Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Iran - Martie 2007
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45
turbo trabant
QUOTE(exergy33 @ 20 Jun 2009, 03:07 PM) *
In anul financiar 2006, anul solar iranian, Iranul a importat benzina in valoare de 2.8 miliarde dolari.

Ratia de benzina nu este o data la trei zile. Este lunara si se poate lua in avans pe trei luni.

La liber poate lua cit vrea. Pretul benzinei la liber este triplu fata de pretul subventionat, adica in jur de 27 de centi litrul.

dap , la fel de bine era si pe vremea lui prea impuscatu'. mi se pare penibil ca o tara producatoare de petrol sa importe .

efectul populismului economic (subventionarea) se vede si aici.

exergy hai ne spui ce parere ai de demonstranti: tradatori sau eroi?

sau inca o chestie: autobuzele au locuri 'speciale' pentru femei in spate in timp ce masculii stau in fata? smile.gif
March
QUOTE(turbo trabant @ 22 Jun 2009, 09:54 AM) *
exergy hai ne spui ce parere ai de demonstranti: tradatori sau eroi?

Niet ! Asta ar fi un comentariu periculos !
March
Cica s-a furat , da' numai putin . Da' asta nu schimba rezultatul alegerilor, spun ayatollahii care-l "papuseaza' pe Ahmedinajad. devil.gif
exergy33
QUOTE(turbo trabant @ 22 Jun 2009, 09:54 AM) *
sau inca o chestie: autobuzele au locuri 'speciale' pentru femei in spate in timp ce masculii stau in fata? smile.gif

Situatia in transporturi sta in felul urmator.
In taxiuri si minibuze nu exista nici un fel de restrictii, femeile stau alaturi de barbati. Cauza e foarte clara : fiecare sta pe scaunul lui.

In autobuzele care circula intre orase se vind doar atitea bilete cite locuri exista in autobuz, deci, fara nici un fel de alte reguli, femeile si barbatii stau exact ca in alte tari. In Iran nu exista situatia in care sa vezi oameni stind in picioare, fara loc, in autobuzele dintre orase. Legea nu da voie.

O femeie poate cere soferului sa-i mute locul linga o alta femeie, daca din diferite motive (religioase sau de alta natura), nu vrea ca sa fie vecina de calatorie cu un barbat ... iar soferul are obligatia sa-i indeplineasca dorinta.

Chiar si eu am cerut odata soferului sa-mi schimbe locul deoarece nu aveam suficienti nervi sa suport citeva ore un mitocan linga scaunul meu care tot se baga in vorba desi vedea clar ca nu am chef de nici un fel de discutii...

Autobuzele care circula in interiorul orasului si troleibuzele sunt impartite de la burduf : prin usa dubla de la burduf femeile urca in jumatatea din spate iar barbatii in jumatatea din fata. Asta in general. Cauza e si ea clara. Intra cita lume incape, uneori este la fel de aglomerat ca in mijloacele de transport din Romania.
Se considera ca nu este 'islamic' ca barbatii si femeile sa calatoreasca lipiti unii de altii. rolleyes.gif

Eu circul foarte rar cu mijloacele de transport in comun.
Acum ca scriu acest post imi dau seama ca ultima oara cind m-am suit intr-un troleibuz a fost cu trei ani in urma, prin august 2006, la Teheran. In autobuz nici nu mai tin minte de cind nu m-am urcat.
La inceput, cind nu cunosteam orasul si vorbeam cu accent strain, mi se parea mai comod sa circul cu transportul in comun.
La ora actuala, cind stiu toate aleele si scurtaturile, bulevardele si podurile aeriene, imi e mai la indemina sa iau taxiul si sa circul un traseu lung pe bucati.
Teheranul e imens in comparatie cu Bucurestiul. Bucurestiul mi se pare atit de strimt si mic ...

De exemplu, in Isfahan am vazut troleibuze in care lumea intra alandala, pe unde apuca, si statea cam pe unde putea.

Observ ca a devenit o moda prin America Latina ca femeile sa ceara vagoane speciale de metrou in care barbatii sa nu aiba acces. devil.gif

In Iran exista atit vagoane de metrou mixte cit si vagoane destinate exclusiv femeilor. Vagoane destinate exclusiv barbatilr nu exista devil.gif .

Stiu ca nu este normal ca o tara producatoare de petrol sa importe benzina dar consumul din Iran + contrabanda care se facea inainte de cartelizare, era imens ... nu stiu daca ai fost atent la ce am scris pe anterioara, in anul 2006 cantitatea de benzina distribuita in Iran a fost echivalenta cu cea consumata in China.
Asta ti se pare normal?

La ora actuala Iranul produce in jur de 4,2 mil barili de benzina pe zi.

Daca esti interesat cauta sa vezi cit produc restul tarilor din Golf sau alte state. Si ce populatie au aceste tari ? ... fiecare doar citeva milioane de locuitori.
Iranul are aproape de 80 de mil de locuitori, din care 70% sub 35 de ani.
Poti sa-ti inchipui cum e sa iesi in oras si sa vezi doar tineri, rareori cite un batrin din acela adevarat? ... si mai toti cu masina.

In ce-i priveste pe demonstranti nu are nici un rost sa vorbesc din moment ce voi ii considerati niste eroi.
Barak Obama ii considera niste eroi, BBC-ul care da tot felul de informatii false pe site-ul lor in limba persana - pe care la citeva ore le sterge din arhiva (am verificat cu stupoare 'rocada informatiilor' practicata de BBC, facind 'save' tot ce mi s-a parut interesant), ii considera eroi ... samd.

Aseara un grup de citiva au intrat intr-o moschee din Teheran si au dat foc acolo. Cu niste capsule de benzina i-au stropit pe oameni si au aruncat asupra lor festile aprinse.
Opt oameni au murit carbonizati.

Respectivii, si din grupul lor facea parte si o fata, au incercat sa fuga cu motocicletele pe care anterior le parcasera pe o alee din apropiere. Ghinion! ... aleea dadea spre un centru de politie.

Televiziunea iraniana a prezentat scena filmata de camera ascunsa montata pe terasa postului de politie.

Niste tineri din moschee au fugit dupa ei si i-au ajuns din urma si au inceput sa-i bata la modul crunt. Imediat au venit si niste soldati in termen ce se aflau in postul de politie si vreo doi-trei politisti cam pe la vreo patruzeci de ani.

Politistii incercau sa-i scoata pe 'incendiatori' din mina oamenilor, dar la rindul lor erau batuti de cei din moschee. Deci lumea ii batea in egala masura pe incendiatori si pe politisti.
Am fost inspirata si am inregistrat scena pe o caseta video. smile.gif
Cine stie, poate ca intr-un viitor mai indepartat voi simti chemarea sa scriu o carte despre perioada vietii mele din Iran ... nu duc lipsa de imagini si nici de informatii. rolleyes.gif

Pentru prima data am vazut cum niste femei cu chador/val negru, la peste 80 de kg, ii apucau cu miinile pe cei prinsi si cum le dau cu picioarele in gura.
Niciodata nu mi-a venit sa cred ca niste babe respectabile ar fi capabile de asa ceva ... tragicul si comicul din imagini e greu de digerat.
Un soldat in termen a murit in incaierare.

Si am mai fost mirata de un lucru. Fata care facea parte din banda incerca sa-l apere pe barbatul cu care era, si cu care incercase sa fuga. Lumea le-a pus la pamint motocicleta si l-au atacat pe tip, lovindu-l din toate partile. Singele i-a tisnit pe nas in timp ce era lovit cu o bucata de metal, cred ca desprinsa din propria-i motocicleta.
Ea, cu o dexteritate de veverita, sarea in fata oricarui incerca sa se apropie de corpul plin de singe al celui cazut jos, si culmea ca, lumea din moschee si-a potolit atacul.
Oricum ei nu mai aveau incotro sa fuga.

Corpurile tuturor celor arsi in incendiu nu au fost identificate.

Nu am avut timp sa caut pe net sa vad daca mass-media din alte tari a prezentat incidentul.

Cu ocazia aceasta mi-am dat seama si mai bine ce valoare incalculabila are manipularea. E cea mai eficienta arma pe care a inventat-o specia umana. Si e cu atit mai eficienta cu cit populatia este mai numeroasa si mai putin coapta la minte.

Va veni si ziua in care se va scrie cum au decurs evenimentele in Iran la aceste alegeri si ce interese, si din partea cui, au fost la mijloc.
Nici o taina nu ramine definitiv ascunsa. Deja nu mai este nici un secret ca Anglia l-a sprijinit pe Khomeini sa vina la putere si l-a subminat pe sah.
In anul in care a avut loc revolutia islamica revista Times l-a declarat pe Khomeini personalitatea anului smile.gif. Dar englezii uita repede.
CIA a recunoscut ca a fost implicata in organizarea caderii guvernului Dr. Mossadeq, cel ce a nationalizat petrolul in Iran.

Cu citeva zile in urma citeam pe ziare.ro ca li s-a permis copiilor lui Hashemi Rafsanjani, personajul nr 2 in ierarhia puterii de la Teheran, sa paraseasca Iranul.
Nu e adevarat. Nu stiu de unde a luat presa romaneasca informatia.

Televiziunea iraniana a anuntat ca Faezeh Hashemi plus alti membrii ai familiei care au fost implicati in evenimente, au fost arestati la Teheran.
http://www.payvand.com/news/09/jun/1226.html
abis
QUOTE(exergy33 @ 22 Jun 2009, 04:40 PM) *
In ce-i priveste pe demonstranti nu are nici un rost sa vorbesc din moment ce voi ii considerati niste eroi.

Este firesc sa fie considerati astfel pe baza informatiilor care ajung la noi. Daca tu ai privilegiul de a cunoaste informatii pe care noi nu le avem, ne poti ajuta sa vedem mai bine toate aspectele evenimentelor de acolo... In mod cert, nici multi dintre revolutionarii care l-au rasturnat pe Ceausescu nu aveau statura morala a unor sfinti - Dinca, Iosif, Nica Leon etc nu erau genul de oameni carora sa le poti incredinta portofelul... Insa au avut meritul ca au contribuit la ridicarea celorlalti, la dirijarea actiunilor impotriva regimului, ca si datorita curajului (si, poate, inconstientei lor) dictatura ceausista a luat sfarsit. Chiar daca nu toti cei care se ridica impotriva regimului iranian actual sunt "usa de biserica", multi dintre noi ar dori ca in urma acestor evenimente Iranul sa fie un stat mai democratic, mai secular, mai putin periculos pentru vecinii sai si pentru lumea intreaga.
March

Neda Agha Soltan, o studentă la filosofie, in Iran impuscata de un lunetist al regimului teocratic al lui Khamenei.

Videoclipul, care a fost postat pe internet în cursul zilei de sâmbata, înfatiseaza momentul tragic în care o tânara iraniana este lovita în piept de un glont al unui lunetist apartinând militiilor iraniene, a socat opinia publica mondiala.

Pot fi vizualizate momentele în care viata tinerei iraniene se stinge în bratele celor apropiati, care cautau sa o salveze. Se aude si vocea presupusului sau parinte care striga disperat: "Neda, nu-ti fie teama. Neda, nu-ti fie teama. Neda, ramâi cu mine. Neda, ramâi cu mine."

Unul din martorii evenimentului, doctor, a declarat pentru media ca a vazut cum ucigasul a tintit direct catre inima tinerei, ca a împuscatura nu avea cum sa rateze tinta si ca în ciuda eforturilor sale, din cauza faptului ca glontul a explodat în pieptul victimei, nu a putut fi salvata, tânara pierzându-si viata în mai putin de doua minute

Desigur , oficialitatile regimului ultraconservator teocratic neaga totul. Si arunca vina pe Marea Britanie si SUA pentru revolta tineretului ,si nu numai , impotriva furtului grosolan de la ultimile alegeri.

exergy33
Nu e vorba de asta ... de a fi sau a nu fi niste sfinti sad.gif.

Cred ca stii proverbul : Cind doi se cearta, al treilea cistiga.
Este exact ce s-a intimplat in Iran.

Din punctul meu de vedere, cu exceptia unor persoane deosebit de periculoase, inarmate, care s-au dedat la tot felul de acte ... inclusiv foc deschis in strada, si care nu au fost atit de numerosi dar au actionat dupa planuri de dinainte trasate, restul demonstrantilor sunt niste nevinovati.
Niste copii nevinovati, nu neaparat ca virsta, care sunt nemultumiti si care au crezut ca participa la un eveniment istoric, la ceva important. In nici un caz nu au dorit violenta.

Ei au constituit majoritatea care a umplut scena pe care a regizat minoritatea.

Iar regimul de la Teheran in mod intentionat nu a intervenit in primele zile si i-a lasat pe cei din gasca sponsorizata de copii lui Rafsanjani sa-si faca de cap, ca populatia civila sa ajunga la exasperare si sa ceara interventia politiei.
Populatia si presa de limba persana se intreba : Unde e Politia pe care o platim din impozitul nostru? Ce face guvernul pentru oamenii de rind?

In paralel cu cei din tabara copiilor lui Rafsanjani/ pro Moussavi, au actionat si alte doua grupuri distincte ; mujahedinii halq (cea mai parte a lor au facut instructie militara in taberele din Irak) si asa numitii 'lebas shakhsi'- ultrareligiosii care cindva au adus servicii regimului, dar de care regimul s-a cam debarasat ... probabil ca le strica 'imaginea'.

Scena politica din umbra e mai pestrita decit scena politica 'la vedere'.

turbo trabant
QUOTE(exergy33 @ 22 Jun 2009, 03:40 PM) *
Autobuzele care circula in interiorul orasului si troleibuzele sunt impartite de la burduf : prin usa dubla de la burduf femeile urca in jumatatea din spate iar barbatii in jumatatea din fata. Asta in general. Cauza e si ea clara. Intra cita lume incape, uneori este la fel de aglomerat ca in mijloacele de transport din Romania.
Se considera ca nu este 'islamic' ca barbatii si femeile sa calatoreasca lipiti unii de altii. rolleyes.gif
Si atunci de ce nu merg femeile in fata? E 'neislamic' ca ele sa ajunga primele la destinatie si barbatii mai incolo ? ohyeah.gif
Teheranul e imens in comparatie cu Bucurestiul. Bucurestiul mi se pare atit de strimt si mic ...
Sa ne traiasca toarsul ceasca care ne-a dat bloace inalte si proaste fara fara numar
In Iran exista atit vagoane de metrou mixte cit si vagoane destinate exclusiv femeilor. Vagoane destinate exclusiv barbatilr nu exista devil.gif .
coool rofl.gif
Stiu ca nu este normal ca o tara producatoare de petrol sa importe benzina dar consumul din Iran + contrabanda care se facea inainte de cartelizare, era imens ... nu stiu daca ai fost atent la ce am scris pe anterioara, in anul 2006 cantitatea de benzina distribuita in Iran a fost echivalenta cu cea consumata in China.
Asta ti se pare normal?

Mai , nu stiu daca ai vazut dar am zis ca principala cauza a speculei si contrabandei "consumul cat China" este data de subventionare. Te-as intreba cine face contrabanda dar ma indoiesc ca primesc un raspuns. Probabil e undeva pe acolo un combinat Solventul si un general Cico care este mandru de burta lui de export.

Despre proteste: clica conducatoare a pierdut orice umbra de legitimitate cand a refuzat un nou scrutin . Hai sa fim seriosi , atunci si-au aratat arama pe fata, ca nu mai aveau hartii sa umple urnele din nou thumb_yello.gif

In preistoria mea am fost prezent cam la toate manifestarile din '90 pana la mineriada finala. Golan am fost , drogat am fost , vandut americanilor am fost (probabil dupa capul unora sunt si acuma vandut devil.gif ), scursura, element declasat . Nu tin minte ca vreun regim pre post decembrist sa ma fi gratulat cu titulatura de "cetatean".

Ce face tatuca ahmi si gasca este copy paste dupa ilici&cescuta: agenturili, spionii, vandalii etc etc. ca sunt si infractori (gainari printre ei ) e clar dar gainarii astia nu au pusti cu luneta , asta au numai "profesionistii ".

Ca revoltele vor fi inabusite in sange este foarte probabil . Ca turbanatii isi traiesc ultimele clipe de putere, este cert.

Armata iraniana e cheia tacuta acum. thumb_yello.gif
abis
QUOTE(turbo trabant @ 22 Jun 2009, 05:48 PM) *
Ca turbanatii isi traiesc ultimele clipe de putere, este cert.

N-as paria pe asta. Este cat se poate de posibil ca revoltele sa fie inabusite, si totul sa revina la "normalitatea" anterioara.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 22 Jun 2009, 05:09 PM) *
N-as paria pe asta. Este cat se poate de posibil ca revoltele sa fie inabusite, si totul sa revina la "normalitatea" anterioara.

Nici o clica nu poate guverna impotriva poporului si izolata de restul lumii. Presiunile in sistem sunt mult prea mari iar mulahii prea putini. Cu cat se agata de putere mai mult cu atata e clar ca au soarta lui cescuta.

Ei pot sa apara la tembelizor, sa viziteze fabrici si centrale nucleare dar NU mai au putere, nu mai asculta nimeni de ei , toti se prefac. Rubiconul a fost trecut.

Asa cum si bietul cescuta credea ca boborul e cu el. Tzeapa ......
exergy33
Turbotrabant
Scolile separate pentru fete si baieti, (exceptie faceau vreo doua scoli din Teheran in care invatau copii din familii mixte, copii diplomatilor, ai reprezentantilor comerciali, ai atasatilor de presa .., ambele sub tutela unor organizatii straine), autobuzele impartite pe criterii de sex ( barbatii in partea din fata), necesitatea ca sotul sa dea un acord legalizat la notariat pentru ca sotia sa poata calatori singura in strainatate ... si alte citeva care nu-mi vin in minte, nu sunt inventia regimului islamic.
Ele au existat si au functionat tot timpul guvernarii sahului Mohammad Reza Pahlavi. El a incercat sa le inlature si nu a reusit.
E util de citit memoriile scrise de Farah Diba-Pahlavi, sotia ultimului sah al Iranului.

Cartea a fost tradusa in limba romana. In limba romana am citit-o si eu. smile.gif

Later edit.

Acum trebuie sa ma duc sa fac mincare rolleyes.gif ... dar daca te (mai) intereseaza un raspuns in ceea ce priveste contrabanda cu benzina, pot reveni mai spre noapte cu un raspuns.
abis
Nici o clica nu poate guverna impotriva poporului si izolata de restul lumii, zici tu. Coreea de Nord sau Cuba te contrazic. Nu putem avea garantia ca zilele regimului iranian sunt numarate. Represiunea este din ce in ce mai puternica si poate avea castig de cauza, iar Iranul sa ramana in continuare o teocratie. Revoltele scad din ce in ce mai mult in amploare...
March
Ceea ce ma uimeste este numarul mare de fete care participa fara frica la manifestatii. Bravo lor. thumb_yello.gif
In orice caz regimul ayatollahilor ultraconservatori a fost zdruncinat serios din temelii.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 22 Jun 2009, 05:17 PM) *
Nici o clica nu poate guverna impotriva poporului si izolata de restul lumii, zici tu. Coreea de Nord sau Cuba te contrazic. Nu putem avea garantia ca zilele regimului iranian sunt numarate. Represiunea este din ce in ce mai puternica si poate avea castig de cauza, iar Iranul sa ramana in continuare o teocratie. Revoltele scad din ce in ce mai mult in amploare...

Atat coreea de nord cat si cuba au beneficiat de cel mai bun program de spalare pe cap si eliminarea oricaror matreturi capitaliste.

Iranul a avut/are acces la informatie, spre deosebire de cele 2 exemple. Revoltele au fost prima faza , vor urma altele. Faptul ca a durat atat de mult pana la represiune indica o ezitare catastrofala a regimului. wink.gif

@exergy : am auzit ca unii tineri acum cauta o platforma-program de modernizare a tarii.
abis
Turbo trabant, m-as bucura sa ai dreptate. Nu pot fi insa atat de optimist. Cel putin deocamdata.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 22 Jun 2009, 05:25 PM) *
Turbo trabant, m-as bucura sa ai dreptate. Nu pot fi insa atat de optimist. Cel putin deocamdata.

Ma indoiesc de capacitatea de lupta a oamenilor contra fortelor de securitate. Insa s-a creat un paradox: cine apara fortele de securitate? Esti general/caprar de securitate: dai cu forta revolutionara sau o lasi mai moale ca nu stii cum se intoarce roata?

Eu ma rog la alah sa il priponeasca astia pe musavi , ar fi ultimul lor gest . dar cred ca nu sunt atat de tampiti sa o faca asa ca se mai zbat putin.

S-a dus dracului teocratia ohyeah.gif
exergy33
QUOTE(turbo trabant @ 22 Jun 2009, 06:20 PM) *
Iranul a avut/are acces la informatie, spre deosebire de cele 2 exemple.

Pai cum? smile.gif Regimul ala totalitar de la Teheran nu le-a taiat netul si reteaua de telefonie mobila si nu le-a bruiat si nu le-a pus paraziti la programele prin satelit?.
Nu asa spun zeci de ziare si canale radio-TV din vest? devil.gif

... pe cine sa cred, BBC-ul care spune ca regimul a taiat reteaua Internet, sau postarile facute de iranieni pe propriile bloguri gazduite de blogfa (fa- domeniul farsi) sau cele postate chiar pe site-ul respectivului post britanic? Pai ei care isi controleaza traficul la singe nu stiu foarte bine de unde vine fiecare postare?
Inteleg sa se minta, dar nici chiar in halul asta.

Cineva de la Han m-a cautat la mobil in prima zi a demonstratiilor ... si a ramas cu gura cascata sa auda ca-i vorbesc pentru ca traia cu convingerea ca ceea ce a citit in presa e adevarat, si anume, ca Iranul blocheaza conversatiile prin celular.

Pai daca puterea politica ar vrea sa taie accesul la informatii, l-ar taia cit ai zice peste.
Nu crezi ca n-au nici un interes sa o faca pentru ca iranienii traitori in Teheran pot compara si singuri situatia din orasul lor, cea pe care o vad cu ochii lor, cu stirile tendentioase si minciunile spuse de altii?

As rezuma povestea in felul urmator.
Iranul e o turta prea dulce pentru unii ca sa nu traga cu dintii de ea, iar iranienii de rind nu sunt atit de blegi ca s-o lase din mina.

Ca sunt nemultumiti de multe lucruri referitoare la guvern si regim, e foarte adevarat ... dar sunt suficient de informati ca sa nu-i lase pe americani sau englezi sa faca tot ce vor cu ei.

Dupa invazile din Afganistan si Irak li s-a cam taiat pofta de America.
turbo trabant
QUOTE(exergy33 @ 22 Jun 2009, 06:10 PM) *
dar sunt suficient de informati ca sa nu-i lase pe americani sau englezi sa faca tot ce vor cu ei.

Ha ha , pariez pe un kebab bun ca acum la cia/mi5 ploua cu "resume"-uri care de care mai "pioase" si mai "credincioase" . E concurenta mare pe locuri putine, ca nu se stie cand barca barbosilor se duce la fund, cert e ca ia apa si barbosii sustin ca ei conduc ditamai transatlanticul.

Daca tu crezi ca la invaziile din afganistan si irak , politia si armata a luptat eroic cu invadatorul , cred ca ai vazut multe filme nord-coreene. Au luat aia la spaga la greu , ghici ce o sa faca si astia in caz de ceva.

Si cum naiba sa mai justifici "raul dinafara" versus "binele dinauntru" cand pe sefu' lu' great satan il cheama hussein? ptiu drace ghinion de nesansa rofl.gif

PS: stai calma, invazia nu vine din afara de la necredinciosi, ci dinauntru.
March
Gealatii regimului lanseaza noi critici la adresa posturilor BBC şi Vocea Americii, acuzând directorii acestor instituţii că ar fi "în mod oficial fii spirituali ai (premierului israelian Benyamin) Netanyahu şi ai (ministrului israelian al Afacerilor Externe, Avigdor) Lieberman".

Nu va suna cunoscut unora de pe aici ? Cine infiera cu manie proletara "oficinile" imperialistilor si ale CIA : "Vocea Americii ", "Europa Libera" , etc ?
Marduk
QUOTE(abis @ 22 Jun 2009, 06:17 PM) *
Nici o clica nu poate guverna impotriva poporului si izolata de restul lumii, zici tu. Coreea de Nord sau Cuba te contrazic.

Curios, nimeni nu face referire la Birmania, doar Cuba si Koreea de Nord. Eu cred ca revolta din Iran seamana cu situatia din Birmania unde o hunta militara sprijinita de o parte a clerului face legea bunului plac. In Cuba si Koreea de Nord nu sunt implicati preotii, dar ce conteaza. Cred ca ai dreptate, in acest moment revolta iranienilor nu a depasit nivelul unei rascoale de tip medieval unde conducatorii nu erau sprijiniti de cler sau biserica si sfarseau in cele din urma pe rug sau trasi pe roata.

Marduk
QUOTE(exergy33 @ 22 Jun 2009, 07:10 PM) *
Iranul e o turta prea dulce pentru unii ca sa nu traga cu dintii de ea, iar iranienii de rind nu sunt atit de blegi ca s-o lase din mina.

Ca sunt nemultumiti de multe lucruri referitoare la guvern si regim, e foarte adevarat ... dar sunt suficient de informati ca sa nu-i lase pe americani sau englezi sa faca tot ce vor cu ei.

Trebuie sa recunosc ca ai dreptate, si la noi romanii in decembrie '89 unii credeau acelasi lucru, au murit si au omorat pentru "credinta" lor, se pare ca in Iran, nemultumirea poporului nu a atins punctul critic. Continui sa cred ca foarte multi iranieni sunt credinciosi si pun mai presus de orice traditiile si religia, cred ca pentru a scoate Iranul din situatia actuala ar trebui ca occidentalii sa patrunda in scolile islamice sa lase deoparte mandria si sa caute lideri religiosi reformisti.
turbo trabant
QUOTE(marduk @ 22 Jun 2009, 08:57 PM) *
Cred ca ai dreptate, in acest moment revolta iranienilor nu a depasit nivelul unei rascoale de tip medieval

Nope. Zilele si lunile care urmeaza vor arata ca iranul e un vulcan cu un dop puternic. La prima fisura , vulcanul nu erupe ci explodeaza.
Cla
Dupa ce a castigat W alegerile cu ajutorul fraudelor electorale sin Florida, nimeni nu si-a deschis gura.
Ei uite ca in cazul Iranului, altcumva sta treaba, se pune si tembela noastra de Merkel sa-i critice, mai bine si-ar tine gura.
Atât despre "democratie" si sa nu se mai bage unde nu le fierbe oala...
March
Ce , nu esti mandru de cancelara ta ? Sau te ia cu fiori cand o vezi in pantaloni ? biggrin.gif
Cla
Ma ia cu fiori când o vad cum se misca ca o gâsca. Si o gâsca în pantaloni, asta-i rau de tot... pe vremuri era si mai dezgustatoare, cu freza ei de utecista ŕ la RDG laugh.gif
March
Familia unui iranian ucis în cursul protestelor, obligata să achite o taxă pentru gloanţele folosite

(...) Tatăl adolescentului, ..., le-a spus oficialilor de la morgă că nu are aceşti bani, rugându-i să îi acorde o scutire de această taxă pentru că este veteran al războiului dintre Iran şi Irak

Cand citesti asemenea stire, te gandesti cum poate cineva sa aiba si cea mai mica urma de intelegere fata de un asemenea regim. Nici nazistii si nici comunistii n-au procedat asa !
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 22 Jun 2009, 11:08 PM) *
Nope. Zilele si lunile care urmeaza vor arata ca iranul e un vulcan cu un dop puternic. La prima fisura , vulcanul nu erupe ci explodeaza.

Exista presiuni puternice asupra guvernului si clerului iranian nu cred ca "vulcanul" va erupe, desi eu doresc acest lucru, se pare ca nu exista conducatori care sa-si asume cauza celor revoltati, care sa fie gata sa-si sacrifice viata pentru o cauza. Eu cred ca cei doi adversari ai lui Ahmadinejad sunt perceputi de popor ca facand parte din esalonul doi, mult mai mult succes ar avea un ayatolah reformator. Ramane sa vedem ce se va intampla si mai ales cine va castiga aceasta batalie.

turbo trabant
QUOTE(marduk @ 23 Jun 2009, 04:53 PM) *
Ramane sa vedem ce se va intampla si mai ales cine va castiga aceasta batalie.

Batalia ca batalia dar razboiul e important.

Oricum singura cale care a ramas e violenta si aceasta cale va avea succes.

@ March: pretinii chinezi cereau familiilor celor executati pretul glontului pe vremea lui mao.

@Cla: diferenta intre "alegerile furate" de W si cele din iran e ca in iran oameni au murit. nu te mai uita la tot ce crede/zice gore , alegerile nu au fost fraudate dar a avut ghinion. si noi am avut noroc ca nu a iesit tolomacu ala gras cu incalzirea lui globala.
Cla
@turbo trabant: cred ca stii germana: Domnul asta e de-aceeasi parere cu mine: 1,2.
Si, ca sa stii, Al Gore nu m-a interesat niciodata vreo boaba.
turbo trabant
cla, ma refeream ca gore , loserul alegerilor, a venit cu teoria conspiratiei si fraudarii alegerilor intre el si W. lucru care l-a terminat politic , americanii s-au simtit jigniti de tampeniile prezidentiabilului.

"Europa ist der Schosshund Amerikas."- corect ce dracu sa le faci astora din europa ca sunt impotenti si tot ce stiu este anti-americanismul dar nu vin cu o alternativa imbunatatita la cea americana, sunt zero barat. la primul sut in fundul catelusului, schelalaie si se repede la adapostul americanilor pe care ii scuipase.

eu unul m-as bucura ca americanii sa fi finantat demonstratiile astea dar am puternice motive sa ma indoiesc. aia cu sahul e vrajeala, intreab-o si pe exergy33 , e de rasul curcilor.

ps: si americanii au finantat piata universitatii din romania, si ce bine a facut iliescu ca a chemat minerii sa le dea in cap la declasatii aia care vroiau numai droguri si tot asa.

ref merkel , nu te-ai gandit ca fata vrea voturile iranienilor in toamna? smile.gif
Cla
Eu stiu doar ca Merkel i-a facut un blowjob lui Bush, ca sa stie domnu` ca ne are si in Afghanistan. Pentru a reface infrastructura si a vâna fantome ŕ la Bin Laden, care e mort deja demult, cu chestia asta nu ne mai fenteaza CIA.
Nimeni nu stie de ce dau vina pe Mudschaheddin = astazi numiti Taliban, pe care pe vremuri i-au inzestrat cu Stinger si altele.
Policy sucks.

Si votul meu din toamna stiu unde se duce ohyeah.gif Precis nu inspre coalitia tâmpita care ne conduce azi.
Rovaniemi
QUOTE(March @ 23 Jun 2009, 04:43 PM) *
Familia unui iranian ucis în cursul protestelor, obligata să achite o taxă pentru gloanţele folosite

(...) Tatăl adolescentului, ..., le-a spus oficialilor de la morgă că nu are aceşti bani, rugându-i să îi acorde o scutire de această taxă pentru că este veteran al războiului dintre Iran şi Irak

Cand citesti asemenea stire, te gandesti cum poate cineva sa aiba si cea mai mica urma de intelegere fata de un asemenea regim. Nici nazistii si nici comunistii n-au procedat asa !

Mai dă-i în m.m. de mincinoși, or fi văzut și ei filmul ăla cu Richard gere prizonier la chineji, în care madam comisar al poporului exact asat zicea ... the price of the bullet will be billed to your family ... sau ceva de genul. Incredibil cîte khăkhaturi poate publica presa așa-zis imparțială!
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 23 Jun 2009, 10:28 PM) *
Si votul meu din toamna stiu unde se duce ohyeah.gif Precis nu inspre coalitia tâmpita care ne conduce azi.

regret sa ti-o spun dar coalitia a pus-o definitiv. va fi cdu + fdp drool.gif

@rovaniemi: incearca sa intelegi ca undeva, pe alte meridiane, exista conceptul de pedeapsa familiala si nu individuala. de aceea familia plateste pentru glont.
Cla
QUOTE(turbo trabant @ 23 Jun 2009, 11:16 PM) *
regret sa ti-o spun dar coalitia a pus-o definitiv. va fi cdu + fdp drool.gif

Asta cred si eu, si o sa fie mai rau decat e acum cu tembelii de FDP...
Totusi o sa le bag strâmbe.
abis
Sa revenim totusi la Iran, alegerile din Germania nu sunt interesante pentru acest topic.
Marduk
Structura sistemului iranian de guvernământ (EVZ)

Daca privim cu atentie aceasta structura, pare ca avem de aface cu o forma "democratica" de guvernare, asa cum si comunistii au creat structuri "democratice" care nu foloseau democrtaiei, poporului, ci intereselor conducatarilor. Nu stiam ca exista un for care poate demite liderul suprem, Adunarea Expertilor condusa de Rajsanjani, in opinia mea acesta este cel mai puternic om din Iran fie ca este sau nu o marioneta a lui Khamenei.
exergy33
QUOTE(March @ 22 Jun 2009, 05:22 PM) *

Neda Agha Soltan, o studentă la filosofie, in Iran impuscata de un lunetist al regimului teocratic al lui Khamenei.

Videoclipul, care a fost postat pe internet în cursul zilei de sâmbata, înfatiseaza momentul tragic în care o tânara iraniana este lovita în piept de un glont al unui lunetist apartinând militiilor iraniene, a socat opinia publica mondiala.

Pot fi vizualizate momentele în care viata tinerei iraniene se stinge în bratele celor apropiati, care cautau sa o salveze. Se aude si vocea presupusului sau parinte care striga disperat: "Neda, nu-ti fie teama. Neda, nu-ti fie teama. Neda, ramâi cu mine. Neda, ramâi cu mine."

Unul din martorii evenimentului, doctor, a declarat pentru media ca a vazut cum ucigasul a tintit direct catre inima tinerei, ca a împuscatura nu avea cum sa rateze tinta si ca în ciuda eforturilor sale, din cauza faptului ca glontul a explodat în pieptul victimei, nu a putut fi salvata, tânara pierzându-si viata în mai putin de doua minute

Desigur , oficialitatile regimului ultraconservator teocratic neaga totul. Si arunca vina pe Marea Britanie si SUA pentru revolta tineretului ,si nu numai , impotriva furtului grosolan de la ultimile alegeri.

La fel ca alte milioane de oameni care au urmarit filmul de pe youtube am dorit sa aflu mai multe ... mai ales ca filmul mi-a lasat o senzatie stranie ... ceva nu era in regula. Senzatia de fake, de contrafacut, de scena filmata nu mi-a dat pace toata ziua.
Pe de alta parte ma simteam rau ca as putea pune la indoiala o moarte reala.
Asa ca am inceput sa caut informatii. Cu rabdare.

Am inceput cu blogurile scrise in limba persana, iar de acolo am ajuns mai departe.
Va las pe voi sa trageti singuri concluziile. Nu neg faptul ca dupa atitia ani in care am trait in mijlocul iranienilor nu sunt inclinata sa-i privesc intr-o lumina pozitiva, sau ca, m-am obisnuit cu unele lucruri impuse de regimul de la Teheran, de traditiile locale pre-islamice sau ca as fi impartiala in judecata mea fata de ceea ce prezinta mass-media din vest. Poate ca sufar de un fel de sindrom Stockholm. rolleyes.gif

Dar adevarurile sunt adevaruri, si ele vorbesc, mai ales peste ani.

Deci voi da spicuiri din unele forumuri de discutie sau de pe unele bloguri dar si adresele lor, pentru a putea citi si restul parerilor exprimate acolo, nu doar ce mi-a parut mie interesant.

Despre Neda Aga Soltani, initial prezentata sub numele de Neda Salehi, s-au dat date contradictorii.(Ulterior s-au cerut scuze si s-a spus ca Salehi reprezinta numele strazii unde a murit Neda, dar tot nu se leaga informatiile ... pentru ca apoi s-a spus ca a murit pe strada )

Initial s-a spus ca e o tinara de 16 ani, apoi o studenta de 27 la Facultatea de Filozofie, ca mai apoi sa logodnicul ei sa spuna ca Neda lucra la o firma de turism si ca in particular lua lectii de muzica.

Initial s-a spus ca ar fi murit in bratele tatalui ei, apoi s-a corectat si s-a zis ca persoana de linga ea nu era tatal ci un doctor, iar mai apoi ca ar fi profesorul ei de muzica care o ducea undeva cu masina.

S-a spus ca ba a fost impuscata de un lunetist Basij, ba de doi civili pe motocicleta, ba de doi Hezbollah pe motocicleta , ba de un terorist arab platit de iranieni ( vezi asemanarea cu decembrie'89 smile.gif)...

Simteam ca ma pierd in acest ocean de informatii contradictorii, dar cu atit mai mult senzatia de FAKE se accentua.
Pe de alta parte mii de site-uri si bloguri vorbeau despre ea ca despre o noua Ioana D'Arc a Iranului, The Angel of Democracy, ..

Am intrat pe citeva zeci de astfel de locuri si am citit cu atentie tot ce se spunea acolo.
Am analizat pe toate fetele spusele logodnicului ei, initial prezentat cu numele Kasamin Makan, apoi Caspian Makan ... declaratiile acestui personaj se bateau cap in cap.

Ar trebui sa-i multumesc lui Kathy Riordan care prin blogul ei mi-a dat indicii foarte clare despre cum se poate fabrica o stire, caci asa am invatat cum poate fi ea demontata.

Blogul ei este un blog contra, si desi e plin de minciuni, am o placere deosebita sa-l citesc smile.gif.

http://open.salon.com/blog/kathy_riordan/2...of_a_revolution

Kathy revine cu 'explicatii' dupa ce un doctor in antropologie ii spune clar ca intre fizionomia persoanei din video si fotografia atribuita ei sunt discrepante repetate sesizate de programele specializate.

http://open.salon.com/blog/kathy_riordan/2..._became_an_icon

Respectiva iranianca, in viata, a fost sfatuita de iranienii din America sa ceara despagubiri morale BBC-ului.
M-a ajutat foarte mult o fotografie postata pe blogul ei, pentru ca mi-am dat seama ca am vazut undeva acest chip. Am o buna memorie a imaginilor dar nu reuseam sa-mi amintesc de unde o stiu. In acelasi timp imi ziceam ca poate memoria imi joaca o festa si ca ea reprezinta un profil tipic de femeie iranianca si de aceea am impresia ca imi e cunoscut.

http://www.anorak.co.uk/politicians/214374...ans/214374.html

Aici se spune ca ar fi ea impreuna cu logodnicul ei :

In peregrinarile mele trilingve, englezo-romano-persane, am nimerit pe un grup de discutii de pe yahoo.
http://groups.google.com/group/soc.culture...=raot&pli=1#
Spicuiesc de acolo :
parerea lui engram 52 :
"She had said many times that if she had lost her life or been shot in
the heart,...."
Oh sure, she used to talk about getting shot in the heart, then one
day she's "caught up accidentally in the
protests", gets out of the car and is shot in the heart. That's
complete bullshit.

http://open.salon.com/blog/kathy_riordan/2..._name_was_neda#
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2009/06/...da_soltan.shtml

And the English translation of the interview:

Kasamin Makan, Neda Agha-Setan's fiancee, was interviewed by BBC
Persia, noting that Neda would have turned 27 this year. "Neda's goal
was not Mousavi or Ahmadinejad, it was her country and was important
for her to fight for this goal. She had said many times that if she
had lost her life or been shot in the heart, which indeed what
happened, it was important for her to continue in this path," he said.

Considering her young age she has taught a lesson to us all.

About the day of the incident, Mr. Makan said: "When the clashes were
occurring, Neda was far away from the demonstrations, she was in one
of the side alleys near Amir Abad. Thirsty and tired or being cooped
up for about an hour in the car in heavy traffic with her music
instructor, she finally gets out of the car and, based on the pictures
sent in by the people, armed forces in civilian clothes and the Basiji
targeted and shot her in the heart."

parerea lui Johnny Asia
She was shot from a rootop and by 2 guys on a motorcycle:
http://open.salon.com/blog/kathy_riordan/2..._name_was_neda#

I have received the following updated information regarding Neda...
She has been shot on heart by 2 Basijies on a motor cycle while she
was behind of others and speaking on her mobile phone.

It seems the old man next to her is her master and she died on his
hands. People have stopped the Basijies and it seems the shooter is
killed.
http://www.guardian.co.uk/news/blog/2009/j...tollah-ali-kh...

2.45pm:

I've just spoken to Hamed, the YouTube user who posted the now iconic
film of Neda's death on to the network. Hamed is an asylum seeker in
Holland, he says the film was taken by a friend in Tehran whose
identity he has promised not to reveal.
There were reports that Neda was shot by someone on a motorbike,
Hamed's friend said she was shot from rooftop sniper. There were no
motorbikes around.
iarasi engram52

Yes, and did you also notice that her eyes are focused on the
camera? CNN has caught on to that little problem, as well as the
little problem of the guy pouring the "blood" on her face, by blurring
out her face. This video is a PsyOps effort, albeit very clumsy. Cheap
propaganda, pure and simple.

http://www.islandcrisis.net/2009/06/neda-i...s-showing-po...

Johnny Asia revine cu un link distrugator :

Have you all seen the wierd murder video on youtube made in 2006,
produced by NEDA SOLTANI, Directed by NEDA SOLTANI
Video is called: Blind Beauty It is the story of the murder of a blind
girl.

Link: <A href="http://www.youtube.com/watch?v=JYpmk2qkGeg" target=_blank rel=nofollow>http://www.youtube.com/watch?v=JYpmk2qkGeg

One thing that really hit me in the Blind Beauty video are the eyes at
the beginning. They reminded me so much of the eyes on the NEDA murder
video and how they turned upward to look right at the camera when she
supposedly died.

Cam asa se fabrica o stire, iar altii sunt pacaliti fara de stire.Da, au murit oameni in ultimele evenimente din Teheran. Poate chiar mai multi decit spune presa de peste hotare. Au murit in incaierari diverse sau injunghiati din spate de oameni pe motocicleta.
Unii din acestia au fost arestati. Televiziunea iraniana i-a prezentat pe doi si le-a comparat profilul cu imaginile filmate in incaierari multiple.
Alte secvente au fost date la TV iar profilul lor a fost incercuit cu rosu. Bineinteles ca pe baza datelor de la evideta populatiei si pasapoarte se stie cine sunt ei si cu cite zile inainte de alegeri au sosit in Iran.

Daca o studenta ar fi murit in evenimente sunt convinsa ca Universitatea din Teheran ar fi explodat, asa cum a explodat in timpul alegerilor lui Khatami cind, moartea unui student a provocat doua saptamini de tensiuni in campus, manifestatii, lupte intre studenti si 'lebas shahksi', acei ultrareligiosi in haine civile.

Daca Neda era, sau a fost studenta la Facultatea de Filozofie, numele ei trebuie sa se afle in evidente, trebuie sa fi avut colegi de clasa si de an.

Nu vi se pare ciudat ca pe nici un blog nu a aparut nimeni care sa spuna ca a fost coleg de facultate sau de liceu cu o asemenea persoana?

Dar dracu sa-i ia pe iranienii astia si televiziunea lor, caci nu-i asa? ... ei mint intotdeauna. devil.gif ... si pe cine inereseaza ce spun ei azi.
Probabil ca miine, adica dupa vreo citeva decenii, un scriitor talentat, va lua premiul Nobel sau Pulitzer pentru o carte scrisa despre aceste evenimente.

deocamdata puteti viziona pe youtube secvente din filmul postat in octombrie 2006 ... The Blind Beauty

Link: http://www.youtube.com/watch?v=JYpmk2qkGeg

THE END

Cla
QUOTE(abis @ 24 Jun 2009, 09:24 AM) *
Sa revenim totusi la Iran, alegerile din Germania nu sunt interesante pentru acest topic.

Scuze abis, ai dreptate, am deviat de la tema... sorry.gif
turbo trabant
QUOTE(exergy33 @ 24 Jun 2009, 10:56 AM) *
Senzatia de fake, de contrafacut, de scena filmata nu mi-a dat pace toata ziua.
Pe de alta parte ma simteam rau ca as putea pune la indoiala o moarte reala.

Sa fim seriosi , aia a fost o moarte reala. Nu stiu daca ai vazut vreodata cum moare un om, dar fix asa moare.

Si nu a fost singurul om "lunetizat" si nici primul pe acest pamant. In rest, no comment, youtube-ul meu favorit este cu fortele speciale devalizand cateva automobile, fix ca in 13 iunie 1990.

http://www.cnn.com/2009/WORLD/meast/06/23/...tml#cnnSTCPhoto

" She was taken to a nearby hospital and, within a day, she was buried at Behesht Zahra, the city's largest Muslim cemetery, on the outskirts of the capital.

A friend of hers interprets the fact that her body was released so quickly as a tacit acknowledgment by the government that the killing was carried out by government forces. That theory is supported by the fact that Iran's strict gun-control laws mean private citizens cannot carry firearms, the friend said."

Sa ne faci poze cu piatra de mormant a unui cadavru "inexistent" devil.gif
March
Minciunile si manipularile disperate ale regimului ayatollahilor si ale aplaudacilor lui nu pot acoperi crima comisa. Poate studenta NEDA n-o fi o martira dar a fost o fata frumoasa, educata care a fost ucisa cu sange rece de niste militieni fanatici a unui regim care se va prabusi mi devreme sau mai tarziu. Si sa vezi atunci cum aplaudacii de azi vor deveni dizidenti ! devil.gif Avem cu toti experienta asta .

Aceasta-i Neda si povestea ei.

turbo trabant
QUOTE(exergy33 @ 24 Jun 2009, 10:56 AM) *
Au murit in incaierari diverse sau injunghiati din spate de oameni pe motocicleta.

Oamenii pe motocicleta erau cumva Hell's Angels? drool.gif
exergy33
exergy33
Pe acest site am descoperit o fotografie care se spune ca ar fi mormintul ei.
http://www.anorak.co.uk/media/214326.html/4

Page(s): 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 PreviousRead On

Va rog sa va uitati si pe celelalte imagini.

De mai mult timp, cimitirul Behest-e Zahra e un cimitir practic inchis, pentru ca toate parcelele au fost epuizate. Sunt inmormintati doar cei ce si-au cumparat loc de veci cu ani in urma.
Am fost de mai multe ori acolo.

Toate aleile sunt asfaltate si betonate iar locurile de veci sunt partitionate dupa dimensiuni standard si sunt inconjurate cu o bordura lata de beton in interiorul careia urmeaza sa se sape mormintul.
Totul e foarte uniformizat si te apuca si mai mult tristetea cind privesti aceste parcele strimte si betonate.
Deoarece in islam mortul nu se ingroapa in sicriu, e nevoie doar de un giulgiu, mormintele sunt mai inguste decit in cimitirile crestinilor.

Ghici unde e amplasat noul cimitir al orasului Teheran?

Multe intrebari imi vin pe moment.
La ce moschee s-a facut serviciul religios? In ce cartier? ... sunt date care nu ar trebui sa lipseasca.

Dupa cum am spus, in perioada alegerilor lui Khatami eram in Iran si am vazut pe viu ce inseamna cind un student e omorit de fanaticii in haine civile/lebas shakhsi.Pai in cazul Neda e liniste totala.
S-a afirmat ca ar fi studenta la Facultatea de Filozofie Islamica ? de la Azad Islamic University/Universitatea Libera Islamica din Teheran.
Daca e asa atunci trebuie sa fie trecuta in evidente, fise de prezente, foi matricole, foi de examene ...

Nu pot sa-mi explic de ce nici pe cele mai contra bloguri de limba persana nu se gaseste nimeni care sa afirme ca Neda i-a fost colega de liceu sau de facultate.
Pe blogurile astea poti gasi discutii cu adevarat interesante, ipoteze naucitoare si critici aspre la adresa regimului.

De doua zile ma plimb in spatiul blogfa sa gasesc un blog pe care cineva sa scrie ca o cunoaste pe Neda.
Am repetat cautarile si pe blogurile de limba engleza scrise de iranieni.
Nimic.

Cum se face ca aceleasi scene au fost postate pe youtube cu trei ani in urma?http://www.youtube.com/watch?v=JYpmk2qkGeg

Tot cautind, mi-au picat in mina niste capete de ata. smile.gif

Poate ca ar trebui sa se spuna/dezvalui citeva amanunte despre Hamed(i) Rad, persoana care a postat in premiera filmul, ca de exemplu : cum de a ajuns filmul in posesia lui? ... de cit timp e azilant in Olanda, de cite ori a avut probleme cu politia olandeza si pe ce motive ...
turbo trabant
exergy , ca sa nu pierd timpul pe aici, tu sustii ca:

1. fata nu a murit si ca e bine mersi
2. jurnalistii straini trebuiau expulzati, mama lor de agenturi
3. opozitia trebuia batuta mar si din cand in cand impuscata ca erau instrumentul lui great/middle/small satan

un raspuns simpul cu da si nu imi e de ajuns.

oricum o alta revolutie twitter a murit , de fapt e in stand-by. va fi trezita in curand de cateva evenimente zguduitoare.

intr-un fel, e mai bine ca sistemul a pierdut ultima sansa de a se reforma din interior prin musavi. acum prabusirea a devenit iminenta chiar daca vor muri mult mai multi oameni.

ps: ambasadorul iranului a fost chemat la sediul MAE roman. sa vedem. thumb_yello.gif

ps de ps: de pe reuters ( care a fost evreu)

Intelligence Minister Gholamhossein Mohseni-Ejei said some British passport-holders had been involved in "riots," the semi-official Fars news agency reported.

He said one of those arrested was "disguised as a journalist and he was collecting information needed by the enemies."
The Foreign Ministry accused U.N. Secretary-General Ban Ki-moon of interfering in Iran's affairs "under the influence of some powers," an apparent dig at Britain and the United States.

foarte tare , frate, ONU , UE, UK toti e de vina. in curand popii astia dau vina si pe martieni .....
abis
QUOTE(turbo trabant @ 24 Jun 2009, 02:09 PM) *
ambasadorul iranului a fost chemat la sediul MAE roman. sa vedem. thumb_yello.gif

Da, acum sa-i vedem pe iranieni pe unde scot camasa. jamie.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 24 Jun 2009, 01:22 PM) *
Da, acum sa-i vedem pe iranieni pe unde scot camasa. jamie.gif

nu, este dovada clara ca romania face jocurile marelui Licurici , micului satan si prea-potentei UE. suntem si noi vanduti infidelilor jamie.gif

iti zic eu , dupa avertismentul romaniei, opozitia iraniana va ajunge la putere. rofl.gif
March
QUOTE(turbo trabant @ 24 Jun 2009, 02:09 PM) *
exergy , ca sa nu pierd timpul pe aici, tu sustii ca:

1. fata nu a murit si ca e bine mersi
2. jurnalistii straini trebuiau expulzati, mama lor de agenturi
3. opozitia trebuia batuta mar si din cand in cand impuscata ca erau instrumentul lui great/middle/small satan

un raspuns simpul cu da si nu imi e de ajuns.

The Foreign Ministry accused U.N. Secretary-General Ban Ki-moon of interfering in Iran's affairs "under the influence of some powers," an apparent dig at Britain and the United States.

foarte tare , frate, ONU , UE, UK toti e de vina. in curand popii astia dau vina si pe martieni .....

Dupa ce a expulzat toate televiziunile si agentiile de presa straine din tara, regimul ayatollahilor ultraconservatori trece la prezentarea dovezilor :

Televiziunea publică iraniană difuzează mărturii ale unor "manifestanţi influientati de Occident"

Postul public iranian de televiziune a difuzat marţi mărturii ale unor persoane prezentate ca fiind manifestanţi, care au afirmat că au fost antrenate de instituţii media precum BBC sau Vocea Americii pentru a participa la violenţele care se desfăşoară de zece zile la Teheran.

Vorba lui Bula : as rade da' nu pot de plans !

Ai dracu' imperialisti, pana si pe fotbalistii iranieni i-au "cumparat" :

Four Iranian footballers have been "retired" from the national side after protesting against the contested election result in the country during a match against South Korea, according to media reports

Altii "vanduti" imperialistilor :

Femeile astea frumoase sunt pe strazile Teheranului , nu in exil.

Pana si reprezentanti ai clerului au fost " cumparati" de mass media straina sa demonstreze impotriva sefilor lor !

turbo trabant
QUOTE(March @ 24 Jun 2009, 02:03 PM) *
Postul public iranian de televiziune a difuzat marţi mărturii ale unor persoane prezentate ca fiind manifestanţi, care au afirmat că au fost antrenate de instituţii media precum BBC sau Vocea Americii pentru a participa la violenţele care se desfăşoară de zece zile la Teheran.

si cum dreacu au fost antrenati de 2 posturi de radio/tv? "good morning iran this is the morning exercise to topple your democracy. now raise your arms and start doing your fitness. you need to be in shape because you will be running very soon..."

sa vina la romanica, sa vezi antrenamente la OTV cand o cauta aia pe elodia .....
March
QUOTE(exergy33 @ 24 Jun 2009, 01:55 PM) *
La ce moschee s-a facut serviciul religios? In ce cartier? ... sunt date care nu ar trebui sa lipseasca.

Astea n-o sa le afli urmarind numai televiziunea si presa ayatollahilor ultraconservatori !

Her family scheduled a memorial service to be held in a mosque in northern Tehran, but the government forbade ceremony. She was buried quietly at Tehran's Behesht Zahra cemetery on Sunday with only her family present, says Soona Samsami, executive director of the Women's Freedom Forum, who has been relaying information about protests inside Iran to international media.

All mosques were given a direct order from the government barring them from holding any memorial services for Neda, and her family was threatened with grave consequences if anyone gathered to mourn her, said Samsami.

si ,daca te simti in siguranta , da o fuga si verifica asta :

Doctors, fellow protesters and medical staff at Shariati Hospital made heroic efforts to rush Soltan to surgery and save her, but she was reportedly dead by the time she arrived at the emergency room

exergy33

Femeia asta care a fost prezentata drept Neda Soltani/Neda Agha Soltan a aparut peste tot pe web. Totul era OK pina cind cineva afirma ca femeia din poza si cea din video sunt doua persoane diferite.
Intre timp femeia in viata, in Iran, este pur si simplu socata cind rudele ei din America o anunta unde si in ce circumstante i-a aparut imaginea.
Eu ma pun in situatia ei si ma gindesc cum ar reactiona ai mei, colegii si cunostintele, intr-o situatie similara. Cum as reactiona eu sa vad ca mi se fura identitatea?

Bineinteles ca ea nu va tacea iar agentiile de presa, statiile TV si revistele care i-au publicat imaginea vor trebui sa explice cum se face ca o imagine neverificata e data pe posturile lor, dar mai ales cum sta legea aia nenorocita a copy-rightului ...

Vinovatii incearca sa dea o explicatie. Intreg materialul e aici:

http://www.techdirt.com/blog.php?tag=neda+soltani

Spicuiesc un citat. Sublinierea in rosu imi apartine.

Basically, a woman named Amy Beam, who was interested in the Neda Soltani in the video contacted other Neda Soltani's found on Facebook, and one communicated back with her, and eventually they "friended" each other on Facebook. Soon after, the "living" Neda Soltani posted a translation of an article about the killed Neda Soltani on Amy's Facebook "wall." However, the way this works, is that along with the post on the wall, it includes the poster's own avatar/profile photo -- in this case the living Neda Soltani. From that, others who were friends of Amy saw the name Neda Soltani, the story about the killed woman, and the photo of the living woman -- and assumed they were all the same woman... and from there the photo started spreading like wildfire, including websites, TV, banners and elsewhere. And the really scary part is that the living Neda Soltani is now quite afraid for her life, since she's suddenly become "the face of the face of the struggle in Iran" despite not being the woman who was shot.

laugh.gif Foarte interesant si in-credibil !
Alte pareri aici :

http://www.techdirt.com/articles/20090623/1153075328.shtml

Pornesc de la acest comentariu :
by chiklitz - Jun 23rd, 2009 @ 2:00pmmy brother just made a good point: dont you think that her fiance would have said something about it being the wrong pic when he was interviewed??

Corect!
Pai domnul Caspian care se da drept logodnicul ei, ori e minciunos ori e un pămpălau minciunos.

E posibil sa stea imaginea pe net mai bine de trei zile, pina sa faca altii valuri, si dumnealui bine mersi, culmea, sa dea interviu la BBC si sa nu-i atentioneze ca imaginea pe care o difuzeaza ei in eter nu e imaginea logodnicei sale.

Trebuiau sa o faca altii de dincolo de Atlantic? rolleyes.gif

Pe sute de bloguri in persana am regasit fotografia, sute de oameni care o cunosteau pe femeia din imagine nu au tacut.

Sau respectivul nu prea stie cum arata 'logodnica' lui? wub.gif Hai sa fim seriosi!!!!

... se pot face o groaza de supozitii.

Pe de o parte se spune ca regimul nu a dat voie sa i se faca un serviciu religios si sa o inmorminteze dupa legea islamica, pe de alta parte unii prezinta fotografii 'de doi bani bucata' de la presupusul ei mormint.
Pai si un copil cu telefon celular af fi facut o fotografie mai credibila, nu ceea ce au postat dumealor pe net, si pe care am repostat+o la rindul meu.

Her family scheduled a memorial service to be held in a mosque in northern Tehran, but the government forbade ceremony. She was buried quietly at Tehran's Behesht Zahra cemetery on Sunday with only her family present, says Soona Samsami, executive director of the Women's Freedom Forum, who has been relaying information about protests inside Iran to international media.

In al doilea rind, ceremonia implica un ceremonial de spalare a mortului care se face intr-o camera speciala dotata cu ustensile speciale, si nu la orice moschee.
La Beheshte Zahra nu se fac astfel de ceremonialuri. Mortii vin deja pregatiti din alte moschei. Vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca am fost la citeva inmormintari in cimitirul pe care tu il cunosti doar dupa nume.

In stmosfera asta de 'restrictii' domnul logodnic Caspian da in prostie interviuri la BBC.
Ma intreb cum le da? Prin ce canale?
Afirmatiile sunt incredibile pentru ca nu pot fi demonstrate.

Desi cica in Iran, Caspian nu se teme deloc ca altii i-ar putea pune in pericol viata si deci, prin mijloace si contacte numai de el stiute, da interviuri. unsure.gif
Asta ar fi o ipoteza, cea care se vehiculeaza la ora actuala pe net.

Dar mai exista si alte ipoteze. Nu una ci mai multe. Le poti auzi dezbatute de oameni pe strada.

Sunt o mie si una de inadvertente in povestea asta. Cum as putea sa cred cu ochii inchisi tot ce mi se serveste pe tava?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.