Nu-s cenzurate publicatiile straine ... doar vreo cateva agentii de presa, Fox si inca vreo doua, nu le mai retin numele. Problema e ca nu am timp sa stau pe net. Nici sa scriu in jurnal in ritmul obisnuit ( de pana in vara) nu mai am timp.
In unele seri, depinde de dispozitie, urmaresc stirile la BBC.
In povestea asta cu 'luatul ambasadei' exista o serie de amanunte care mie, cel putin in ceea ce priveste logica relatiilor diplomatice, mi se par de-a dreptul neclare.
Din cate stiu eu, orice tara are datoria sa asigure integritatea reprezentantelor consulare de pe teritoriul ei.
Nu s-a produs o revolutie, sau un atac armat neprevazut, pentru ca statul iranian sa aiba o scuza. Deci e clar ca basijii nu au actionat de capul lor.
Luatul de bunuri din orice imobil, uzitand forta, se cheama furt.
Ceea ce s-a intamplat cu ambasada britanicilor mi se pare un lucru deosebit de grav si nu pot sa inteleg de ce britanicii au o atitudine atat de moale referitoare la incident.
Ce se ascunde in spatele cortinei?
Nu cred ca iranienii au reusit sa ia informatii cine stie ce importante, cu exceptia unor conturi bancare + tranzactiile la zi, ale unor firme ce se foloseau in afaceri de alte firme fantoma. Poate ca de asta presa oficiala nu a comentat.
Am convingerea ca informatiile cu adevarat importante sunt codate si nu sunt stocate pe acelasi hard unde au fost stocate misivele particulare ale ofiterilor englezi ce asigurau paza cladirii si a personalului.
Eu daca as fi sef de misiune intr-o tara ca Iranul, n-as stoca nimic pe hard disk.
Mi se pare mai cuminte ca informatiile sa fie trimise undeva si in caz de nevoie sa poata fi accesate via Internet printr-un cod biometric ... asta pentru a impiedica accesul oricarui intrus.
Aha, am inteles .. la Hassan Moghaddam te referi.
Iranienii au dat vina pe Mossad, ca de obicei
, insa informatiile de data mai recenta arata ca ar fi fost vorba de neglijenta profesionala. Testarea nu a fost bine pregatita ... cineva s-a grabit sa o faca, presat de timp ... (raspunsul se afla in link)
E o practica obisnuita aici ca cei decedati datorita unor astfel de neglijente sa fie facuti eroi chiar daca nu-s. Ratiunile sunt si de ordin economic. In cazul unei morti care oficial e recunoscuta drept neglijenta in serviciu, familia decedatului va primi o pensie normala ... insa in cazul in care e declarat erou sau mort la datorie, pensia va fi aproape tripla, plus ca urmasii vor benefica de alte cateva avantaje.
Revin la Gen. Moghaddam pentru a spune ca tipul a avut o biografie de serial TV ... In urma exploziei au murit 16 persoane, printre care si soldati in termeni, soldati care, conform regulamentului, nu aveau ce cauta in perimetrul zero al testarii unei rachete balistice.
http://www.uskowioniran.com/2011/11/father...am-brother.html ... a nu se neglija comentariile articolului.
Cu asta inchei participarea la discutii pentru a ma retrage intre filele unui roman cum de mult timp n-am mai citit
.
QUOTE(March @ 7 Dec 2011, 06:05 PM)
Astept raspunsul "iraniencei" noastre
... niciodata nu m-am declarat ceea ce, la misto, m-ai pus intre ghilimele, iar daca mai continui s-o faci pe forumul asta, te voi trimite exact acolo unde ti-e locul.
In fond nu vad ratiunea de a discuta cu unii, jalnice fapturi, ce ca niste roboti repeta la infinit
Rromania, romanica (cu minuscule), Jermanica, etc. Pentru mine Romania chiar inseamna ceva, nu un rahat pe care sa scuipi cu fraze si cuvinte tampite.