QUOTE(March @ 11 Nov 2011, 02:12 PM)
Uite sa-ti mai dau una pe care cineva care traieste in Iran nu ar avea curajul s-o dea/comenteze :
Marioneta turbata şi imamul ascuns
http://www.gandul.info/puterea-gandului/ma...-ascuns-8960929 Desi spuneam ca mi-e lehamite sa mai postez la topicurile ce au legatura cu Iranul, totusi nu ma pot abtine in a nu da un raspuns in trei puncte.
1 - Nu citesc Gandul, si in general citesc prea putin presa romaneasca de un anumit gen, ca sa dau adrese cu articolele publicate in paginile lor.
2 - Sunt de acord cu ce spunea
abis. Daca Occidentul nu ar fi fost de doi bani bucata nu si-ar fi permis iranienii (fortele basiji) sa insceneze ocuparea ambasadei si tot circul ce a urmat acolo. Nu stiu daca agentiile de presa 'libere' au transmis toata seria de imagini (aruncat cu pietre in cladirea ambasadei, arderea steagului britanic, spartul portretului reginei Angliei, scrierea unei injuraturi, cu Graffiti, direct pe portretul reginei, etc.
Normal ar fi fost ca, in astfel de stuatii de criza, statul iranian sa fi trimis o depesa diplomatica prin care sa ceara corpului diplomatic sa paraseasca tara.
Circul cu aruncatul pietrelor nu a fost organizat fara un scop precis.
3 - Mai fain e ca englezii, baieti harnici, in ciuda embargoului au colaborat strans cu iranienii ( o fractiune a lor
) in 'de toate' (utilaje pentru petrochimie, energetica, transport maritim, accesorii militare, aparatura ultra-performanta de laborator).
Embargoul era doar o poveste. Coruptia din guvernul britanic, plus criza in care se zbat insularii, a fost exploatata la maximum de regimul islamic.
Afacerile ilegale ale britanicilor au prosperat (prin firme fantoma inregistrate in Dubai, Pakistan, sau varii insule de prin Pacific) ... acum ca lucrurile s-au stricat, tare sunt curioasa sa vad cum isi vor recupera englezii investitiile si profiturile din tranzactiile ce cadeau sub incidenta embargoului, caci iranienii vor pune mana pe toate. Oare vor avea curajul sa recunoasca ce, cum, si cat, au vandut in Iran in pofida interdictiilor?
Oare sunt gata sa suporte pierderile doar pentru a-si proteja fatada??
Si mai sunt curioasa sa vad cand vor 'transpira' in presa informatiile legate de afacerile ilegale ale firmelor britanice si felul in care ambasadorul le-a asigurat protectie, pe de o parte, castig, pe de alta, plus posibilitatea de evaziune fiscala ...
Martisor, my dear, cu stiri din astea la mana a doua, asa cum le dai tu dupa ce le-au scris altii prin gazete, poate veni oricine la
Han.Eu chiar stiu un pic mai mult decat tine. Fara suparare
...
Homework 1 - a se urmari felul in care a fluctuat pretul la valuta (euro, dolar. pound) pe piata iraniana din ultimele doua luni.
Homework 2 - a se vedea evolutia pretului aurului ( fiselor de aur) pe piata iraniana in ultimele 8-10 saptamani
Cineva care traieste in Iran are si alte procupari inafara de a intra zilnic la Hanul Ancutei pentru a vadea ce se posteaza in legatura cu subiectul ... ce sa mai vorbesc de
chemarea de a raspunde postarilor.