Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Pariul lui Pascal
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Cucu Mucu
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 08:51 AM)
QUOTE (mariusc2 @ 24 Jun 2006, 05:13 AM)
sa imi respect semenii si autoritatea statului, implicit legile.

Ipocrizie ieftina...

Jignire gratuita.
Cucu Mucu
QUOTE (IoanV @ 24 Jun 2006, 09:35 AM)
Eu incerc sa inmultesc cunoasterea profunda, spirituala, si dragostea omului pt. semeni, tu dragostea pt. posesiunile sale iluzorii si intelepciunea lumii.

Am spus "bunastarea familiei mele", nu colectie de vile, masini, telefoane de lux - exagerarile date de tine ca exemplu reprezinta "opulenta", nu bunastare - nu mai incerca sa manipulezi directia discutiei prin diferite strategii, am stat de vorba cu foarte multi predicatori, de diferite religii asa ca sunt la curent cu majoritatea metodelor de persuasiune, manipulare, etc.
Ca ma ingrijesc de bunastarea familiei nu inseamna ca sunt materialist, ci doar responsabil. wink.gif Ce te face sa crezi ca un ateu, nu inmulteste dragostea (ma rog, in termeni laici - respectul) pentru semeni? Eu nu imi asum rolul de Mesia, nu imi propun ca scop transformarea oamenilor, dar actionez in aceasta directie, pe principiul "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face". Evident ca nu reusesc intotdeauna, asta este, dar din greseli invat.
abureala
QUOTE (mariusc2 @ 26 Jun 2006, 01:02 PM)

Ipocrizie ieftina...

Jignire gratuita.

Nu am o parere anume despre credinciosi. Am diferite pareri despre diferiti oameni, iar aceste pareri nu sunt influentate de credinta lor.

Si ca a pomenit de respect doar cateva "mostre" de respect , doar din acest topic, fara sa mai caut prin alte parti.

link1
link2
link3
link4
link5

abureala
QUOTE (mariusc2 @ 25 Jun 2006, 07:46 PM)

Este ca ti-ai dori si tu sa traiesti clipa, dar nu ai curaj? wink.gif

"Placerea de o clipa pacatului" dupa cum spune apostolul Pavel. Chiar iti trebuie curaj...
Cucu Mucu
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 12:21 PM)

Ipocrizie ieftina...

Jignire gratuita.

Nu am o parere anume despre credinciosi. Am diferite pareri despre diferiti oameni, iar aceste pareri nu sunt influentate de credinta lor.

Si ca a pomenit de respect doar cateva "mostre" de respect , doar din acest topic, fara sa mai caut prin alte parti.

link1
link2
link3
link4
link5

Nu vad legaturile cu jignirea, boy. Iar raspunsurile mele catre tine se opresc aici. Nu vreau sa fiu eu vasul refulant al frustrarilor tale. Get a life! tongue.gif
abureala
QUOTE (mariusc2 @ 26 Jun 2006, 01:26 PM)
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 12:21 PM)

Ipocrizie ieftina...

Jignire gratuita.

link1
link2
link3
link4
link5

Nu vad legaturile cu jignirea, boy. Iar raspunsurile mele catre tine se opresc aici. Nu vreau sa fiu eu vasul refulant al frustrarilor tale. Get a life! tongue.gif

Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa te pazeasca pe drumul tau.
IoanV
am stat de vorba cu foarte multi predicatori, de diferite religii asa ca sunt la curent cu majoritatea metodelor de persuasiune, manipulare, etc
nu era o incercare de manipulare, doar o antiteza. Am incercat sa scot in evidenta deosebirile dintre orientari.
Eu nu imi asum rolul de Mesia, nu imi propun ca scop transformarea oamenilor, dar actionez in aceasta directie, pe principiul "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face". Evident ca nu reusesc intotdeauna, asta este, dar din greseli invat.
Ti se pare ca eu mi-am asumat acest rol? E doar recunostinta pt. cineva care m-a trezit. Nici eu nu am ca scop transformarea oamenilor din simplu motiv ca transformarea unui om nu poate veni decit dinauntru. Nu renunt insa la a actiona corect si de a-mi sustine principiile de viata, credintele chiar si atunci cind nu sunt larg acceptate.
abis
QUOTE (IoanV @ 25 Jun 2006, 11:27 PM)
Cred ca e mai mare curaj sa te afirmi credincios intr-o lume in care valorile sunt altele

E mai mare curaj sa te afirmi credincios sau ateu intr-o tara in care peste 95% dintre cetateni se declara crestini (dintre care 87% ortodocsi), si numai vreo 0,1% atei?
IoanV
Ai zis bine, se declara. Ca atunci cind e vorba de respectat normele crestinismului si cautarea vietii duhovnicesti citi mai ramin? Sau arata-mi la tv. sau in mass media (exceptie cele dedicate) referinte la patimirea lui Hristos pt. noi si invitatia de a abandona cele nefolositoare sau in plus pt. a cauta imbogatirea sufleteasca. Cultiva doar spiritul consumist si majoritatea o tin dupa acesta. Tocmai de aceea e si greu sa faci educatie azi. Care-s valorile dominante in societate? Cele crestine? Oh, ce bine ar fi!
abis
Se declara la recensamant, deci in conditii de anonimitate... Asa ca nu vad de ce ar declara ca sunt crestini daca in realitate nu-s.
Cucu Mucu
QUOTE (abis @ 26 Jun 2006, 02:58 PM)
Se declara la recensamant, deci in conditii de anonimitate... Asa ca nu vad de ce ar declara ca sunt crestini daca in realitate nu-s.

E "lucrarea diavolului". wink.gif
abis
QUOTE (Romelia @ 24 Jun 2006, 10:23 AM)
Pentru uni dintre noi a devenit normal sa nu mai credem intr-un Dumnezeu care a facut si conduce totul; este normal sa nu mai apelam la Biblie ca fiind instanta morala si spirituala absoluta. De aceea, este normal sa fim nefericiti, condamnati la suferinta si sa ne asteptam la un sfarsit ingrozitor

Daca iti imaginezi ca cei care nu cred in D-zeu sunt nefericiti, bantuiti de spaime, ingroziti de iminenta sfarsitului, ei bine afla ca te inseli.
March
QUOTE (IoanV @ 26 Jun 2006, 03:46 PM)
Sau arata-mi la tv. sau in mass media (exceptie cele dedicate) referinte la patimirea lui Hristos pt. noi si invitatia de a abandona cele nefolositoare sau in plus pt. a cauta imbogatirea sufleteasca.

Suntem ( inca) un stat secular, nu ?! Iar Biserica ( care are un ziar) poate sa-si deschida un canal Tv precum in Grecia.
abureala
QUOTE (March @ 26 Jun 2006, 04:34 PM)
QUOTE (IoanV @ 26 Jun 2006, 03:46 PM)
Sau arata-mi la tv. sau in mass media (exceptie cele dedicate) referinte la patimirea lui Hristos pt. noi si invitatia de a abandona cele nefolositoare sau in plus pt. a cauta imbogatirea sufleteasca.

Suntem ( inca) un stat secular, nu ?! Iar Biserica ( care are un ziar) poate sa-si deschida un canal Tv precum in Grecia.

Suntem un stat pagan, nu secular. In saptamana mare nu a existat NICI O EMISIUNE RELIGIOASA pe n canale. Bine spus canale...
actionmedia
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 03:36 PM)
Suntem un stat pagan, nu secular. In saptamana mare nu a existat NICI O EMISIUNE RELIGIOASA pe n canale. Bine spus canale...

Ei as. I noaptea de inviere nu poti sa vezi decat slujba de inviere pe orice program romanesc ai muta, in afara de alea specializate (muzica, sport). De ce sa fie pe toate canalele? Poate ca nu toata lumea vrea sa vada emisiuni religioase.

Apropos. Stii ce e aia "secular"?
abureala
QUOTE (actionmedia @ 26 Jun 2006, 04:52 PM)
Poate ca nu toata lumea vrea sa vada emisiuni religioase.

Tu si restul de 0,1 % atei nu reprezentati toata lumea. Poate in mintea voastra sunteti reprezentativi, mai ales prin "eroismul" vostru de fi "impotriva" celor 80%...
abis
Nimeni nu este aici "impotriva" cuiva. Nici Actionmedia, nici Mariusc2, nici Abis. Nu te mai victimiza degeaba.

Apropo, parca nu erau 80% decat declarati, iar in realitate mai putini... Dar statisticile sunt corecte numai cand iti convine, nu? wink.gif

actionmedia
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 03:56 PM)
Tu si restul de 0,1 % atei nu reprezentati toata lumea. Poate in mintea voastra sunteti reprezentativi, mai ales prin "eroismul" vostru de fi "impotriva" celor 80%...

Deci pana la urma aia 80% sunt sau nu sunt pe bune.
In plus 80% nu inseamna 99,9% mai exista si oameni care sunt de alta credinta decat cea crestin ortodoxa.

Dar "pagan" stii ce inseamna?
abureala
QUOTE (abis @ 26 Jun 2006, 05:09 PM)
Nimeni nu este aici "impotriva" cuiva. Nici Actionmedia, nici Mariusc2, nici Abis.

Asa este. Sunteti oamenii lui Dumnezeu, sunteti crestini.
actionmedia
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 04:11 PM)
QUOTE (abis @ 26 Jun 2006, 05:09 PM)
Nimeni nu este aici "impotriva" cuiva. Nici Actionmedia, nici Mariusc2, nici Abis.

Asa este. Sunteti oamenii lui Dumnezeu, sunteti crestini.

Nu suntem crestini si nici oamenii lui Dzeu. Dar asta nu inseamna ca suntem impotriva ta sau a oricarui alt crestin.
abureala
[QUOTE=actionmedia,26 Jun 2006, 05:13 PM] [QUOTE=abureala,26 Jun 2006, 04:11 PM] [QUOTE=abis,26 Jun 2006, 05:09 PM]
Asa este. Sunteti oamenii lui Dumnezeu, sunteti crestini. [/QUOTE]
Nu suntem crestini si nici oamenii lui Dzeu. Dar asta nu inseamna ca suntem impotriva ta sau a oricarui alt crestin. [/QUOTE]
Atunci inseamna ca Scriptura minte, caci spune "Cine nu este cu Mine , este impotriva mea" . Dar din cele n pagini ale acestui topic nu rezulta decat un singur lucru. Sunteti impotriva Lui Dumnezeu. Deci Scriptura nu minte.
March
Abureala taica,
Matali esti ortodox sau NP ? unsure.gif
abis
Abureala,

S-a mai discutat despre diferenta intre "a fi impotriva" si "a fi fara"... Iti repet a N-a oara: noi, cei de aici, suntem fara credinta religioasa, nu impotriva ei. Daca vrei sa intelegi - bine, daca nu, treaba ta.

QUOTE (March)
Abureala taica,
Matali esti ortodox sau NP ?

Mai degraba ND! laugh.gif
abureala
QUOTE (March @ 26 Jun 2006, 05:23 PM)
Abureala taica,
Matali esti ortodox sau NP ? unsure.gif

Cand cunosti atatea lucruri despre ortodoxie, certuri politice, dogme, etc, asemenea lucruri minore , ca ce credinta are abureala nu cunosti?
abureala
QUOTE (abis @ 26 Jun 2006, 05:24 PM)
Daca vrei sa intelegi - bine, daca nu, treaba ta.

Eu cred ceea ce vad...
actionmedia
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 04:30 PM)

Eu cred ceea ce vad...

Si eu la fel laugh.gif
abureala
QUOTE (actionmedia @ 26 Jun 2006, 05:30 PM)

Eu cred ceea ce vad...

Si eu la fel laugh.gif

Si ce te faci daca nu vezi prea bine....
March
Abureala,
Te-am intrebat ce esti pentru ca modul tau te a impana mesajele cu citate religioase ma indeamna a banui ca ai fi un neo-protestant ! Io sunt ortodox ( nu ma intereseaza daca crezi asta sau nu) dar n-am vazut asa ceva la nici unul din tovarasii mei intru credinta !
actionmedia
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 04:31 PM)

Eu cred ceea ce vad...

Si eu la fel laugh.gif

Dar tu? rolleyes.gif
abureala
QUOTE (March @ 26 Jun 2006, 05:38 PM)
Abureala,
Te-am intrebat ce esti pentru ca modul tau te a impana mesajele cu citate religioase ma indeamna a banui ca ai fi un neo-protestant ! Io sunt ortodox ( nu ma intereseaza daca crezi asta sau nu) dar n-am vazut asa ceva la nici unul din tovarasii mei intru credinta !

Asta fiindca nu prea ai citit carti sfinte. Citeste una de curiozitate si ai sa vezi daca exista citate sau nu. Si apoi mai vorbim. Tovarasi de credinta? Se spune frati de credinta PCR a murit de mult. Reflexele, ce sa le faci...
abureala
QUOTE (actionmedia @ 26 Jun 2006, 05:39 PM)

Eu cred ceea ce vad...

Si eu la fel laugh.gif

Dar tu? rolleyes.gif

Eu te-am intrebat pe tine, nu pe mine...
actionmedia
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 04:42 PM)

Eu cred ceea ce vad...

Si eu la fel laugh.gif

Dar tu? rolleyes.gif

Iar eu te-am intrebat pe tine la fel de indreptatit cum m-ai intrebat si tu pe mine.
March
Abureala tetio,
Te-am prins ! D-asta am plasat cuvantul "tovarasi" ! tongue.gif "FRATI", ai ? Mi-ai confirmat banuiala ! laugh.gif

Auguri
abureala
QUOTE (actionmedia @ 26 Jun 2006, 05:43 PM)

Eu cred ceea ce vad...

Si eu la fel laugh.gif

Dar tu? rolleyes.gif

Iar eu te-am intrebat pe tine la fel de indreptatit cum m-ai intrebat si tu pe mine.

Eu te-am intrebat fiindca eram curios daca chiar stii ce sa faci. Acum m-am lamurit.
abureala
QUOTE (March @ 26 Jun 2006, 05:44 PM)
Abureala tetio,
Te-am prins ! D-asta am plasat cuvantul "tovarasi" !  tongue.gif "FRATI", ai ? Mi-ai confirmat banuiala !  laugh.gif

Auguri

Cred ca e si prima data cand auzi cuvantul frati intru credinta. Dar acum ai dat-o cu "intentionatul". Tovarase, esti un bun crestin!

actionmedia
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 04:45 PM)

Eu cred ceea ce vad...

Si eu la fel laugh.gif

Dar tu? rolleyes.gif

Eu te-am intrebat fiindca eram curios daca chiar stii ce sa faci. Acum m-am lamurit.

Iar eu te-am intrebat, ca sa vad daca "vezi" cat de ridicol este argumentul tau. Acum m-am lamurit.
abureala
QUOTE (actionmedia @ 26 Jun 2006, 05:49 PM)
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 04:45 PM)

Eu cred ceea ce vad...

Si eu la fel laugh.gif

Dar tu? rolleyes.gif

Iar eu te-am intrebat, ca sa vad daca "vezi" cat de ridicol este argumentul tau. Acum m-am lamurit.

Atunci priveste inainte! Caci spui ca vezi...
March
'Frate" baga ceva cu mantuiala, viata de apoi, etcaetera ! tongue.gif
abureala
QUOTE (March @ 26 Jun 2006, 05:52 PM)
'Frate" baga ceva cu mantuiala, viata de apoi, etcaetera ! tongue.gif

Nu cred ca suntem frati, tovarase...
actionmedia
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 04:50 PM)

Multumesc de sfat, dar prefer sa privesc in toate directiile, consider ca e mai sanatos asa. Nu, multumesc! Nu am nevoie de ochelari de cal.

March, cred ca il confunzi pe abureala. El se declara ortodox, dar dupa parerea mea este "crestin liber cugetator". Adica interpreteaza Biblia dupa cum ii convine.
IoanV
QUOTE (March)
Un stat secular cu 95% ortodocsi, inca probabil si alti crestini si numai 0,1% atei. Interesant, nu? Deci ajungem la aceasi concluzie, crestinismul unora nu e decit o haina de sarbatoare, in rest sunt "seculari". Dar sa nu judecam, fiecare stie de ce a ales sa se numeasca crestin.
In ceea ce priveste emisiunile, nu e vorba de a vedea tot timpul preoti si biserica la tv ci oameni care impartasesc valorile crestine si le si sustin prin fapte bune. Dar cum spuneam massmedia nu e a acestor valori ci a celor materiale. De ce toate lucrurile bune sunt trecute cu vederea, dar cum apare "pata pe camasa" toate reflectoarele sunt pe ea, de parca toata e murdara. In fine, nu o sa ma "razboiesc" eu aici cu apucaturile rele. Nu e topicul deschis pt. asta.
March
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 05:53 PM)
'Frate" baga ceva cu mantuiala, viata de apoi, etcaetera !  tongue.gif

Atunci baga-i din astea : tongue.gif

Primii care vor arde in focul care va aduce pedeapsa vesnica vor fi crestinii nenascuti din nou, nepocaiti, care au refuzat sa fie imblanziti de harul divin din conditia de copii ai maniei, care suntem atata timp cat suntem firesti, pamantesti

Unu' imi face capu' patrat cu pomelnice d-astea ! mad.gif
abureala
QUOTE (actionmedia @ 26 Jun 2006, 05:56 PM)
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 04:50 PM)

Multumesc de sfat, dar prefer sa privesc in toate directiile, consider ca e mai sanatos asa. Nu, multumesc! Nu am nevoie de ochelari de cal.

March, cred ca il confunzi pe abureala. El se declara ortodox, dar dupa parerea mea este "crestin liber cugetator". Adica interpreteaza Biblia dupa cum ii convine.

Iar ateul interpreteaza Bbilia conform dogmei atee, nu? smile.gif
Inainte sa afirmi ceva este bine sa gandesti ce vorbesti .
apologeticum
Citeste aici si acolo care din intepretarile mele nu coincide cu ceea ce este acolo, te rog sa specifici. Altfel nu imi confirmi decat ca ateismul este un faliment fiindca un ateu vorbeste fara sa cunoasca, doar ca sa se afle in treaba.
IoanV
March, cam tragi spre offtopic cu forta.
Lasa "frate" nu te mai da smecher pe aici. Bine spunea abis, cu unii se poate discuta si nu te-a trecut pe lista. Muscatura din orice pozitie, asta vrei.
abureala
QUOTE (March @ 26 Jun 2006, 06:00 PM)
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 05:53 PM)
'Frate" baga ceva cu mantuiala, viata de apoi, etcaetera !  tongue.gif

Atunci baga-i din astea : tongue.gif

Primii care vor arde in focul care va aduce pedeapsa vesnica vor fi crestinii nenascuti din nou, nepocaiti, care au refuzat sa fie imblanziti de harul divin din conditia de copii ai maniei, care suntem atata timp cat suntem firesti, pamantesti

Unu' imi face capu' patrat cu pomelnice d-astea ! mad.gif

Va arde fiecare pentru faptele care le-a facut. Primul sau ultimul este lipsit de importanta avand in vedere grozavia pedepsei. Daca iti spune cineva ca negresit ti se va taia gatul, te incanta ceva ca vei primul sau ultimul?
March
QUOTE (IoanV @ 26 Jun 2006, 05:58 PM)
QUOTE (March)
Un stat secular cu 95% ortodocsi, inca probabil si alti crestini si numai 0,1% atei. Interesant, nu?

Ce treaba are numarul de ortodocsi cu caracterul secular al statului ? Stii care-i procentul de musulmani in Turcia si totusi statul e secular ?

pese : Daca esti crestin, de ce ti-ai ales poza aia "pagana" ?!
actionmedia
QUOTE (abureala @ 26 Jun 2006, 05:01 PM)
Inainte sa afirmi ceva este bine sa gandesti ce vorbesti .
apologeticum
Citeste aici si acolo care din intepretarile mele nu coincide cu ceea ce este acolo, te rog sa specifici.

Ah, imi cer scuze ca am indraznit sa presupun poti avea propriile idei. Nu voi sta sa compar ce ai scris tu cu ceea ce scrie pe "apologeticum" dar te cred pe cuvant ca de acolo te-ai inspirat.

Iar ateul interpreteaza Bbilia conform dogmei atee, nu?

Nu. Ateii nu interpreteaza Biblia, o considera fictiune.

Altfel nu imi confirmi decat ca ateismul este un faliment fiindca un ateu vorbeste fara sa cunoasca, doar ca sa se afle in treaba.

Recunosc ca am facut o presupunere in necunostinta de cauza, dar am avut motivele mele. Se cheama manipulare. devil.gif
March
QUOTE (IoanV @ 26 Jun 2006, 06:04 PM)
March, cam tragi spre offtopic cu forta.
Lasa "frate" nu te mai da smecher pe aici. Bine spunea abis, cu unii se poate discuta si nu te-a trecut pe lista. Muscatura din orice pozitie, asta vrei.

Ce , ati preluat cumva lozinca : " Dai in mine , dai in tine, dai in fabrici si uzine " ?
Nu vrei sa discuti cu mine, ignora mesajele mele ! Da' cum te racaie....
abureala
QUOTE (actionmedia @ 26 Jun 2006, 06:08 PM)
Ah, imi cer scuze ca am indraznit sa presupun poti avea propriile idei. Nu voi sta sa compar ce ai scris tu cu ceea ce scrie pe "apologeticum" dar te cred pe cuvant ca de acolo te-ai inspirat.

Fiecare poate crede ce vrea despre matematica, fizica sau alta stiinta. Poate avea orice intepretarea asupra ei. Ramane sa fie si adevarata. Cam asa este si cu Dumnezeu. Dumnezeu fiind realitate nu are decat o singura intepretare. Asa ca iti poti inchipui ce vrei. Insa in nici un caz nu va fi Adevarul. Asa ca nu e o rusine a nu avea intepretari. E normalitate. De aceea nu inteleg profanii dogma. Au "propriile viziuni"...
IoanV
@March
Pai asta o sa si fac. Iti atrageam atentia ca o iei pe cimpii si ca nu e decent ce faci. Dar faci si tu ce stii mai bine.
Pe undeva am explicat de ce am ales poza. Pe tine te las sa ghicesti.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.