AIWA
9 Dec 2004, 08:30 PM
QUOTE (nefertiti @ 9 Dec 2004, 06:44 PM) |
Pentru ca nu s-a abtinut sa isi manifeste antipatia, ca sa nu ii zic mai mult, fata de Basescu. El ar fi trebuit sa fie impartial. Ca sa nu mai spun de felul in care a facut-o. |
Din pacate este si normal sa se manifeste...schimbarea omului a intervenit odata cu decaderea lui din anumite functii....si-a dat sema ca daca nu face jocul puterii va iesi rau! Tuca de exemplu a renunta sa faca emisiune in acesta perioada pentru protectia sa!
gonen
10 Dec 2004, 10:27 AM
QUOTE |
Andrei Gheorghe a fost concediat ieri de la Realitatea TV. Povestea e simplă. Miercuri seara, Adrian Năstase şi Traian Băsescu au avut singura dispută televizată īnainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale. TVR1 a transmis. Realitatea a retransmis. La final, a invitat cīteva personalităţi să-i noteze pe cei doi candidaţi. Băsescu a luat 8, Năstase 6 şi asta i-a fost fatal lui Gheorghe. Era directorul general al postului, gīndise emisiunea şi participase la ea, criticīndu-l pe Năstase
|
nefertiti-old
10 Dec 2004, 10:52 AM
Sa continuam intr-un fel toata povestea asta, spunand cum vedeti voi o rezolvare la criza mass-media din Romania.
actionmedia
10 Dec 2004, 10:59 AM
QUOTE (nefertiti @ 10 Dec 2004, 10:52 AM) |
Sa continuam intr-un fel toata povestea asta, spunand cum vedeti voi o rezolvare la criza mass-media din Romania. |
Votam Basescu Duminica 12 decembrie. In acest fel, cel putin o vreme presiunea pe massmedia va scadea. Pe urma nu cred ca Alianta are un intrument de propaganda atat de elaborat cum este cel al PSD. Deci Alianta nu va fi capabila sa controleze massmedia asa cum o face PSD acum, desi sunt convins ca va incerca.
gonen
10 Dec 2004, 11:01 AM
In primul rand trebuie sa inceteze, sau macar sa fie diminuata influenta politicului in mass-media. atata timp cat se va scrie la comanda, ca exista si o criza in mass-media.
nefertiti-old
10 Dec 2004, 11:06 AM
Si cum vezi posibil acest lucru, atata timp cat vorbim despre societati private?
actionmedia
10 Dec 2004, 11:18 AM
QUOTE (nefertiti @ 10 Dec 2004, 11:06 AM) |
Si cum vezi posibil acest lucru, atata timp cat vorbim despre societati private? |
Societatile private de televiziune, radio sau presa scrisa, care apartin unor politicieni, nu prea ai cum sa le influentezi, nici Basescu si nici altcineva nu poate rezolva aceasta problema. Doar jurnalistii pot sa spuna GATA, pana aici, eu refuz sa fiu lingaul tau. Dar nici un jurnalist nu va putea face asta atata tuimp cat nu exista prea multe optiuni alternative, atata timp cat nu isi poate gasi un loc de munca la un trust de presa independent.
Ceea ce este mai important este ca TVR sa fie independenta si neaservita politic. De asemenea este important ca societatile private dar nesubordonate politic sa nu mai poata fi santajate de politicieni. Iar santajul politic tine de coruptie. Si in acest caz ajungem din nou la Basescu pe care trebuie sa il votam pe 12 decembrie daca vrem sa vedem macar ca se va schimba ceva in ceea ce priveste coruptia.
Atunci cand vor fi suficiente medii care sa activeze independent si impartial, atunci vor fi din ce in ce mai putin jurnalisti care vor renunta la constiinta profesionala pentru cateva foloase materiale.
nefertiti-old
10 Dec 2004, 01:27 PM
QUOTE (actionmedia @ 10 Dec 2004, 12:18 PM) |
Doar jurnalistii pot sa spuna GATA, pana aici, eu refuz sa fiu lingaul tau. Dar nici un jurnalist nu va putea face asta atata tuimp cat nu exista prea multe optiuni alternative, atata timp cat nu isi poate gasi un loc de munca la un trust de presa independent.
|
Asta e una dintre marile probleme.
actionmedia
10 Dec 2004, 06:15 PM
QUOTE (nefertiti @ 10 Dec 2004, 01:27 PM) |
Asta e una dintre marile probleme. |
E vezi? Poate daca te duci la vot duminica, vei gasi rezolvare si la problema asta.
YoyoMan
13 Dec 2004, 12:36 PM
Ma copii! Nu se intampla ceva la tema zilei? Basescu presedinte! Ceva acolo?
nefertiti-old
13 Dec 2004, 12:41 PM
Haideti sa vedem ce credeti ca e prost la sistemul electoral din Romania? Ce ar trebui schimbat si de ce?
axel
13 Dec 2004, 12:50 PM
Pai trebuie facut ceva impotriva conceptului "vote early, vote often" care s-a practicat din plin, cel putin la turul 1.
YoyoMan
13 Dec 2004, 12:55 PM
Adica Nefertiti. Tu zici ca sistemul electoral din ro a influentat decisiv rezultatul alegerilor? (ma refer si la turul 1 si la turul2)
axel
13 Dec 2004, 01:00 PM
Evident! Gandeste-te cat inseamna 3-4% la parlament! Care inseamna de fapt 4-5%, dupa redistribuirea voturilor.
YoyoMan
13 Dec 2004, 01:14 PM
Pai nu sistemul electoral e de vina. Pentru ca nu din cauza sistemului or fraudat pesedeii alegerile. Ci din cauza ca is ei nemernici. Daca lasau alegerile sa se desfasoare normal nu ar fi avut majoritate sau nu ar fi castigat in primul tur.. Sistemul nu e de vina aproape niciodata - oamenii din spatele sistemului sunt de vina
axel
13 Dec 2004, 01:17 PM
Da' noi despre asta discutam: ce se poate face in sistemul electoral ca sa previna astfel de probleme.
gonen
13 Dec 2004, 01:19 PM
ce ar trebui schimbat la sistemul electoral?
1. votul sa se faca prin cartea de alegator
2. sa fie vot uninominal si nu pe liste
3. poate ca ar trebui sa fie si obligatoriu!!???
4. sa fie si un vot electronic(dar, ar implica niste investitii uriase, in sistemul de telecomunicatii din Romania)
axel
13 Dec 2004, 01:27 PM
QUOTE (bogho @ 13 Dec 2004, 02:19 PM) |
3. poate ca ar trebui sa fie si obligatoriu!!??? |
Absurd si probabil daunator pentru democratie.
QUOTE |
4. sa fie si un vot electronic(dar, ar implica niste investitii uriase, in sistemul de telecomunicatii din Romania) |
Problema nu e investitia financiara, ci daca ai incredere in acel sistem de vot electronic. Stii tu, conteaza cine numara voturile
Inchipuie-ti ca PSD ar fi implementat acest sistem, sistem creat de o firma de I.T. a unui PSD-ist
nefertiti-old
13 Dec 2004, 01:39 PM
QUOTE (YoyoMan @ 13 Dec 2004, 02:14 PM) |
Pai nu sistemul electoral e de vina. Pentru ca nu din cauza sistemului or fraudat pesedeii alegerile. Ci din cauza ca is ei nemernici. Daca lasau alegerile sa se desfasoare normal nu ar fi avut majoritate sau nu ar fi castigat in primul tur.. Sistemul nu e de vina aproape niciodata - oamenii din spatele sistemului sunt de vina |
Cu cat sistemul e mai bine pus la punct, cu atat e mai greu de fentat.
YoyoMan
13 Dec 2004, 02:10 PM
Da. Dar daca se vrea asta. Ori ce ziceam eu e ca in mod normal in Europa 2004 nu e ok sa mai vrea cineva sa ciupeasca alegerile. Mai ales cand UE e cu ochii pe noi. Asta a fost singurul punct tare al Romaniei la toate intrunirile cu oficialii europeni: sistemul democratic si libertatea presei. Ori acuma ne-am dat in stamba si la capitolul ala. Jalnic - oamenii ar trebui sa inteleaga sa se dea la o parte. Eu nu mi-am putut imagina ca o sa se mai puna problema macar, de fraudat alegeri...
AIWA
13 Dec 2004, 03:48 PM
QUOTE (YoyoMan @ 13 Dec 2004, 02:10 PM) |
..... Asta a fost singurul punct tare al Romaniei la toate intrunirile cu oficialii europeni: sistemul democratic si libertatea presei. ...... |
Libertatea presei?
Care presa ...poate aia care nu e corupta!
http://www.computergames.ro/forum/attachme...achmentid=25927
dead-cat
13 Dec 2004, 05:15 PM
QUOTE |
1. votul sa se faca prin cartea de alegator 2. sa fie vot uninominal si nu pe liste 3. poate ca ar trebui sa fie si obligatoriu!!??? 4. sa fie si un vot electronic(dar, ar implica niste investitii uriase, in sistemul de telecomunicatii din Romania)
|
1. asa se face de exemplu in Germania. cu cca 3 sapt. inainte de alegeri primesc cartea de alegator prin posta. pot sa ma duc cu ea la vot sau sa trimit un request sa-mi vina buletinele de vot acasa.
2. i don't care
3. n-ai cum. aia merge numai in dictatura. votul e un privilegiu si nu o obligatie.
4. pai nici semnatura digitala nu-i implementata inca... si-apoi atunci sa vezi voturi anulate cind vine badea ion dupa o zi de coasa sa voteze.
"astea-s vatamate!
- ba nu! is automate!"
axel
13 Dec 2004, 05:18 PM
QUOTE (dead-cat @ 13 Dec 2004, 06:15 PM) |
4. pai nici semnatura digitala nu-i implementata inca... si-apoi atunci sa vezi voturi anulate cind vine badea ion dupa o zi de coasa sa voteze. "astea-s vatamate! - ba nu! is automate!" |
Nu are nici o legatura. Nu de semnatura electronica (fiecare cetatean sa aiba un certificat digital) e nevoie. Ci de un implementator al sistemului in care sa aiba toata lumea incredere.
dead-cat
13 Dec 2004, 05:25 PM
pai din astea s-ar putea face chiar pe plan global. dar nici macar aia nu este inca. ma enerveaza la culme ca un fax e recunoscut din pdv juridic iar un mail nu.
ca sa vezi de ce se poate vota prin posta si nu prin mail.
axel
13 Dec 2004, 05:36 PM
Sper ca mail = e-mail.
A manari un e-mail este chiar mult mai usor decat a manari un fax. Recunoasterea juridica a e-mail-urilor deabea incepe.
Cum imi imaginez eu un sistem de vot electronic din punct de vedere interfata: fiecare cetatean primeste prin posta o parola, asa cum primesti PIN-ul cand iti iei un card de la o banca. Cu CNP-ul si cu parola se poate loga intr-un site de vot. I se recomanda sa sch. parola cat se poate de repede. In ziua alegerilor, el se logheaza in site si voteaza, sau, optional, se duce la sectiile de votare unde i se ofera calculator de la care poate face operatiunea.
Probleme:
1. cea amintita mai sus: ai incredere in creatorul aplicatiei?
2. cum asiguri faptul ca votul ramane secret?
dead-cat
13 Dec 2004, 05:46 PM
QUOTE |
Sper ca mail = e-mail. A manari un e-mail este chiar mult mai usor decat a manari un fax. Recunoasterea juridica a e-mail-urilor deabea incepe.
|
da email. daca-i semnat digital poate fi tamper-proof cu o infrastructura calumea.
nu trebuie sa fie guvernamental administrata. poate fi o organizatie non-profit globala, sau europeana din partea mea.
QUOTE |
Probleme: 1. cea amintita mai sus: ai incredere in creatorul aplicatiei? 2. cum asiguri faptul ca votul ramane secret?
|
1. open source si scos de sub control guvernamental.
2. softul tine minte numai daca o anumita semnatura digitala a votat sau nu. nu loghezi timestampul incrementarii optiunii pentru care s-a votat.
axel
13 Dec 2004, 05:50 PM
QUOTE (dead-cat @ 13 Dec 2004, 06:46 PM) |
1. open source si scos de sub control guvernamental. |
Hai sa nu ne imbatam cu apa chioara
dead-cat
13 Dec 2004, 05:57 PM
pai ce are?
axel
13 Dec 2004, 06:01 PM
QUOTE (dead-cat @ 13 Dec 2004, 06:57 PM) |
pai ce are? |
Pai open source e utopia unora ca asigura corectitudinea.
S-au plantat troieni in open source software... suficienti
dead-cat
13 Dec 2004, 06:06 PM
open source funtioneaza daca sa uita careva. nici nu se pune problema ca nu se uita careva la soft pentru alegeri. ideea e sa nu poata cineva sa vina si sa zica "sorry, sistemul functioneaza cinstit, pe bune, haoleu mincatzi-as, sa-mi pice candelabru-n cap daca nu, dar codul tot nu ti-l arat ca-i, ....uuuuh...secret" cind se face verificarea.
nefertiti-old
14 Dec 2004, 11:26 AM
Schimbarea s-a produs, Basescu a castigat alegerile, haideti sa vedem ce asteptati voi de la el.
gonen
14 Dec 2004, 11:38 AM
Cred ca in primul rand vreau sa vad ca democratia in Romania functioneaza. Pana acum, am fost practic tot sub un fel de dictatura, o dictatura mascata, sau cum citeam azi prin ziarea, o dictatura de catifea.
Foarte multe nu se vor putea face, fiindca sunt prea multe de facut. Insa prioritare sunt, totusi, ceea ce si Basescu,spunea ieri, functionalitatea institutiilor statului, neaservirea acestora politic, lupta anti-coruptie. etc... Si in final binecunoscutul slogan Sa traiti bine!
actionmedia
14 Dec 2004, 11:46 AM
Ce am asteptat si inainte de alegeri.
1. Cota unica de impozitare
2. Diminuarea coruptiei
3. Scaderea birocratiei
4. Votul uninominal
5. UE
Asta este si ordinea prioritatilor mele.
Achernar
14 Dec 2004, 01:10 PM
Sper sa nu 'cada' iar economia ca in '97-'98. Si sa nu explodeze fiscalitatea, ca preturile sigur vor creste masiv.
gonen
14 Dec 2004, 01:20 PM
fiscalitatea cu cred ca are cum sa creasca, in conditiile in care U.E. impune o fiscalitate redusa si spre deosebire de perioada 97-98, acum ne sunt urmarite toate miscarile din economie.
iar preturile vor creste, fiindca trebuie sa sa alinieze cu cele din U.E. insa, automat trebuie sa creasca si veniturile romanilor, astfel incat puterea de cumparare sa fie mai ridicata!
indubitabil
14 Dec 2004, 01:50 PM
la intrebarea aceasta, draga nefertiti, mi-a placut raspunsul pe care l-a dat un tanar, in piata, in timp ce se bucura pasnic de castigarea alegerilor, purtandu-si copilasul facut guler, pe umeri: "nu astept nimic de la Basescu. Voiam sa plece PSD-ul"
Cred ca foarte multa lume gandeste asa. Si acesta este un castig: a plecat PSD-ul! Pe urma.......
nefertiti-old
14 Dec 2004, 01:53 PM
Nu spun ca nu imi place ideea, dar nu e suficient. Trebuie sa te astepti sa faca Basescu ceva, ca altfel a castigat degeaba.
Achernar
14 Dec 2004, 02:07 PM
QUOTE (Achernar @ 14 Dec 2004, 01:10 PM) |
Sper sa nu 'cada' iar economia ca in '97-'98. Si sa nu explodeze fiscalitatea, ca preturile sigur vor creste masiv. |
Aaaah, bou sunt ! Ce-am scris eu acolo n-are legatura cu presedintia, ci cu guvernul.
Corectie : Ce-astept de la Basescu ? Nimic in mod special. In calitate de presedinte trebuie sa fie neutru dpdv politic. Chiar daca predecesorul sau n-a prea fost. Se pare ca acest aspect nu este luat in considerare. Din momentul depunerii juramantului Basescu nu mai este liderul Aliantei, ci presedintele statului.
Eventual sa desemneze un prim ministru potrivit pentru a gestiona situatia actuala, si sa refuze promulgarea legilor incomplete sau interpretabile.
contraste
14 Dec 2004, 02:25 PM
Eu doar atat astept : SA ISI TINA PROMISIUNILE FACUTE !
doice
14 Dec 2004, 02:32 PM
Cota unica de impozitare si cresterea nivelului de trai dar cred ca mai avem de asteptat muuult pana atunci.
bdl
14 Dec 2004, 02:42 PM
Sa dea drumu dracului la bordelurile alea....ca de cind astept... in felul asta si cei din psd vor avea un loc de munca...
contraste
14 Dec 2004, 02:54 PM
Si fi-vor mixte, sau ...pe sexe ?
Adicatelea, pe asexuati ?
dead-cat
14 Dec 2004, 04:23 PM
QUOTE (bdl @ 14 Dec 2004, 01:42 PM) |
Sa dea drumu dracului la bordelurile alea....ca de cind astept... in felul asta si cei din psd vor avea un loc de munca... |
oare cineva va fi dispus sa le dea bani ca sa poata sa le-o traga?
AIWA
15 Dec 2004, 08:56 AM
Eu spun ca deja si-au tras-o singuri!
nefertiti-old
15 Dec 2004, 11:48 AM
Pentru ca tot se produce o schimbare de guvernare si e vremea 'promisiunilor', haideti sa vedem care sunt lipsurile politicii de protectie sociala din Romania in acest moment si ce s-ar putea face pentru a imbunatati acest sistem.
Nu mai departe de ieri, inca actualul guvern a 'majorat' alocatia de stat pentru copii cu fabuloasa suma de 15.000 lei!!! Este penibil si hilar.
dead-cat
15 Dec 2004, 11:57 AM
pai trebuie mai multi bani.
dar ca sa dai mai mult, trebuie sa ai mai mult. si cind n-ai trebuie sa iei din alta parte. intrebarea-i "de unde"?
abis
15 Dec 2004, 12:05 PM
Sa-mi fie cu iertare, dar nu cred ca Romania are resurse pentru o protectie sociala eficienta. Preocuparea primordiala ar trebui sa fie, cred, crearea de locuri de munca, investitiile, cresterea economica. Asa nici nu vor mai fi atat de multi oameni dependenti de ajutorul statului.
Era un proverb chinez parca, ceva de genul ca daca unui om ii este foame si ii dai un peste, o zi nu-i mai este foame, dar daca-i dai o undita nu-i va mai fi foame niciodata...
dead-cat
15 Dec 2004, 12:09 PM
offtopic, dar proverbul era:
daca-i dai unui om flamind un peste, va minca o zi.
daca-l inveti sa pescuiasca, isi va cumpara o palarie urita.
iar daca-i povestesti unui om flamind ceva despre pesti, esti un consultant.
locuri de munca e intotdeauna o idee buna, dar intotdeauna o sa ai un 3-5% someri sau incapabili de munca (handicapati etc.) sau oameni pe care nu vrea nimeni sa-i angajeze.
nefertiti-old
15 Dec 2004, 12:15 PM
abis, nu am spus ca trebuie sa fie prioritatea nr. 1, dar protectie sociala trebuie sa existe, ca in orice stat civilizat.
cociuba
15 Dec 2004, 12:24 PM
daca e minima e bine..., nu cred ca ar trebui sa fie treaba statului ce se intampla chiar si cu handicapatii..., cunosc multi care beneficiaza de pensie de boala si o duc bine mersi sanatosi...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.