Marduk
10 Mar 2010, 01:42 PM
QUOTE(turbo trabant @ 10 Mar 2010, 01:30 PM)
acum, israelienii sunt cu spatele la zid si vor ataca cu prima ocazie.
eu nu cred, nu sunt tampiti, n-au fost nici cu alte ocazii, au preferat sa piarda ceva oameni, apoi au atacat in forta. nu trebuie sa uitam ca daca pozezi in victima ai mai multe sanse sa capeti sprijin international, chiar daca ai oarece interes.
abis
10 Mar 2010, 03:05 PM
Cum se cheama topicul asta?
Iran - Martie 2007
Asa cum n-a fost niciun atac acum trei ani, in ciuda previziunii tuturor casandrelor de atunci, nu va fi nici acum. Din aceleasi motive. Israelul si Iranul sunt, pastrand proportiile, cum erau si SUA si URSS in timpul razboiului rece: niciuna nu va recurge la razboi impotriva celeilalte parti.
turbo trabant
10 Mar 2010, 04:01 PM
am sustinut pana in 2009 ca iranul nu va fi atacat de evil usa si micutul satan tocmai din motivul ca scenariul era pueril " no blood for oil".
acum sustin ca situatia a scapat de sub control iar obramburel a facut prostia sa ignore pe israelieni. ne indreptam destul de rapid spre o confruntare militara intrucat situatia din iran e cu totul alta
iar la casa alba e un indecis care isi "sprijina" din greu aliatii ca israelul. in plus lumea araba si ue ar inchide ochii la un atac scurt si decisiv
.
marduk, stii unde ar pierde israelul bunavointa? in lumea araba, daca NU ar ataca.
abis
10 Mar 2010, 05:20 PM
Israelul nu va ataca Iranul in viitorul previzibil pentru ca Iranul nu e Libanul; nu are cum declansa un atac "scurt si decisiv".
Cu atat mai mult cu cat SUA nu ar agrea o astfel de actiune - deci este destul de probabil ca americanii nu doar sa nu o sprijine, ci sa ia si masuri pentru a nu avea loc.
Pur si simplu efectele unui atac (care, repet, nu-i garantat ca ar avea succes) sunt prea imprevizibile pentru intreaga zona si nimeni nu-si asuma un astfel de risc.
Pun pariu cu tine pe-o bere ca anul asta cel putin nu va fi niciun atac. Am mai castigat un pariu de genul asta tot aici pe topic.
turbo trabant
10 Mar 2010, 05:37 PM
razboiul e un tigru pe care, daca te sui, nu mai poti cobori, spunea cineva. pacea in orientul mijlociu incepe sa semene cu un tigru, scandalul facut de joe in ierusalim arata cat de tensionata este alianta si cat de siguri sunt israelienii pe capacitatile lor incat il permit sa il flituie pe al doilea om in stat din us.
situatia este destul de incordata pentru ca diplomatia si sanctiunile au cam esuat, termenul de 31 dec 2009 dat iranului a trecut iar abramburel nu se poate decide sa devina "coios". israelul o sa faca un pic pipi pe casa alba si o sa ii ignore pe obramburel & co in momentul in care e clar ca este lame duck prezident (doar nu crezi ca o sa stea umar la umar cu un terminat politic probabil inca din 2011 cand se va decide daca catindeaza sau nu din nou).
este posibil sa ne aflam intr-un moment 1914 in care calcule gresite de pace si aliante contra razboiului au dus la razboi. poate e o simpla coincidenta mayasa ca mandatul lui abramburel se termina in 2012 ca si calendarul si atunci e cam si prognoza ca e gata pompa iraniana
. singura speranta sunt revoltele populare dar nu prea am mai auzit de ele in ultimele saptamani.
turbo trabant
7 Apr 2010, 07:25 PM
ahmaninejad e "un pic" ca vanghelie:
Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad l-a avertizat pe omologul sau american Barack Obama ca poporul iranian "ii va rupe dintii". Este replica pe care liderul de la Teheran o da presedintelui american, la o zi dupa ce Obama a condamnat politica nucleara iraniana si a anuntat noua strategie nucleara americana. "Ai grija. Daca urmezi calea lui Bush, raspunsul poporului va fi acelasi pe care i l-a dat si lui Bush: ii rupem dintii", a avertizat Mahmoud Ahmadinejad, citat de AFP.
Daca va fi un atac israelian pentru distrugerea instalatiilor nucleare iraniene ( si daca Iranul va mai trage mult piciorul in discutiile alea sterile cu tarile implicate probabil atacul va avea loc numai ca data este necunoscuta ) comentatorii militari sunt de acord ca acesta nu va avea nicio similitudine cu atacul din Liban sau cu alte lupte cu inamicii din vecinitate.
Recent s-a aflat ca Israelul a
construit niste " drones " sau "UAV" , adica avioane fara pilot la bord ce pot atinge Iranul si pot declansa un atac cu rachete asupra tintelor desemnate din Iran. Rachetele pot fi echipate cu bombe termobarice de foarte mare putere ( " Mother of all Bombs " - - cea mai puternica bomba non-nucleara detinuta la ora actuala numai de americani ) pentru distrugerea instalatiilor nucleare subterane ale Iranului .
Marduk
8 Apr 2010, 12:35 PM
Eu continui sa cred ca Israelul nu va ataca Iranul fara sprijin american. Evreii nu sunt prosti si-ar pune toata lumea in cap iar pana un alta amenintarea iraniana nu este deocamdata decat vorbarie tipic orientala si nu o amenintare reala la adresa Israelului. Proiectul de fabricare a unei bombe atomice iraniene afecteaza echilibrul mondial nu numai zonal, tocmai de aceea in negocierile cu Iranul sunt implicate tari membre ale ONU.
abis
8 Apr 2010, 12:39 PM
De vreo cinci ani se bate apa in piua pe tema unui atac impotriva Iranului (vezi de cand e topicul asta deschis...)
Evident, in cinci ani nu a fost niciun atac. Si nici nu va fi in viitorul previzibil.
turbo trabant
8 Apr 2010, 01:16 PM
QUOTE(Marduk @ 8 Apr 2010, 12:35 PM)
Eu continui sa cred ca Israelul nu va ataca Iranul fara sprijin american. Evreii nu sunt prosti si-ar pune toata lumea in cap iar pana un alta amenintarea iraniana nu este ddeocamdata decat vorbarie tipic orientala si nu o amenintare reala la adresa Israelului.
in istoria scurta a israelului au fost momente cand au fost cu spatele la zid si au trebuit sa atace. la ferl si acum sunt cu spatele la zid iar sprijinul lui abramburel cel pacifist este nul sau chiar negativ. situatia este cu totul alta de cand abramburel e sef la casa alba.
insa "banii mei" sunt pe ayatolahi ca imbatranesc si nu mai apuca cele x0 de virgine. regimul militaro-religios are nevoie de un razboi sa tina in frau poporul.
March
17 Apr 2010, 07:24 PM
Din ciclul : " Buba la cap "
Adulterul este una din cauzele cutremurelor, afirmă un cleric iranian
'Catastrofele naturale sunt rezultatul propriului nostru comportament', a spus el. 'Multe femei incorect îmbrăcate (care nu poartă ţinuta islamică - n.r.) îi strică pe tineri, iar creşterea numărului de relaţii sexuale nelegitime contribuie la producerea a tot mai multe cutremure', a adăugat ayatollahul.
Marduk
18 Apr 2010, 08:21 AM
Acum inteleg de ce sunt atatea cutemure in Japonia, USA, China, Indonezia, etc.
Cla
18 Apr 2010, 10:02 PM
QUOTE(March @ 17 Apr 2010, 07:24 PM)
'Catastrofele naturale sunt rezultatul propriului nostru comportament', a spus el. 'Multe femei incorect îmbrăcate (care nu poartă ţinuta islamică - n.r.) îi strică pe tineri, iar creşterea numărului de relaţii sexuale nelegitime contribuie la producerea a tot mai multe cutremure', a adăugat ayatollahul. Eu sunt de parere ca turbanul îi strica pe cei batrâni la cap. Ma contrazice cineva?
abis
19 Apr 2010, 10:55 AM
QUOTE(Cla @ 18 Apr 2010, 11:02 PM)
Eu sunt de parere ca turbanul îi strica pe cei batrâni la cap. Ma contrazice cineva?
Eu te contrazic: ii strica la cap si pe aia tineri. Ca orice manifestare religioasa exagerata.
Cla
19 Apr 2010, 02:09 PM
Da. Vaticanul nu-i departe
March
24 Apr 2010, 02:38 PM
QUOTE(March @ 17 Apr 2010, 08:24 PM)
'Catastrofele naturale sunt rezultatul propriului nostru comportament', a spus el. 'Multe femei incorect îmbrăcate (care nu poartă ţinuta islamică - n.r.) îi strică pe tineri, iar creşterea numărului de relaţii sexuale nelegitime contribuie la producerea a tot mai multe cutremure', a adăugat ayatollahul. Alta buba sub turban !
Superpopii astia iranieni ( adica popii aia ultraconservtori ) sunt obsedati de cutremure si vin cu tot felul de bazaconii la amaratii care-i asculta . Un altul, diferit de cel de mai sus,
glasuieste cum ca datul de pomana si rugaciunile ii scapa de cutremure . Dar se roaga vartos de vreo 30 de ani si Allah tot nu-i asculta... le mai trage cate unul din cand in cand !
Cla
24 Apr 2010, 04:33 PM
March, astia chiar ca au o buba sub turban si un cutremur la cap !!
turbo trabant
30 Apr 2010, 02:05 PM
cred ca se cutremura iranul in curand de gemete.
"Presedintele Mahmoud Ahmadinejad le cere iranienilor sa faca mai multi copii"
baietii astia de la putere au inceput sa se pronunte din ce in ce mai mult despre sex. o fi de la simbolul falic al rachetelor.
Cla
30 Apr 2010, 11:28 PM
"Presedintele Mahmoud Ahmadinejad le cere iranienilor sa faca mai multi copii
Decreteii 2.0
> Desi nu eu am nimic împotriva, draga mea e un decretel.... si un destept pe de-asupra... dar cum s-a facut... ... uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!
Causescu, te bag în mintiile mele în iad, dar sa stii ca din îndomesticiile tale a crescut un
OM care e demn de iubit.
editat pentru limbaj obscen
turbo trabant
3 May 2010, 09:35 AM
cred ca i-am gasit o porecla lui ahmi:
ahmaninejadescu. nea al-nicu , pentru prieteni care stiu de ce.
turbo trabant
1 Jun 2010, 06:15 PM
cica israelienii au pozitionat submarinele lor made in germany in golful persic a cote de iran.
probabil vor sa il ajute pe abramburel sa reduca armele nucleare. nu, nu au rachete de croaziera nucleare pe ele, sunt flori frumos colorate in tuburi.
turbo trabant
2 Jun 2010, 04:55 PM
de pe un site de stiri de afaceri: iranul isi va vinde cele 45 miliarde de euro din rezerva nationala si ii va schimba in dolari si va inlocui vanzarile de petrol in euro cu cele in dolari.
no, acum tanti ue e tare mandra ca nici iranienii nu mai cred in fardurile ei si cumpara bancnote de la great satan.
March
2 Jun 2010, 05:03 PM
Si mai bateau campii ( impreuna cu altii) ca vor inlocuirea dolarului cu euroi in tranzactiile cu petrol. Dar nimeni pe piata internationala nu le-a vandut superpopilor produse rafinate din petrol pe euroi !
turbo trabant
2 Jun 2010, 05:07 PM
draga satan, te rugam frumos sa ne vinzi noua cateva zeci de miliarde de moneda dracului si iti vom da in schimb niste frumoase bancnote albastre cu care poti cumpara mertane chiar din fabrica.
ps: cursul e negociabil si suntem flexibili chiar foarte flexibili.
semnat: un grup de aiatolaci faliti
QUOTE(Cla @ 30 Apr 2010, 11:28 PM)
abis, e tare rau ca nu ma lasi sa trezesc oameni. PACAT.
Marduk
2 Jun 2010, 07:27 PM
QUOTE(turbo trabant @ 2 Jun 2010, 05:55 PM)
de pe un site de stiri de afaceri: iranul isi va vinde cele 45 miliarde de euro din rezerva nationala
.
e grav, sursa?
turbo trabant
2 Jun 2010, 07:29 PM
QUOTE(Marduk @ 2 Jun 2010, 07:27 PM)
e grav, sursa?
bloomberg
March
2 Jun 2010, 07:31 PM
QUOTE(Marduk @ 2 Jun 2010, 08:27 PM)
.
e grav, sursa?
Baga
Iran 45 billion Euro pe "goagal" si o s-o afli imediat
March
9 Jun 2010, 06:13 PM
UN a
adoptat o rezolutie ce contine sanctiune dure pentru Iran in conteztul refuzului acestei tari de a accepta un control strict al producerii de uraniu imbogatit.
Cine credeti ca s-a opus ? Turcia
( dupa cum ziceam Erdogan se joaca de-a cocosul islamist in O.A) si Brazilia ( din orgoliu ptr. propunerea ei anterioara ).
Marduk
9 Jun 2010, 06:33 PM
QUOTE(March @ 9 Jun 2010, 07:13 PM)
Cine credeti ca s-a opus ? Turcia .... si Brazilia......
Se simte lipsa unui grup de tari nealiniate puternic care sa contrabalanseze bipolarismul pe cale sa se reinstaureze din nou in politica mondiala. Sunt tari mari cu populatii de sute de milioane de cetateni, cu industrii puternice care simt ca pot face si altceva decat ce doreste Moscova sau Wasingtonul. Beijingul ar trebui sa priveasca mai atent la zona asta a nealiniatilor care reprezinta o forta demna de luat in seama.
QUOTE(March @ 9 Jun 2010, 06:13 PM)
UN a
adoptat o rezolutie ce contine sanctiune dure pentru Iran
Na ghici unde sta UN, nu cumva în New York ?
March
9 Jun 2010, 07:09 PM
QUOTE(Cla @ 9 Jun 2010, 08:06 PM)
Na ghici unde sta UN, nu cumva în New York ?
Sau speriat chinezii si rusii de N.Y. ? Sau ce vrei sa spui ?
Marduk
9 Jun 2010, 07:48 PM
Cred ca vrea ca sediul UN sa se gaseasca intr-o tara neutra sau nealiniata, eu as propune Elvetia, sau o insula mai mare in apele internationale unde sa fie construit acest sediu.
QUOTE(March @ 9 Jun 2010, 07:09 PM)
Sau speriat chinezii si rusii de N.Y. ? Sau ce vrei sa spui ?
Vreau doar sa spun ca evreii din NY îsi joaca Spielul.
QUOTE(Marduk @ 9 Jun 2010, 07:48 PM)
Cred ca vrea ca sediul UN sa se gaseasca intr-o tara neutra sau nealiniata, eu as propune Elvetia, sau o insula mai mare in apele internationale unde sa fie construit acest sediu.
Ce-ar fi cu Chateau d'If?
March
10 Jun 2010, 08:54 AM
QUOTE(Marduk @ 9 Jun 2010, 08:48 PM)
Cred ca vrea ca sediul UN sa se gaseasca intr-o tara neutra sau nealiniata,
Si banii cine sa-i dea pentru cohorta de angajati ai ONU ?! In prezent americanii contribuie dupa cate imi aduc aminte cu vreo 30 % la bugetul organizatiei. A fost un moment acum cativa ani cand au intarziat cu plata si lumea ONU intrase in panica ! Foame mare domne' !
turbo trabant
10 Jun 2010, 09:52 AM
QUOTE(Marduk @ 9 Jun 2010, 07:48 PM)
ce nevoie e sa cauti un sediu pt o organizatie care a devenit inutila, caduca si retrograda?
in elvetia ar fi de acord si dictatorii cu locatia: vin la tribuna, depun 3 lacrimi crocodil despre saracie, apoi traverseaza strada si se mai uita in conturili lor sa vada ce spaga a mai intrat.
Marduk
12 Jun 2010, 06:11 AM
Pentru ca tot se vorbea pe han despre respectarea tratatelor, legilor, etc. internationale. Uite ce declara presedintele iranian in urma adoptarii rezolutiei UN referitoare la sanctiunile ce urmeaza a fi impuse Iranului.
„Rezoluţia este lipsită de însemnătate din punct de vedere legal şi nu va avea astfel niciun efect.
Este doar o bucată de hârtie fără valoare” (EVZ)
Brrr
ma ia cu frig pe sira spinarii cand ma gandesc ca Iranul va obtine in cele din urma armament nuclear.
March
12 Jun 2010, 01:43 PM
QUOTE(Marduk @ 12 Jun 2010, 07:11 AM)
Pentru ca tot se vorbea pe han despre respectarea tratatelor, legilor, etc. internationale. Uite ce declara presedintele iranian in urma adoptarii rezolutiei UN referitoare la sanctiunile ce urmeaza a fi impuse Iranului.
„Rezoluţia este lipsită de însemnătate din punct de vedere legal şi nu va avea astfel niciun efect.
Este doar o bucată de hârtie fără valoare” (EVZ)
Brrr
ma ia cu frig pe sira spinarii cand ma gandesc ca Iranul va obtine in cele din urma armament nuclear.
Acum invocatorii de pe aici a tratatelor internationale, a deciziilor C.S al ONU, etc. or sa taca chitic !
Marduk
12 Jun 2010, 02:53 PM
Arabia Saudita va permite
avioanelor israeliene sa foloseasca spatiul aerian saudit, interesant este ca aceasta trecere este permisa doar catre Iran, nu se zice nimic despre intoarcerea avioanelor israeliene prin acelasi coridor. Aceasta hotarare intareste parerea analistilor militari referitoare la o interventie israeliana asupra instalatiilor atomice iraniene.
Johann_Moritz
12 Jun 2010, 03:13 PM
March
12 Jun 2010, 03:16 PM
QUOTE(Marduk @ 12 Jun 2010, 03:53 PM)
avioanelor israeliene sa foloseasca spatiul aerian saudit, interesant este ca aceasta trecere este permisa doar catre Iran, nu se zice nimic despre intoarcerea avioanelor israeliene prin acelasi coridor. Aceasta hotarare intareste parerea analistilor militari referitoare la o interventie israeliana asupra instalatiilor atomice iraniene.
Nu-i nicio surpriza. Cel mai mare dusman al arabilor in zona este Iranul si nu Israel.
turbo trabant
14 Jun 2010, 10:13 AM
QUOTE(Marduk @ 12 Jun 2010, 02:53 PM)
mai ramane abraburel sa dea ocheiul pt spatiul irakian. probabil nu il va da iar is il vor pune in fata faptului implinit ( si o sa il faca de cacao ca maret lider care este).
aici vashington sectoru 5 cu hope pe persoana fizica.
abis
14 Jun 2010, 10:30 AM
QUOTE(turbo trabant @ 14 Jun 2010, 11:13 AM)
mai ramane abraburel sa dea ocheiul pt spatiul irakian. probabil nu il va da iar is il vor pune in fata faptului implinit
Topicul asta se cheama
Iran - Martie 2007. Pentru atunci "vulturii" dadeau ca sigur un razboi in Iran. Asa cum n-a fost atunci, nu va fi nici acum. Pana la razboi e cale lunga, iar Israelul nu poate pune SUA
in fata faptului implinit pentru ca nu-si permite nici ca SUA sa-l puna
in fata faptului implinit adica fara sprijin politic, militar si economic - fara sprijinul SUA, Israelul ar avea mari probleme. Asadar, n-as paria nici acum pe razboi, cum n-am pariat nici atunci si am castigat.
Cat timp nu va fi pusa presiune pe China (Rusia vad ca si-a redus totusi sprijinul pentru Teheran) ca sa colaboreze cu Occidentul in privinta iranienilor, nu se vor face pasi prea mari.
turbo trabant
14 Jun 2010, 10:42 AM
cred ca ti-am mai spus ca nu credeam in atacul baetilor contra lui ahmi cat timp la casa alba era un prez capabil sa ii stranga de oo pe aia de la tel aviv.
dar timpurili s-a schimbat si a venit un incompetent indecis care i-a bagat pe baetii destepti intr-un colt unde nu au alternativa decat sa o faca. ba mai mult e imperativ ca sa se intample iar toti pacifistii sa isi dea foc sau sa se bucure de un placut si racoros nor radioactiv care va mai reduce din incalzirea globala.
The kingdom "rejects violating its sovereignty or the use of its airspace or territories by anyone to attack any country," the unidentified official said, noting that Saudi Arabia does not have diplomatic ties with the Jewish state.
de rasul curcilor declaratia sauditilor
- violuri si nebunii cu avioane la ora 5.
abis
14 Jun 2010, 10:49 AM
Tu esti sigur ca va fi un atac al Israelului in Iran, eu cred ca nu va fi nici anul asta... O sa vedem peste cateva luni (suntem la jumtatea anului aproape) cine a avut dreptate. Facem un pariu pe-o bere (am mai castigat unul exact pe tema asta cu ceva vreme in urma)?
turbo trabant
14 Jun 2010, 10:54 AM
nu fac pariuri dar constat ca probabilitatea unui atac creste , mai ales dupa ce baetilor destepti li s-a comunicat in 2 randuri anul asta : you are on your own.
cand diplomatia esueaza, armele vorbesc.
Marduk
14 Jun 2010, 10:56 AM
Dupa noile declaratii ale lui Ahmadinejad, evreii ar fi complet idioti daca ar ataca Iranul singuri. Ahmadinejad a cazut in capcana birocratilor de la ONU, Iranul se afla acum singur in fata intregii lumi, cu mici exceptii, Turcia si Brazilia. Daca pe turci ii inteleg, ceea ce ma surprinde este pozitia Braziliei, considera aceasta tara ca poate reunii forta tarilor nealiniate?
turbo trabant
14 Jun 2010, 11:04 AM
QUOTE(Marduk @ 14 Jun 2010, 10:56 AM)
ceea ce ma surprinde este pozitia Braziliei
tehnologie nucleara si balistica iraniana. brusc sclava isaura le poate da in cap la toti din pampas si devine cea mai jmeckera dupa unchiu sam in amer latina.
abis
14 Jun 2010, 11:11 AM
QUOTE(turbo trabant @ 14 Jun 2010, 11:54 AM)
nu fac pariuri dar constat ca probabilitatea unui atac creste
Inseamna ca te-am inteles gresit, credeam ca tu dai ca sigur un atac israelian... Sorry, in cazul asta. Da, poti spune ca probabilitatea unui atac este mai mare decat acum doi ani, sa zicem. Insa este inca departe de 100%. Iar ceea ce creste sansele unui atac nu este politica lui Obama, ci faptul ca la putere in Israel sunt acum "durii". Nu-mi imaginez ca adminstratia americana ar tolera o astfel de sfidare ca un atac neautorizat.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.