Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Iran - Martie 2007
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45
turbo trabant
QUOTE(marduk @ 5 Feb 2009, 12:35 PM) *
Pentru evrei sunt implicatii foarte grave, vor trebui sa-si revizuiasca atat politica interna cat si externa. Iaranienii sunt un popor care merita sa-si puna in valoare cunostintele stiintifice chiar si in domeniul militar, problema iranienilor este fanatismul religios si implicarea religiei in politica.

evreii nu sunt afectati prea mult de aceasta lansare. erau deja in raza de actiune a rachetelor iraniene.

noi si nu numai noi suntem puternic afectati. sa vedem configuratia exacta a rachetei si dupa aceea vom vedea.
Cla
Ai grija, ca vine Andrei si-ti zice ca "Cum dracu poti sa pui niste poze iraniene, pfui" Tu antisemit ! rofl.gif
abis
QUOTE(turbo trabant @ 5 Feb 2009, 11:38 AM) *
noi si nu numai noi suntem puternic afectati

De ce suntem atat de afectati ca Iranul poate lansa sateliti? unsure.gif

Prea te uiti la drobul de sare, zau asa...
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 5 Feb 2009, 11:38 AM) *
noi si nu numai noi suntem puternic afectati. sa vedem configuratia exacta a rachetei si dupa aceea vom vedea.

care noi? romanii?
turbo trabant
QUOTE(marduk @ 5 Feb 2009, 12:40 PM) *
care noi? romanii?

dap. si nu numai noi.
Cla
Hai chiar asa. De ce n-ar avea dreptul Iranul sa lanseze vreo racheta? Avem vreun monopol= USA, Rusia? Se pare. De ce nu au altii dreptul? Din partea mea, sa fie si Coreea de Nord, daca sunt capabili.
Sunt o sula, dar asta o stim. Numai sa nu ne lasam prinsi in basme ca "The Axxis of Evil"
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 5 Feb 2009, 12:47 PM) *
Hai chiar asa. De ce n-ar avea dreptul Iranul sa lanseze vreo racheta? Avem vreun monopol= USA, Rusia? Se pare. De ce nu au altii dreptul? Din partea mea, sa fie si Coreea de Nord, daca sunt capabili.
Sunt o sula, dar asta o stim. Numai sa nu ne lasam prinsi in basme ca "The Axxis of Evil"

dar cine a spus ca nu au dreptul? au si stangul daca vor.

problema insa ramane. si se va imputi.
Cla
Savurez deja ziua cānd - Chavez+Putin+Castro vor pune o racheta pe Cuba. Direct sub nasul Keys+Miami. rofl.gif

*edit: Ideea mea nu e asa de absurda cum pare. Chavez a facut cu Putin anul trecut o manevra navala prin Caraibe, ceea ce nu le-a placut deloc americanilor. evil.gif
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 5 Feb 2009, 12:50 PM) *
Savurez deja ziua cānd - Chavez+Putin+Castro vor pune o racheta pe Cuba. Direct sub nasul Keys+Miami. rofl.gif

incepi sa te prinzi partial de pericole. dar stii care e chestia: racheta poate sa nu zboare doar pana la keys+miami ( alea erau capabile in anii '60).
poate sa "greseasca" spre berlin . si de aici vine mare buba.

LE: castro e mort , relax. chavez nu mai are mult nici el thumb_yello.gif
Cla
Ce "mare buba"? Berlin oricum trebuie sters. Daca ne ajuta altii, cu atāt mai bine.

Mai, eu vorbeam de Castro - frate-sau. O preluat stafeta.
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 5 Feb 2009, 12:56 PM) *
Ce "mare buba"? Berlin oricum trebuie sters. Daca ne ajuta altii, cu atāt mai bine.

pai te ajuta si la franfurt si la munchen.

gluma e gluma dar chestia se impute. I do not think we are in kansas anymore.

off: raul e baiat de gasca. e mai contabil de felul lui nici vorba sa il urmeze cubanezii pana la muerte jamie.gif

Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 5 Feb 2009, 11:41 AM) *
dap. si nu numai noi.

chiar crezi ca iranienii ne vor tinti cu rakatiusele lor? o fi ramas dator Ceausescu cu ceva la ei, mai sti unsure.gif
Cla
I don't give a shit about Kansas. But the songs of the group Kansas are really good ohyeah.gif
Carry on my wayward son...
March
QUOTE(exergy33 @ 5 Feb 2009, 01:22 AM) *
@March

Aceeasi veche placa ... deja ma plictiseste/
De mai bine de trei ani de cind sunt pe forum, indiferent de subiectul la care postam, te gaseai si tu sa dai cite o replica (uneori ca nuca in satelitul Omid), iar singurul tau argument se reduce invariabil la informatii de genul acesta.

In locul tau m-as fi plictisit. smile.gif
Si mai exista riscul sa cazi in penibil.

Cand vine vorba de informatiile din presa opozitiei iraniene fugi ca seitan de tamaie si bagi chestia cu penibilul ! ( observ ca folosesti expresia asta si pentru altii atunci cand nu-ti convine pozitia lor mai dura fata de ayatollahi ) . Asa ca ar fi bine sa comentezi cultura persana si sa lasi politica iraniana care cred ca prezinta unele riscuri pentru tine !
turbo trabant
QUOTE(marduk @ 5 Feb 2009, 01:00 PM) *
chiar crezi ca iranienii ne vor tinti cu rakatiusele lor? o fi ramas dator Ceausescu cu ceva la ei, mai sti unsure.gif

pt Cla :

"We have been trying for years to stop Iran from developing its own nuclear program and its own nuclear weapons. So far we have not succeeded," said Steinmeier, noting that joint efforts with Washington were even more urgent.

German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier called it a "worrying development" which showed "the technical achievements that Iran is obviously capable of and the threats."

si astia erau pasnicii care cereau cooperare cu iranul. idiotii , au crezut ca e vorba doar despre iran vs israel. tzeapa.

@marduk: niste praf radioactiv venit de la berlin cum te-ar coafa?
Cla
Lasa-ma cu Steinmeier. Er hat einen Stein im Brett bei mir. Allerdings einen schwarzen.
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 5 Feb 2009, 01:21 PM) *
Lasa-ma cu Steinmeier.

si pe mine. dar era tamaiosul grupului de negociere , flower-power bla bla. dar tamaiosii pipiliti au asa un je ne sais qua jamie.gif
Cla
Daca-mi imaginez ca acesta va fi noul Bundeskanzler, ma gāndesc serios de unde fac rost de AK-47.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 5 Feb 2009, 12:06 PM) *
@marduk: niste praf radioactiv venit de la berlin cum te-ar coafa?

inca mai am permanentul de la Cernobil. rofl.gif
turbo trabant
QUOTE(marduk @ 5 Feb 2009, 01:43 PM) *
inca mai am permanentul de la Cernobil. rofl.gif

good, e bine ca stam bine cu memoria.

@cla: ai pe naiba sta tamaiosul asa bine in sondaje? nu de alta dar e prost de bubuie ohyeah.gif
Cla
Mai, bubuie, dar e favorit....F...-i.
Cla
Daca iti explic pe cine mi-as dori ca cancelar...... probabil m-ai injura. Dar eu vad doar unul cu coloana vertebrala intacta.
Westerwelle.
turbo trabant
http://www.military.ir/modules.php?name=Fo...asc&start=0

poze proaspete si destul de oficiale: in poza cu racheta alba pe rampa , autorul o imparte in 3 zone - unii deduc ca ar avea 3 etaje. este ciudata treapta a 2-a mult mai mica decat treapta 1.

daca au avut numai 2 trepte inseamna ca au folosit un combustibil mai bun. cu 3 trepte nu e mare scofala doar au mai adaugat una.

cu numai 2 , lucrurile se complica enorm.
turbo trabant
cat de tare e

http://www.ziare.com/Ahmadinejad__Marile_p...nul-660135.html

si-a lansat si el cd-ul in spatiu si gata e cocos rofl.gif
turbo trabant
se pare ca situatia s-a schimbat destul de mult. incepe sa scape de sub control, retorica de pace nu produce rezultate tangibile cu ei . iranienii au 1 an la dispozitie or else.

http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSTRE51538A20090206

Israel, he said, is focused on a short period before Iran can produce enough low-enriched uranium to store secretly for later enrichment to weapons grade and potential use in a bomb.

"That point will probably be some time toward the end of this year," Fitzpatrick said. Israel would then have to weigh the efficacy of any attack against its negative consequences
Cla
Israel se pegateste demult pentru a ataca Iranul. E chiar asa de "noua" stirea? Null Schekkung? blink.gif

Acum puteti sa ma condamnati si injurati. Mi-e egal, sa va fie de bine sau sa va stea īn gāt.

Israel se pregateste pentru a ataca tot orientul mijlociu. Nu conteaza ce vecini are, vor fi eliminati.
F-16 sunt deja in directia Teheran. Si Apache. Si nu numai asta: Si asta.
mutulica
toata lumea sta cu ochii pe iran.. unii ii ajuta sa devina mai agresivi, altii incearca sa ii tempereze... pina la urma o sa si-o ia iranul big time
o sa fie vanduti de cei ce ii intarata azi, contra ceva acorduri economice, si apoi o sa sara toti pe ei... in loc de suport o sa primeasca suturi in fund si o sa sfarseasca prin a ura in egala masura pe cei ce ii ajuta azi si pe cei ce le dau in freza
SORIN
Ai dreaqu mai sunt israelinii astia...ataca pe toti, in dreapta si stanga, sus jos si tot ce se misca!! Noua forta armata mondiala! Imperiul israel laugh.gif laugh.gif

Sorin.
turbo trabant
QUOTE(mutulica @ 7 Feb 2009, 08:18 AM) *
o sa fie vanduti de cei ce ii intarata azi, contra ceva acorduri economice, si apoi o sa sara toti pe ei... in loc de suport o sa primeasca suturi in fund si o sa sfarseasca prin a ura in egala masura pe cei ce ii ajuta azi si pe cei ce le dau in freza

uite eu nu inteleg cum iranienii cred in chestia noi vs planeta intreaga. ca de arabi aia sunt primii care vor sa ii vada cu nasul in tarana.

o sa si-o ia si se mai face praf un popor in zona.

LE: se pare ca iranienii au acum un ICBM ( neconfirmat inca). toata planeta ii iubeste de acum incolo.

se pregatesc si nord-coreenii . intrucat la aia e nucleara vs castronul de orez se pare ca iranul a castigat la loz in plic locul de pole position pt un razbel.
Cla
QUOTE(turbo trabant @ 9 Feb 2009, 10:41 AM) *
intrucat la aia e nucleara vs castronul de orez se pare ca iranul a castigat la loz in plic locul de pole position pt un razbel.

Io ce-am zis? Lasa-l pe Netanjahu sa castiga alegerile. Si pe Tzipi. Netanjahu deja a promis un razbel.
abis
N- sa fie nici un razboi cu Iranul. Cum nu a fost nici in martie 2007, cum estimau unii colegi de forum cand a fost deschis acest topic. Am si castigat un pariu pe tema asta. ohyeah.gif

Se mai incumeta cineva la inca un pariu? smile.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 9 Feb 2009, 02:12 PM) *
Se mai incumeta cineva la inca un pariu? smile.gif

ma incumet eu dupa detonarea primei bombe nucleare iraniene si prima declaratie de genul: sa dam islam la tot globul . ohyeah.gif

amu daca iranienii nu voteaza cu un moderat si se ajunge la o intelegere ( da , aveti dreptul la tehnologie nucleara daca semnati tratatul de neproliferare) se schimba situatia.

buba e ca se pare ca iranienii au facut un giat leap forward si "blocada" nu a functionat. cu alte cuvinte, all options are again on the table. acum nu mai e israel vs iran ci iran vs rest of the world.

si eu am crezut ca nu va fi nimic dar ma indoiesc sorry.gif

@Cla: pt alde sarkozy si frau merkel si popoarele din subordine israelul nu face 2 bani , nu merita scandalul cu iranul. acum insa cand iranienii au dovedit ca pot si iarasi serviciile (ne)inteligente au dat-o in bara , jocul va fi altul. si jocul e agravat fiindca noua administratie americana nu crede in scut ceea ce ii face pe europeni sa se chise pe ei ( literar vorbind).
abis
QUOTE(turbo trabant @ 9 Feb 2009, 01:50 PM) *
ma incumet eu dupa detonarea primei bombe nucleare iraniene si prima declaratie de genul: sa dam islam la tot globul

Mersi! laugh.gif

Atunci facem alt pariu: nu va fi nici o detonare a vreunei bombe iraniene. Ce zici, te incumeti? smile.gif

Cat despre declaratii, ceva de genul asta nu-i un casus beli
turbo trabant
QUOTE(abis @ 9 Feb 2009, 03:00 PM) *
Mersi! laugh.gif

Atunci facem alt pariu: nu va fi nici o detonare a vreunei bombe iraniene. Ce zici, te incumeti? smile.gif

Cat despre declaratii, ceva de genul asta nu-i un casus beli

cand spui detonare te referi la testare sau la folosirea in razboi?
abis
Spune-mi tu.

Tu esti cel care a vorbit primul despre detonare. Nu eu. smile.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 9 Feb 2009, 03:12 PM) *
Spune-mi tu.
Tu esti cel care a vorbit primul despre detonare. Nu eu. smile.gif

ma refeream la detonare spre testare. nu la prima folosinta smile.gif.jocul nu mai e deloc despre cat de multe rezolutii sa facem ca iranul sa stea cuminte. urmatoarele luni sunt cruciale.

cat despre declaratii tampite, barbosul ala mic ce respira greu e caz de enciclopedie.

"We need to be ready for tougher sanctions," she said. "It is a must to stop Iran having nuclear weapons." frau merkel in weekend.
Cla
Mai oameni buni. Eu ma mir de ipocrizia vestica. Iranul se chinuie sa-si faca curent dintr-o centrala atomica.
Si Israelul are 150 de BOMBE atomice, dar vrea sa atace Iranul, ca nu cumva sa-si faca PRIMA bomba atomica. Auzi, nu-i ipocrizie?? blink.gif
abis
Ok, trabantule, facem pariul?

Propune tu un termen: daca pana la data X Iranul detoneaza o bomba nucleara (un test smile.gif ), am pierdut; daca nu detoneaza, ai castigat. Si propune si miza. O miza de care sa te poti dispensa, la o adica, fara sa intri in faliment smile.gif

PS: Cla, totusi, 150?! Nu-i cam exagerata cifra? Mai multe decat UK? Despre armamentul nuclear israelian nu sunt decat zvonuri - poate ca nici nu exista astfel de arme.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 9 Feb 2009, 03:30 PM) *
Ok, trabantule, facem pariul?

Propune tu un termen: daca pana la data X Iranul detoneaza o bomba nucleara (un test smile.gif ), am pierdut; daca nu detoneaza, ai castigat. Si propune si miza. O miza de care sa te poti dispensa, la o adica, fara sa intri in faliment smile.gif

bun ma prind la prinsoare smile.gif. iata prinsoarea asa cum o vad:

1. daca pana la data de 31.12.2010 Iranul detoneaza pt testare o bomba nucleara si radicalii sunt inca la putere la teheran , am castigat.
2. daca detoneaza o bomba si apoi intra in tratat ( semn ca moderatii au castigat) de neproliferare , e remiza.
3. daca nu detoneaza o bomba pana la data de 31.12 2010 , ai castigat.

Conditii :

1. se exclude o interventie militara care sa ii opreasca inainte de a o face , scenariul este : comunitatea internationala o da inainte cu sanctiuni iar oficialii iranieni o dau inainte cu propovaduirea islamului peste tot in lume.
2. Se ia in calcul opozitia din acest moment a noii administratii la scutul racheta . Este posibil ca noua administratie sa se lamureasca pe parcurs ca scutul functioneaza si sa se intoarca la vechea politiica a vechii administratii de a "ingradi" iranul cu scutul si sa foloseasca zaharelul in a ii convinge sa renunte la arme.

Arma nucleara= bomba nucleara suficient de miniaturizata pentru a fi urcata in ogiva unei rachete de genul safir-2 sau upgraded.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 9 Feb 2009, 02:38 PM) *
bun ma prind la prinsoare smile.gif. iata prinsoarea asa cum o vad:

1. daca pana la data de 31.12.2010 Iranul detoneaza pt testare o bomba nucleara si radicalii sunt inca la putere la teheran , am castigat. ok!
2. daca detoneaza o bomba si apoi intra in tratat ( semn ca moderatii au castigat) de neproliferare , e remiza. aici zicem ca ai castigat tu - in fond, detoneaza o bomba, nu? smile.gif
3. daca nu detoneaza o bomba pana la data de 31.12 2010 , ai castigat. ok!

Conditii :

1. se exclude o interventie militara care sa ii opreasca inainte de a o face , scenariul este : comunitatea internationala o da inainte cu sanctiuni iar oficialii iranieni o dau inainte cu propovaduirea islamului peste tot in lume. ok!
2. Se ia in calcul opozitia din acest moment a noii administratii la scutul racheta . Este posibil ca noua administratie sa se lamureasca pe parcurs ca scutul functioneaza si sa se intoarca la vechea politiica a vechii administratii de a "ingradi" iranul cu scutul si sa foloseasca zaharelul in a ii convinge sa renunte la arme. ok!

Si care zicem ca este miza? smile.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 9 Feb 2009, 04:03 PM) *
Si care zicem ca este miza? smile.gif

habar nu am . gandeste-te la ceva transportabil prin posta. thumb_yello.gif
abis
Ultimul pariu pe care l-am castigat pe tema asta a avut ca miza o bere. wink.gif

Daca esti in Bucuresti, dai o bere la o intalnire forumistica. Daca nu, propune tu altceva.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 9 Feb 2009, 04:12 PM) *
Ultimul pariu pe care l-am castigat pe tema asta a avut ca miza o bere. wink.gif

Daca esti in Bucuresti, dai o bere la o intalnire forumistica. Daca nu, propune tu altceva.

daca nu sunt in bucuresti trimit o lada de bere la intalnire. e ok?
abis
Ok. Pana atunci hai sa privim toata treaba mai relaxati. Nu o sa fie sfarsitul lumii nici daca Iranul o sa aiba arme nucleare, nici daca n-o sa aiba.

Dar n-o sa aiba. smile.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 9 Feb 2009, 04:19 PM) *

daca stau sa ma gandesc nici nu are rost sa iti cer berea daca castig jamie.gif .

insa personal consider toata chestia asta ca un fel de criza rachetelor cubaneze. la urma urmei, tot un barbos a fost de vina.
Cla
QUOTE(abis @ 9 Feb 2009, 01:30 PM) *
PS: Cla, totusi, 150?! Nu-i cam exagerata cifra? Mai multe decat UK? Despre armamentul nuclear israelian nu sunt decat zvonuri - poate ca nici nu exista astfel de arme.

Abis, eu pot doar sa spun ce am citit. Cica 150. de bombe atomice...
Marduk
QUOTE(abis @ 9 Feb 2009, 03:19 PM) *

pe-o bere merg si eu, dar nu orice bere, daca castig imi dai berea care-mi place daca pierd iti dau berea care-ti place. ohyeah.gif
abis
Marduk, numai sa nu vrei o bere iraniana ohyeah.gif

Marduk
QUOTE(abis @ 9 Feb 2009, 04:41 PM) *
Marduk, numai sa nu vrei o bere iraniana ohyeah.gif

Unde naiba ai gasit chestia asta? blink.gif Prin cartierul meu avea un iranian un magazin cu astfel de produse, foarte bune de altfel, pacat ca l-au desfiintat. Sti unde as putea gasi un magazin cu produse iraniene?
SORIN
Asta-i bere rofl.gif rofl.gif

Va credeam mai seriosi jamie.gif

Sorin.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.