Chestia cu punerea sub intrebare a existentei Holocaustului li se trage de la filozoful francez Roger Garaudi , care a publicat cartea “The Founding Myths of Israel”.
Cartea a fost tradusa apoi in limba araba si a prins foarte bine in aceste tari.
Eu am vazut in vitrine si traducerea in persana , dealtfel Garaudi a fost invitat de mai multe ori in Iran.
Doua dintre interviurile sale la televiziune (ca invitat de onoare ) le-am urmarit in direct .
El a avut intilniri cu capii clerului din Iran.
Cine este acest Garaudi ?
Fost existentialist , fost comunist...actualmente revizionist , posibil ca in viitor sa se transforme intr-un anarhist.
Putina lume stie ca actuala lui sotie (mult mai tinara decit el ) este o palestinianca cu domiciliul in Iordania si ca la batrinete Garaudi a devenit musulman.
Cuvintarile si scrierile lui cu un vadit caractere antisemit sint in mare masura inspirate de noua sa "muza".
In cartea intitulata "Miturile fondatoare ale statului Israel " Garaudi incearca sa demonstreze teoria ca Holocaustul nu ar fi existat , el fiind o inventie a "zionistilor ".
Ahmadinejad probabil crede tot ce a fost scris in aceasta carte din moment ce face astfel de afirmatii.
Daca nu ma insel aceasta carte a fost interzisa in Franta , insa nu stiu exact .
In interviurile date la TV (sonorul in limba franceza a fost redat integral )am vazut ce limbaj foloseste acest "filozof si ginditor" .
Multe dintre injuraturile si obscenitatile de limbaj folosite de el nu au fost traduse exact de televiziunea iraniana ...
Garaudi este un ilustru necunoscut in Iran , iar cartile lui zac acoperite de praf prin vitrine...si asta in timp ce in Iordania , Palestina , Liban sau Egipt el este vazut ca un ginditor avangardist.
Cit priveste relatiile tensionate Iran- Israel ...mare parte a celor de aici cred ca intre cele doua state au avut loc si au loc in mod regulat contacte secrete .
Ahmadinejad , dupa parerea mea , a cazut ca musca in lapte .
Daca raminea primarul Teheranului toata lumea ar fi fost multumita.
Ca presedinte nu are capacitate de discernamint si nici un minim de diplomatie politica .
Afirmatiile lui sint de risul curcilor , si multi iranieni cred ca el poate aduce intr-adevar o nenorocire pe capul lor.
Din ce in ce mai multe voci afirma ca el nu va putea sa-si duca la capat mandatul de 4 ani.
Vom vedea ce surprize neplacute ii va rezerva viitorul .
exergy33