actionmedia
25 Oct 2004, 11:38 AM
QUOTE (nefertiti @ 25 Oct 2004, 12:44 PM) |
Deci discursurile astora va satisfac! |
Te referi la pupatul in c**, la gadilatul orgoliului sau la promisiunile romantice (luna, stele...)?
Cla
25 Oct 2004, 11:40 AM
Pe Lia Roberts n-o vreti... n-ati stiut ca e din Ne Va Da??
nefertiti-old
25 Oct 2004, 11:46 AM
Liutza nu mai candideaza, slava Domnului!
Actionmedia, ma refer la tot.
Cla
25 Oct 2004, 11:53 AM
Deci n-a trebuit trimisa in pustiu, ci a ramas acolo
carrad
25 Oct 2004, 11:55 AM
a propos de lia, era la un moment dat in catavencu o poza cu ea si necuratii de la putere, iar textul insotitor era ceva de genul:
buna seara, eu sunt lia,
am venit in romania
n-are nici o treaba CIA
altii imi platesc simbria...etc etc
sorin666
25 Oct 2004, 11:58 AM
Si ce, nu aveau (o data in plus...) dreptate? Sau isi imagina cineva ca a apucat-o dorul de Mioritika ?
nefertiti-old
25 Oct 2004, 11:59 AM
Mda, era si greu de ghicit cine o sustinea.
Achernar
25 Oct 2004, 12:03 PM
Familia ?
carrad
25 Oct 2004, 12:11 PM
QUOTE (sorin666 @ 25 Oct 2004, 01:11 PM) |
Si ce, nu aveau (o data in plus...) dreptate? Sau isi imagina cineva ca a apucat-o dorul de Mioritika ? |
am spus pe undeva ca n-aveau dreptate?
sorin666
25 Oct 2004, 12:14 PM
QUOTE (Achernar @ 25 Oct 2004, 12:16 PM) |
Familia ? |
NOPE !
"Prietenii"
sorin666
25 Oct 2004, 12:29 PM
QUOTE (nefertiti @ 25 Oct 2004, 10:33 AM) |
Cu cat se apropie alegerile, candidatii la Cotroceni se straduie sa gaseasca o modalitate de a-si apropia electoratul. Se pare ca principalii protagonisti prefera tot mai mult discursul populist. A se vedea, de exemplu, cum Basescu adopta tot mai mult acest gen, ba chiar, pe alocuri, aducand a Vadim. Pana si Nastase incearca sa faca ceva asemanator, desi nu prea ii reuseste. Ce parere aveti, asadar, despre acest tip de discurs populist? Este ceea ce trebuie pentru electoratul roman al anului 2004? |
Sa stam un pic si sa ne gandim... discursul elitist a fost deja incercat fara prea mult succes in RO, solutii eficace NIMENI nu poate sa propuna...
Pe de o parte, Romania e o tara cu populatie rurala multa, cu o importanta transa de cetateni votanti "formati" (sa nu zic de-formati) la scoala comunismului, cu enorm de multi pensionari, cu enorm de multi someri, cu enorm de persoane fara cultura economica "de piata"...
Pe de alta parte numarul cetatenilor "de scoala noua", dinamici, intreprinzatori, cu acces la mediile independente nu este enorm (adica, cu alte cuvinte, noi aici pe "Han" suntem rara avis...)
In plus, politicarii si-au dat seama foarte bine ca 1om=1vot, votul intreprinzatorului din buricul urbei fiind identic ca si valoare cu cel al Tatei Leana (ex)Ceapista
Asa ca restul (discursul populist) este doar o suita logica a situatiei de teren...
nefertiti-old
25 Oct 2004, 12:37 PM
Mda, deci natura electoratului roman atrage acest gen de discurs.
Daca la inceput Alianta si Basescu aveau un discurs ce parea echilibrat, cu un program cat de cat realist, in ultimele zile am constatat ca si astia au imprumutat din apucaturile lui Vadim, de exemplu. Dau cu promisiunile in populatie si cu amenintarile in adversari, manifestand o schimbare brusca de atitudine, chiar agresiva. Nu spun ca PSD si Nastase nu o merita, dar eu una incepusem sa sper intr-o campanie mai realista si mai echilibrata. Ce e mai trist, constat ca oamenii sunt entuziasmati de aceste apucaturi.
milimetru
25 Oct 2004, 01:01 PM
Acu', io nu pricep o treabă: dacă ar avea un discurs echilibrat şi o campanie realistă (nu contează cine) nu tot promisiuni ar fi fost? Că mi se promite ca la colţu' străzii sau că mi se promite ca īn aula universităţii, care-i deosebirea? Promisiunea rămīne promisiune.
Care ar fi avantajul unui tip sau altuia de discurs politic? (mă refer la mine, cetăţeanul turmentat, nu la staful cutărui partid)
nefertiti-old
25 Oct 2004, 01:12 PM
In primul rand, in campania electorala trebuie sa promiti cate ceva, ca sa convingi sa te voteze, nu? Prin promisiune inteleg un program de guvernare, nu neaparat mici si bere moca. Mergand mai departe, ideea era ca una e sa iti promita/prezinte un program social, financiar samd cu argumente, cu demonstratii ca e posibil sa fie pus in practica. Si alta e sa vina si sa spuna: alegeti-ma pe mine ca doar eu stiu ce si cum trebuie facut sa va fie bine; nu vedeti ce bou e celalalt; imi bag p*** in ei de adversari, eu sunt cel mai cel; veniti la vot, ca ceilalti au furat destul samd.
Vreau sa spun ca aceasta a doua varianta contine doar promisiuni populiste si un limbaj de doi bani, pe care mare parte din electorat il va intelege si il va recepta rapid ca fiind 'de-al lor'.
sorin666
25 Oct 2004, 01:31 PM
QUOTE (milimetru @ 25 Oct 2004, 01:14 PM) |
Acu', io nu pricep o treabă: dacă ar avea un discurs echilibrat şi o campanie realistă (nu contează cine) nu tot promisiuni ar fi fost? Că mi se promite ca la colţu' străzii sau că mi se promite ca īn aula universităţii, care-i deosebirea? Promisiunea rămīne promisiune. Care ar fi avantajul unui tip sau altuia de discurs politic? (mă refer la mine, cetăţeanul turmentat, nu la staful cutărui partid) |
Un discurs politic realist nu te face sa castigi alegerile... promite "sange si sudoare" poporului ca si Churchill, sa vezi ce sanse ai...
Asa ca mai o manea, mai un mititel (in RO) sau, in functie de transa de alegatori vizata, un pix si un tricou la iesirea din sala de curs, mai o promisiune pe care nu o poti tine pe alte meleaguri, ce importanta are? Important e sa fi ales, sa ai acces la ciolan... Oricum meseria de politician este cea care pretinde (probabil) cea mai matre doza de cinism posibil...
Hai sa ma "prezint" si eu (la modul virtual, evident), m-ati vota?
*
Domnilor,
Nu pot sa va promit nimic concret, caci consider ca nu e corect sa fac promisiuni pe care nu pot sa le tin si nu stiu ce ne va aduce viitorul...
Guvernarea mea va fi un echilibru dificil intre retetele fiscale tot mai mici si cererile populatiei tot mai mari si in mod sigur sau voi fi obligat sa maresc impozitele, sau sa las multe categorii de cetateni nemultumiti, sau ambele...
Voi incerca sa reduc coruptia, dar nu prea stiu cum, caci functionarii sunt si ei putrezi si nu am cu ce la plati neutralitatea...
Voi incerca sa fiu cat mai corect si sa nu ma imbogatesc profitind de functia mea, dar din pacate nu pot sa va garantez ca numeroasa mea familie nu o va face in spatele meu...
*
... si discursul poate continua...
*
Ce sansa imi dati ? 0,1 % ? poate si mai putin....
Achernar
25 Oct 2004, 01:34 PM
Depinde cui se adreseaza proclamatia. La urma urmei nu merge chestia cu programele daca auditoriul e compus din persoane care au probleme in a intelege pana si ce-i ala program TV.
actionmedia
25 Oct 2004, 01:42 PM
Nu toate promisiunile pot fi incalcate, iar cele incalcate nu vor putea fi incalcate in totalitate.
Daca vii si spui - "cota unica de impozitare 16% din 2005"- promisiune de interes general, daca la 31 decembrie 2005 nu ai finalizat inca implementarea proiectului, atunci ai pus-o. Iti scoli electoratu in cap si o furi cum au furat-o taranistii in 2000, daca nu te trezesti cu o belea si mai mare, Anticipate.
Daca insa te duci la tata Leana si ii spui "mamaie o sa-ti maresc pensia" atunci fii sigur ca o promisiune de genul acesta, ambigua (nu spui cu cat si cand) si care vizeaza doar o categorie de cetateni, aceasta poate fi incalcata cu usurinta pentru ca nu se va obosi nimeni (sau foarte putini) sa compare realizarile cu promisiunile, si pe de alta parte electoratul indreptatit sa te traga de urechi ca ai promis si nu te-ai tinut de cuvant este prea apatic ca sa o faca si in general nesemnificativ ca numar pentru a produce o rasturnare majora.
Pe de alta parte nu cred ca un astfel de discurs politic este specific doar romanilor. Cred ca peste tot in lume politica este caracterizata si de lovituri sub centura si de minciunele electorale si de momeli. La noi merge cu mici si bere, la americani cu circ si femei goale. Asta este politica, noi abia acum invatam sa ne descurcam cu ea.
Superunknown
25 Oct 2004, 01:44 PM
Dupa cum arata principalii trei candidati la functia de presedinte (Basescu, Nastase, Vadim), dimpreuna cu cel mai mediatizat "politician" din ultima vreme (Gigi Becali), se desprinde destul de usor un numitor comun pentru politicianul roman al viitorului: tupeu cit cuprinde, "hotul neprins - negustor cinstit", promisiuni "la greu" si o tona de patetism (glas tremurind, lacrimi de crocodil etc.). A nu se uita discursul cit mai agresiv la adresa adversarilor ("executii publice cu mitraliera pe stadioane" - Vadim, "ii trag in tzeapa in Piata Victoriei" - Basescu, "sa vina sa-mi numere ouale" - Nastase) urmat obligatoriu de reconcilierea de dupa alegeri - "pupat totzi piatza endependentzii"...
milimetru
25 Oct 2004, 01:45 PM
Eu cred că alegătorii obişnuiţi (printre care mă văd şi eu, importantă faţă palidă
) nu au nici timp nici chef de programe şi demonstraţii, argumentate ori ba. Ei nu se ghidează după caii verzi de pe pereţi pe care-i desenează unul sau altul. Cred că alegătorul obişnuit se uită
ce a făcut efectiv ăla care vorbeşte (partid sau om politic) pt că ştie că ce spune individul acum e mai mult gargară şi mai puţin proiect clar!
E adevărat că a scăzut mult calitatea competitorilor politici şi a prestaţiilor lor. S-ar putea, e la fel de adevărat, ca īn "profunzimea" capitalismului romānesc de azi calitatea realizărilor să fie la fel ca limbajul politic actual... Īn ceea ce mă priveşte (fără a fi pesimistul de serviciu) consider că doar eforturile... UE, NATO etc duce Romānia īn sus. Că dacă ar fi numai după noi ne-am da foc la valiză īntr-un stil mirobolant!!
Aşa că, fie cu Tăriceanu fie cu Geoană, Romānia va merge īnainte!...
Părerea mea! Hīc!
nefertiti-old
25 Oct 2004, 02:04 PM
QUOTE (milimetru @ 25 Oct 2004, 03:58 PM) |
Cred că alegătorul obişnuit se uită ce a făcut efectiv ăla care vorbeşte (partid sau om politic) |
Nu toti au fost la putere, ca sa vezi efectiv ce au facut.
Matchbox Twenty, Unwell.
Achernar
25 Oct 2004, 02:22 PM
Mai depinde si de trebuinte. Ca de exemplu mie nu-mi plac micii.
milimetru
25 Oct 2004, 02:24 PM
@ Nefertiti
Păi nu. Fiecare ce a făcut pe unde a fost şi pe unde l-au purtat paşii. Chiar dacă n-a fost la putere, acolo, "īn pătrăţica" lui a făcut ceva, cumva... Toţi candidaţii sīnt şefi pe undeva, sīnt conducători de ceva. Ei, acum vor să fie şefi supremi şi conducători de ţară. Īn mod normal vor face ceea ce ştiu să facă şi, mai ales, cum s-au īnvăţat s-o facă...
@Achernar
Eu ador micii! Dar nu cei primiţi de pomană de la nu ştiu care mahăr!
sorin666
25 Oct 2004, 02:29 PM
QUOTE (Achernar @ 25 Oct 2004, 02:35 PM) |
Mai depinde si de trebuinte. Ca de exemplu mie nu-mi plac micii. |
Nici o probleme, ii iei de la taraba si ii schimbi pe o bere, cu un alt alegator care adora micii dar u suporta berea... ca or mai fi si din astia...
Si vei spera ca peste 4 ani nivelul electoratului va creste la cel din US (ca sa primesti hamburgheri & Coca) sau Italia (pentru Pizza + Chianti...)
Achernar
25 Oct 2004, 03:01 PM
Parca auzisem ceva si de femei ...
Superunknown
25 Oct 2004, 03:34 PM
QUOTE |
Īn ceea ce mă priveşte (fără a fi pesimistul de serviciu) consider că doar eforturile... UE, NATO etc duce Romānia īn sus. |
Ce ne-am face noi fara UE si NATO care ne asigura bunastarea, pacea si programu zilnic la TV...
QUOTE |
Nu toti au fost la putere, ca sa vezi efectiv ce au facut. |
Ba din pacate, cam toti au fost pe la putere si s-a vazut ce-au facut...
sorin666
26 Oct 2004, 07:19 AM
QUOTE (Achernar @ 25 Oct 2004, 03:14 PM) |
Parca auzisem ceva si de femei ... |
In actuala perioada de tranzitie ai de ales intre cele gonflabile si un numar nedeterminat de femei de serviciu proaspat disponibilizate din fostele combinate-mamut...
nefertiti-old
26 Oct 2004, 10:05 AM
Ramanem la politica si haideti sa vedem pe cine ati prefera ca prim ministru, dintre actualele figuri politice romanesti.
carrad
26 Oct 2004, 10:10 AM
din pacate, nu gasesc pe nimeni, oricat mi-as bate capul!
dar vreau sa va fac o dedicatie: Zdob si Zdub, "Tigani si OZN"
Dark Angel
26 Oct 2004, 10:11 AM
Pe Mihaela Radulescu...e way above astia de candideaza
carrad
26 Oct 2004, 10:15 AM
aha...si la finante o punem pe andreea marin, ca oricum a dovedit o mare inteligenta economica: s-a orientat foarte bine pe piata burlacilor din romania
nefertiti-old
26 Oct 2004, 10:16 AM
Eu vorbeam de politicieni, nu de zalude din astea.
actionmedia
26 Oct 2004, 10:17 AM
Facand abstractie de culoarea politica, cred ca Geoana ar putea fi cel mai bun prim ministru. Are toate calitatile unui politician, este un foarte bun diplomat, are multe relatii, este bine vazut in occident. Nu stiu inca cat este de onest si de incoruptibil. Pacat ca face parte din PSD, daca era independent sau liberal... era alta treaba.
Nici cu Tariceanu nu mi-e rusine, este om de afaceri le are cu economia si este un bun liberal, problema este ca in ceea ce-l priveste cred ca riscul coruptiei este mult mai mare. Pentru ca de aceasta data mi-am propus sa votez Alianta. Tariceanu este prim-ministrul preferat de mine, cu mari rezerve insa.
Si o dedicatie pentru toti alegatorii: Casa Loco - "Ce bine-mi pare ca ai luat teapa"
simonsays
26 Oct 2004, 10:18 AM
pe tantalau asta de Geoana. sarind peste partidul din care face parte, pare cel mai calificat pt postul asta ... vata in nici un caz.. adica..aaa.. ramolitu ala de iliescu
desi nu se stie..
Dark Angel
26 Oct 2004, 10:24 AM
Tot pe Geoana, arata bine.
Superunknown
26 Oct 2004, 10:25 AM
QUOTE |
Facand abstractie de culoarea politica, cred ca Geoana ar putea fi cel mai bun prim ministru |
QUOTE |
Tariceanu este prim-ministrul preferat de mine, cu mari rezerve insa. |
actionmedia, pai hotaraste-te, omule
ca nu putem avea doi prim-ministri... sau mai gaseste unu' poate facem un triumvirat.
Lasind gluma si modestia la o parte
cred ca eu as fi cel mai potrivit in functia de prim-ministru, problema e ca nu vreau sa colaborez nici cu pesedeu' nici cu aliantza... totusi, as putea sa colaborez cu Andreea Marin, pentru binele tzarii...
nefertiti-old
26 Oct 2004, 10:28 AM
Flower, ce gusturi ai!
UB40, Red Wine.
simonsays
26 Oct 2004, 10:29 AM
Superunknown, eu nu as putea sa colaborez cu aia, nici pentru binele umanitatii..
actionmedia
26 Oct 2004, 10:32 AM
QUOTE (Superunknown @ 26 Oct 2004, 11:38 AM) |
actionmedia, pai hotaraste-te, omule ca nu putem avea doi prim-ministri... sau mai gaseste unu' poate facem un triumvirat. |
Pai e simplu. Votez Alianta => Tariceanu.
Spuneam ca Geoana ar fi mai bun, mai potirvit pentru functia asta, numai ca nu voi da votul PSD-ului doar pentru ca sa fie Geoana Prim Ministru. Daca ar candida independent la parlament sau ar intra in Alianta, clar Geoana ar fi cel mai potrivit prim ministru. Problema este ca P.M. nu se alege prin votul populatiei ci prin votul parlamentului. Prin urmare votand PSD-ul doar pentru Geoana vom avea parte si de Mitrea si de Rodica Stanoiu si mai stiu eu ce fosila corupta in noul guvern PSD.
In concluzie, ideal ar fi Geoana Prim Ministru cu un guvern Liberal. As vrea s-o vad si p-asta.
Dark Angel
26 Oct 2004, 10:33 AM
QUOTE |
@ nefe Flower, ce gusturi ai! |
De gustibus non discutandum
...scuzati da e inexact, nu ma mai slujeste memoria, bat-o vina.
Dar chiar imi place Geoana...are asa o fata de nevionovat, mi-ar placea sa-mi fie barbat, ce-as mai sterge podelele cu el!
simonsays
26 Oct 2004, 10:36 AM
draga mea, nu cred ca l-ai vrea de barbat ... te-ar "face" numai din vorbe .....
Dark Angel
26 Oct 2004, 10:42 AM
Pacat...scuzati, da' nu s-a inventat inca, ati retinut?
simonsays
26 Oct 2004, 10:47 AM
adica nu ai satisfactii la .. orale ?
Dark Angel
26 Oct 2004, 10:51 AM
simon...ai niste proble, dragule, ia aculta tu aici, da' cu atentie:
Eu, flower declar pe proprie raspundere ca nu am satisfactii la
vorbe, da' la orale da...
satisffied?
sa vezi ce ma trage de par nefe pt. off topic!
nefertiti-old
26 Oct 2004, 10:53 AM
Nu sunt violenta, draga.
Da', daca tot ne-ai dat amanunte, ai fi satisfacuta la orale cu Geoana sau cum? Ca nu ne-ai lamurit.
Achernar
Prim ministru ? Neamtu' primar in Sibiu, Johannis. Dar acest lucru cum e imposibil atunci poate fi oricine, ca tot aia e.
p.s : Scuze, am vrut sa spun 'dar cum acest lucru e imposibil ...'. Nu m-am putut concentra, ca pe-aici se discuta despre faptul ca de saptamana viitoare vom avea o colega noua. Iar cei ce deja o cunosc pretind ca vom avea ce admira ...
simonsays
lasa ca nu te trage nimeni de par ...
si nu, nu am probleme... da na, inteleg mai greu ...
edit: MAMA, TREI POSTARI LA 1:06 !!!
nefertiti-old
26 Oct 2004, 10:55 AM
Ce topica ai avut, Achernar!!!
actionmedia
26 Oct 2004, 10:56 AM
Si uite cum ajungem din nou la sex...
YoyoMan
26 Oct 2004, 10:57 AM
Mie mi-ar placea sa fie Stolojan prim ministru. Pt asta ar fi mai bun decat pt presedinte.... Dar am inteles ca it's not gonna happen... sau cel putin asa zic ei acuma...
actionmedia
26 Oct 2004, 11:00 AM
QUOTE (YoyoMan @ 26 Oct 2004, 12:10 PM) |
Mie mi-ar placea sa fie Stolojan prim ministru. Pt asta ar fi mai bun decat pt presedinte.... Dar am inteles ca it's not gonna happen... sau cel putin asa zic ei acuma... |
Chiar daca sanatatea i-ar permite, nu il vad ca un Prim Ministru ideal, este prea moale si naiv, l-ar face toti pe la spate
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.