Achernar
28 Feb 2005, 11:25 AM
Pai indeparteaza-te cu 2-3 metri si e-n regula.
dead-cat
28 Feb 2005, 11:39 AM
pai de ce? eu am acelasi drept sa ma aflu acolo ca si ei. plus, daca am bilet pentru vagonul 24 tre sa ma aflu intr-o anumita sectiune a peronului. plus, cind termina de infectat atmosfera unde crezi ca se arunca tigarile? intre sine. ceea ce iarasi creaza costuri aditionale pentru a curata gara. toate aceste pentru o activitate care nu foloseste la nimic, costa un sac de bani, iti ruineaza sanatatea si deranjeaza pe cei din jur.
cind te uri intr-un vagon de fumatori, duhoarea e omniprezenta. daca un vagon normal poate fi operat ani intregi fara renovari drastice, intr-un vagon de fumatori trebuie reinoita tapiteria pe scaune etc. o data pe an. idem la camere de hotel. mi s-a intimplat (rareori ca fac scandal) sa nimeresc intr-o camera de fumatori. cit o fi fost de aerisita, mirosul acela de tigara rece era peste tot. si acolo camera practic trebuie renovata o data pe an.
o galeata de inconveniente pentru altii in urma unei activitati care nu foloseste la absolut nimic.
Cla
28 Feb 2005, 11:48 AM
QUOTE (dead-cat @ 28 Feb 2005, 10:23 AM) |
stau pe peron si linga mine-s 3 ce fumeaza. de ce sa fiu eu obigat sa le inhalez fumul? |
Du-te maa pe langa, unde pute trenu' a diesel si savureaz-o
dead-cat
28 Feb 2005, 11:55 AM
sa mearga ei linga locomotiva (daca nu-i electrificata linia).
abis
28 Feb 2005, 11:59 AM
Daca cineva alege sa fumeze, cu toate neajunsurile la care se expune, este liber s-o faca. Nu-i poate interzice nimeni asta, este dreptul lui. Insa daca eu am ales sa nu-mi intoxic plamanii cu fum de tigara, mi se pare corect din partea semenilor mei sa-mi respecte optiunea si sa fumeze in acele locuri unde nu sunt nevoit sa inhalez fumul lor.
nefertiti-old
28 Feb 2005, 12:02 PM
@ dead-cat
Achernar, stresul si prajelile sunt alegerile lor si nu ii afecteaza pe cei din jur. Deci, nu echivaleaza cu fumatul.
rebel
28 Feb 2005, 12:16 PM
QUOTE (nututun.ro) |
[•] O treime din adulţii de pe glob sunt fumători. [•] Există aproximativ 1.2 miliarde fumători în lume. [•] Se preconizează ca numărul fumătorilor va fi de 1.6 miliarde până în 2025. [•] La adulţi fumatul este responsabil pentru un deces din 10. [•] Fumatul este responsabil pentru aproximativ 4 millioane decese în fiecare an, 11.000 în fiecare zi. [•] Fumatul pe grupe de vârstă în România | Bărbaţi (%) | Femei (%) ______• între 15-24 ani 32,8 17,4 ______• între 25-44 ani 61,7 25,0 ______• între 45-64 ani 44,3 10,5 ______• > 65 de ani 20,6 6,5 [•] Beneficiile opririi fumatului
|
Achernar
28 Feb 2005, 12:21 PM
In regula. Hai sa zicem sa fumatorii ar trebui sa-si savureze tigarile in locuri special marcate, locuri aflate in zone in care alte persoane nu sunt obligate sa circule de obicei.
Aruncarea tigarilor intre sine poate fi taxata. Dezinteresul pentru mentinerea curateniei in locuri publice se plateste.
In ceea ce priveste infectarea atmosferei ... e o chestie relativa. Sunt convins ca OMS ar fi facut un circ pana la tavan daca avea cea mai mica dovada in ceea ce priveste cresterea semnificativa a noxelor atmosferice datorate activitatii miliardelor de fumatori. De ce n-o face circul ala daca au dovezi nu stiu ... Probabil sunt mana-n mana cu marii producatori de tigari. Sau n-au dovezi.
As fi foarte curios sa vad un raport privitor la gradul de disipare a substatelor toxice continute in fumul de tigara in raport cu distanta. Nu stiu de ce am senzatia ca un astfel de raport nu este dat publicitatii tocmai pentru ca e neconvenabil campaniei anti-fumat.
Utilitatea fumatului. Hmmm ... consumul de nicotina are si el niste avantaje. Si-apoi tigarea e buna pentru ca uneori omul nu stie ce sa faca cu mainile si simte nevoia sa tina ceva intre degete. Tot e bine ca 'ceva'-ul ala e o tigara si nu cine stie ce altceva ...
@nefertiti : o 'alegere' este si fumatul.
Nu. Consumul de prajeli, grasimi in exces, etc de obicei afecteaza tanara generatie. Daca mamica le pune pe masa copilasilor asa ceva atunci asta vor manca. Si vor invata ca aia e 'mancare adevarata'. Tot asa si cu fast-food-ul. Jumatate din americani au dimensiuni de luptator de sumo din cauza consumului excesiv de porcarii de genul asta.
rebel
28 Feb 2005, 12:24 PM
N-ar fi avut nevoie să ţină ceva în mână iniţial dacă n-ar fi fost fumatori, nu?
nefertiti-old
28 Feb 2005, 12:27 PM
QUOTE (Achernar @ 28 Feb 2005, 12:21 PM) |
Si-apoi tigarea e buna pentru ca uneori omul nu stie ce sa faca cu mainile si simte nevoia sa tina ceva intre degete. Tot e bine ca 'ceva'-ul ala e o tigara si nu cine stie ce altceva ... |
Esti sigur ca e mai bine?
dead-cat
28 Feb 2005, 12:34 PM
QUOTE |
plus, cind termina de infectat atmosfera unde crezi ca se arunca tigarile?
|
QUOTE |
In ceea ce priveste infectarea atmosferei ... e o chestie relativa. Sunt convins ca OMS ar fi facut un circ pana la tavan daca avea cea mai mica dovada in ceea ce priveste cresterea semnificativa a noxelor atmosferice datorate activitatii miliardelor de fumatori. De ce n-o face circul ala daca au dovezi nu stiu ... Probabil sunt mana-n mana cu marii producatori de tigari. Sau n-au dovezi.
|
formularea mea s-a vrut sa fie sarcastica si nicidecum o afirmatie ca fumatorii ar schimba compozitia chimica a atmosferei platetei in mod masurabil.
QUOTE |
Si-apoi tigarea e buna pentru ca uneori omul nu stie ce sa faca cu mainile si simte nevoia sa tina ceva intre degete.
|
sa-si bage mina in pantaloni. ca Al Bundy.
abis
28 Feb 2005, 12:37 PM
QUOTE (Achernar @ 28 Feb 2005, 12:21 PM) |
As fi foarte curios sa vad un raport privitor la gradul de disipare a substatelor toxice continute in fumul de tigara in raport cu distanta. Nu stiu de ce am senzatia ca un astfel de raport nu este dat publicitatii tocmai pentru ca e neconvenabil campaniei anti-fumat. |
Inseamna ca primele interesate in a publica un asemenea raport ar fi companiile producatoare de tigari. Care au suficiente resurse pentru a face asa ceva.
Cla
28 Feb 2005, 12:40 PM
QUOTE (nefertiti @ 28 Feb 2005, 11:27 AM) |
Esti sigur ca e mai bine? |
Nu chiar, nefe.
Ne "jucam" cu o pi
Lda si doar dup-aia fumam... "the cigarette after"
Ce n-are deloc cu "Afterul" de-a face...
Achernar
28 Feb 2005, 12:43 PM
@abis : Noo. Ala care 'acuza' trebuie sa vina cu dovezi, nu ?
Fericiti cei ce mai apuca sa fumeze 'after' ... Inseamna ca stau bine cu fizicul. Eu obosesc in asa hal - din cauza fumatului - incat 'after' = a doua zi.
abis
28 Feb 2005, 12:52 PM
Achernar: Da, ai dreptate!
Hai sa facem un targ: eu nu te oblig pe tine sa nu fumezi, tu nu ma obligi pe mine sa-ti inghit fumul. Ce zici, este corect?
Achernar
28 Feb 2005, 12:54 PM
100 % corect.
nefertiti-old
28 Feb 2005, 02:52 PM
Asadar, au dreptate aia de la OMS sa il considere (pe el, fumatul) o boala?
Jazz
28 Feb 2005, 02:55 PM
Ete alte doua statistici in legatura cu fumatul
:
-in lume circa 3 milioane de oameni mor in fiecare an din cauze legate de fumat
-se estimeaza ca in 15 de ani numarul va creste la 10 milioane
Ups!
aici se estimeaza 5 milioane de decese legate de fumat...
abis
28 Feb 2005, 02:59 PM
QUOTE (nefertiti @ 28 Feb 2005, 02:52 PM) |
Asadar, au dreptate aia de la OMS sa il considere (pe el, fumatul) o boala? |
Nu stiu!
Poate in aceeasi masura in care alcoolismul este o boala. O boala capatata, in covarsitoarea majoritate a cazurilor, voluntar!
Achernar
28 Feb 2005, 03:07 PM
QUOTE (Jazz @ 28 Feb 2005, 02:55 PM) |
Ete alte doua statistici in legatura cu fumatul : -in lume circa 3 milioane de oameni mor in fiecare an din cauze legate de fumat -se estimeaza ca in 15 de ani numarul va creste la 10 milioane
|
Efectele campaniei anti-fumat ...
p.s : fumatul nu-i o boala, ci doar o posibila cauza a unor boli. E o diferenta. Parerea mea
Jazz
28 Feb 2005, 03:07 PM
QUOTE (abis @ 28 Feb 2005, 02:59 PM) |
Poate in aceeasi masura in care alcoolismul este o boala. O boala capatata, in covarsitoarea majoritate a cazurilor, voluntar! |
Si cu ceva procente acolo din cauza lipsei de informatie.
abis
28 Feb 2005, 03:16 PM
QUOTE (Achernar @ 28 Feb 2005, 03:07 PM) |
QUOTE (Jazz @ 28 Feb 2005, 02:55 PM) | -se estimeaza ca in 15 de ani numarul va creste la 10 milioane |
Efectele campaniei anti-fumat ...
|
Ce propui? Sa lansam campanii pro-fumat, ca sa obtinem reducerea deceselor cauzate de tutun?
Poate ca fara aceste campanii ar fi fost mult mai multe cazuri...
nefertiti-old
28 Feb 2005, 03:20 PM
De unde pana unde acesta ar fi efectul amintitelor campanii?
Eu i-as spune mai degraba ignoranta si dependenta.
Achernar
28 Feb 2005, 03:21 PM
Corect. A uitat SRI-ul sa ma informeze ... Asta apropo de lipsa de informatii.
@ abis : no, man. Propun niste campanii ceva mai putin patetice dar mai eficiente.
Uite care-i chestia. Personal n-am nimic impotriva campaniilor anti-fumat. Dar parca vad ca 'obiectul de tinut in mana' se va scumpi 'ca-n UE'. Si nu-nteleg ce-are cu viata mea (mai bine zis cu buzunarul meu) unul pe care nu l-am afumat niciodata.
De-aia ma si enerveaza toata circoteca.
rebel
28 Feb 2005, 03:26 PM
În România, cel puţin, majoritatea fumătorilor încep de la o vârstă dramatic de fragedă. Trec de perioada curiozităţii şi, poate mai dramatic, de perioada şi ce dacă? E sănătatea mea!. Sunt fumător de cam 4 ani, consumând aproximativ 35 de ţigări zilnic, întotdeauna acelaşi brand.
În concluzie, fumatul este o boală. Statisticile indică astfel.
Ar trebui prohibit fumatul în locuri publice (dacă bunele maniere nu ne-o impun deja). N-ar trebui să căutam în fumat un refugiu pentru probleme de zi cu zi, ci o plăcere cu cât mai rară, cu-atât mai bine.
nefertiti-old
28 Feb 2005, 03:27 PM
QUOTE (Achernar @ 28 Feb 2005, 03:21 PM) |
@ abis : no, man. Propun niste campanii ceva mai putin patetice dar mai eficiente. |
Cum ar fi?
Achernar
28 Feb 2005, 03:30 PM
Cum a r fi o campanie care sa-i determine pe pustani sa nu se-apuce de fumat fara sa transforme pachetul de tigari in obiect de lux.
abis
28 Feb 2005, 03:34 PM
Hm... Si eu as vrea campanii mai eficiente, insa cum? Ce vrei sa le spui pustanilor?
Achernar
28 Feb 2005, 03:37 PM
Ca fumatul nu-i face nici 'jmecheri' si nici masculi feroce. Dar intrucat pustanii nu-s naivi textul trebuie facut cu cap. La urma urmei si de-aia exista psihologi pe lumea asta. Ca sa poata inventa ceva de genul asta.
Scuze, uitai ca si pustoaicele servesc ... completare : nici jmechere nici femei fatale.
dead-cat
28 Feb 2005, 03:38 PM
QUOTE |
Ca fumatul nu-i face nici 'jmecheri' si nici masculi feroce.
|
hai ca explicaram de ce fumeaza pustanii. dar pustoaicele?
iniya
28 Feb 2005, 05:32 PM
de ce fumeaza pustoaicele
?...
sincer..cred ca un motiv ar fi 'hai sa fiu rand cu ei'; ei fiind atat baieti cat si fete,care la randul lor au gandit la fel;
este si varsta in care sunt foarte vulnerabili; tot ce se poarta este ok; si tot ce prietenu' si prietena face este ok si' as fi ..naiva
daca eu n-as face'..sau 'ce ar spune despre mine daca eu nu fac ca si ei?... ma vor exclude' ; v-am dat exemplele astea [entru ca le-am auzit eu;
; sunt ieftine si comerciale in tot;...de asta fumeaza mai noi si ele...
..putine sunt cele care au o oarecare stabilitate la aceasta varsta a adolescentei(pustoaice..)..si ncare sa aiba o bariera cu niste limite...bine stapanite..si nu tocmai usor de trecut in ciuda vuolnerabilitatii si a grupului din care fac parte...
Cla
28 Feb 2005, 06:17 PM
QUOTE (Jazz @ 28 Feb 2005, 01:55 PM) |
Ete alte doua statistici in legatura cu fumatul : -in lume circa 3 milioane de oameni mor in fiecare an din cauze legate de fumat |
In Africa mor
pe zi 5000 de copii de foame...
Si macar iti dai seama ce are legatura cu fumatul?
1: Daca n-am fuma, ar da statul faliment si ne-ar mari impozitele pe benzina,
frizer si pantofi (cred ca aia v-ar durea cel mai mult...)
2: Am fi prea multi pe lume si am manca totul precum lascutele si ne-am duce la
cu totii, banii nu-i poti manca...
Si te rog, nu ma intreba daca nu-mi pasa, because I don't care weil mir wurscht...
nefertiti-old
28 Feb 2005, 06:37 PM
Cla, n-are nici o legatura cu asta, hai sa nu cadem in patetisme din astea.
contraste
28 Feb 2005, 06:39 PM
Este adevarat, NEFERTITI, c-o moarte toti suntem datori, dar, depinde cum mori...
Si uneori chiar ca refulezi precum CLA....
nefertiti-old
28 Feb 2005, 06:42 PM
Draga, nu refulez, dar ce zice el nu are legatura cu subiectul.
Ca asa, putem sa ne dam umanitari cu totii si sa zicem: vaaai, cati mor de foame in Ro, mai ales pensionari, in cutremurele din Iran sau de aiurea samd. Dar nu are legatura cu fumatul. Intelegi?
dead-cat
28 Feb 2005, 06:46 PM
"Smoke on the Water", Deep Purple
contraste
28 Feb 2005, 06:49 PM
Inteleg, foaaaarte bine, si, ca si tine, nu gust patetismele la fel ca si barfele care se fac uneori pe ici colo, numai ca nu le comentez, si nici nu ma implic.
Refularea este a lui CLA. La el ma refeream... Asa am vazut eu... Din punctul meu de vedere...
CLA am observat ca este postantul tau fidel pe acest thread, tocmai de aceea trebuia menajat si nu taxat.
Si, la fel ca si el, am un spirit umanitar, nu-l interpreta, nu este de turma. Este de fronda.
Drept pentru care am pus punct aici. Off topic.
Antont
28 Feb 2005, 07:25 PM
Io daca-s putea as fuma si-n somn
.
nefertiti-old
28 Feb 2005, 07:32 PM
Io zic sa-ncerci.
dead-cat
28 Feb 2005, 07:42 PM
da' nu in pat ci la lucru. undeva unde este un hidrant prin apropiere
andraa
28 Feb 2005, 08:08 PM
Imi place spiritul de solidaritate de aici
.Toti se gandesc la viata fumatorilor, la felul in care-si distrug sanatatea, etc.
Fumez de cativa ani, dar inainte de a ma apuca de fumat nu ma deranjau cu nimic fumatorii, pur si simplu evitam locurile in care se fuma. Cred ca ar trebui mai mult sa ne intereseze ca numarul fumatorilor sa nu mai creasca, nu sa incercam sa-i condamnam, sau sa-i convingem sa se lase pe cei care deja s-au apucat de fumat(fiindca acestia pot renunta la fumat numai daca isi doresc si isi impun acest lucru, totul depinde doar de propria lor vointa).
Ca nefumatori nu aveti cum sa intelegeti o persoana care fumeaza(nici eu nu-i intelegeam inainte de a ma apuca de fumat).
dead-cat
28 Feb 2005, 08:25 PM
apai mie mi-e totuna ce fac, atita timp cit nu ma implica si pe mine. trenul si crisma sunt singurele locuri unde am tangenta. la birt aleg daca ma duc sau nu, dar trenul trebuie sa-l folosesc si nu prea am intelegere pentru oameni care-si rezerveaza un loc in vagonul de nefumatori, merg in vagonul de fumatori sa fumeze, iar apoi se intorc cu duhoare de fum pe ei, infectind aerul in vagonul de nefumatori.
andraa
28 Feb 2005, 08:30 PM
Pai uite am gasit o solutie. Un fumator cheltuie cam 30000 lei pe zi pentru tigari(daca se "chinui" poate si mai mult
), tu nu fumezi, si poti strange banii pe care ai putea sa-i dai pe tigari si iti iei masina, si astfel renunti la tren
(sau faci cadou o masina unui fumator, pentru a determina sa nu mai mearga cu trenul
).
In ceea ce priveste crasma???Pai cred ca aici e mai dificil, dar tre sa gasim noi o solutie si pentru asta, mie mi-ar conveni sa se interzica fumatul in anumite baruri, dar oare patronii barurilor ce zic?
dead-cat
28 Feb 2005, 08:33 PM
hold it. nu-i problema ca eu nu am bani de masina. nu vreau masina.
platesc aceeasi suma pt. bilet ca si fumatorul, ergo vreau sa fiu lasat in pace si sa calatoresc nestingherit de viciile altora. daca bunul simt nu rezolva problema, atunci sa fie legea cu amenda de rigoare.
Marcus
28 Feb 2005, 09:11 PM
Eu m-am lasat de fumat. Si daca va spun si de ce, e posibil sa radeti! Din cauza ca in grupul din care fac parte, este un tip (din ala' pe care-l pupa toti in fund, scuzati exprimarea) care cand fumeaza el, toata lumea trebuie sa fumeze si daca nu faci asa, se uita toti la tine intrebatori: "Cuuum, nu fumeeeeezi?" Da, ma, nu fumez! Din cauza asta m-am lasat de fumat, ca sa fac exact pe invers (sa sfidez) decat face "liderul de grup" si celelalte "oi" care il pupa in fund.
Pentru ca eu sunt in stare sa decid singur cand DA si cand NU. Punct si servus.
Editez cu mentiunea ca am 18 ani.
rebel
28 Feb 2005, 09:27 PM
Mânca-ţi-aş! Nu fumezi ????
Guru
bdl
28 Feb 2005, 09:50 PM
In locuri publice inchise , daca majoritatea o cere, normal ca se poate interzice fumatul.....inclusiv restaurante si baruri....afara insa, pe terasa, nu vad nici un temei...
Antont
28 Feb 2005, 10:05 PM
Tre' sa ascultati neaparat melodia aia de la Parazitii, "Doua vorbe" , e f f on-topic
QUOTE |
Maimuta a fumat cind a coborit din pom/A fost apreciata si de primul om |
rebel
28 Feb 2005, 10:17 PM
nefertiti-old
28 Feb 2005, 10:19 PM
QUOTE (Marcus @ 28 Feb 2005, 09:11 PM) |
Pentru ca eu sunt in stare sa decid singur cand DA si cand NU. Punct si servus.
|
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.