Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Tema Zilei: Specificul unei generatii
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Mass-media
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88
Oiski-Poiski
QUOTE (dead-cat @ 8 Nov 2005, 05:33 PM)

eu auzisem ca germanii sunt reci si nu au umor
si in mare parte este adevarat

depinde de umor. te uiti la Harald Schmidt? il gasesti funny?

Nu, nu-mi place Harald Schmidt .Poate din cauza subliniata de tine.
Imi place in schimb Mittermeier .Poate e mai pe intelesul meu unsure.gif

Spuneam insa ca in Mare parte este adevarat.Asta nu inseamna ca nu am intalnit si unii cu umor.

dead-cat
pai nu-i numa unii. cabaretul, de exemplu e la moda si-s destul de multi. Mittermeier era unul din ei dar a devenit mai "accesibil" "meselor" rofl.gif .

si la Django Asül iara nu prea prinzi bilete.
Oiski-Poiski
QUOTE (dead-cat @ 9 Nov 2005, 11:35 AM)
Mittermeier era unul din ei dar a devenit mai "accesibil" "meselor" rofl.gif .

nu stiu daca sa ma simt jignita sau nu laugh.gif
Sushi
pai tu nu! Cred c-ar trebui sa se simta Mittermaier... rolleyes.gif
dead-cat
mey, asa e. a inceput cu alte chestii si apoi a dat-o pe comercial. daca-l gasesti funny, cu atit mai bine. dar majoritatea glumelor deja nu-s noi.
si nici el nu prea mai are chef de ce-a facut pina acuma. asta a zis-o intr-un interviu la TV.

io am probleme cu englezii din "diaspora". umple piata simbata seara in Amsterdam si beau pina se rastoarna, mai is si aggresivi pe deasupra hh.gif .
Sushi
Io am cu fostii iugoslavi. Mai ca ma pun pe fuga cind dau de ei. Imi trebe tot efortul de pe lume sa ma stapinesc si sa-i ignor. Isi cam sariti de pe fix. Nu toti, sigur, numai aia pe care ii cunosc eu!
Oiski-Poiski
QUOTE (Carmelita @ 9 Nov 2005, 11:41 AM)
pai tu nu! Cred c-ar trebui sa se simta Mittermaier... rolleyes.gif

Mittermeier ca Mittermeier dar inchipuieti cum ma simt eu ca facand parte doar din "mese" laugh.gif .

Insa dead-cat avea perfecta dreptate .Nu pot sa gasesc ceva funy la un cabaretist care satirizeaza ceva strict legat poate de istoria tarii respective, sa zicem .Ar trebui sa fiu prea pusa la punct cu de toate iar pentru asta zece ani e prea putin.
Si e normal ca gluma comerciala e pe moment mai directa.

Oiski-Poiski
QUOTE (Carmelita @ 9 Nov 2005, 11:44 AM)
Isi cam sariti de pe fix.

eu zic ca astia au o singura problema :Aussen hui, innen pfui
Adica pe dinafara sunt cei mai grozavi si cand racai putin pojghita aurita de la suprafata , vai, vai
dead-cat
un exemplu e, un gag de-alu Harald Schmidt:

"purtatorul de cuvint al guvernului, Herr Hauser, a refuzat sa dea un interviu in limba engleza. foarte intelligent, deoarece Herr Hauser stie ce se intimpla daca dai interviuri intr-o limba straina: esti dat afara si apoi vine Ottmar Hitzfeld."

complet unfunny, daca nu stii ca se referea la un interviu nereusit (in germana) dat de Giovanni Trappatoni (ich habe fertig), pe vremea aia, antrenor la FC Bayern, care dupa scurt timp a zburat, fiind inlocuit de Ottmar Hitzfeld.
Oiski-Poiski
Ei uite ca la chestia asta as fi ras chiar si eu laugh.gif
Cine nu stie si auzit de Flasche leere ale lui Trappatoni

Noi cred ca suntem pe dinafara subiectului aicea unsure.gif
dead-cat
daaaaaaaaaaaaa. ne bate nefertiti rolleyes.gif rolleyes.gif
nefertiti-old
rolleyes.gif rolleyes.gif
calfa
QUOTE (nefertiti @ 8 Nov 2005, 09:54 AM)
Are cineva o idee pentru azi? unsure.gif

Suburbiile ?

Grevele ?

Becali ? rofl.gif
dead-cat
o comparatie cum isi mobileaza nemtii, elevetienii si austriecii locuinta:

http://www.spiegel.de/flash/0,5532,12168,00.html

text in germana, dar pozele-s autoexplicative biggrin.gif
Oiski-Poiski
cea mai grozava e fereastra cu barul laugh.gif
nefertiti-old
Haideti sa vedem cat e de justificata greva profesorilor. E a nu-stiu-cata-zi in care nu intra la ore. Dincolo de cererea de majorare a salariilor (partial justificata), mai este si plangerea lor ca statul nu da destui bani pentru desfasurarea activitatii scolare in conditii optime.

Asa cum spuneam cuiva intr-o discutie acum o zi sau doua, cred ca scolile ar trebui sa devina tot mai mult responsabilitate comunitatilor locale, financiar vorbind. In plus, sunt de parere ca ar trebui conduse de un manager, nu de profesori. Asta, pentru ca un manager (administrator, whatever) se va preocupa sa faca rost de bani si sa ii gestioneze cum trebuie.
edittha
Nefertiti de ce crezi ca aceasta greva este partial nejustificativa? Tu crezi ca un cadru didactic
- are un salariu suficient pentru a trai decent? pentru a se imbraca cat de cat ? pentru a procura cartile necesare pentru o documentare continua?
- are finantarea necesara pentru a desfasura orele la scoala in conditii propice?
- are materialul necesar pentru laboratoare?
si doleantele pot continua..................
nefertiti-old
Stiu ca nu castiga suficient pentru un trai decent (asta e o formulare relativa, dar nu conteaza), dar nu uita ca sunt angajatii statului, adica bugetari. Iar la noi asta inseamna bani putini, nu stiu in alta parte ce inseamna, poate ne spun cei de afara. unsure.gif Asadar, cand te angajezi in invatamant stii asta din start. Ca veni vorba de trai decent, nici eu nu imi permit asta, dar nici nu imi da nimeni voie sa fac greva, sa bat cu pumnul in masa si sa ma revolt. Nu vad de ce aluia de la stat i s-ar permite. In plus, exista profesori care au 4 ore pe zi, la scoala, si inca vreo 6 acasa. wink.gif So, pentru ce salarii mai mari? Stiu, pentru toate astea o sa imi sariti in cap, dar asta e adevarul.
Ar trebui facut un alt sistem de salarizare si in invatamant, functie de cat se munceste, de performanta samd. Sa se termine cu salarizarea uniforma, ca nu e cinstit.

Dincolo de problema salariilor, e cea a finantarii scolilor, care ar trebui facuta, cum spuneam, si de comunitatile locale. Uite la americani, de exemplu. Noi ar trebui sa invatam de la ei si altceva decat cultul pentru cola si mc donald's.

Chiar sunt curioasa sa ne spuna cei de 'afara' cate ceva despre sistemul de invatamant de la ei.
dascalita
Despre traiul decent al cadrelor didactice e mult de spus...Se vehiculeaza in presa niste salarii ohmy.gif de te doare capul!Aseara am vazut o grila de salarizare in care nu m-am regasit...Cred ca dau veniturile inainte de impozitare si...atunci par destul de bunicele tongue.gif Ce te faci daca nu ai posibilitatea sa faci meditatii(educatoarele,profii de desen,ed.fizica...)sau daca esti tanar profesor si vii acasa cu mai putin de 5 milioane?Dupa ce-ti platesti darile obligatorii...cu ce bani sa mai traiesti?Cum sa-ti mai cumperi o carte ,o culegere sau ghete ohmy.gif ca alea de anul trecut s-au rupt?Si de ce sa ceri mereu copiilor bani de xerox,materiale didactice si...of!Invatamantul nu-i delc gratuit in Romania,totul costa si suntem acoperiti de minciuna...
@Nefe!Mi-am ales aceasta meserie in alta "epoca",atunci era o mandrie sa lucrezi in invatamant...Acum suntem cea mai desconsiderata bransa...Ce tanar mai auzi ca vrea sa ajunga profesor???
nefertiti-old
Am spus ca e necesara o ierarhizare a salariilor din bransa, tinand cont de diversi factori. La fel, finantarea de la buget se poate face diferentiat. Trebuie sa ne iasa din cap ideea ca statul face si drege, s-au dus vremurile alea. Si io sper sa nu se mai intoarca.
abis
Daca legea invatamantului spune ca trebuie sa fie acordate 6% din PIB pentru invatamant, daca alegerile au fost castigate (si cu) promisiunea ca invatamantul va beneficia de 6% din PIB, greva este justificata.

Pe de alta parte, marirea procentului din PIB nu inseamna automat o crestere substantiala a salariilor. Banii poate ca vor merge in primul rand spre renovarea scolilor, spre asigurarea materialului didactic, si doar o mica parte din acesti bani se va regasi (eventual) in cresterea salariilor.
nefertiti-old
Abis, ai si tu dreptate, dar nu cred ca musai greva e solutia. wink.gif
contraste
Banii ar trebui realmente impartiti dupa performante, nu dupa importanta materiilor.
Sunt profesori de materii de examene care fac performanta in a medita, iar altii care chiar muncesc cu daruire si nu au decat aproape 4.500.000 sau 5.100.000 lei vechi pe stat, nu in mana, iar din intreaga activitate a acestora din urma chiar rezulta performanta : cu burta goala si cu rezultate mari.
Spuneti-mi si mie cum se pot imparti sumele de mai sus la intretinere si alte cheltuieli forfetare de minim 2.500.000/lei pe luna, nu punem ca iarna ca vara? Dar medicii si medicamentele? Dar mancarea, minimum acolo, nu pui fripti, dar transportul? 500.000 lei vechi in medie pe luna? Mai ramane ceva ca sa te mai imbraci?
Dar lumea este obisnuita ca sa taca, ca de nu, se gasesc parghii de astupat gura.
Este drept ca la sfarsit de an - de ce oare?!?!? - si cei ce muncesc si cei ce nu muncesc sa aibe calificative de "foarte bine" (chiar si cei ce nu au muncit nimic in plus), iar "prostii" care muncesc nici macar simplul "multumesc" dara mite o diferentiere de salarizare?
Nu consider ca este normal sa se uniformizeze munca unui om, acum cand nici armata nu va mai fi obligatorie!
Iar faptul ca sunt salarii mici, se ascunde. Se scot in evidenta cele ale directorilor, care, de ce sa nu spunem , muncesc, dar la baza muncii lor sta munca unui care nu da meditatii, care sta toata ziua in scoala, are activitati de sustinerea scolii. Ce salariu ia acel profesor? Acela de mai sus 4,5 - 5 mil.lei....
Cui ii convine ?
Nu dupa 4 ore, ci dupa mai mult de 10 ore, caci anumite materiale le concepi de dimineata, cu gand linistit...
calfa
Fara greva (serioasa) invatamantul nu a obtinut niciodata nimic in ultimii 15 ani.

Trecerea de la 3,7% la 6% din PIB s-ar rasfrange destul asupra salariilor.

In plus, chiar daca "banii vor merge in primul rand spre renovarea scolilor, spre asigurarea materialului didactic" dascalii vor avea si de aici de castigat. Acum orice invatator sau profesor isi cumpara pana si un creion din banii lui (nu mai zic de manuale, carti necesare improspatarii cunostintelor, etc.). Iar renovarea inseamna penrtu ei un mediu mai placut.

Cand salariile incep de pe la 5 milioane pentru tinerii invatatori sau profesori de scoala sau liceu, sau 6 milioane pentru tinerii asistenti, cand salarile ajung la 10 milioane pentru un profesor dupa o viata de munca, e clar de ce e nevoie de mariri salariale. E clar de ce trebuie presiune.

E adevarat, profesorii universitari (doar cei care au exact titulatura asta) pot ajunge la 20 de milioane. Asta pentru ca politicienii care lucreaza in invatamantul universitar au acel grad didactic, si "si-au tras" salarii ...

Dar restul, cum spuneam, cu greu pot vorbi de salarii decente. De asta dascalii (in special cei tineri) ajung la activitati la limita legalitatii sau dincolo de ea (meditatii, etc.), sau la un al doilea job (care reduce timpul pentru cel de baza), ori sunt intretinuti de alti membri ai familiilor lor.

In orice caz, multi dintre ei ajung sa dea un exemplu negativ, fie de moralitate, fie de "succes in viata". sad.gif
Oiski-Poiski
QUOTE (nefertiti @ 10 Nov 2005, 08:32 AM)
nu stiu in alta parte ce inseamna, poate ne spun cei de afara. unsure.gif

nici la noi nu castiga foarte mult in comparatie cu alte meserii insa sunt considerati functionari ai statului
- nu pot fi dati afara
- nu trebuie sa plateasca nimica pentru pensie din salariu
ceea ce e ceva
contraste
calfa, Salariile nu incep de la 5 milioane. Incep cu mai putin.
Nu numai dascalii cei tineri dau meditatii. Din contra, sunt cautati cei cu "renume".
Al doilea job nu ar fi o rusine pentru nimeni, numai ca ce job sa-ti iei cand orele sunt puse conform cerintelor scolii, iar al doilea angajator ce face? Te ia asa ca sa ai tu al doilea job?
Olaf
Al doilea job nu este imposibil, dar efortul este considerabil, si nu sunt sigur ca merita. Plus ca, din cate imi dau seama (nu sunt prof, dar cunosc cativa) 4 ore de predat inseamna cel putin 8 ore de munca...
calfa
contraste, daca incep de la mai putin de 5 milioane inseamna doar ca totul e si mai grav. sad.gif

Am preferat sa ma refer mai mult la dascalii tineri, dar, cum am spus, dupa o viata de munca si cu gradele maxime sa ai 10 milioane ... e la fel de trist.

Nu sustin ca al doilea job ar fi o rusine, eu tocmai la faptul ca pentru asta ajungi sa faci praf programul si pregatirea necesara primului job. Plus ce spui tu, cati angajatori iti ofera jobul 2 ?

In alte tari salariile nu sunt neaparat mari (eu stiu cum e in Europa), dar corespund statutului social si efortului depus.
contraste
Si problemele sunt si mai grele/apasatoare in unele cazuri, aceasta urmare si a unor cauze din interior.
Nu se mai termina odata perioada post revolutionara, nu se mai asaza legile, iar daca se mai da cate una, se gasesc modalitati locale de "interpretare".

Mi-am intrerupt ideea, dar revin:
Nu stiu de unde - poate am auzit, poate si observatia mea, pentru ca voi stiti ca eu iubesc animalutele - am sa va spun o istorioara :

De copil am observat joaca pisicilor. Am avut multe pisici cu puii lor. Dar copil fiind, am observat si pisicile vecinilor, cu viata acestora, uneori nu atat de iubite si ingrijite ca ale mele.
Am urmarit indeaproape cum mama pisica (a mea) crestea si educa puii. La curte imi amintesc ca le aducea vanat viu, si se juca impreuna cu puiutii, ii educa de fapt pentru vanatoare. Ba il stimula pe cel mai viguros.
Mai dadeam cate ceva la pisicile venite peste gard. Ele nu mancau pe loc, plecau cu bucatile la puii lor.
Acum, de cand stau la bloc, am o pisica acum de 19 ani aproape. Pisica mea batrana si fara dinti a facut lactatie falsa si a crescut un puisor gasit de mine si tare amarat la infatisare.
A gasit resurse sa se si joace cu pisicuta desi dintii din gura nu ii mai avea de mult, iar labutele din spate nu o mai tin...

Greva? Copiii sunt puii nostri. Ai tuturor...
Chiar daca unii profesori sunt batrani, chiar daca sunt tineri, chiar daca au sau nu au copii, profesorii cresc puii nostri, ai romanilor, ii educa pentru "vanatoarea" unei cariere...
Trebuie sa se tina cont la nivel uman, ca in aceasta meserie este nevoie de o liniste interioara si o decenta anume.
Decenta de pe toate palierele, interne si externe.
Daca pana acum au fost generatii "de aur", de ce sa nu mai fie?
contraste
Incerc sa fac acum trimitere la un link...
Ia sa vedem, iese?[My Webpage

In sprijinul a ceea ce afirmam mai sus...cauze din interior...
abis
QUOTE (contraste @ 10 Nov 2005, 11:11 AM)
Daca pana acum au fost generatii "de aur", de ce sa nu mai fie?

Ce generatii de aur au fost?
contraste
Draga abis, priveste in toate partile: Vei vedea mari personalitati in toate domeniile romanesti de activitate.
Dincolo de genetic, de performanta, de tenacitatea individului, de dorinta lui de a ajunge in top, exista acel ceva pus de un profesor bun.
Cat am fost copil am avut : profesori, profesori buni, si "ei na"!
Mai mult eu si cei din generatia mea nu spuneam. Nu de frica, noi intre noi, ci pentru ca era acel respect care facea pe barbatii din timpul copilariei mele sa isi scoata palaria in fata "domnului" nu numai a doamnei profesoare...
Dar, sa revin: ceea ce avem in dotare - desi inaintati in varsta unii - sunt produsi ai unor profesori (pe langa celelate "ingrediente" de mai sus).
Ma tem ca va exisgta un gol pe viitor pe piata valorilor....
Citeste "ADEVARUL", am dat link...(mai, si mi-a reusit, na) !
Cata stiinta are un astfel de absolvent?
Ce va cere el altceva decat ce a dat? Mita. Daca vrei, spune-i altfel. Dar nu cred ca poti numi stiinta de carte.
Stiinta de mita, da....
Am un gust mai mult decat amar...
abis
Contraste,

Dar cei despre care vorbesti nu sunt neaparat "produsul" sistemului oficial de invatamant, ci al industriei meditatiilor in primul rand. Marea majoritate a elevilor buni (ca sa nu pomenesc de olimpci) sunt ceea ce sunt datorita sistemului intensiv de meditatii luate in particular.
In scoala romaneasca, indiferent de nivel, gasesti numeroase materii depasite pe plan mondial, o programa de invatamant veche si neadaptata, o baza materiala insuficienta, profesori prost platiti (lucru care ii tine in general departe de catedra pe adevaratii profesionisti)... Probleme sunt profunde, si doar cresterea procentului din PIB alocat invatamantului nu va schimba mare lucru. Nu stiu care ar fi solutia, probabil ca intregul sistem trebuie regandit din temelii.
calfa
abis, ai dreptate, "in scoala romaneasca, indiferent de nivel, gasesti numeroase materii depasite pe plan mondial, o programa de invatamant veche si neadaptata, o baza materiala insuficienta, profesori prost platiti (lucru care ii tine in general departe de catedra pe adevaratii profesionisti)... Probleme sunt profunde".

Poate "cresterea procentului din PIB alocat invatamantului" reflectata in cresteri salariale si dotari noi nu ar aduce in corpul profesoral motivatia necesara schimbarilor imediate.

Dar acea crestere mi se pare strict necesara pentru ca sa apara motivatia unei schimbari. Prost platit, in scoli slab dotate (sa mergi sa vezi laboratoare de chimie, fizica, biologie, etc., in scoli altfel bine cotate !!), numai de schimbari structurale si durabile nu iti arde. smile.gif
abis
Calfa,
Si eu sunt de acord ca greva este justificata, doar ca nu ma astept la minuni dupa ce revendicarile grevistilor vor fi satisfacute. Caci pana la urma guvernul trebuie sa cedeze.
calfa
abis, ar fi bine sa putem discuta din nou dupa ce va fi trecut un an de 6% din PIB. smile.gif
abis
O sa dicutam peste un an, daca ne intalnim aici, la han... Eu sunt aproape sigur ca guvernul va ceda pana la urma.

EDIT: Dupa ce am scris ca guvernul va ceda, am aflat ca Basescu a declarat ca revendicarile sindicatelor din invatamant trebuie sa fie satisfacute. Acum nu mai sunt asa de sigur de ce va face guvernul!
calfa
Da, dar nu stiu daca ai observat un amanunt:

QUOTE (hotnews)
Presedintele Traian Basescu a cerut joi, guvernului sa gaseasca resursele necesare pentru a finanta invatamantul cu 5% din PIB, pentru anul viitor, asa cum cer sindicatele cadrelor didactice, aflate de patru zile in greva generala pe termen nelimitat.

Asa ca, poate in 2007 sa fie 6%, iar in 2008 ar ramane sa vorbim noi pe tema asta, cel mai curand. spoton.gif
abis
QUOTE (calfa @ 10 Nov 2005, 05:47 PM)
Da, dar nu stiu daca ai observat un amanunt:

QUOTE (hotnews)
Presedintele Traian Basescu a cerut joi, guvernului sa gaseasca resursele necesare pentru a finanta invatamantul cu 5% din PIB, pentru anul viitor, asa cum cer sindicatele cadrelor didactice, aflate de patru zile in greva generala pe termen nelimitat.

Atat cer sindicatele, 5%? Eu stiam ca 6%. Poate nu stiu eu bine.
calfa
Mi se pare plauzibil sa fi cerut 6% de fapt, dar sa se poata "cadea la pace" la 5%. Oricum, ar fi un pas inainte fata de 3,7 - 4%.
dascalita
Pai...ei cer 6% din PIB dar accepta si mai putin...5% ar fi rezonabil,fonduri limitate,nevoi multe...cica se shimba parcul auto al Parlamentului... ohmy.gif
abis
Mda... In orice negociere ceri initial mai mult, ca sa ai de unde "lasa de la tine" mai tarziu...
nefertiti-old
Pai 5 sau 6 la suta e prevazut si in lege. Cam atat s-a promis si in campania electorala. Daca atunci s-au lansat in promisiuni fara acoperire, acum suporta consecintele.
Si s-a spus clar, acest procent din PIB nu are treaba cu salariile. Astia ar fi bani pentru modernizari samd. Chestie cu care sunt absolut de acord, pentru ca e inadmisibil sa mai existe scoli - pana si in mediul urban - in care pruncii sa invete iarna cu hainele pe ei, de exemplu.
Eu pledez pentru atragerea de fonduri si din alta parte, insa un minim de dotari inca mai trebuie asigurat de Guvern. Nu de alta, dar ca sa schimbe sistemul, trebuie intai sa schimbe niste prevederi legislative si sa aduca unele noi, fara de care nu se poate.
surzi
greva, saracie, nemultumiri, cifre, horror, insa pe grila subiectiva a zilei de azi a premierului si ministrului de finante, prioritatea a fost de partea lui Michael Bolton..... poate bani nu sunt, dar impertinenta este din plin......dansez, dansez......
nefertiti-old
Nu e chiar asa. Azi au avut loc negocieri timp de vreo 7 ore, ieri timp de vreo 10. Sa nu cadem in extrema cealalta... Am vazut si la stiri ca s-au legat de faptul ca Tariceanu si celalalt au ajuns la concert. Care e problema? Ar fi trebuit sa intre intr-un soi de post negru, pentru ca sindicalistilor nu le-a iesit jocul? Ok, sunt multe de rezolvat, dar sa nu alunecam in penibil, totusi.
Pe de alta parte, am vazut secvente de la negocieri. Am avut senzatia unui deja vu dintr-un film din ala romanesc de pe vremuri, cu sedintele de partid, munca pe santier si hei-rup-ul de rigoare. Io tot stau si ma intreb cum ajung sa ne conduca (ma refer inclusiv la liderii de sindicat) toti retardatii?? Nu ma mir ca nu ajung la n rezultat si nu rezolva nimic. Aia nu sunt in stare nici sa vorbeasca (,) coerent.
In loc sa tina copiii acasa de cateva zile si in loc sa poarte discutii sterile si cretine, in tot timpul asta ar fi putut initia niste proiecte legislative comune, care chiar sa serveasca la ceva. Sunt atatea de facut...
Achernar
"Ordonanta de Urgenta nr. 138/1999 privind finantarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat prevede ca intreaga finantare complementara, respectiv finantarea destinata acoperirii necesarului de cheltuieli de intretinere si gospodarire, materiale si servicii, reparatii curente, reparatii capitale, investitii etc. este asigurata numai de bugetele locale si din veniturile proprii realizate in conditiile legii de fiecare unitate de invatamant in parte"

Statul nu (mai) finanteaza de la buget reparatiile si modernizarile. Intrebarea e totusi ce finanteaza. Ca nu prea se vede.
Iar de mega-controale privitor la modul de folosire a banilor de la buget n-am prea auzit.
abis
Guvernul este dispus sa acorde 5% invatamantului. Studentii au incetat greva, profesorii o continua.

Guvernul vrea sa directioneze fondurile in special spre reforma sistemului educational, nu spre salarii.
nefertiti-old
Na, ca revin cu o propunere de weekend. tongue.gif

De ce viseaza femeile cai verzi pe pereti sub forma de feti-frumosi romantici? laugh.gif
Oiski-Poiski
Pentru ca exista prea multe telenovele si romane de doi lei pe care o femeie la disperare le-a descoperit si dupa aia e dependenta de ele cool.gif

nu ma luati in seama blink.gif
nefertiti-old
Pai asta inseamna ca stramosii telenovelelor sunt basmele? cool.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.