talusa
Nu am miopie , am astigmatism ceea ce nu ma impiedicat sa vad ca unele fotografii (Ashoura in Pakistan, o imagine "aproximativa" a lui Ceausescu...) cit si unele posturi ce contineau expresii "senzitive" ,toate postate de mariile voastre la topicul Iraq au fost sterse, editate, re-editate....
Oare de ce?!?
Imaginea pe care ai luat-o pe la
http://www.kosoof. net si care ulterior a inlocuit imaginea din Pakistan ce legatura are cu intrebarea pe care tu insuti ai formulat-o in legatura cu constitutia?!?
Daca tot vizitezi kosoof.net vezi in dreapta sus "Iranian Girls", compara fotografiile de la sectiunea Ashoura cu cele de la Iranian Girls ,si trage singur concluzia cine sponsorizeaza acest site.
[QUOTE]
Poate ne explici cum ai ajuns in Iran?[iata ceva pe care nu-l stim pe acest forum![/QUOTE]
Nu zau .Nici eu nu stiu cum ati ajuns voi pe acest forum..si pentru asta nu a stat pamintul pe loc.
[/QUOTE]
Aici fara sa te superi...chiar daca esti sau casatorita cu un musulman, lasa aroganta si ia ceva lectii pe care nu le stii!!
Nu cred ca o constitutie bazata pe Sharia'h poate avea o viata lunga in Iraq.
Iar aici te-ai dat pe brazda...adica clona Oului Dogmatic!! Ce constitutie aveti voi???????
Ashoora??????????? [QUOTE]
Raspuns
In Iran in afara de musulmani mai traiesc si crestini (catolici sau din cultul assyrian) , zoroastrieni si evrei.
Asa ca te rog frumos nu te hazarda in speculatii.
Nu am inteles la cine se refera acel "voi"?
Daca se refera la propria mea persoana pot sa te anunt ca am cetaenie romana si aceiasi constitutie ca si "voi"-cei de pe Han.
[/QUOTE]
Deci.......UNDE BATE TEHERANUL[ne plimbi deja din sarada in sarada pana si in viitor...ori sunt nu putini dintre cei numiti de tine "occidentali" care cunosc nu mai putin decat tine "problema demografica"...si sper ca o vor invata si altii si vor lua masuri la timp!!...fara fatarnicia democratiei, speculata de valurile de emigranti.]
Acest mesaj a fost editat de talusa pe 1 Sep 2005, 11:53 PM [QUOTE]
Raspuns
Dupa cum vad eu situatia de aici, Iranul incearca sa-si intareasca pozitia in zona folosind o noua strategie , si anume crearea unor dependente economice a statelor din zona fata de regimul de la Teheran.
Pot da citeva exemple:
-conducta de gaz metan Iran-Pakistan-India (India care se va confrunta in viitor cu o criza energetica)
-construirea unei conducte care sa tranporte titeiul de la Basra catre rafinaria de la Abadan (proiect care a fost comentat ca o reusita a diplomatiei iraniene ).Articolele in limba engleza ,pe care sper sa le traduc si postez pina miine ,se refera tocmai la acest aspect.
-conducta de gaz metan catre Turcia (care a avut atitea peripetii pina a intrat in folosinta)
-costruirea conductei de apa potabila intre Iran si Kuweit (care a dus la nemultumirea iranienilor din sudul tarii).Iranul opreste citeva ore pe zi apa potabila pentru cetatenii proprii ca sa o vinda Kuweitului...si treaba asta nu o face pentru bani ci pentru incredere politica !!
-liniile electrice de conexiune cu Turcia si Azerbaijan, prin care Iranul "pompeaza" atunci cind este nevoie cantitatea de energie ceruta de
aceste tari.
-discursul lui Rafsanjani la una din rugaciunile de vineri (Namaz-e Jome'h) din care am inteles foarte clar ca Iranul prin programul nuclear ,vrea sa ajunga la nivelul sa poata asigura energia electrica pentru toate tarile deficitare din zona.(nu se pun in discutie numai nevoile proprii ale tarii).
-planurile de constructie a unor unitati adiacente centralei atomice de la Bushehr , unitati de desalinizarea si producerea apei potabile prin folosirea asa numitei metode "Nuclear desalination".(Se foloseste energia termica reziduala de la reactoarele atomice).Pentru acest plan sint interesate si citeva firme din Italia si Germania .
-daca luam in vedere cresterea demografica a unor tari ca India, Pakistan, Turcia, ..si evaluam consumul de energie electrica, combustibili si apa al acestor tari peste 10-20 de ani, atunci realizam unde bate ..Teheranul.
Ma gindesc ca si asa numitele "temeri" ale tarilor europene cu privire la "posibilitatea construirii armelor nucleare de catre Iran" este numai un pumn de praf aruncat in ochii muritorilor de rind.
Pericolul este in alta parte...si putini au ochi sa il vada.
O tara cu potential energetic multiplu, cu o populatie tinara (60% din populatia actuala este sub 35 ani, 8 mil prescolari..), cu o populatie bine pregatita (in comparatie cu orice alta tara din regiune) , cu o diaspora recunoscuta alcatuita din profesori si ingineri care predau la cele mai bune facultati vestice, dintre care multi sprijina si colaboreaza cu regimul actual, o astfel de tara unde vrea sa ajunga..si ce vrea sa ajunga?!?
Parerea mea personala (nu va mai deranjati sa o luati in ris):
Iranul va cauta prin orice mijloace (economice, diplomatice si inclusiv militare) sa domine regiunea din care face parte.
Majoritatea iranienilor vorbitori de limba persana si kurda se considera continuatori ai arienilor si mindria imperiilor persane de dinainte de islam nu sa stins din inima oamenilor simpli.
A judeca o tara numai din prisma religiei actuale , a situatiei economice actuale sau a regimului aflat la putere nu poate duce la nimic bun
Neputinta diasporei iraniene si a cercurilor financiare care o sprijina in vederea crearii unui curent pozitiv de opinie care sa duca la instalarea in fruntea statului a lui Reza Pahlavi (fiul ex-sahului Iranului) este in sine un semnal de alarma.
Intre tarile musulmane arabe si ne-arabe exista mari diferente, intre tarile mulumane arabe exista diferente medii, intre populatiile care traiesc in taril islamice exista diferente,...fiecare din ele are slabiciuni care pot fi speculate.
O zi buna ..
exergy33