QUOTE(Marduk @ 13 Feb 2014, 07:17 PM)
E greu de crezut ca poti vedea asa ceva in multe localuri din Iran. Tind sa cred ca sunt doar locuri speciale, ca cele existente pe vremea comunismului la noi, baruri unde se strangeau cei cu bani, turistii straini, elita conducatoare a UTC-ului etc.
E ceva obisnuit, daca poti sa crezi.
In Iran, inca din vechime, femeile obisnuiau sa fumeze qeleyan/ghalioun sau narghila sau hooka ... sau cum s-o mai fi numind ...
Poti da un
search cu aceste cuvinte, cautare pe imagini, si-ai sa vezi ce iti aduce
Mr. Google Parlamentul s-a tot zabtut sa dea o lege care sa interzica femeilor sa fumeze in spatile publice. daca s-a votat ori nu, nu stiu, insa nu cred ca cineva sa o respecte.
Spun asta pentru ca nu am observat vreo schimbare in qava khane-urile (ceainariile denumite improrpiu cafenele ... ) din zona in care locuiesc.
In ultima perioada, datorita cresterii procentului tinerilor in structura societatii, fenomenul a luat proportii de masa.
Ceea ce e rau, indiferent daca fumatorii sunt fete sau baieti, e faptul ca aceste narghilele sunt inmiresmate cu substante artificiale deosebit de toxice. Medicii au afirmat ca ar fi mai toxice decat nicotina.
Tocmai aceste
'fumuri inmiresmate' sunt preferate de fete si femei !
Alte exemple foto, mai vechi sau mai noi.
http://www.globosapiens.net/wojtekd/pictur...pipe-39181.html