Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Pariul lui Pascal
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
abureala
QUOTE (abis @ 23 Jun 2006, 03:48 PM)
Exact acelasi lucru il spune si "concurenta"... Imi pare rau, dar nu mi-ai raspuns la intrebare.

Ma cam indoiesc. Evreii erau monotesti desi veneau dintr-o tara politeista. Nu ar fi trebuit sa fie politeisti? Nu cred ca exista vreo religie care revendica ca este mesagera Dumnezeului adevarat, in afara de evrei si de crestini. Si care este ce mai raspandita credinta?
abis
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 02:51 PM)
Evreii erau monotesti desi veneau dintr-o tara politeista. Nu ar fi trebuit sa fie politeisti?

Monoteisti, politeisti, nu are importanta...
Nu cred ca exista vreo religie care revendica ca este mesagera Dumnezeului adevarat, in afara de evrei si de crestini

Nu cred ca exista vreo religie care nu revendica ca este singura mesagera a zeului/zeilor adevarat/adevarati.
abureala
QUOTE (abis @ 23 Jun 2006, 04:01 PM)
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 02:51 PM)
Evreii erau monotesti desi veneau dintr-o tara politeista. Nu ar fi trebuit sa fie politeisti?

Monoteisti, politeisti, nu are importanta...
Nu cred ca exista vreo religie care revendica ca este mesagera Dumnezeului adevarat, in afara de evrei si de crestini

Nu cred ca exista vreo religie care nu revendica ca este singura mesagera a zeului/zeilor adevarat/adevarati.

Istoria religiilor este pana la urma lucrul care ma preocupa cel mai putin pana la urma. Macar sa ajungi sa te rogi vreodata la Dumnezeu, s ate duci la o biserica, sa tii post, etc. Insa aceastea nu le vei putea face, asa ca vorbim degeaba.
abis
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 03:04 PM)
Macar sa ajungi sa te rogi vreodata la Dumnezeu, s ate duci la o biserica, sa tii post, etc.

Eu te intreb de ceva vreme (dar se pare ca degeaba) de ce sa merg la biserica si nu la templu ori moschee.
abureala
QUOTE (abis @ 23 Jun 2006, 04:07 PM)
Eu te intreb de ceva vreme (dar se pare ca degeaba) de ce sa merg la biserica si nu la templu ori moschee.

Si eu ti-am data cel link, dar degeaba se pare. Ai Scriptura, citeste-o , intelege-ao, urmeaza-o. Lucrarea trebuie sa o faci singur, nu face nimeni lucrarea in locul tau. Sau daca nu vrei s alucrezi pentru Dumnezeu, du-te la moschee, templu, etc. Dar la biserica sa nu te duci, ca de, drac in biserica mai rar....
abis
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 03:13 PM)
Ai Scriptura, citeste-o , intelege-ao, urmeaza-o.

De ce Scriptura si nu Coranul, Tora, Rigveda, Avesta, Cartea lui Mormon, Mahabharata?
la biserica sa nu te duci, ca de, drac in biserica mai rar

Atac la persoana. Urat din partea ta... Asta inseamna ca ai ramas fara argumente.
abureala
QUOTE (abis @ 23 Jun 2006, 04:23 PM)
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 03:13 PM)
Ai Scriptura, citeste-o , intelege-ao, urmeaza-o.

De ce Scriptura si nu Coranul, Tora, Rigveda, Avesta, Cartea lui Mormon, Mahabharata?
la biserica sa nu te duci, ca de, drac in biserica mai rar

Atac la persoana. Urat din partea ta... Asta inseamna ca ai ramas fara argumente.

Sau de ce nu matematica, fizica, chimia, etc? Sunt mult mai aproape de adevar.

Atac la persoana? Sa vedem:
1. Cand ai fost la biserica ultima data, si de cate ori ai fost la biserica in viata ta?
2. Cand ai tinut ultima data post?
3. Cand te-ai rugat ultima data?
abis
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 03:26 PM)

De acord.
Atac la persoana?  Sa vedem:
1. Cand ai fost la biserica ultima data, si de cate ori ai fost la biserica in viata ta?

1. De Inviere. Nu stiu de cate ori am fost pana acum, nu tin evidenta
2. Nu am tinut niciodata
3. Nu m-am rugat niciodata
abureala
QUOTE (abis @ 23 Jun 2006, 04:31 PM)
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 03:26 PM)

De acord.

Atac la persoana?  Sa vedem:

1. De Inviere. Nu stiu de cate ori am fost pana acum, nu tin evidenta
2. Nu am tinut niciodata
3. Nu m-am rugat niciodata

Atunci inchinate in continuare lor, caci ti-ai gasit dumnezeul.

La biserica te duci din paste in craciun, de rugat nu te rogi, de tinut post nu tii, atunci compara viata ta cu viata celor din "Patericul Egiptean" si sa nu te mai miri de ce Dumnezeu este pentru tine inexistent iar pentru ei certitudine si realitate duhovniceasca. Te rog sa te duci in laborator, sa iei eprubeta si sa il cauti in continuare pe Dumnezeu acolo, poate ai sa il descoperi si vei repeta astfel experimentul la nesfarsit, dovedind tuturor ca in sfarsit Dumnezeu e un experiment repetabil .
Insa la biserica sa nu te duci, ca parintele vostru spiritual nu va lasa, fiindca acolo in mod sigur nu vine Dumnezeu. Doar in laborator se coboara Cel Preainalt.

Dar acesta este un alt esec al ateismului, ca multe altele.
abis
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 03:42 PM)
Atunci inchinate in continuare lor, caci ti-ai gasit dumnezeul.

Nu ma inchin matematicii, doar o folosesc. laugh.gif
La biserica te duci din paste in craciun

De craciun nu ma duc, doar de paste. Ti-am spus ca sotia mea este crestina, nu? Ea vrea sa mearga la slujba de Inviere si normal ca nu o pot lasa singura pe strazi la ora aia. De craciun nu am motive sa ma duc.

Bineinteles, daca ar fi avut alta religie o insoteam la templul la care s-ar fi dus...
la biserica sa nu te duci, ca parintele vostru spiritual nu va lasa

Pai nu ti-am zis ca ma duc uneori?! Ce "parinte spiritual" nu ma lasa?

acesta este un alt esec al ateismului, ca multe altele

Chiar ti-ai propus sa ma amuzi astazi... laugh.gif

Mai stii de unde a plecat discutia? Te intrebasem cum poti deosebi credinta intr-un zeu adevarat de credinta intr-unul imaginar.
abureala
QUOTE (abis @ 23 Jun 2006, 04:57 PM)
Te intrebasem cum poti deosebi credinta intr-un zeu adevarat de credinta intr-unul imaginar.

Este o intreabare fara sens, deoarece pentru tine nu exista nici un zeu adevarat. Si ti-am raspuns, citeste Patericul egiptean.
abis
Ok, am inteles. Nu stii cum sa raspunzi.
abureala
QUOTE (abis @ 23 Jun 2006, 05:13 PM)
Ok, am inteles. Nu stii cum sa raspunzi.

Omule s-au scris carti pe tema asta. Si in Scriptura spune apostolul Pavel "Cercetati duhurile". Vrei sa iti scriu o carte ca sa iti raspund? Ti-am dat o carte sa o citesti. Daca nu ai citit-o de unde presupui ca nu ti-am raspuns?
abis
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 04:16 PM)
Ti-am dat o carte sa o citesti.

Nu mi-ai dat nici un motiv pentru a citi o carte crestina si nu o carte a altei religii.
abureala
QUOTE (abis @ 23 Jun 2006, 06:33 PM)
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 04:16 PM)
Ti-am dat o carte sa o citesti.

Nu mi-ai dat nici un motiv pentru a citi o carte crestina si nu o carte a altei religii.

Sunt n religii , cunoaste-le pe toate si fa alegerea "obiectiva". Daca iti ajunge viata aceasta chiar ai noroc. Dar la cum ai cunsocut crestinsimul, ma indoiesc ca vei cunoaste ceva.

M-ai intrebat cum inseala diavolul oamenii.
Inselaciunile diavolului

Asta ca sa stii cand te apuci sa cauti adevarul din n religii, cu cine ai de a face.

abis
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 05:45 PM)
Sunt n religii , cunoaste-le pe toate si fa alegerea "obiectiva". Daca iti ajunge viata aceasta chiar ai noroc.

Deci nu le poti cunoaste pe toate.

Inseamna ca alegerea unei religii o faci pe alte criterii, nu studiind toate religiile pentru a-ti da seama care este adevarata si care nu.

Exista evident sansa ca intre cele n pe care nu te-ai obosit sa le cercetezi sa fie unica adevarata, iar ceea ce ai ales tu sa fie doar "o inchipuire diavoleasca". Cum poti sa-ti dai seama daca e asa sau nu? Asta este una dintre slabiciunile "Pariului": daca hotarasti ca este mai profitabil sa fii religios deact ateu, "Pariul" nu iti indica adeptul careia dintre religii este mai avantajos sa fii. Alegand religia gresita nu ai facut nici o afacere, te paste pedeapsa eterna... Deci intrebarea ramane: cum iti dai seama ce religie sa alegi dintre cele n care spui tu ca exista, daca nu ai timp intr-o viata sa le cercetezi pe toate? Nu-i mai bine sa traiesti conform principiului de mai jos?

It is better to live your life as if there are no gods, and try to make the world a better place for your being in it. If there is no god, you have lost nothing and will be remembered fondly by those you left behind. If there is a benevolent god, he will judge you on your merits and not just on whether or not you believed in him.
abureala
QUOTE (abis @ 23 Jun 2006, 06:55 PM)
Nu-i mai bine sa traiesti conform principiului de mai jos?

It is better to live your life as if there are no gods, and try to make the world a better place for your being in it. If there is no god, you have lost nothing and will be remembered fondly by those you left behind. If there is a benevolent god, he will judge you on your merits and not just on whether or not you believed in him.

Dormi linisitit. Chiar daca e o bomba sub tine cand va exploda, vei spune ca ai avut un vis. Nu vei simti nimic. FNI vegheaza...
Cucu Mucu
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 02:23 PM)
Poate este zeul stramosilor tai, ai mei in nici un caz.

Krisna era zeul indeo-europenilor in perioada cand a fost colonizata Europa. Tu de unde te tragi? laugh.gif
abureala
QUOTE (mariusc2 @ 23 Jun 2006, 07:10 PM)
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 02:23 PM)
Poate este zeul stramosilor tai, ai mei in nici un caz.

Krisna era zeul indeo-europenilor in perioada cand a fost colonizata Europa. Tu de unde te tragi? laugh.gif

Daca ma iau dupa voi din maimute in mod sigur. De aceea ti-am spus ca nu avem aceeasi origine.
abis
Atunci de Zamolxe ce parere ai? El a fost sau nu zeul stramosilor tai?
Cucu Mucu
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 06:11 PM)
Daca ma iau dupa voi din maimute in mod sigur. De aceea ti-am spus ca nu avem aceeasi origine.

Pe mine cu siguranta nu m-a facut un mosulica dintr-o mana de noroi. Plus ca eu cu siguranta nu m-am nascut din incest, asa cum sustine biblia aparitia omului. wink.gif
abureala
QUOTE (mariusc2 @ 23 Jun 2006, 07:15 PM)
Pe mine cu siguranta nu m-a facut un mosulica dintr-o mana de noroi.

Avand in vedere mistorurile gratuite care abunda in jurul tau nu m-as mira...
Cucu Mucu
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 06:18 PM)

Avand in vedere mistorurile gratuite care abunda in jurul tau nu m-as mira...

Nu sunt gratuite, ca am dat bani grei sa ma scolesc: "Academia Catavencu", "Aspirina saracului". "Plai cu boi", etc laugh.gif
abureala

Si mai gandeste-te ca te si tine in viata dupa cate ii spui si cat il batjocoresti, asta ca sa faci o comparatie intre ceea ce esti si ceea ce este El.
Cucu Mucu
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 06:23 PM)

Si mai gandeste-te ca te si tine in viata dupa cate ii spui si cat il batjocoresti, asta ca sa faci o comparatie intre ceea ce esti si ceea ce este El.

Hai, ma lesi! Ma tine el in viata? Cum asa? Ca eu trebuie sa ma zbat sa raman in viata, si nu imi face el nimic, sunt pe cont propriu. Ia stai tu fara apa mai mult de 80 de ore, sau baga o gura de cianura, sau alte eperimente d-astea letale, sa vezi ca nici dracu' nu poate sa te mai tina in viata!
abureala
QUOTE (mariusc2 @ 23 Jun 2006, 07:25 PM)
Hai, ma lesi! Ma tine el in viata? Cum asa? Ca eu trebuie sa ma zbat sa raman in viata, si nu imi face el nimic, sunt pe cont propriu. Ia stai tu fara apa mai mult de 80 de ore, sau baga o gura de cianura, sau alte eperimente d-astea letale, sa vezi ca nici dracu' nu poate sa te mai tina in viata!

Stiu. Asa cum zici ca tu conduci masina , ca totul depinde de tine, pana ai un accident. Insa se pare ca tot ea te conduce pe tine.
Cucu Mucu
Pe mine m-a distrat intotdeauna chestia asta: lucrurile bune ti le face Dumnezeu, iar alea rele Dracul, individul e doar o tinichea in mainile lor. Bleah, traieste tu asa. Eu prefer sa risc si sa ma consider independent. Cu siguranta nu o sa regret in momentul mortii.
abureala
QUOTE (mariusc2 @ 23 Jun 2006, 07:36 PM)
Pe mine m-a distrat intotdeauna chestia asta: lucrurile bune ti le face Dumnezeu, iar alea rele Dracul, individul e doar o tinichea in mainile lor. Bleah, traieste tu asa. Eu prefer sa risc si sa ma consider independent. Cu siguranta nu o sa regret in momentul mortii.

Independent? Cand esti dependent de mancare , caldura, etc? Iluzia independentei. Nici Voltaire nu credea ca va regreta momentul mortii, insa inainte sa moara desi toata viata a fost ateu se ruga cu lacrimi de Dumnezeu sa il ierte. Si era foarte ironic la adresa Divinitatii in timpul vietii. Insa toate lucrurile se platesc, e normal.
Cucu Mucu
Independent ca vointa, omule. Sa imi asum atat reusitele, dar mai ales greselile. Ce ma intereseaza pe mine de Voltaire, Pascal, sau orice alte exemple dai tu! A fost alegerea lor si daca nu au stiut sa o gestioneze a fost doar problema lor. Stii cum e vorba aia, "magarul moare de drum lung si..."
abureala
QUOTE (mariusc2 @ 23 Jun 2006, 07:48 PM)
Independent ca vointa, omule. Sa imi asum atat reusitele, dar mai ales greselile. Ce ma intereseaza pe mine de Voltaire, Pascal, sau orice alte exemple dai tu! A fost alegerea lor si daca nu au stiut sa o gestioneze a fost doar problema lor. Stii cum e vorba aia, "magarul moare de drum lung si..."

Cata vreme vointa iti este ingradita de obstacole exterioare nu esti independent. Din contra, limitat, sau foarte limitiat. Si la cat spatiu exista in Univers, suntem foarte limitati. Pe tine nu te intereseaza de Dumnezeu, dar de Voltaire sau altii, ce sa ma mir...
Cucu Mucu
Te faci ca nu intelegi sau...? blink.gif Chiar daca sunt obstacole, am DREPTUL sa vreau. Zeii tai iti interzic sa VREI, tu trebuie doar sa URMEZI directivele. Tu nu ai drepturi - caci ar fi trufie fata de zeul tau - ai doar obligatii - caci vrei sa ii faci pe plac zeului tau -. Pentru mine toti zeii sunt doar in carti, pe mine ma intereseaza mai mult oamenii. Eu pot fi prieten cu un musulman, catolic, ortodox, budist, etc. Tu poti sa il consideri ca si fratele tau pe un om cu o alta credinta?

Vezi ca nu i-ai raspuns lui abis
abureala
QUOTE (mariusc2 @ 23 Jun 2006, 07:58 PM)
Zeii tai iti interzic sa VREI, tu trebuie doar sa URMEZI  directivele. Tu nu ai drepturi - caci ar fi trufie fata de zeul tau - ai doar obligatii - caci vrei sa ii faci pe plac zeului tau -. Pentru mine toti zeii sunt doar in carti, pe mine ma intereseaza mai mult oamenii. Eu pot fi prieten cu un musulman, catolic, ortodox, budist, etc. Tu poti sa il consideri ca si fratele tau pe un om cu o alta credinta?

Daca nu te-as fi considerat apropele meu nu ti-as mai fi vorbit despre credinta, la cate mistouri ai facut de mine. Dar fiindca esti om si esti fiinta Lui Dumnezeu meriti ceea ce este bun. Dumnezeul meu imi cere sa nu fac raul si sa caut binele. Ce este rau in asta? Libertatea in nemernicie este pentru tine o virtute? Dumnezeu nu are trufie. Dumnezeu s-a nascut in iesle, a spalat ucenicii pe picioare, a murit gol pe cruce, in cea mai mare batjocura. Trufie este doar la diavol si la ingerii lui.

Am raspuns la tot. Urechi de auzit sa aveti...
Cucu Mucu
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 07:03 PM)
Dumnezeul meu imi cere sa nu fac raul si sa caut binele.

Nu te cred. Citeste mai in urma pe topic sa vezi ce fapte "bune" a facut zeul tau, cu prunci ucisi, furturi, etc.
IoanV
Ce mingi scurte jucati acum! Am facut scurta la git urmarindu-le wink.gif!

@ marius

Credinta nu e obligatorie. Omul care vrea sa inainteze pe o cale se duce spre sursa care alimenteaza dorintele sale. Asa unii aleg sa se duca spre Dumnezeu, dupa mine izvorul bunatatii, altii spre cel rau care ii invata cum sa fie mai egoisti si sa ignore pe altii. Unii aparent nu aleg nimic ci incearca sa traiasca clipa. Dar si asta e o alegere. Indiferent de alegere nu putem fi sisteme inchise, fara relationare. Ceea ce punem in relatiile noastre aceea creste si se inmulteste in lume. Aici e raspunderea in fata mortii, in clipa ultima se poate sa te indrebi: oare ca am inmultit eu in lume? Si atunci constati ca ai facut poate lucruri de care iti pare rau dar pe care cu regret constati ca nu le mai poti indrepta.
Cucu Mucu
QUOTE (IoanV @ 23 Jun 2006, 07:14 PM)
Unii aparent nu aleg nimic ci incearca sa traiasca clipa.

Ba trebuie sa te contrazic. Nu aleg sa traiasca clipa. Pur si simplu aleg sa traiasca, nu sa fie tinichele in mainile unui zeu sau diavol. Ce e asa greu de priceput: cand gresesc, imi spun "mama, ce prost sunt, am dat-o in bara", spre deosebire de un credinicios, care spune" asa a vrut zeul cutare, sau cutare". Simplu, nu?!

Credinta nu e obligatorie.

Acum, ca pana in urma cu o suta doua de ani crestinii omorau tot ce misca impotriva credintei lor.
IoanV
Acum, ca pana in urma cu o suta doua de ani crestinii omorau tot ce misca impotriva credintei lor.
Hai mai las-o balta! Parca spuneai ca aici se judeca credintele.
Pur si simplu aleg sa traiasca, nu sa fie tinichele in mainile unui zeu sau diavol. Ce e asa greu de priceput: cand gresesc, imi spun "mama, ce prost sunt, am dat-o in bara", spre deosebire de un credinicios, care spune" asa a vrut zeul cutare, sau cutare". Simplu, nu?!
Se poate spune si cum zici tu dar nici un credincios nu e incurajat sa dea vina pe altii pt. greselile sale. Dimpotriva i se cere sa fie mult mai responsabil, sa regrete greselile si sa nu le mai faca. In legatura cu pronia divina, etc. e alta poveste. E adevarat ca el nu se ridica sa traga la raspundere un zeu pe care nu il intelege in totalitate dar nici nu invinuieste de rautate zei care nici "nu exista". El invata de la Iisus Hristos cum sa traiasca. Asta e esenta crestinismului.
Cucu Mucu
QUOTE (IoanV @ 23 Jun 2006, 07:40 PM)
Dimpotriva i se cere sa fie mult mai responsabil, sa regrete greselile si sa nu le mai faca.

Ba e incurajat sa le faca, baga niste post, niste penitente, se afuma cu niste tamaie si il iarta tatuca! Ehe, constiinta e mai greu sa o pacalesti, ca nu pune botu' la tamie, post, aghiasma, etc.
IoanV
Interpretezi lucrurile cum iti convine. Iisus spune de ex. ca mai de folos este omului sa isi cistige sufletul decit sa isi pastreze ochiul care il duce la pacate. Si tu numesti asta incurajare.
ZAMOLXE
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 07:03 PM)
Dumnezeul meu imi cere sa nu fac raul si sa caut binele.

... la care dumnezeu te referi ? ... daca e cel din (faimoasa) Biblie, dupa parerea mea, nu este Dumnezeul tau ci al ... evreilor ... nu se numeste IAHVE, in Biblie ?

... binele nu trebuie cautat, ci FACUT, cu inima deschisa, sincer, dezinteresat ... acesta este RAUL ... ca nu vrem/dorim sa FACEM bine(le) ...
Cucu Mucu
QUOTE (IoanV @ 23 Jun 2006, 10:14 PM)
Interpretezi lucrurile cum iti convine.

Nu cum imi convine, cum le gasesc si io prin carti ("sfinte",cica).

QUOTE (ZAMOLXE)
nu se numeste IAHVE, in Biblie ?

YHWE. Oricum, dupa parerea mea, desi are ratingul mai mare, e mai slab ca principii morale decat zeul al carui nume iti reprezinta nickul.
Cucu Mucu
QUOTE (IoanV @ 23 Jun 2006, 07:14 PM)
Aici e raspunderea in fata mortii, in clipa ultima se poate sa te indrebi: oare ca am inmultit eu in lume?

Da, Ioane, chiar... ce inmultesc credinciosii in lume? Dar ateii? Ce inmultesti tu in lume? Sa iti spun ce inmultesc eu: imi ajut semenii - nu pe toti si nu total, in functie de posibilitatile de moment, promovez valoarea familiei, prin respectul fata de parinti (copii inca nu am, si nici sotie {pana la toamna}), incerc sa ma incadrez in tiparele societatii in care traiesc, sa imi respect semenii si autoritatea statului, implicit legile. Incerc sa imi urmaresc scopul in viata:scopul meu - bunastarea mea, intemeierea unei familii, cu copii, care sa fie crescuti si educati in spiritul societatii in care traim, bunastarea familiei mele. Ce deosebiri gasesti intre mine si tine? Cu ce vei fi tu deosebit fata de mine in fata mortii?
IoanV
Incerc sa imi urmaresc scopul in viata:scopul meu - bunastarea mea, intemeierea unei familii, cu copii, care sa fie crescuti si educati in spiritul societatii in care traim, bunastarea familiei mele.
Eu nu am un scop care vizeaza cele materiale ci cele ale dezvoltarii spirituale, a mea si a celor din jurul meu. In ceea ce priveste cele materiale ma multumesc sa ma asigur ca avem cele necesare pt. un trai decent. Nu am nici cea mai grozava masina, nici cel mai performant PC, telefon, etc. Iar spiritul lumii acesteia care transforma oamenii in sclavi ce alearga doar pt. implinirea celor materiale chiar il urasc pt. ca ii pune pe piste false care nu aduc decit o fericire iluzorie. Ii ataseaza de materie si formele ei indepartindu-i de propria cunoastere si implinire ca oameni.
Crestinul (credinciosul) adevarat descopera si dezvolta bogatia si cunoasterea sa pina la nivele care nici nu pot fi acceptate sau recunoscute de materalisti. Pentru ei toate minunile sunt imposibile, ajutorul rugaciunii o autosugestie, etc.. Alte planuri decit cele ale lumii acesteia nu sunt acceptate desi in ele se leaga si dezleaga lucrurile.
In ele ne putem gasi cu mintea cind cautam cele profunde ale omului, daca reusim sa iesim din iuresul adunarii celor materiale. Altfel e ocupata doar cu identificarea cailor pt. implinirea unor scopuri marunte care, oricum, prin mass-media etc., sunt mereu schimbate. De ex. abia reusesti sa iti cumperi o masina cind alta mult mai grozava e in zare. Tot acolo stau vilele cu piscina, tv cu plama, etc. Si iata bietul om inghitit de materie.
Eu vreau ca omul sa priceapa ca in punctul terminus isi va da seama ca s-a lasat amagit o viata intreaga. Ca bogatia ce sta inauntrul lui ca un graunte de mustar a fost "cu grija" oprita ca sa nu se dezvolte, ca in ceea ce il priveste cu adevarat e sarac.
Asta e probabil deosebirea intre noi. Tu aduci oamenii spre siritul lumii, eu incerc sa ii indepartez spunind ca e o continua amagire. Eu incerc sa inmultesc cunoasterea profunda, spirituala, si dragostea omului pt. semeni, tu dragostea pt. posesiunile sale iluzorii si intelepciunea lumii.
Romelia
Destinul nostru este inevitabil legat de Dumnezeu.
Intr-o lume in care totul o ia razna, ne vanam siguranta si linistea sufleteasca, afundandu-ne in jungla materialismului si a religiozitatii de parada, departe de Fata Domnului. Cel care tanjeste sa-i spunem "Tatal Nostru" este mereu pe urmele noastre, strigandu-ne plin de iubire: "Opriti-va si sa stiti ca Eu sunt Dumnezeu." (Psalmii 46, 10).
Pentru uni dintre noi a devenit normal sa nu mai credem intr-un Dumnezeu care a facut si conduce totul; este normal sa nu mai apelam la Biblie ca fiind instanta morala si spirituala absoluta. De aceea, este normal sa fim nefericiti, condamnati la suferinta si sa ne asteptam la un sfarsit ingrozitor.
Dar nu putem nega minunile lumii asa cum nu putem nega existenta lui Dumnezeu.

... toate minunile sunt imposibile...

Oare ne-am obisnuit cu Minunile Lui Dumnezeu?
Cand te trezesti dimineata si vezi lumina, un fenomen uimitor, cand iesi afara si simti adierea vantului pe obraji si suflet, cand vezi lumina fiecarui zambet de bucurie, cand simti caldura batailor de libertate a aripilor pasarilor ce poarta viata dintr-o parte in alta si o simti cum iti atinge pielea... si toate fenomenele pe care le vezi in fiecare zi... te-ai obisnuit atat de mult cu ele incit nu-ti dai seama ca sunt niste minuni cunoscute dar care au ramas nedescoperite...
IoanV
han.gif Romelia!
Cand te trezesti dimineata si vezi lumina, un fenomen uimitor, cand iesi afara si simti adierea vantului pe obraji si suflet, cand vezi lumina fiecarui zambet de bucurie, cand simti caldura batailor de libertate a aripilor pasarilor ce poarta viata dintr-o parte in alta si o simti cum iti atinge pielea... si toate fenomenele pe care le vezi in fiecare zi... te-ai obisnuit atat de mult cu ele incit nu-ti dai seama ca sunt niste minuni cunoscute dar care au ramas nedescoperite...
Sunt curios cit mai simt, mai traiesc acestea! Cred ca nici in concediu multi nu le mai vad. Dimineata prinsi de grija zilei alergam sa implinim dorintele si cererile ei. E un "lux" sa stai sa te bucuri de clipa traita. Cei mai multi pierdem clipa, ne-o rapesc grijile multe si marunte.

O pe-trecere buna la han! Cit mai lunga si mai bogata.
Romelia
Multumesc de primire, IoanV - o Lumina adevarata sa patrunda si in viata ta.
Cucu Mucu
QUOTE (IoanV @ 24 Jun 2006, 11:42 AM)
Sunt curios cit mai simt, mai traiesc acestea! Cred ca nici in concediu multi nu le mai vad. Dimineata prinsi de grija zilei alergam sa implinim dorintele si cererile ei. E un "lux" sa stai sa te bucuri de clipa traita. Cei mai multi pierdem clipa, ne-o rapesc grijile multe si marunte.

De acord cu tine aici. Dar parca era un pacat capital sa traiesti clipa. Tu ii condamni pe cei care nu merg intru Sfantul duh si care pretuiesc clipa cateva posturi mai sus!.

QUOTE (IoanV)
Asa unii aleg sa se duca spre Dumnezeu, dupa mine izvorul bunatatii, altii spre cel rau care ii invata cum sa fie mai egoisti si sa ignore pe altii. Unii aparent nu aleg nimic ci incearca sa traiasca clipa.

Este ca ti-ai dori si tu sa traiesti clipa, dar nu ai curaj? wink.gif
IoanV
Da, nu am pus ghilimele de rigoare in: incearca "sa traiasca clipa.". Era o aluzie la cei care pretuiesc prezentul doar in stilul in care ii indeamna sa isi faca de cap. In realitate de cele mai multe ori astfel se omoara clipa. O pretuiesti si o traiesti doar daca o traiesti cu responsabilitate.
Este ca ti-ai dori si tu sa traiesti clipa, dar nu ai curaj?
Dar cred ca traiesc clipa, dorintele mele sunt implinite destul de bine. Nu las clipele sa moara, fiecareia ii cer sa imi aduca ceva in suflet sau sa ofere ceva. Evident ca nu reusesc chiar tot timpul dar in principiu sunt multumit. Nu cred ca imi lipseste curajul de a trai asa cum vreau. Eu nu de frica am ales sa cred in Iisus ci de dragul Lui. Cred ca e mai mare curaj sa te afirmi credincios intr-o lume in care valorile sunt altele iar iubirea e considerata o slabiciune. Mai ales ca nu o fac de frica sau pentru recompensa.
abureala
QUOTE (mariusc2 @ 24 Jun 2006, 05:13 AM)
sa imi respect semenii si autoritatea statului, implicit legile.

Ipocrizie ieftina...
actionmedia
QUOTE (IoanV @ 24 Jun 2006, 09:35 AM)
Incerc sa imi urmaresc scopul in viata:scopul meu - bunastarea mea, intemeierea unei familii, cu copii, care sa fie crescuti si educati in spiritul societatii in care traim, bunastarea familiei mele.
Eu nu am un scop care vizeaza cele materiale ci cele ale dezvoltarii spirituale, a mea si a celor din jurul meu. In ceea ce priveste cele materiale ma multumesc sa ma asigur ca avem cele necesare pt. un trai decent. Nu am nici cea mai grozava masina, nici cel mai performant PC, telefon, etc. Iar spiritul lumii acesteia care transforma oamenii in sclavi ce alearga doar pt. implinirea celor materiale chiar il urasc pt. ca ii pune pe piste false care nu aduc decit o fericire iluzorie. Ii ataseaza de materie si formele ei indepartindu-i de propria cunoastere si implinire ca oameni.

Si eu gandesc la fel, doar ca eu nu gandesc ca trebuie sa fiu asa doar pentru ai face pe plac unui Zeu. Eu chiar sunt asa. Nu vreau super lux sau super vile si nu dau cu banii in lautari cum probabil isi inchipuie unii de pe aici. Trai decent. Depinde ce intelegi prin asta. Depinde de ce efort trebuie sa depui ca sa il obtii. Depinde de cat de mult te "sacrifici" sau cat de mult sacrifici pentru a avea ceva.
Se poate si fara sa fie nevoie sa crezi ca exista un superzeu.
IoanV
Sa spunem ca te cred, ca nu sprijini duhul, ideea care ucide evolutia si ceea ce e maret in om. Nu stiu insa in ce masura il sprijini pe cel care scoate ceea ce e mai bun din om, nelasindu-l prada facilului.

"Zeul" meu spune ca nu a venit pentru cei sanatosi. Tu esti probabil in aceasta categorie, de aceea nu ai nevoie de El. Eu in schimb stiu ca nu traiesc la inaltimea posibilitatilor oferite noua de aceea am nevoie de Iisus ca sa invat ce este si cum se infaptuieste iubirea, dar si multe alte lucruri de taina care trasced aceasta viata. Atit in prezent, ca dimensiune, dincolo de aparente, in profunzime cit si in timp, dincolo de existenta limitata. In viata mea se mai intimpla si mistere pe care trebuie sa le inteleg si nu le pot explica prin autosugestie si carisma. De aceea am nevoie de un "maestru" si L-am gasit.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.