Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Iran - Martie 2007
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45
andra_v
Bineinteles ca nu cred. Este numai un joc de imagine.
turbo trabant
Marduk rachetele o sa fie cel mai probabil amplasate.
Marduk
Un reportaj despre Iran scris de un jurnalist roman dupa o vizita oficiala. Am inteles ca mai multi jurnalisti romani au facut astfel de vizite, este pentru prima data cand gasesc descrisa o astfel de vizita on line.
turbo trabant
Niste imperialisti jurnalistii aia.
Marduk
Voi continua sa fac copy-paste cu acest reportaj care-mi place. Inca odata sunt surprins de CREDINTA iranienilor, este singura arma care poate rezista in fata tehnologiei. Aceste manifestari ma duc cu gandul la forta crestinismul in primele secole, la decadenta lumii crestine si occidentale la care asistam azi, in numele consumerismului al ignorantei binefacatoare, al dezinteresului fata de viitor.
turbo trabant
sinistru.
andra_v
Pregatiri de razboi pe toate fronturile. In timp ce SUA, conform cotidianului israelian Haaretz, se arata pregatite pentru o interventie in Siria, Iranul (dupa cum relateaza agentia turca Velayet, desfasoara ample forte militare in Stramtoarea Ormuz):

http://www.agerpres.ro/media/index.php/int...-israelian.html ,respectiv http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-...muz-140421.html .

Marduk
Eu nu cred ca americanii, NATO sau evreii vor intervenii in Syria inainte ca rusii sa-si rezolve problemele pe care le au acolo. Este impotriva cutumelor unanim acceptate, rusii au interese in Syria pe care inca nu le-au solutionat, in acest moment asistam la curatenia facuta de rusi, sa vedem cat de repede vor reusi.
andra_v
A dat Dumnezeu (o coabitare, evident)! Cu toate ca Vocea Rusiei anunta ca Bashar al-Assad a cerut oficial azil politic in Venezuela. Anterior, comunitatea politica a primit avertismente serioase ca situatia din Siria nu se poate perpetua la nesfarsit. Semnalele politice ale Rusiei (ministrul de extrene, Serghei Lavrov, a admis necesitatea unei predari pasnice a stafetei de catre presedintele sirian, al carui mandat expira in 2014) au fost urmate de recunoasterea de catre Israel a posibilitatii transferului de putere in Siria. Anterior, presedintele al-Assad a pierdut sprijinul fortelor politice din Liban, lucru care a favorizat ascensiunea opozitiei.

Pe de alta parte, Vocea Rusiei titreaza: Noul secretar de stat al SUA: bucurie la Damasc, tristeţe la Bucureşti
http://romanian.ruvr.ru/2012_12_24/Noul-se...e-la-BucureSti/ Personal, nu-mi doresc altceva decat bucurie pe strazile tuturor capitalelor lumii si un an fara varsari da sange.
andra_v
QUOTE(Marduk @ 29 Nov 2012, 11:44 AM) *
Voi continua sa fac copy-paste cu acest reportaj care-mi place. Inca odata sunt surprins de CREDINTA iranienilor, este singura arma care poate rezista in fata tehnologiei. Aceste manifestari ma duc cu gandul la forta crestinismul in primele secole, la decadenta lumii crestine si occidentale la care asistam azi, in numele consumerismului al ignorantei binefacatoare, al dezinteresului fata de viitor.

Voi continua, la randul meu, cu acesta:

De ce e HotNews.ro interzis in Iran?
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13732...terzis-iran.htm
Marduk
Cred ca este vorba despre acelasi autor, Vlad Mixich, am pus un link cu reportajul respectiv mai sus. HotNews.ro este unul din multele site-uri interzise in Iran dar in reportaj se face referire la o posibila cauza.
“Vezi tu, noi aici nu avem ca voi libertatea cuvantului. Guvernul si liderii nostri cred ca poporul nu e suficient de destept ca sa hotarasca ce e bine si ce nu e bine pentru el. Si asta e un lucru foarte rau. HotNews probabil nu e accesibil din cauza cuvantului Hot, care este interzis pe tot internetul din Iran. Oamenii obisnuiti din Iran sunt foarte diferiti de cei din functiile oficiale."

Vlad Mixich lasa sa se inteleaga ca multi tineri iranieni reusesc sa ocoleasca interdictiile IT si reusesc sa iasa virtual din Iran.
andra_v
Conform cotidianului The Daily Telegraph, Presedintele Iranului, Mahomed Ahmadinejad incearca sa isi ascunda radacinile iudeo-crestine in fata valului de extremism islamist:

http://www.haaretz.com/jewish-world/2.209/...g-israel-1.6781
Marduk
Un alt reportaj despre Iran, pentru unii ar putea sa fie proiranian, dar pentru mine este interesant, prezinta Iranul (parte din aceasta tara si locuitorii ei) vazut de un roman.
abis
S-a schimbat ceva in Iran

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/I...ele+naziste+imp
turbo trabant
QUOTE(abis @ 25 Sep 2013, 09:13 AM) *

Trag de timp mai frumos cu declaratii de adormit copiii?
abis
Ce tragere de timp? Ca sa evite ce? unsure.gif

Ai vazut ca nu-i paste niciun pericol iminent; SUA nu au niciun chef de razboi iar Israelul nu va ataca de unul singur.

De cand se tot vorbeste despre un razboi... Cica "Iran - Martie 2007" smile.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 25 Sep 2013, 10:35 AM) *
Ce tragere de timp?

Pana termina jucarica, doh.
Marduk
QUOTE(abis @ 25 Sep 2013, 10:13 AM) *
S-a schimbat ceva in Iran

Dap, iranienilor li s-a aratat pisica si nu de catre americani sau europeni ci de catre rusi. Pozitia rusilor in privinta Siriei i-a facut pe iranieni sa inteleaga ca pot chiar ei la randul lor sa ajunga ca sirienii. Terorismul poate lovi oriunde, pe oricine.
abis
QUOTE(Marduk @ 25 Sep 2013, 12:55 PM) *
Pozitia rusilor in privinta Siriei i-a facut pe iranieni sa inteleaga ca pot chiar ei la randul lor sa ajunga ca sirienii.

Cum sa ajunga? Protejati de rusi pana in panzele albe, indiferent ce fac?
Marduk
Au fost "protejati" si de americani, ar trebui sa sti asta, dar se pare ca se inteleg mai bine cu rusii.
exergy33
Un ministru adjunct iranian a fost impuscat in Teheran.
Evenimentul s-a produs ieri, la ora opt fara zece minute dupa amiaza, intr-o piata din estul Teheranului unde respectivul isi parcase masina.
Ce se stie cu precizie e ca doua persoane au urcat in masina lui Rahmat-Abadi ( ministru adjunct al Ministerului Minelor si Industriei) si au discutat inauntru in jur de o jumatate de ora.
Se presupune ca unul din ei l-ar fi impuscat chiar in masina deoarece ambele cartuse au fost descoperite in interiorul masinii. Nu s-a tras de afara deoarece geamurile automobilului au fost gasite intacte.

Mass media iraniana a relatat atat de succint evenimentul incat toata lumea si-a dat seama ca e ceva necurat la mijloc.
Nu e vorba de o crima/asasinat politic.
Speculatiile merg in directia ca ar fi fost vorba de un asasinat la comanda platit de cineva care l-ar fi mituit sa-i aranjeze afaceri in Iran ... iar contra sumei platite nu ar fi primit nici o facilitate. Dupa cum am spus, presa locala s-a abtinut de la orice fel de comentarii. Eu insami am aflat de eveniment la ora sase dimineata, de pe mobil, urmarind un canal TV rusesc : Kultura rolleyes.gif
Nu prea stiu limba rusa dar am inteles destul de bine esentialul iar ceea ce m-a frapat au fost amanuntele multiple date de rusi ... si asa am simtit ca iarasi o ia imaginatia razna smile.gif ... caci m-am gandit la mafia rusa.

Astept sa vad rezultatul investigatiilor !
abis
Frumos....

http://www.newsweek.com/how-flirt-iran-207241?%3F%3F%3F
andra_v
Presedintele Peres si-a exprimat dorinta de a-l intalni pe omologul sau Iranian.. Seful statului israelian a afirmat ca nu percepe Iranul drept un inamic, adaugand ca obiectivul sau principal il constituie transformarea dusmanilor in prieteni

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defe...remium-1.562318
Cla
Bine-a facut.
Sunt acum vreo 4 ani de când am scris ca iranienii nu reprezinta vreun pericol.
Na fain, s-a trezit si CIA.
Traiasca politica !!
Sau cumva e existat vreodata dama noastra exergy vreun pericol ? rolleyes.gif wub.gif
andra_v
Consiliul de Cooperare al Golfului (organizatie regional in care se regasesc monarhii precum Bahrein, Quatar, Kuwait, Emiratele Arabe Unite, Oman si Arabia Saudita) va crea o armata al carei efectiv va Numara 100000 de militari. Mai devreme, 6 monarhii arabe din Golful Persic au convenit să creeze un comandament militar unit. Sediul comandamentului militar unificat se va afla la Er Riad. După cum se aşteaptă, gruparea va fi condusă de un militar saudit.

http://romanian.ruvr.ru/news/2013_12_21/Ta...-militari-2713/
Cla
Sufragette smile.gif
Marduk
QUOTE(Erwin @ 12 Jan 2014, 02:44 PM) *
..IRAN - revoluția liniștită a femeilor iraniene..

Nu cred ca este vorba de o "revolutie linistita", mai degraba este un marketing politic, de moda, menit sa schimbe niste stereotipuri, o deschidere catre lumea occidentala feminina sau masculina, culorile si linia creatiilor, lejeritatea acestora va avea un impact asupra celor care vor sa se simta lejer, mai ales vara. Mie imi plac, as dori sa vad astfel de creatii vestimentare, accesibile ca pret si in Romania.
Marduk
E greu de crezut ca poti vedea asa ceva in multe localuri din Iran. Tind sa cred ca sunt doar locuri speciale, ca cele existente pe vremea comunismului la noi, baruri unde se strangeau cei cu bani, turistii straini, elita conducatoare a UTC-ului etc.

exergy33
QUOTE(Marduk @ 13 Feb 2014, 07:17 PM) *
E greu de crezut ca poti vedea asa ceva in multe localuri din Iran. Tind sa cred ca sunt doar locuri speciale, ca cele existente pe vremea comunismului la noi, baruri unde se strangeau cei cu bani, turistii straini, elita conducatoare a UTC-ului etc.

E ceva obisnuit, daca poti sa crezi.
In Iran, inca din vechime, femeile obisnuiau sa fumeze qeleyan/ghalioun sau narghila sau hooka ... sau cum s-o mai fi numind ...
Poti da un search cu aceste cuvinte, cautare pe imagini, si-ai sa vezi ce iti aduce Mr. Google smile.gif

Parlamentul s-a tot zabtut sa dea o lege care sa interzica femeilor sa fumeze in spatile publice. daca s-a votat ori nu, nu stiu, insa nu cred ca cineva sa o respecte.
Spun asta pentru ca nu am observat vreo schimbare in qava khane-urile (ceainariile denumite improrpiu cafenele ... ) din zona in care locuiesc.

In ultima perioada, datorita cresterii procentului tinerilor in structura societatii, fenomenul a luat proportii de masa.
Ceea ce e rau, indiferent daca fumatorii sunt fete sau baieti, e faptul ca aceste narghilele sunt inmiresmate cu substante artificiale deosebit de toxice. Medicii au afirmat ca ar fi mai toxice decat nicotina.
Tocmai aceste 'fumuri inmiresmate' sunt preferate de fete si femei !

Alte exemple foto, mai vechi sau mai noi.

http://www.globosapiens.net/wojtekd/pictur...pipe-39181.html

Marduk
QUOTE(exergy33 @ 14 Feb 2014, 07:00 AM) *
E ceva obisnuit, daca poti sa crezi.
In Iran, inca din vechime, femeile obisnuiau sa fumeze qeleyan/ghalioun sau narghila sau hooka ...

Daca spui tu, te cred. Totusi este ceva ciudat in "reclama" facuta Iranului, perceptia occidentalilor, a mea, fata de regimul islamic iranian. Ori nu putem intelege aceste aspecte, ori avem de-a face cu o intoxicare, ori tinerii, care am inteles ca sunt majoritari in Iran, au creat o societate paralela cu cea impusa de ayatolahi. Privind fotografiile respective nu poti sa nu-ti pui astfel de intrebari, este atata libertate exprimata in instantaneele respective incat daca fetele alea nu ar fi imbrobodite, ai zice ca esti undeva in Grecia sau Istambul. Intr-adevar in istoria islamului gasim multe mentiuni despre viata femeilor, dar aceste activitati se desfasurau in interiorul caselor, palatelor in intimitate, nu in public. Exista multe astfel de aspecte ale vietii in societatea islamica, cum ar fi consumul de alcool, care din cate cunosc a fost o inventie a lumii islamice, dar folosit multi timp ca "elixir", fiind interzis oamenilor de rand.
abis
Consumul de alcool - inventie a lumii islamice? Nu, este mult mai vechi decat islamul.

Intr-adevar, sunt suprinzatoare imaginile si ne arata un altfel de Iran decat ne-am astepta din mass-media. Dar, acum sincer, cati ziaristi au mers acolo ca sa scrie de la fata locului?
Marduk
Nu despre consum era vorba ci despre inventia alambicului, a distilarii alcoolului. Nu stiu cati ziaristi au fost in Iran, insa faptul ca astfel de imagini apar in media occidentala arata ceva, exprima in opinia mea, fie o manipulare fie o stare a tinerilor, total diferita de conducatorii batrani, fosti "revolutionari" islamisti.
abis
Nu te-ai exprimat clar

Ai zis "cum ar fi consumul de alcool, care din cate cunosc a fost o inventie a lumii islamice" - si am inteles ca alcoolul ar fi fost inventat de musulmani. smile.gif

Alcoolul se consuma din neolitic. smile.gif
E drept ca pe vremea aceea era obtinut prin fermentare. Dar si distilarea nu e inventata de musulmani, e ceva mai veche. smile.gif
exergy33
QUOTE(abis @ 14 Feb 2014, 03:16 PM) *
Intr-adevar, sunt suprinzatoare imaginile si ne arata un altfel de Iran decat ne-am astepta din mass-media. Dar, acum sincer, cati ziaristi au mers acolo ca sa scrie de la fata locului?

Iar nu toti cei care vin si scriu de la fata locului sunt cu adevarat nepartinitori. In mass-media de oriunde de pe fata pamantului primeaza interesele ... de orice natura.

@Marduk
"Intoxicarea" informativa de care aminteai se produce de ambele parti ale baricadei : tarile vestice contra Iranului, Iranul contra tarilor vestice smile.gif

Dar iata si un extras dintr-un sondaj publicat in 2011 care dezvaluie procentajul fumatorilor de narghilea in randurile studentilor de la medicina rolleyes.gif ... care,orice s-ar zice, sunt mai bine informati in ceea ce priveste efectele negative ale acestei indeletniciri cu radacini istorice.
In recent years waterpipe smoking has become a popular practice amongst young adults in eastern Mediterranean countries, including Iran. The aim of this study was to assess waterpipe smoking perceptions and practices among first-year health sciences university students in Iran and to identify factors associated with the initiation and maintenance of waterpipe use in this population.

Results
Out of 371 first-year health sciences students surveyed, 358 eight students completed a self-administered questionnaire in the classrooms describing their use and perceptions towards waterpipe smoking. Two hundred and ninety six responders met study inclusion criteria. Waterpipe smoking was common among first-year health sciences university students, with 51% of students indicating they were current waterpipe smokers. Women were smoking waterpipes almost as frequently as men (48% versus 52%, respectively). The majority of waterpipe smokers (75.5%) indicated that the fun and social aspect of waterpipe use was the main motivating factor for them to continue smoking. Of waterpipe smokers, 55.3% were occasional smokers, using waterpipes once a month or less, while 44.7% were frequent smokers, using waterpipes more than once a month. A large number of frequent waterpipe smokers perceived that waterpipe smoking was a healthier way to use tobacco (40.6%) while only 20.6% thought it was addictive. Compared to occasional smokers, significantly more frequent smokers reported waterpipe smoking was relaxing (62.5% vs. 26.2%, p = 0.002), energizing (48.5% vs. 11.4%, p = 0.001), a part of their culture (58.8% vs. 34.1%, p = 0.04), and the healthiest way to use tobacco (40.6% vs. 11.1%, p = 0.005).

Conclusions
Social and recreational use of waterpipes is widespread among first-year health sciences university students in Iran. Women and men were almost equally likely to be current waterpipe users. Public health initiatives to combat the increasing use of waterpipes among university students in Iran must consider the equal gender distribution and its perception by many waterpipe smokers as being a healthier and non-addictive way to use tobacco.

Continuarea aici.

Marduk
QUOTE(abis @ 14 Feb 2014, 03:07 PM) *
....Dar si distilarea nu e inventata de musulmani, e ceva mai veche.

"expresia arabă “al khol” înseamnă esenţa primară a unui material oarecare"
Scurta istorie a alcoolului
exergy33
Iar primul care a obtinut etanolul in stare pura a fost polimatul persan Zakariya Razi (Rhazes in forma latinizata).

De la Razi citire smile.gif

"How can anyone think philosophically while listening to old wives' tales founded on contradictions, which obdurate ignorance, and dogmatism?"
Marduk
"Intoxicarea" informativa de care aminteai se produce de ambele parti ale baricadei..."

Dap, poate ca intr-o zi vom afla cine a "intoxicat" tot ceea ce stim despre orient, poate ca adevarul va iesi la suprafata si vom afla cine sunt cei care au contribuit la dezvoltarea umanitatii, dar carora li s-a luat dreptul de a fi recunoscuti pe plan mondial, asa cum sunt amintite si promovate "celebritatile" occidentale. Nu stiu cum stau lucrurile in lumea islamica, cum percep musulmanii stiinta occidentala, oamenii de stiinta recunoscuti de occident si promovati ca parintii dezvoltarii civilizatiei. Motivele acestei "intoxicari" nu le comentez, ar putea deranja pe multi. Eu voi continua sa cred ca civilizatiile, stiinta, au avut o dezvoltare in cascada, cunostinte preluate de la o civilizatie la alta, de la un popor la altul, de la un cercetator la altul, interpretate, dezvoltate, aplicate si apoi transmise mai departe catre acest secol XXI. Este pacat ca lumea, omul, elevul occidental stie atat de putin despre stiinta orientului, trebuie sa fi un erudit sa citesti foarte mult sa afli ca lumea, asa cum o cunoastem azi, ar fi aratat altfel fara cunostintele lumii islamice, care poate au fost la randul lor preluate si dezvoltate de la chinezi, indieni etc.
abis
Exergy33,

Corespund pozele astea realitatii?

http://s1.zetaboards.com/anthroscape/topic/5075019/1

Multumesc! smile.gif
exergy33
QUOTE(abis @ 15 May 2014, 10:24 AM) *
Exergy33,

Corespund pozele astea realitatii?

http://s1.zetaboards.com/anthroscape/topic/5075019/1

Multumesc! smile.gif

Da ! E de mirare cumva ?
abis
Bineinteles.

Imaginea despre Iran este, pe aici, cu totul alta.

Mai vezi uneori pe strazi, in magazine ori parcuri femei iraniene, dar "acoperite" ceva mai bine decat cele din imaginile alea.
Marduk
QUOTE(exergy33 @ 15 May 2014, 11:49 AM) *
Da ! E de mirare cumva ?

Nu, cel putin pentru mine, fizionomia acestor femei iraniene nu ma mira, sunt ariene. Lasand la o parte faptul ca sunt "acoperite", sunt frumoase, in adevaratul sens al cuvantului. Iranienii au o fizionomie mult mai apropiata de europeni de cat turcii. Am vazut in jurnalul tau fotografii cu femei si barbati din Iran, din diverse triburi, m-a socat asemanarea cu fizionomiile romanilor, daca ar fi imbracati in straie romanesti nu cred ca i-ai deosebi de romani.
exergy33
Am uitat sa precizez faptul ca unele din fetele captate in acele imagini si-au vopsit parul si au apelat la rinoplastie ca sa-si ajusteze nasul (Teheranul ocupa primul loc in lume in ceea ce priveste operatiile chirurgigale de infrumusetare smile.gif ).
Cele cu parul vopsit sunt destul de evidente insa la fel de evident e ca multe au in mod natural parul de culoare deschisa, saten sau chiar blond, si ochi caprui, verzi sau chiar albastri.

Indiferent de culoarea parului si cea a pielii ele au un punct comun : dimensiunea ochilor.
E ceea ce m-a frapat pe mine in prima secunda in care am pus piciorul in Teheran. Ochii lor mari, expresivi, incadrati de gene lungi si sprancene frumos arcuite.

In limba persana exista si o expresie prin care sunt desemnate femeile urate : bi cheshm va abroo ... adica fara ochi si sprancene laugh.gif

Daca vei avea prilejul sa calatoresti pe tarmul Marii Caspice vei realiza cat de asemanatoare sunt fizionomiile oamenilor de acolo cu cele ale romanilor.
Si asta nu e doar impresia mea subiectiva caci mi-am verificat impresiile cu alte fete romance care traiesc in Iran.
exergy33
QUOTE(abis @ 15 May 2014, 01:34 PM) *
Bineinteles.

Imaginea despre Iran este, pe aici, cu totul alta.

Mai vezi uneori pe strazi, in magazine ori parcuri femei iraniene, dar "acoperite" ceva mai bine decat cele din imaginile alea.

Stiu ca imaginea pe care o au vesticii, deci si romanii, despre Iran e cu totul alta. Cinste massmediei care stie cum si in ce masura sa-si "indoctrineze" cetatenii.

Generatia tanara e mai mult dezbracata, chit ca pe cap au o esarfa colorata sau un batic ce lasa pletele la vedere smile.gif , iar femei care sa respecta 100% codul islamic (impus) in ceea ce priveste imbracamintea devin din ce in ce mai putine.
Nu degeaba arabii ii numesc pe iranieni "ageam/agem" chiar si dupa paisprezece secole de islamizare ... devil.gif
In limba persana "ageam" e un cuvant considerat peiorativ si inseamna pagan, necredincios ...

abis
Apropo de massmedia: stirea asta este reala?

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/...appy-dance.html
exergy33
Am citit-o si eu pe net. In presa iraniana (de limba persana) sau la TV nu am auzit sa se pomeneasca despre aceasta arestare dar stirea are toate sansele sa fie adevarata.
Marduk
QUOTE(exergy33 @ 15 May 2014, 04:43 PM) *
...Nu degeaba arabii ii numesc pe iranieni "ageam/agem" chiar si dupa paisprezece secole de islamizare ...
In limba persana "ageam" e un cuvant considerat peiorativ si inseamna pagan, necredincios ...

Interesant, crezi ca are legatura cu "ageamiu"?

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.