Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Pariul lui Pascal
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
zexelica
BDL

Nu prea vad unde e legalizata casatoria gay in sua.....

San Francisco!
Primarul e gay si au votat legalizarea.
Nu stiu sigur daca si LA.
abureala
QUOTE (abis @ 19 Oct 2006, 03:13 PM)
Apropo de "falimentul ateismului": in SUA exagerarile religioase ale elitei politice incep sa aiba efect invers...

Falimentul de care spui a inceput odata cu Renasterea. Este spus in Scriptura ca intai va veni lepadarea de credinta, apoi va veni sfarsitul lumii. Se cunoste.
abis
Adica inainte de Renastere (in Evul Mediu care va sa zica) ateismul nu era falimentar, dar acum este.
abureala
QUOTE (abis @ 19 Oct 2006, 05:45 PM)
Adica inainte de Renastere (in Evul Mediu care va sa zica) ateismul nu era falimentar, dar acum este.

Ateismul a fost falimentar si este din start fiindca neaga ceva ce este Adevarat. Iar inainte de Renastere nu prea era ateism, sau poate sporadic. Caderea de la credinta a fost profetita inainte ca insasi credinta sa cuprinda lumea :

. Sa nu va amageasca nimeni, cu nici un chip; caci ziua Domnului nu va sosi pana ce mai intai nu va veni lepadarea de credinta si nu se va da pe fata omul nelegiuirii, fiul pierzarii, 
4. Potrivnicul, care se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu, sau se cinsteste cu inchinare, asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu. 
5. Nu va aduceti aminte ca, pe cand eram inca la voi, va spuneam aceste lucruri? 
6. Si acum stiti ce-l opreste, ca sa nu se arate decat la vremea lui. 
7. Pentru ca taina faradelegii se si lucreaza, pana cand cel care o impiedica acum va fi dat la o parte. 
8. Si atunci se va arata cel fara de lege, pe care Domnul Iisus il va ucide cu suflarea gurii Sale si-l va nimici cu stralucirea venirii Sale. 

Apostolul Pavel a vazut si ridicarea si caderea credintei. Dar si venirea de a doua a Mantuitorului.
zexelica
Falimentul de care spui a inceput odata cu Renasterea

Adica (,) cu REFORMAREA.
Da, de cind a inceput lumea sa citeasca Biblia si i-a prins cu mita-n sac pe popii mincinosi care spuneau ca-ti iarta EI pacatele dupa EI a inceput FALIMENTUL. Dar al LOR.
Ca desi declara sus si tare ca nu, ei sunt mai atei decit ateii.
abureala
QUOTE (zexelica @ 19 Oct 2006, 06:03 PM)
Falimentul de care spui a inceput odata cu Renasterea

Adica (,) cu REFORMAREA.

Da, cu Reformarea. Ca din ea au iesit toti nebunii posibili, inclusiv tu. Asculta ce spune parintele Cleopa, omul lui Dumnezeu despre tine si ceilalti rataciti :

Stefan cel Mare n-a fost baptist ! Mircea cel Batran n-a fost evanghelist sau adventist ! Alexandru cel Bun n-a fost martorul lui Iehova; nebunii astia care au iesit acum.

Sa tineti credinta pe care o avem de doua mii de ani ! Nu va luati dupa slugile satanei, care vin din Apus cu milioane de dolari. Ei cumpara pe cei prosti si nelamuriti in credinta, sa rupa unitatea si sufletul poporului roman si vor sa faca cele mai mari erezii si nebunii in tara asta.

Despre tine ce sa mai spun. Tu nu ai nici macar templu, absolut nimic. Iti inchipui in mintea ta ratacita ca esti primul care a inteles Scriptura, ca si restul ratacitilor. Dar nu am eu grija ta si a celorlalti. Dumnezeu va spune prin apostolul Pavel:
"se osandeste singur".
abis
QUOTE (abureala @ 19 Oct 2006, 05:01 PM)
Ateismul a fost falimentar si este din start

Te contrazici. Spuneai in postarea anterioara ca falimentul ateismului a inceput cu Renasterea. Or "startul" ateismului a fost dat din Antichitate.
inainte de Renastere nu prea era ateism, sau poate sporadic

Eh, ce vremuri bune, pacat ca sunt apuse... Nu-i asa?

Nu imi imaginam ca se mai gasesc unii pe aici care sa regrete Evul Mediu...
Caderea de la credinta a fost profetita inainte ca insasi credinta sa cuprinda lumea

Pai n-a cuprins chiar toata lumea... Credinta (crestina) este impartasita cam de 30% din populatia globului; nu stiu daca tendinta este de crestere sau scadere.

Stefan cel Mare n-a fost baptist !

Dar ce-a fost? Un tip care se imbata, ucidea, comitea adulter s.a.m.d., dar construia biserici multe. Un ortodox adevarat, mai mult, un sfant in calendar.
zexelica

8Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după īnvăţăturile īncepătoare ale lumii, şi nu după Hristos.

18Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcīndu-şi voia lui īnsuş printr'o smerenie şi īnchinare la īngeri, amestecīndu-se īn lucruri pe cari nu le -a văzut, umflat de o mīndrie deşartă, prin gīndurile firii lui pămīnteşti,
zexelica
Abis

You're the MAN. laugh.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif
zexelica
Dar ce-a fost? Un tip care se imbata, ucidea, comitea adulter s.a.m.d., dar construia biserici multe. Un ortodox adevarat, mai mult, un sfant in calendar.

Pai asa sunt TOTI "sfintii" lor.

Ai vazut ce reactie au avut mahomedanii cu publicarea caricaturilor? Vezi ce-mi fac ei mie cind le spun ca abereaza cu "sfintii" lor.
abureala
QUOTE (abis @ 19 Oct 2006, 06:15 PM)
Te contrazici. Spuneai in postarea anterioara ca falimentul ateismului a inceput cu Renasterea. Or "startul" ateismului a fost dat din Antichitate.

Eh, ce vremuri bune, pacat ca sunt apuse... Nu-i asa?

Nu imi imaginam ca se mai gasesc unii pe aici care sa regrete Evul Mediu...

Pai n-a cuprins chiar toata lumea... Credinta (crestina) este impartasita cam de 30% din populatia globului; nu stiu daca tendinta este de crestere sau scadere.

Eu ma refeream la esecul credintei in politica si cresterea numarului necredinciosilor.
Cei din vechime erau pagani, nu atei, sa fim corecti. smile.gif

Eu cred ca erau mai fericit decat noi . Sincer. Crezi ca efectele tehnologiei sunt chiar benefice? Ma indoiesc.

Mai e timp. smile.gif Oricum e cea mai raspandita. smile.gif

Ca multi altii, ca de a fost om, nu Dumnezeu.
zexelica
Abu
Eu cred ca erau mai fericit decat noi . Sincer. Crezi ca efectele tehnologiei sunt chiar benefice? Ma indoiesc.

INTERNETU' asta! Stiam eu ca ma deranja ceva... rofl.gif

abis
QUOTE (abureala @ 19 Oct 2006, 05:29 PM)
Eu ma refeream la esecul credintei in politica si cresterea numarului necredinciosilor.

Cele doua nu sunt legate una de alta. Ce treaba avem cu politica? Vorbeam despre "falmentul ateismului".
Cei din vechime erau pagani, nu atei, sa fim corecti.

Eu nu am spus ca toti cei din vechime erau atei. Si pe vremea aia erau o minoritate, mult mai putin numeroasa decat azi. Insa primii atei pe care ii cunoastem sunt antici ("ghicitoarea" lui Epicur de pilda). Asta inseamna ca "startul ateismului" este cel mai tarziu in Antichitate.
Eu cred ca erau mai fericit decat noi .

Eu nu cred.
Crezi ca efectele tehnologiei sunt chiar benefice?

Traim mai mult decat inaintasii nostri, suntem mai sanatosi, avem mai mult timp liber... Da, cred ca efectele tehnologiei sunt benefice. Daca as crede altfel m-as face pustnic intr-o padure sau pe o insula izolata.
Mai e timp.

Ziceai ca suntem pe duca...
Oricum e cea mai raspandita

Catolicii sunt aproape un miliard. Protestantii (inclusiv anglicanii) 450 milioane. Ortodocsii putin peste 200 milioane. Conteaza numarul adeptilor cand trebuie sa stabilim care credinta este cea adevarata?
abureala
QUOTE (abis @ 19 Oct 2006, 06:49 PM)
Insa primii atei pe care ii cunoastem sunt antici ("ghicitoarea" lui Epicur de pilda). Asta inseamna ca "startul ateismului" este cel mai tarziu in Antichitate.

Traim mai mult decat inaintasii nostri, suntem mai sanatosi, avem mai mult timp liber... Da, cred ca efectele tehnologiei sunt benefice. Daca as crede altfel m-as face pustnic intr-o padure sau pe o insula izolata.

Ziceai ca suntem pe duca...

Catolicii sunt aproape un miliard. Protestantii (inclusiv anglicanii) 450 milioane. Ortodocsii putin peste 200 milioane. Conteaza numarul adeptilor cand trebuie sa stabilim care credinta este cea adevarata?

Daca este ghicitoare sigur nu era atee. smile.gif

Mai sanatosi? De unde. Buncul meu a fost brigadier silvic si amers pe bicicleta prin padure 40 de ani. A murit la 93 ani, si fost in putere. Noi nu mai apucam, iti garantez. Deci e bine si in padure. smile.gif Cand il vad pe zexelica regret ca nu stau in padure. laugh.gif laugh.gif Dar cred ca fug in padure din cauza lui. laugh.gif laugh.gif

Referitor la ultimele doua de aceea am zambit. smile.gif Sa moara dusmanii ca suntem mai multi. smile.gif
zexelica
Abu

Dar cred ca fug in padure din cauza lui.

Eu ti-am zis ce ti-as fi facut daca m-ai fi dat in primire, INAINTE sa fiu cu Biblia. Acum degeaba fugi, ca nu mai sunt violent.
Da' te-as fi prins si-n padure, crede-ma.
abureala
QUOTE (zexelica @ 19 Oct 2006, 07:11 PM)
Abu

Dar cred ca fug in padure din cauza lui.

Eu ti-am zis ce ti-as fi facut daca m-ai fi dat in primire, INAINTE sa fiu cu Biblia. Acum degeaba fugi, ca nu mai sunt violent.
Da' te-as fi prins si-n padure, crede-ma.

Eu m-am referit strict literar , dupa sintagma, "mai bine te duci in padure". laugh.gif
Cred ca si eu ti-s fi facut acealsi lucru, stai linistit. Si daca vrei sa ma prinzi ma poti prinde chiar astazi, vezi pe intaniri forumistice. ora 19.00 in fata la mc donalds, piata romana. Si nu m-as fi temut de tine fiindca este scris "nu va temeti de cel care poate ucide doar trupul si apoi nu mai poate face nimic . Temeti-va de cel care va poate pierde si trupul si sufletul". Pe tine te-a biruit acela. Crede-ma.
abis
QUOTE (abureala @ 19 Oct 2006, 05:56 PM)
Mai sanatosi? De unde. Buncul meu a fost brigadier silvic si amers pe bicicleta prin padure 40 de ani. A murit la 93 ani, si fost in putere.

Nu asa se procedeaza, dand un exemplu de azi si unul de acum X ani. smile.gif

Faptul ca traim mai mult si suntem mai sanatosi se poate constata statistic, nu analizand cate un singur caz.

Sa moara dusmanii ca suntem mai multi

N-ai citit mai sus? Cei mai multi sunt catolicii.
abureala
QUOTE (abis @ 19 Oct 2006, 07:20 PM)

Sa moara dusmanii ca suntem mai multi

N-ai citit mai sus? Cei mai multi sunt catolicii.

In cazul asta i-am considerat aliati. smile.gif Nu se stie, paote vor reveni la ortodoxie, cum si ateii pot reveni la ortodoxie, si unde imi mai sunt dusmanii? smile.gif
abis
Da, cand e nevoie sunt buni, crestini de-ai nostri, cand nu, sunt eretici catolicii... smile.gif)
Iar de "revenit" la ortodoxie, stii proverbul cu vrabia si malaiul... Daca vreodata se va face reunificarea crestinilor, aproape sigur se va face sub conducerea Vaticanului.

Cat despre atei, pot reveni la ortodoxie cei care au fost candva ortodocsi... Daca te iei dupa colegul Clopotel, daca esti ortodox nu poti deveni ateu. Deci nu exista ateu care sa fi fost candva ortodox. Prin urmare, niciun ateu nu poate "reveni" la ortodoxie, ci cel mult "veni", fara acel "re-".

Eu unul nu-mi aduc aminte sa fi fost vreodata credincios, cu atat mai putin ortodox, asa ca nu am cum "reveni" la ortodoxie... Cat despre faptul ca ti-am fi dusmani, te inseli. Nu avem decat pareri diferite in unele privinte. Nici vorba de dusmanie. Ai sa te convingi diseara: vei scapa cu viata. smile.gif)
zexelica
In cazul asta i-am considerat aliati.  Nu se stie, paote vor reveni la ortodoxie, cum si ateii pot reveni la ortodoxie, si unde imi mai sunt dusmanii? 

Toti cu doctrina falsa sunt aliatii tai.
bdl
QUOTE (zexelica @ 19 Oct 2006, 09:04 AM)
BDL

Nu prea vad unde e legalizata casatoria gay in sua.....

San Francisco!
Primarul e gay si au votat legalizarea.
Nu stiu sigur daca si LA.

Daca gasesti ceva pe net unde se spune clar ca exista lege care reglementeaza casatoriile gay, pune-o aici. Eu nu am gasit inca, uite ce am gasit:
http://marriage.about.com/cs/marriagelicen...samesexcomp.htm

Iar primarul de care spui tu am impresia ca incearca sa o legalizeze, dar inca nu e lagalizata.
http://marriage.about.com/cs/samesexmarria...r20040214sf.htm

Stiu ca s-au efectuat citeva mii, dar am impresia ca a fost stopata actiunea si se asteapta o hatorire judecatoreasca, ceva de genul....Nu am stat la curent cu subiectul asta, s-o fi legalizat intre timp, dar cred ca as fi auzit la radio sau tv.
zexelica
BDL

Stiu ca s-au efectuat citeva mii, dar am impresia ca a fost stopata actiunea si se asteapta o hatorire judecatoreasca, ceva de genul....Nu am stat la curent cu subiectul asta, s-o fi legalizat intre timp, dar cred ca as fi auzit la radio sau tv.

Corect. Nici eu n-am vazut scris, da' stiu ca era la TV acolo o tevatura teribila.
Oricum, n-am treaba cu boschetele.... sa-si vada de treaba lor...
bdl
cum si ateii pot reveni la ortodoxie, si unde imi mai sunt dusmanii?

Dream on baby, dream on.....
zexelica
BDL

cum si ateii pot reveni la ortodoxie, si unde imi mai sunt dusmanii?

Dream on baby, dream on.....

Ai sa rizi, da' nr. celor care merg la biserica va creste, pt. ca acum TOATE bisericile predica ce vrea lumea sa auda: Dumnezeu iubeste pe toti si daca esti OK, n-ai treaba: merge si asa. Ii mint si-asa ca le place si se duc si mai zic si la altii.

Le mai baga si d'alea de'ntelege lumea: doua genoflexiuni, trei flotari si, gata, esti OK. Ritualurile ei le inteleg. Biblia, nu.
IoanV
Le mai baga si d'alea de'ntelege lumea: doua genoflexiuni, trei flotari si, gata, esti OK. Ritualurile ei le inteleg. Biblia, nu.
Da sa traiti!
Mergeti toti la biserica lui zexelica, doar el intelege toate. E si modest si cunoaste tot si pe toti. Nu ii place sa birfeasca nici sa judece necunoscuti. wink.gif
zexelica
IoanV

18Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcīndu-şi voia lui īnsuş printr'o smerenie şi īnchinare la īngeri, amestecīndu-se īn lucruri pe cari nu le -a văzut, umflat de o mīndrie deşartă, prin gīndurile firii lui pămīnteşti

Cucu Mucu
Eu va propun sa va canalizati energia spre TOPICUL ASTA!
bdl
Bun sfat, Mariuse.... thumb_yello.gif
Florina R.
"Omul echilibrat este cel care poate spune: Stiu ce este, cred in ceea ce trebuie sa fie, si nu neg nimic din ceea ce ar putea sa fie".(Eliphas Levy)
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.