dar sigur sunt milosi, atat de milosi ca unii au stiut sa profite de mila romanilor.
Nu vreau sa plateasca pensia unora care nu au inima...

Ne-om descurca si fara banii vostri, aici ne-am descurcat chiar si cand unii ne-au crezut dusi de aici, dar am ramas in muntii nostri, cu oile si albinele noastre, am trait cum am putut, iar daca o fi vreodata sa va intoarceti acasa sa stiti ca va primim cu ce avem mai bun, pentru ca va iubim, ca sunteti romani de-ai nostri.
Nu toti... Neonazistii germani sau din alte tari nu ii primesc cu bratele deschise. Numai ca acolo neonazistii sunt minoritari, aici [b]cei care gandesc ca tine sunt majoritari[/b]...

mwah1.gif rofl.gif Nici inainte de WW2 nazistii nu erau majoritari, dar lucrurile se schimba in mintea oamenilor de la o ora la alta, de la zi la zi. Cei care gandesc ca mine nu sunt neonazisti, nici macar legionari, dar ca sa-ti dai seama de asta trebuie sa "mananci salam cu soia", dar mi-e teama ca te vei transforma intr-un "om nou".
abis
QUOTE(Marduk @ 21 Sep 2015, 05:24 PM) *
Pentru ca asa se conduce un stat islamic. Daca vrei detalii ai fatwa si on line. smile.gif

Ma gandesc ca daca Europa o sa arate intr-un viitor ipotetic precum Arabia Saudita sau Statul Islamic, aceste ONG-uri or sa se ocupe de probleme strict limitate de o fatwa.

Te lauzi ca esti programator, daca nu ma inseala memoria. De argumentare circulara au auzit?

Cam asa suna argumentul tau:

1. Europa va deveni majoritar musulamana pentru ca statele UE vor legaliza poligamia
2. Poligamia va putea fi legalizata pentru ca societatea nu se va opune
3. Societatea nu se va opune pentru ca va fi majoritar musulmana

Chiar nu sesizezi ridicolul unui astfel de mod de argumentare?!

Despre ce bani discutam aici?

Despre banii (fondurile nerambursabile) de care Romania beneficiaza prin generozitatea germanilor, olandezilor, francezilor samd.

Si carora aceeasi Romanie le intoarce acum spatele.

n-or fi romanii umanisti, dar sigur sunt milosi

Observ cat sunt de milosi de cate ori vine vorba despre refugiati.

Ne-om descurca si fara banii vostri, aici ne-am descurcat chiar si cand unii ne-au crezut dusi de aici, dar am ramas in muntii nostri, cu oile si albinele noastre

Ok. Ramai in munti cu oile si cu albinele daca vrei, eu unul vreau sa traiesc printre oameni.

iar daca o fi vreodata sa va intoarceti acasa sa stiti ca va primim cu ce avem mai bun, pentru ca va iubim, ca sunteti romani de-ai nostri

Bineinteles, un om merita sa fie iubit daca este roman, altfel da-l dracului.

Singura calitate care conteaza este nationalitatea.

Marduk
QUOTE(abis @ 21 Sep 2015, 05:47 PM) *
Te lauzi ca esti programator, daca nu ma inseala memoria...

Te insala, nu m-am laudat, dar am fost programator iar cel mai importanta functie, procedura de care tineam cont cu sfintenie era: ESCAPE, END, END PROGRAM. Procedura asta nu lasa programul sa intre intr-o bucla, era de ajuns ca programul sa intalneasca un argument care sa contravina logicii si acesta se intrerupea. Tu chiar nu sesizezi logica abstractului, a discutiei de dragul discutiei, chiar crezi ca eu stiu ca Europa va deveni islamica! Pentru cine lupti tu pe aicea moncher? combati de dragul dialogului sau chiar vrei sa demonstrezi ceva, argumentand circular?
...Romania beneficiaza prin generozitatea germanilor, olandezilor, francezilor samd.

Da bani romanilor unde se duc? crezi ca olandezii, germanii sau francezii nu au subventii de la stat, de la UE?
...aceeasi Romanie le intoarce acum spatele.

N-am auzit niciunde o cerere de ajutor din partea Germaniei. Acum ma gandesc ca ori Germania este prea mandra sa ceara asta in public, ori ii este rusine de gafa facuta cu cei 800.000 de refugiati. Pentru mine orice ar fi sunt pregatit sa acord intelegere Germaniei, s-o ajut, daca recunoaste ca a gresit.
Observ cat sunt de milosi de cate ori vine vorba despre refugiati.

Cu cine-i compari cand aduci astfel de acuzatii? Din cate am observat Romania a simulat sau chiar a organizat o tabara de refugiati la granita. Eu cred ca a facut exact ce trebuia facut in fiecare tara in care ajungeau acesti refugiati, incepand din Turcia pana in Ungaria, daca ar fi existat tabere care sa-i preia si sa-i inregistreze pe acesti refugiati Europa n-ar fi avut astfel de probleme.
Ok. Ramai in munti cu oile si cu albinele daca vrei, eu unul vreau sa traiesc printre oameni.

Da, si Ovidiu a considerat ca nu traieste printre oameni, dar pana la urma n-a avut incotro si a trebuit sa bea vinul barbarilor, sa se incalzeasca in blanurile acestora, cu alte cuvinte sa supravietuiasca acolo unde nu-si dorea sa traiasca.
Bineinteles, un om merita sa fie iubit daca este roman...

Orice om merita sa fie iubit, cata vreme poti exprima si sustine acest sentiment, un roman merita mai mult pentru ca este din tribul nostru, asa cum un german, englez, francez, suedez etc. este privit diferit in tarile, triburile respective fata de un tigan, roman, albanez, kosovar etc.
Singura calitate care conteaza este nationalitatea.

NU. Singura calitate este omenia, lipsita de ipocrizie.
abis
QUOTE(Marduk @ 21 Sep 2015, 06:15 PM) *
combati de dragul dialogului sau chiar vrei sa demonstrezi ceva, argumentand circular?

frusty.gif

Eu argumentez circular?! Tu argumentezi circular, ala era argumentul tau. Nu eu pretind ca se va legaliza poligamia, nu eu pretind ca Europa va deveni islamica, este doar formalizarea a ceea ce aduci tu ca argument in aceasta discutie.

Unde ai vazut tu sa imi argumentez eu ideile circular?!

Da bani romanilor unde se duc?

Romania primeste de la UE mai mult, mult mai mult, decat da catre UE.

Cu cine-i compari cand aduci astfel de acuzatii?

Cu germanii, cu austriecii...

Din cate am observat Romania a simulat sau chiar a organizat o tabara de refugiati la granita

A simulat, bine spus.

un roman merita mai mult pentru ca este din tribul nostru

Ei si?! Nu merita deloc mai mult sau mai putin, nu are nici un merit, si nici o vina, ca s-a nascut, intamplator, pe aceeasi strada, in acelasi oras sau in aceleasi granite.

Singura calitate este omenia

Te contrazici. Odata spui ca singura calitate este omenia, mai devrem spuneai ca un roman merita mai mult
Marduk
QUOTE(abis @ 22 Sep 2015, 09:22 AM) *
... Nu eu pretind ca se va legaliza poligamia, nu eu pretind ca Europa va deveni islamica...

Moncher eu nu PREDIND nimic, am impresia ca faci confuzie intre a pretinde si a presupune, dar asta se poate intampla sau nu, nu depinde de ce discutam noi aici pe han. frusty.gif
Romania primeste de la UE mai mult, mult mai mult, decat da catre UE.

Corect. Dar asta nu inseamna ca nu-si aduce contributia cat de cat la efortul comun al UE, ca primeste de pomana de la Germania, de pilda.
Cu germanii, cu austriecii...

mwah1.gif rofl.gif Mai trebuie sa curga multa apa pe Dunare, poate ca se umple Marea Neagra si romanii sa ramana romani. Pana la urma nici nu stiu daca este bine ca romanii sa fie ca germanii si austriecii in toate privintele, romanii sunt romani si asa cred ca este cel mai bine.
A simulat, bine spus.

Daca nu are refugiati normal ca a facut o simulare. Dar inte-un fel sa sti ca ai dreptate, pai nu-i pacat moncher sa n-avem si noi refugiatii nostri? noi cu ce suntem mai prejos ca germanii, ce nu meritam sa avem si noi refugiatii nostri?
singura calitate este omenia...un roman merita mai mult

Poti gasi multi oameni buni, dar putina omenie.

P.S.
Observ ca ne abatem de la subiectul topicului, o faci intentionat sau doar divagam pe moment?
abis
QUOTE(Marduk @ 22 Sep 2015, 10:28 AM) *
Moncher eu nu PREDIND nimic, am impresia ca faci confuzie intre a pretinde si a presupune, dar asta se poate intampla sau nu

Nu se va intampla.

Pana la urma nici nu stiu daca este bine ca romanii sa fie ca germanii si austriecii in toate privintele

Nici nu a spus cineva sa fie "la fel in toate privintele", ci in ceea ce priveste modul cum ii trateaza pe cei care sufera, pe oamenii aflati in nevoie, pe cei disperati care au nevoie de sprijin.

pai nu-i pacat moncher sa n-avem si noi refugiatii nostri?

Habar nu ai, nu-i asa? Oare de ce nu ma mir... Si, culmea, s-a mai vorbit despre asta: exista refugiati in Romania si de cei mai multi ne batem joc. Dar, de unde sa stii tu ca s-a mai vorbit, ca doar nu era sa tii minte de acum cateva zile...

Hai sa mai punem odata, desi pana la sfarsitul saptamanii iarasi (te faci ca) uiti...

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20404...ala-romania.htm

Observ ca ne abatem de la subiectul topicului, o faci intentionat sau doar divagam pe moment?

Cand vei inceta sa divaghezi pe langa subiect, nu iti voi mai raspunde pe langa subiect. Vorbim despre ce vrei tu.
Marduk
QUOTE(abis @ 22 Sep 2015, 10:52 AM) *
...Nu se va intampla.

E parerea ta si o respect, eu cred ca daca Europa va continua sa se comporte asa cum procedeaza in acest moment, sa-si deschida granitele, ca o "nimfomana picioarele", cineva va profita de "umanismul" asta, iar in cele din urma Europa va fi cucerita demografic, cultural si religios.
...exista refugiati in Romania si de cei mai multi ne batem joc...

Despre acest subiect prefer sa discutam aici.
...Vorbim despre ce vrei tu.

Cred ca trebuie sa respectam subiectul topicului, atat.
abis
QUOTE(Marduk @ 22 Sep 2015, 11:18 AM) *
E parerea ta si o respect, eu cred ca daca Europa va continua sa se comporte asa cum procedeaza in acest moment, sa-si deschida granitele, ca o "nimfomana picioarele", cineva va profita de "umanismul" asta, iar in cele din urma Europa va fi cucerita demografic, cultural si religios.

Imposibil.

http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...st&p=768198

Vezi ca acolo ti-am indicat de unde poti sa te documentezi si sa te lamuresti ca nu se va intampla asta.
Marduk
QUOTE(abis @ 22 Sep 2015, 02:17 PM) *
Imposibil...acolo ti-am indicat de unde poti sa te documentezi si sa te lamuresti ca nu se va intampla asta.

Cateodata ma intreb de ce nu vrei sa accepti teoria lui Malthus? ce te face sa refuzi realitatea demografica, ok nu va fi peste 5 ani o sa fie peste 50 de ani, dar va fi. Noi europenii ce trebuie sa facem? sa stam linistiti sa acceptam deznodamantul, fatalitatea in speranta ca o sa existe cineva care sa ne plateasca pensiile? daca asta era ideea eu n-o accept.
abis
QUOTE(Marduk @ 22 Sep 2015, 03:13 PM) *
Cateodata ma intreb de ce nu vrei sa accepti teoria lui Malthus?

Pe topicul asta nu am vorbit despre teoria lui Malthus.

ce te face sa refuzi realitatea demografica

Simplul fapt ca realitatea demografica nu este cea pe care o spui tu, ci cea pe care o sustin eu.

ok nu va fi peste 5 ani o sa fie peste 50 de ani, dar va fi

Nu, nu va fi nici peste 5 si nici peste 50 de ani o majoritate musulmana in Europa.

Si nici peste 100 sau 150. Europa nu va fi niciodata majoritar musulmana. Ceea ce se va intampla, insa destul de lent, va fi nu doar in Europa ci in toata lumea: un amestec al raselor si al culturilor. Lumea viitoare va fi metisa si mulatra, nu separata in albi, negri, galbeni; va fi ceva obisnuit sa ai un vecin vietnamez si unul hindus; nu va fi iesit din comun sa vorbesti o limba acasa, una la magazin si alta la serviciu. Lumea viitorului va fi una amestecata, nu separata de granite artificiale.

Ceea ce va fi foarte bine.
Marduk
Totusi germanii au declarat ca multiculturalismul de tip european, a esuat. Mai exact tarile din UE n-au reusit sa-i integreze pe emigrantii musulmani, care prefera "ghetoizarea" decat integrarea. Cum explici asta, fata de afirmatia ta:"Lumea viitorului va fi una amestecata, nu separata de granite artificiale." ?
abis
Eu pot sa explic afirmatiile mele, daca vrei explicatii pentru afirmatiile altora, cel mai bine ar fi sa ii intrebi pe ei. Vezi exact ce au spus, in ce conditii, la ce anume se refereau si poate te lamuresti. Nu pot comenta o afirmatie atat de generala daca nu stiu mai multe lucruri concrete.

Daca ma uit in jur vad ca se poate foarte bine ca oameni de origini, etnii si culturi diferite sa traiasca unul langa altul, sa lucreze, sa aiba o viata normala. Nu stiu daca cei despre care vorbesti tu intr-adevar prefera ghetto-ul sau nu au alta alternativa.
abis
Intermezzo amuzant (cel putin pentru mine...): sa nu mai spui ca musulmanii sunt incuiati!

http://www.click.ro/news/lume/prezentat-st...um-aparut-la-tv

wub.gif
Marduk
QUOTE(abis @ 23 Sep 2015, 11:33 AM) *
Eu pot sa explic afirmatiile mele, daca vrei explicatii pentru afirmatiile altora, cel mai bine ar fi sa ii intrebi pe ei.

Poti sa-ti spui parerea, dar se pare ca subiectul de deranjaza, iar declaratia lui Merkel despre esecul multiculturalismului este prea dura ca sa poti s-o comentezi.
...Nu stiu daca cei despre care vorbesti tu intr-adevar prefera ghetto-ul sau nu au alta alternativa.

Nici eu nu stiu daca-l prefera sau nu, dar am vazut cu ochii mei in Olanda si UK cum stau lucrurile, se "automarginalizeaza" pentru ca doar in "ghetouri" se pot purta asa cum le place, pot deschide magazine cu produse specifice, in care sa si vanda ceva, pot manca ce le place, se pot ruga cand trebuie conform religiei lor etc. Am constatat ca aceste "ghetouri" sunt de obicei asezate langa gara orasului sau in cartierele marginase, n-am inteles de ce, dar am fost sfatuit sa nu ma duca acolo singur noaptea.
abis
QUOTE(Marduk @ 23 Sep 2015, 03:41 PM) *
Poti sa-ti spui parerea, dar se pare ca subiectul de deranjaza, iar declaratia lui Merkel despre esecul multiculturalismului este prea dura ca sa poti s-o comentezi.

Sau prea veche, de acum cinci ani - si de atunci multe s-au schimbat. Am discutat subiectul pe alt topic

http://www.hanuancutei.com/forum/content/2...u-Doar-Un-Vis-/

doar in "ghetouri" se pot purta asa cum le place, pot deschide magazine cu produse specifice, in care sa si vanda ceva, pot manca ce le place, se pot ruga cand trebuie conform religiei lor etc

Deci tu imi spui ca doar acolo se pot purta conform traditiei, doar acolo pot deschide magazine, doar acolo se pot ruga - si apoi te intrebi de ce stau in ghetto. Da, inteligent mod de a pune problema, nu m-as fi gandit.

Apropo de discutia pe care o aveam despre antrenorul acela din Siria pe care l-ai trecut imediat la categoria dubiosi... Pentru cine vorbeste spaniola (oricum nu-i greu de priceput pentru romani; exista si varianta google translate, dar sa nu o folosesti ca nu apartine ONU ci unei companii private): cum povestea despre antrenorul sirian de fotbal si Al Nusra e doar o facatura. Getafe a verificat pe cine angajeaza. Iar Madrid nu l-ar fi expus pe Ronaldo - care s-a intalnit cu sirianul si cu familia sa zilele trecute - unui asemenea scandal.

http://verne.elpais.com/verne/2015/09/21/a...779_354609.html
abis
"Cea mai mare moschee din Europa" se va ridica la Bucuresti si va putea primi cca 1000 de oameni. Impresionant. Si periculos.

Intre timp in Rusia s-a inaugurat o chichineata de moschee in care intra un fleac de 10.000 de oameni. O bagatela.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...mul-umanist.htm

Sau, cine stie, poate Moscova nu o fi in Europa...
Marduk
QUOTE(abis @ 23 Sep 2015, 04:31 PM) *
...prea veche, de acum cinci ani...

Au trecut deja 5 ani??!! blink.gif Nu te cred, daca are 1-2 ani, dar daca doamna Merkel stia si declara acum 5 ani, cum zici tu, ca multiculturalismul in Germania, Europa a esuat, de ce a declarat vicecancelarul, ca Germania este gata sa primeasca 800.000 de refugiati? sa fi gasit germanii intre timp un vaccin, care odata injectat ar asigura integrarea refugiatilor, imigrantilor, musulmani ?
Deci tu imi spui ca doar acolo se pot purta conform traditiei, doar acolo pot deschide magazine, doar acolo se pot ruga...

Nu ma intreb, constat ca asta este situatia, sunt putini cei care se integreaza cu adevarat. De ce fac asta? pentru ca raspunsul primit de la populatia majoritar crestina, a tribului local, este de asa natura ca-i face sa se "adune" intr-un loc in care se simt in siguranta unii fata de altii. Acolo nu se uita nimeni urat ca poarta burka, papuci, fesuri etc. problema este ca intre timp aceste enclave se dezvolta, iar dezvoltarea aduce odata cu ea cereri de transfer a cutumelor, legilor traditionale, peste cele locale.
Apropo de discutia pe care o aveam despre antrenorul acela din Siria...

Nu l-am trecut eu la categoria "dubiosi". de ce-mi atribui mie astfel de categorisiri? Cat despre Ronaldo, el oricum nu-si mai apartine, este un "good assets", face exact ce-i zice un grup de oameni pentru a-si face reclama, a produce bani.

P.S.
Am auzit de curand o discutie despre o reclama a unui restaurant arabesc, "Calif" din Bucuresti, am si vazut reclama respectiva, un cadru verde cu ceva simboluri arabesti si un anunta care zicea ca pana la "Califat" mai sunt 2-3 km. Acum lasand la o parte istericalele celor care au depus plangere fata de reclama respectiva, cu care nu sunt de acord, ce crezi c-a fost in mintea patronului cand a aprobat reclama cu pricina? oare n-a stiut despre declaratiile ISIS privind extinderea califatului in Romania? de ce si-a asumat un risc inutil? de dragul reclamei?
abis
QUOTE(Marduk @ 24 Sep 2015, 10:45 AM) *
Au trecut deja 5 ani??!! blink.gif Nu te cred, daca are 1-2 ani

Nu este nevoie sa ma crezi pe cuvant. Verifica. Te ajuta Google (sau tu nu il folosesti pentru ca este o companie privata, nu sub control ONU, si cine stie cum te minte...)

dar daca doamna Merkel stia si declara acum 5 ani, cum zici tu, ca multiculturalismul in Germania, Europa a esuat, de ce a declarat vicecancelarul, ca Germania este gata sa primeasca 800.000 de refugiati?

Poate ca declaratia aia nu ai inteles-o tu bine... Ce anume voia sa spuna Merkel, in ce context a spus-o, la ce se referea... Cauta-i intregul discurs rostit acum cinci ani (nu e nevoie sa ma crezi, dar daca verifici, ai sa vezi ca se intampla in 2010 - daca nu iti place google cauta cu un alt motor de cautare, Yandex de pilda, este bun ca este rusesc) si poate te prinzi care era sensul acelei declaratii. O fraza rupta din context nu demonstreaza nimic.

sunt putini cei care se integreaza cu adevarat. De ce fac asta? pentru ca raspunsul primit de la populatia majoritar crestina, a tribului local, este de asa natura ca-i face sa se "adune" intr-un loc in care se simt in siguranta unii fata de altii

Deci problema este la europeni nu la ei, din ce zici tu aici

Nu l-am trecut eu la categoria "dubiosi". de ce-mi atribui mie astfel de categorisiri?

Pentru ca atunci cand te-am intrebat despre cazul lui mi-ai raspuns, citez: Ce-as putea comenta? ca un alt mit a fost spulberat, ca in naivitatea, bunelor intentii europenii s-au lasat "cuceriti" de indivizi dubiosi

ce crezi c-a fost in mintea patronului cand a aprobat reclama cu pricina? oare n-a stiut despre declaratiile ISIS privind extinderea califatului in Romania?

Acel restaurant exista in Bucuresti de mai multa vreme, dinainte sa se auda despre ISIS. Nu am intrat pana acum in vreun "Califat", dar bucataria araba si turca le-am incercat in alta parte (de ex. la Nasser) si am devenit fan.
Diogene
Grupul de la Visegrad nu a fost spart. Partidul lui Tusk va pierde alegerile in octombrie si atunci Polonia va deveni liderul necontestat al Estului European. Tusk doar isi pregateste partidul de opozitie, pentru ca Estul European va ramane in UE si va integra in UE si alte tari. Estul va negocia unit cu Berlinul, dar si cu Moscova, adica va deveni foarte incomod pentru cele doua capitale.

Estul va deveni liderul de facto al Europei, cand Germania si Franta vor esua (in vreo 10 ani). Pentru ca nici Franta, nici chiar Germania nu se pot comporta ca tari de imigratie. Pentru cele doua tari (Olanda alaturi) imigrantii sunt sclavi, iar acesti imigranti se vor retrage la moschee si sub burca.
Marduk
QUOTE(abis @ 24 Sep 2015, 11:21 AM) *
Nu este nevoie sa ma crezi pe cuvant...Poate ca declaratia aia nu ai inteles-o tu bine...

Nu, nu te cred. Cat despre intelegere si context, chiar nu ma intereseaza. Merkel a declarat ca: MULTICULTURALISMUL IN GERMANIA A ESUAT. (PUNCT)
...O fraza rupta din context nu demonstreaza nimic.

Moncher, "o fraza rupta din context" in momentele astrale ale civilizatiei umane, europene, demonstreaza mult mai mult.
Deci problema este la europeni nu la ei, din ce zici tu aici

Da, cu alte cuvinte NU EXISTA PUNTI DE LEGATURA INTRE CULTURA SI CIVILIZATIA EUROPEANA SI CEA ISLAMICA.
Daca in numele ultraliberalismului unii incearca sa faca aceste legaturi, eu cred ca acesti "unii" or fabuleaza ori au alte interese. Daca in evul mediu aceste punti erau bidirectionale, din cauza intereselor comune, azi este clar ca aceste punti au un sens unic.
...atunci cand te-am intrebat despre cazul lui mi-ai raspuns...

Atunci asta era stirea pe care o citisem, azi am citit altceva, maine o sa citesc probabil altceva, ce vrei sa am o sursa personala care sa-mi dea informatii concrete?
Acel restaurant exista in Bucuresti de mai multa vreme, dinainte sa se auda despre ISIS...

Nu asta te-am intrebat si eu sunt "fan" al bucatariei turcesti, arabe, orientale. Te-am intrebat daca tie ti se pare normala actiunea patronului respectiv, pentru ca publicitatea respectiva exista, cel putin in zona mea de 2-3 ani, iar la vremea aia ISIS exista, dar nu aparuse valul asta de stiri si refugiati ca sa ia cineva in serios publicitatea respectiva.
abis
QUOTE(Marduk @ 24 Sep 2015, 02:04 PM) *
Cat despre intelegere si context, chiar nu ma intereseaza.

Observ.

De asta dai cu bata in balta atat de des, pentru ca nu te intereseaza sa intelegi despre ce este vorba.

cu alte cuvinte NU EXISTA PUNTI DE LEGATURA INTRE CULTURA SI CIVILIZATIA EUROPEANA SI CEA ISLAMICA

Ei nu mai spune. Ce categoric esti de simti nevoia sa strigi. Este parerea ta de om pe care nu il intereseaza sa inteleaga lumea in care traieste si care cauta cu tot dinadinsul numai lucrurile care ii confirma prejudecatile?

Atunci asta era stirea pe care o citisem

Si cum tot ce citesti pe internet si iti confirma prejudecatile trebuie sa fie musai adevarat, da-i inainte fara sa gandesti deloc ceea ce citesti... Orice citesti, trece inainte si prin filtrul gandirii proprii, ca doar de-aia ai cap...

Te-am intrebat daca tie ti se pare normala actiunea patronului respectiv, pentru ca publicitatea respectiva exista, cel putin in zona mea de 2-3 ani

Nu m-a deranjat niciodata. Cuvantul califat este mai vechi si nu are ISIS monopol asupra lui. Vad ca pe romanii care intra sa manance acolo nu-i deranjeaza.
Marduk
QUOTE(abis @ 24 Sep 2015, 03:46 PM) *
De asta dai cu bata in balta atat de des...

No coment.
...Este parerea ta de om pe care nu il intereseaza sa inteleaga lumea in care traieste...

"Realitatea e alta" zice un forumist, pe care il respect pentru ca sta de vorba cu mine.
...cum tot ce citesti pe internet si iti confirma prejudecatile...fara sa gandesti deloc ceea ce citesti...trece inainte si prin filtrul gandirii proprii, ca doar de-aia ai cap...

Cand nu mai ai argumente ataci persoane, cand March spunea asta eu nu credeam.
...Cuvantul califat este mai vechi si nu are ISIS monopol asupra lui.

Moncher, poate n-ai aflat, dar azi ISIS reprezinta ISLAMUL, care este creatorul CALIFATULUI. ce inseamna califat? care a fost primul califat in Europa?
abis
QUOTE(Marduk @ 24 Sep 2015, 04:23 PM) *
Moncher, poate n-ai aflat, dar azi ISIS reprezinta ISLAMUL

Nu. ISIS inseamna vreo 30-40.000 de descreierati. Islamul reprezinta aproape doua miliarde de oameni care nu au nici in clin, nici in manec cu violentele extremistilor.

Este ca si cum ai spune ca Legiunea Arhanghelului Mihail reprezinta crestinismul.
Marduk
QUOTE(abis @ 24 Sep 2015, 04:26 PM) *
Nu. ISIS inseamna vreo 30-40.000 de descreierati.

OK. ISLAMISMUL RADICAL.
...Islamul reprezinta aproape doua miliarde de oameni care nu au nici in clin, nici in manec cu violentele extremistilor...

Deci sa facem niste calcule: aproape 2 miliarde de oameni "nu au nici in clin, nici in manec" cu violentele extremistilor, teroristilor musulmani. Adica 50.000 de musulmani nu pot convinge, invinge etc. 1 singur musulman radical, membru ISIS?!!?? chiar daca adeptii ISIS ar avea arme de distrugere in masa si n-ar putea sa nimiceasca cele 2 miliarde de musulmani care "nu au nici in clin, nici in manec" cu ISIS.

P.S.
Intre timp din diverse cauze, divine sau umane, la ceremonia pelerinajului de la Mecca mor mii de credinciosi, probabil "fericiti" ca si-au gasit sfarsitul in acest sfant pelerinaj. E nevoie de o alta abordare a acestui fenomen pentru a intelege CREDINTA care-i domina pe acesti oameni, credinta care la un moment dat in istorie a influentat si crestinismul.
abis
QUOTE(Marduk @ 24 Sep 2015, 07:25 PM) *
Adica 50.000 de musulmani nu pot convinge, invinge etc. 1 singur musulman radical, membru ISIS?!!??

Exact. Nu ii pot convinge, altfel nu ar fi fanatici. Si nu ii pot nici invinge, calculele tale sunt absurde. Sunt sute de milioane de musulmani copii, femei, batrani, vrei sa lupte cu teroristii? Sunt sute de milioane de musulmani in tari aflate la sute sau mii de km de zona in care actioneaza ISIS. Sunt sute de milioane de musulmani care nu au pus in viata lor mana pe o arma. Este ca si cum ai spune "cum este posibil ca trei miliarde de crestini (sau cati or mai fi) sa nu poata convinge un grup terorist crestin ca acesta sau acesta sau acesta sau acesta sau acesta?! Sunt toate grupari teroriste pe care crestinii nu le pot nici convinge nici invinge. Desi sunt mult mai multi. Sa trag din asta concluzia ca aceste cinci grupari reprezinta adevaratul crestinism? Ar fi corect?
Marduk
QUOTE(abis @ 25 Sep 2015, 10:10 AM) *
Exact. Nu ii pot convinge, altfel nu ar fi fanatici...Sa trag din asta concluzia ca aceste cinci grupari reprezinta adevaratul crestinism?...

Din ce 50.000 (ipotetici) de musulmani macar 5 pot tine o arma in mana? Daca da atunci "absurditatea" s-ar reduce de 5 la 1 si tot i-ar putea invinge pe teroristii ISIS. Ar fi bine daca activitatea ISIS ar putea fi comparata cu activitatea "teroristilor" crestini pe care i-ai pomenit, care pe langa ISIS sunt niste oameni smeriti si piosi. Pare sa fie altceva la mijloc in aparitia si dezvoltarea acestui ISIS.
abis
QUOTE(Marduk @ 25 Sep 2015, 10:58 AM) *
Ar fi bine daca activitatea ISIS ar putea fi comparata cu activitatea "teroristilor" crestini pe care i-ai pomenit, care pe langa ISIS sunt niste oameni smeriti si piosi.

Sigur... Uite, luam la nimereala una dintre ele: Armata de Rezistenta a Domnului. Ce gasim despre acest grup terorist crestin:

... a răpit peste 30.000 de copii, băieţii devenind soldaţi de la vârsta de 8 ani, iar fetele - prostituate. „Iniţierea" unui copil soldat însemna crima. Louis, în vârstă de 13 ani, i-a povestit reporterului de la Vanity Fair cum un copil în vârstă de 10 ani a fost obligat să-şi ucidă mama lovind-o cu o bâtă în cap.

... a semanat teroare printre oamenii de pe continentul african. Acesta, ca lider al Armatei de Rezistenta a rapit, torturat si fortat aproximativ 100.000 de copii sa lupte in armata lui.

... capetele de acuzare includ crime, violuri, trafic şi abuzuri sexuale asupra femeilor şi fetiţelor. De asemenea, LRA ar fi forţat copii să lupte. Acuzaţia planează şi asupra armatei oficiale a Ugandei, însă reputaţia LRA în materie de brutalitate este de neegalat. Tactica mişcării este de obicei atacul satelor, uciderea adulţilor şi răpirea copiilor. LRA este acuzată inclusiv că i-ar fi forţat pe unii dintre aceşti copii să îşi ucidă părinţii, ca un ritual de iniţiere. Fetiţele sunt împărţite între şefii LRA ca sclave sexuale. O altă practică este mutilarea, „soldaţii” tăind buzele, nasurile sau urechile victimelor lor

Oameni smeriti si piosi? Or fi, dar nu asta te-am intrebat, ci altceva: cum se face ca miliardele de crestini nu-i pot convinge? Ca nu-i pot opri? Daca nu 1 din 5, daca nu 1 din 10, daca macar 1 din 1000 de crestini ar pune mana pe o pusca, in doua zile grupul asta terorist ar disparea. Cum se face ca miliardele de crestini nu il pot anihila?! Desigur, nu o fac pentru ca nu vor, pentru ca religia crestina interzice sa lupti celor care reprezinta adevaratul crestinism, si anume Armata de Rezistenta a Domnului. Cam asa suna argumentele tale. Ti se pare ca suna rational?
Marduk
QUOTE(abis @ 25 Sep 2015, 11:16 AM) *
...Armata de Rezistenta a Domnului. Ce gasim despre acest grup terorist crestin...

Ceea ce gasim si la ISIS, lipsa de initiativa, de neinteles si condamnabila, din partea celor puternici.
"...Jason Russell, un activist american crestin care a fost plecat in Uganda si a asistat la decapitarea unui om. Dupa aceste evenimente, cand s-a intors in tara a hotarat sa demareze o campanie de ajutorare a copiilor din Africa. Dorind sa stopeze masacrul din Africa, el a apelat la diversi oameni politici, dar nu a primit raspunsul pe care il astepta. Mai mult, i s-a spus ca daca nu este ceva de importanta globala care sa afecteze interesele politice, financiare ori de securitate, nu va primi sustinere din partea nimanui."
Marduk
Cum spuneam, refugiatii musulmani aduc cu ei "traditiile" din tarile de origine. Sa nu ne mire daca ne vom confrunta si cu alte probleme mai grave in Europa.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.