QUOTE(marduk @ 10 Feb 2009, 08:01 PM)
Scutul este frectie la picior de lemn, vezi "succesul" acestui sistem in razboiul din Irak. Aici avem nevoie de raspuns, nu trebuie sa fim conciliatori daca vrem sa salvam pacea si linistea civilizatiei. Interventia in problemele interne ale unui stat trebuiesc tratate in mod diferit in secolui XXI, pamantul a devenit un sat in care satenii trebuie sa tina cont de vecini, altfel se vor trezi ca le arde casa. Daca intr-un bloc un tampit se apuca sa faca tuica sau sa incarce buteli de aragaz, va exista o reactie scurta si dura din partea celorlalti locatari. Asa trebuie sa fie si la nivel planetar, reactia trebuie sa fie dura indiferent de pierderi, razboiul modern este distrugator, dar toti trebuie sa ne gandim ca este in joc existenta civilizatiei umane.
"
Propaganda pentru razboi Art. 356 din Codul penal:
Propaganda pentru razboi, raspandirea de stiri tendentioase sau inventate, de natura sa serveasca atatarii la razboi, sau orice alte manifestari in favoarea dezlantuirii unui razboi, savarsite prin grai, scris, radio, televiziune, cinematograf sau prin alte asemenea mijloace, se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi".
Cee ce faci dumneata este o in stigare la ura, violenta, impotriva civilizatiei umane.
Nici eu, nici parintii mei nu ne-am simtit confortabil cu rachetele americane sau cele sovietice, amenintare la adresa intregii omeniri. Ce vrei, trebuie sa te obisnuiesti cu ideea unei lumi multipolare (a se vedea si declaratiile diplomatului Razboiului Rece, Henry Kissinger), in care puterea si responsabilitatea pentru securitatea globala nu mai apartine unui imperiu; SUA nu mai e unica superputere, so, Pusca si cureaua lata/ce tare eram odata!