QUOTE(Marduk @ 13 Oct 2015, 04:04 PM)
In cazul de fata raman la parerea mea, urasti religia crestina, dar n-ai o problema cu islamul
Ai o parere profund gresita. Le tratez identic. Ambele religii - si de fapt toate celelalte 7000 si ceva de pe glob - imi sunt la fel de straine.
Mi se pare atat de caraghioasa pretentia unora care spun ca toate celelalte 7000 de religii sunt niste prostii si fix, dar fix aia in care s-a intamplat sa se nasca ei este cea corecta...
Civilizatia european nu poate sa fie laica, oricat ti-ai dori tu asta
Vorbeai despre Europa - Europa este un continent unde statele sunt laice, nu religioase.
Cand "Europa" a recunoscut in scris, prin "superputerile" din acele vremuri, rolul domnitorilor valahi in apararea crestinatatii.
Mai concret nu se poate? Sa imi spui uite, abis, in batalia X purtata de domnitorul Y in anul Z scopul luptei era mentinerea credintei crestine in Europa, nu altul.
Ca sa vorbim amandoi aceeasi limba.
Asa este ai dreptate, pentru islam crestinismul nu exista, e ceva ce trebuie inlocuit
Iar o iei prin papusoi...
Unu: nu am zis ca pentru islam crestinismul nu exista, ci ca islamul, ca intreg, nu are o abordare unitara a nici unui fenomen, deci nici crestinismul nu este tratat identic peste tot in lumea musulmana si de toti musulmanii.
Doi: este o contradictie flagranta sa spui "X nu exista" si "X trebuie inlocuit". Pai daca nu exista, nici nu il poti inlocui... Putina logica, te rog!
Crestinismul european a depasit faza in care isi macelareste oponentii
Ca Breivik era vreun budist, te pomenesti.
Cat trebuie sa mai asteptam, ce orori trebuie sa mai vedem pentru a nu mai generaliza?
Ar fi bine sa nu mai generalizezi si gata. Chiar tu ziceai ca nu o faci, acum zici ca este justificat sa generalizezi. Te sucesti de la o replica la alta.
esti in alte timpuri si spatii
In aceleasi spatii. In alte timpuri, poate - bunicii mei au vazut cu ochii lor manifestarile crestine ale Legiunii, nu sunt timpuri chiar atat de indepartate. Si daca ma uit in jur, nu pot spune cu mana pe inima ca acele timpuri nu se pot intoarce. Ti-am aratat comentariile romanilor care vorbeau despre omorarea refugiatilor.
Iau ca exemplu Turcia, un stat laic, moderat islamist, care nu acorda aceleasi drepturi crestinilor pre cum au turcii in UE.
Cetatenii turci de religie crestina au mai putine drepturi in Turcia decat cetatenii turci de religie mahomedana?
vreau ca cetatenii de religie mahomedana sa beneficieze de aceleasi drepturi ca si crestinii care traiesc in lumea islamica
Este o idee cretina, imbecila, absurda; daca vreun partid ar propune o asemenea prostie in legislatie, CCR ar da de toti peretii cu o astfel de initiativa. Iar aia care ar vota in parlament o asemenea ciudatenie ar fi cei mai tampiti parlamentari.
Indiferent de religie, cetatenii unui stat trebuie sa aiba exact aceleasi drepturi. Este ilegal, neconstitutional, discriminatoriu, impotriva oricaror tratate internationale, impotriva bunului simt, impotriva oricaror principii sa faci o regula care sa spuna "cei care au religia X au drepturile A, B, C, iar cei care au religia Y au dreptul A, dar B si C nu". Pur si simplu este de neconceput sa faci legi care sa discrimineze in functie de religie. Toti, indiferent daca sunt crestini, musulmani, evrei, budisti, satanisti sau ce or fi, sunt cetateni romani egali in drepturi si obligatii. Nu conteaza ca peste mari si peste tari exista vreun stat care interzice drepturile crestinilor, asta nu influenteaza legislatia interna a Romaniei. Ce vrei sa faca statul roman, sa santajeze Arabia Saudita? Sa spuna
"daca nu permiteti crestinilor din tara voastra sa isi construiasca biserci, nu vom permite nici noi cetatenilor romani de religie musulmana sa isi ridice moschei!" Ar fi absurd, ar fi culmea imbecilitatii sa facem una ca asta.
Dar ce te faci ca uite, in Europa exista un stat in care musulmanii nu au drepturi: nu pot alege si nu pot fi alesi, nu pot ocupa functii publice, nu pot fi sefi de stat sau nimic altceva. Este vorba despre statul Vatican. Cum ar fi sa spuna Arabia Saudita
"Voi, europenii, incalcati drepturile musulmanilor din moment ce exista un stat crestin in care musulmanii nu au nici drept de vot, nici dreptul de a fi votati. O sa acordam aceste drepturi crestinilor la noi in tara atunci cand in toata Europa (evident, si in Vatican) crestinii si musulmanii vor fi egali, adica musulmanii vor putea vota si vor putea fi alesi"Nu ar fi absurd? Nu ar fi o tampenie? Exact la fel este si sa interzici unor cetateni din tara ta unele drepturi pe motiv ca alta tara interzice si ea niste drepturi unor cetateni din acea tara.
Ia imagineaza-ti:
"Eu, Johanis, presedintele Romaniei, am promulgat astazi legea prin care cetatenii romani de religie musulmana, indiferent daca este vorba de cei care apartin minoritatilor turco-tatare sau altora, indiferent daca au obtinut cetatenia prin nastere sau prin imigrare, nu vor mai avea dreptul la vot, nu vor mai putea si alesi pe liste electorale, nu vor mai avea voie sa isi ridice locasuri de cult, nu vor mai avea voie sa poarte insemnele specifice religiei musulmane, nu vor mai avea voie sa se roage in public. Aceste interdictii vor fi ridicate doar atunci cand Arabia Saudita, Yemenul, Sudanul si toate tarile din Asia si Africa in care exista majoritati musulmane vor permite propriilor cetateni de religie crestina sa voteze, sa fie alesi, sa ridice biserici si sa poarte cruci la gat" Ti-ar placea?!