Nu pot sa cred tot ce citesc pe moment sau vad pe moment la televiziune ... si am o mie de motive sa fiu circumspecta.
Fata de "manipularile" CIA, BBC, etc? sau iei in calcul si manipularile ayatolahilor?
Romanii sunt identificati cu tiganii ... scuze, cu rromii ... si cine sa mai inteleaga ce inseamna romenos, romales, romanians, rrom ... toate suna la fel in urechea strainilor.
No comment.
Publicului, cititorului, telespectatorului, radio-ascultatorului i se da ceea ce el doreste sa citeasca, sa vada, sa asculte..
Exista destule televiziuni, radiouri, publicatii care nu pot fi suspectate de manipulare si care lupta in justitie cu cei care incearca sa le impuna o anume conduita profesionala, asta se intampla in democratie, in cazul dictaturilor de orice fel, ordinul se executa nu se discuta, in caz contrar devi dizident sau martir, daca-si mai aduce cineva aminte de tine.
Am impresia ca nu ti-ai dat seama in ce barca ma plimb eu
Chiar ai timpul si dispozitia necesara se te plimbi cu barca in aceste vremuri? sper sa fie un iaht luxos si sa te simti bine, oi fi avand si tu un rol pe scena asta imensa a vietii si poate pana la urma poate ca visezi sa ai barca ta.
M-am implicat in povestea filmului de pe yahoo cu Neda, si tot ce a urmat dupa, nu pentru ca "as lupta pentru o cauza straina neamului din care ma trag" ci pentru ca 'povesti' asemanatoare s-au intimplat si romanilor si se vor intimpla si in viitor.
Am observat ca te-ai implicat, ce m-a deranjat a fost modul in care te-ai implicat, partinitor, pentru mine te-ai comportat ca o persoana care in Decembrie '89 lua apararea lui Ceausescu, pentru ca massmedia occidentala vorbea de mii de morti, si agenturile incercau sa distruga un ultim bastion comunist din Europa, unde totul era frumos si oamenii erau fericiti. Poate pentru tine poate parea fireasca aceasta atitudine, dar pentru mine este doar o incercare nereusita de ascundere a adevarului a realitatii cotidiene din Iran. Neda, este un simbol, putea sa fie alta femeie, oricare femeie prabusita pe o strada din Teheran, o tanara plina de sperante de vise, dornica de asi trai viata intr-o tara democrata fara teroarea zilei de maine, fara sa-si caute cuvintele, atitudinea, imbracamintea, etc. Odata cu inima acelei femei s-a oprit si speranta miilor de manifestanti pe care regimul ayatolahilor i-a denumit in fel si chip, desi tinerii aceia erau iranieni, guvernanti iranieni ar trebui sa vada in acesti tineri viitorul, ceea ce-i asteapta nu peste mult timp.