Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Tema Zilei: Specificul unei generatii
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Mass-media
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88
nefertiti-old
Vad ca nu aveti chef de politica, asa ca trecem la altceva. tongue.gif

Sa vedem cati dintre voi 'sufera' de orgoliu in exces si daca sunteti dispusi uneori sa renuntati la o parte din el. Sunt unele situatii cand chiar trebuie sa lasam orgoliul la o parte, desi nu ne convine.
So... sa vedem. smile.gif
milimetru
Eu zic aşa: cu toţii vom recunoaşte că avem o oarecare doză de orgoliu; niciunul nu va recunoaşte că are orgoliu īn exces (decīt aşa, la mişto) iar orgoliul īl lăsăm la o parte după "negocieri la sīnge"!...

Eu cred că aproape toţi ăştia care postăm pe forum avem orgoliu īn exces. Vreţi nişte link-uri sau mă credeţi pe cuvīnt? tongue.gif

Şi mai zic că e bine atunci cīnd sīntem siliţi (că sīntem mai la tot pasul!) să mai lăsăm de la noi. Ne mai vine mintea la cap şi stăm mai bine pe picioarele noastre.

Eu, personal, sīnt dispus să las din cīnd īn cīnd orgoliul la o parte. Chiar īmi place să fac uneori mici exerciţii īn direcţia asta. Cīnd să mă bucur de oarecari realizări hop, dau iar cu bīta-n baltă... sad.gif
Dark Angel
Eu nu sunt deloc orgolioasa rolleyes.gif
A se citi pentru edificare subiectul "Invitat special la coltisorul misterios" laugh.gif rofl.gif
Achernar
Orgoliu in exces ? Hmm ... pai despre ala care e deficitar la capitolul asta 'lumea' zice de obicei ca e prost. Iar despre indivizi perfect echilibrati in ceea ce priveste orgoliul eu personal n-am auzit. Ca fiecare are cate o 'pasarica'. Unul se crede mega-cult, altul mega-smecher, al treilea mega-lit, etc, si fiecare simte nevoia sa-si demonstreze chestia asta.
nefertiti-old
Flower, am citit mai devrem ce ai scris pe la coltisorul ala. Las-o balta, ca iti consumi energia degeaba in cazul ala.

Cand vorbeam de orgoliu in exces, nu ma gandeam doar la situatii in care tii mortis sa iti demonstrezi 'dreptatea'. Poate uneori avem nevoie de ajutor, dar nu vrem sa recunoastem, de exemplu.
Dark Angel
Nu prea sunt orgolioasa in cazuri de genul: am nevoie de ajutor, dar nu-l cer, mai bine le demonstrez ca ma descurc si fara ei...
Imi place sa ofer ajutorul prietenilor si cer ajutorul acestora cand am nevoie de el...
Poate nu-s chiar asa de orgolioasa pana la urma. rolleyes.gif laugh.gif
milimetru
Nu mai ştiu pe unde am citit: cică cei mai orgolioşi oameni sīnt... timizii...!

andraa
Probabil fiecare dintre noi este orgolios in anumite situatii. De fapt eu am o alta problema: poate fi considerat orgoliul o calitate?
Achernar
QUOTE (nefertiti @ 4 Feb 2005, 12:11 PM)
Poate uneori avem nevoie de ajutor, dar nu vrem sa recunoastem, de exemplu.

Ala nu-i orgoliu ci experienta. Ca in multe cazuri 'ajutorul' oferit de masele largi de 'prieteni' poate avea un efect exact invers celui scontat.
Mai poate fi si prevedere. La urma urmei daca o persoana recunoste ca are o problema se pot gasi 20 de insi care sa faca misto si inca 20 care sa-si oferte ajutorul 'dezinteresat' pentru ca dupa 3 zile sa vina cu poezia 'dupa cate am facut eu pentru tine' ...
Achernar
QUOTE (milimetru @ 4 Feb 2005, 12:25 PM)
Nu mai ştiu pe unde am citit: cică cei mai orgolioşi oameni sīnt... timizii...!

Pai sunt timizi, nu ? Adica n-au curaj sa dea pe goarna suficient de multe stupizenii in asa fel incat orgoliile personale sa se piarda printre tonele de genialitati debitate.
milimetru
QUOTE (andraa @ 4 Feb 2005, 12:28 PM)
De fapt eu am o alta problema: poate fi considerat orgoliul o calitate?

andraa, tu vrei să ne "īncui", bag seamă... să ne faci să ne doară capul, să filozofăm pīnă-n seară! smile.gif Păi dacă răspunsul la īntrebarea ta īncepe cu "depinde de..." (cum īmi imaginez eu că ar trebui să īnceapă) punem de un topic de sine stătător biggrin.gif

Īn cazul de care spune nefertiti, că orgoliul te īmpiedică să ceri ajutorul de care ai nevoie, acolo īn cele mai multe cazuri cred că orgoliul nu este o calitate. Io nu prea cer, de obicei, ajutorul... sad.gif

Şi totuşi, chiar, o fi orgoliul bun īn anumite situaţii? Cīnd o fi bun, de exemplu, orgoliul īn exces? Īmi spune o "păsărică" (da, Achernar, am şi eu "păsărelele" mele tongue.gif ) că sīnt şi cazuri de astea!...
Achernar
Toata lumea are. Orice-ai face in viata, de pasarici nu scapi.
* ultima propozitie reprezinta una din cugetarile marelui om de spirit care este subsemnatul.

Si-uite-asa incepe paranoia ...
nefertiti-old
Apropo de ce spunea andraa, orgoliul poate fi o calitate, daca nu e impins la extrem. Ca ajungem la pasarelele lui achernar si nu cred ca e bine. laugh.gif

P.S. Scuze pentru interventiile pe fuga, dar am cam ult de lucru azi. sad.gif
nefertiti-old
Cum Mihai nu a binevoit sa dechida inca Politica tongue.gif , o sa vorbim aici despre cat este sau nu de santajabil Basescu. Intr-un interviu publicat azi de Ziua, Cozmin Gusa afirma, printre altele, ca Iliescu il are la mana pe Basescu, cu niste file de dosar 'interesante'. Ce credeti?
milimetru
Eu cred că-i boală grea politica asta... wink.gif
Achernar
Are cam o tona juma ...
March
He-he-he. Iliescu detine niste dosare "importante" de ale lui Basescu si l-a lasat sa iasa presedinte ca sa-l poata santaja laugh.gif Spre necazul lui Bombonel... care are numai un dosarel... tongue.gif Sopirlarii moldo-valahe laugh.gif Ca p-alea din Erdely nu le prea pricepem tongue.gif biggrin.gif
nefertiti-old
Hmmm, nu vreti deloc sa ii barfiti pe domnii pedisti. nonono.gif
nefertiti-old
Noul ministru al Educatiei s-a apucat sa modifice multe din cele facute de predecesorul sau. Printre altele, ar vrea sa se revina la obligativitatea a 12 clase, in loc de 10, cum e acum. Asadar, ce credeti? E bine, e rau, are sau nu are importanta?
Achernar
Dupa o analiza aprofundata am ajuns la urmatoarea concluzie : tinand seama de faptul ca sistemul cu 12 clase a dat tarii si lumii intregi personalitati de calibrul subsemnatului, as zice ca domnul ministru ar trebui sa se gandeasca la consecinte si sa lase naibii sistemul cu 10 clase asa cum e.
p.s : si-apoi toata lumea sustine ca bugetul national e nitel in ... galeata, de unde pot trage concluzia ca dom' ministru nu si-a facut temele la matematica (bugetara) inainte de a cuvanta. Sau stie de pe-acum ca nu se va aproba insa vrea sa ramana in memoria natiunii ca unul care a vrut sa se sacrifice pentru popor dar nu l-au lasat altii.
milimetru
La noi de mai multă vreme este un obicei că atunci cīnd se schimbă ministrul, ăla nou vine cu o reformă de asta care ţine de formă īn primul rīnd (face omul re-formă biggrin.gif) . Mai degrabă, spun io, ar trebui ca, īntr-un format stabil (cīt zeci de ani sīnt necesari oare pt a-l găsi?) să se pună accentul pe aspectele de substanţă ale īnvăţămīntului. Că pīnă una-alta situaţia e nasoală...
nefertiti-old
Ce crezi ca ar trebui schimbat mai intai?
abis
BBC citeaza un studiu al Economist Intelligence Unit (divizie a grupului The Economist) din care rezulta ca Romania este pe locul 14, din 60 de tari analizate, intr-un clasament al destinatiilor preferate de companiile straine pentru investitii. Desi locul 14 nu este tocmai rau, printre punctele slabe ale Romaniei este si pregatirea fortei de munca.

O pregatire de calitate presupune, evident, o programa scolara adaptata necesitatilor, o dotare corespunzatoare, dascali bine pregatiti si motivati (inclusiv salarial). Cred ca pentru un invatamant care isi propune ceva mai mult decat simpla alfabetizare, 12 clase nu reprezinta prea mult...
milimetru
...disciplina...

... şi la profi şi la şmech..., pardon, elevi.

Asta īn primul rīnd. După aia, pentru că ne vom putea īnţelege unii cu alţii, vom avea o ... "bază" pt reforma propriu-zisă smile.gif
nefertiti-old
Nu, nu reprezinta prea mult, dar nu aici e problema. Sa zicem ca e nevoie si de asta, oricum, nu stiu de ce Athanasiu a modificat acest lucru, insa, mie mi se pare ca multi dascali sunt deja depasiti de situatie, iar programele la fel.
abis
QUOTE (nefertiti @ 8 Feb 2005, 12:41 PM)
mie mi se pare ca multi dascali sunt deja depasiti de situatie, iar programele la fel.

Sunt 100% de acord.
Nu stiu daca pe termen scurt exista o rezolvare. Insa nu mi se pare ca situatia in care sunt doar 10 clase obligatorii ar avea vreun avantaj fata de cea in care am avea 12.
nefertiti-old
Corect, chestia cu 10 clase mi se pare ca ar incuraja abandonul scolar, care si asa e in crestere.
Achernar
QUOTE (abis @ 8 Feb 2005, 12:48 PM)
QUOTE (nefertiti @ 8 Feb 2005, 12:41 PM)
mie mi se pare ca multi dascali sunt deja depasiti de situatie, iar programele la fel.

Sunt 100% de acord.
Nu stiu daca pe termen scurt exista o rezolvare. Insa nu mi se pare ca situatia in care sunt doar 10 clase obligatorii ar avea vreun avantaj fata de cea in care am avea 12.

Acum depinde ce intelegi prin avantaj. Incepand cu 1990 natalitatea a scazut dramatic. Iar generatia 90 deja e cea care trebuia sa umple liceele incepand din vara trecuta. Dar daca nu-s puradei disponibili, nu-i nici ocupatie pentru profi. Si nu va fi ocupatie nici pentru universitati daca mai bine de jumatate din generatia actuala nu va avea dreptul (10 clase) nici macar sa-si dea bac-ul, darmite sa-l si ia. Intr-un fel problema trebuie rezolvata. Iar rezolvarea poate fi calitativa sau cantitativa. Obligativitatea de a urma 12 clase e clasica pentru rezolvarile romanesti : cantitate, nu calitate. 'Daca nu-s instruiti, macar sa fie multi'.
nefertiti-old
Nu stiu daca are sau nu legatura cu educatia biggrin.gif , dar iata ce am gasit:

Romancele vor sa fie intretinute de parteneri

Un studiu efectuat la inceputul acestui an de compania Synovate pe un lot de aproximativ 4 000 de femei din zone geografice diferite, arată că cel puţin jumătate din romance se aşteaptă să fie susţinute financiar de parteneri.

Astfel, 24% din cele 400 de romance intervievate au răspuns că li se pare normal ca bărbatul să suporte toate cheltuielile traiului impreună, in timp ce doar 3% dintre americance au optat pentru acest răspuns.

Ideea că bărbatul trebuie să "ţină casa" este susţinută şi de 11% din britanice, 12% din franţuzoaice, 17% din chinezoaice şi 40% din locuitoarele Arabiei Saudite.

De asemenea, un procent de 33% din romancele intervievate ar prefera să fie susţinute financiar de parteneri, in comparaţie cu doar 9% din americance.

Doar 43% dintre romance sint de părere că bărbaţii nu ar trebui să fie responsabili de toate aspectele financiare ale traiului in comun, idee imbrăţişată şi de 72% dintre americance, 68% dintre britanice şi 60% din franţuzoaicele intervievate.

Potrivit studiului, 22% dintre romance au propriul cont bancar de economii, in comparaţie cu 70% dintre britanice. De asemenea, doar 8% au asigurări de viaţă, in timp ce 14 % deţin proprietăţi imobiliare.

Numai 7% au ales să-şi investească banii cumpărind acţiuni sau poliţe cu valoare la purtător, in comparaţie cu 33% dintre americance şi 35% din britanicele intervievate.

Singurele bunuri de valoare care le aparţin in exclusivitate par a fi bijuteriile, 81% din romancele intervievate declarind că deţin astfel de accesorii.

Una din concluziile studiului este că deşi banii continuă să condiţioneze independenţa şi integritatea femeilor din toată lumea, mai mult de jumătate din subiecţii intervievaţi au negat faptul că partenerul care ciştigă mai mulţi bani este cel care deţine controlul intr-o relaţie.

Potrivit rezultatelor cercetării, mai mult de jumătate din americance ciştigă mai mult decit partenerii lor, japonezele şi locuitoarele Arabiei Saudite işi păstrează banii in fonduri de economii proprii, secrete, in timp ce 9 din 10 chinezoaice susţin că au ultimul cuvint cind e vorba de achiziţii importante (proprietăţi imobiliare

sau maşini) de uz familial.

Studiul Synovate a fost efectuat pe un lot de 3 821 de femei din Statele Unite, Brazilia, Marea Britanie, Franţa, Romania, Arabia Saudită, China, Singapore şi Japonia.

sursa: RoNews

Sa vedem ce parere au cei de la Han, fie barbati, fie femei. biggrin.gif
milimetru
Parcă spuneai, nefertiti, odată că nu-ţi place ar'timetica hh.gif Eu unul mi-am pus mintea să citesc situaţia prezentată şi... mi s-a umflat capul cīt o baniţă! sad.gif Aşa īncīt, cu perfectă nevinovăţie, īmi permit să īntreb: despre ce anume trebuie să ne dăm cu presupusul? Despre faptul că romāncele vor să fie īntreţinute de parteneri īn timp ce īn alte părţi situaţia nu e aşa?
nefertiti-old
E drept ca nu imi plac cifraraiele si tocmai de aceea am postat tot articolul. Daca ma apucam io sa va vorbesc in cifre, nu stiu ce iesea laugh.gif . Da, cam asta ar fi ideea, daca romancele sunt, intr-adevar, cum spun cei ce au facut studiul?
abis
Cele pe care le cunosc eu nu-s asa.
milimetru
Eu nu-mi dau prea bine seama, dar bănuiesc că oamenii ăia ştiu ce fac şi spun. Ei, şi dacă e aşa, se pune īntrebarea "de ce?" Un prim răspuns care īmi vine īn minte ar fi acela că, pe măsură ce nivelul general de trai/civilizaţie creşte (implicit posibilităţile de afirmare socială), creşte şi dorinţa de independenţă financiară a femeii. Īn acest caz societatea romānească ar fi la un nivel mai coborīt de... Măi, măi, oare aşa să fie?...

Īn ceea ce priveşte persoanele feminine cu care am contact, da, cu mici excepţii preferă şi chiar doresc să cheltuie banii... altuia. Că nu se īntīmplă īntotdeauna aşa cum doresc ele...
Dark Angel
Eu nu stiu ce sa zic...castig dublul salariului sotului meu dar mi-ar placea sa fie invers, cu conditia sa nu scada salariul meu laugh.gif

Mi-ar placea sa fiu intretinuta, cred ca e mai comod...si sa tina altcineva "trezoreria" ca mi s-a urat facand calcule si combinatii financiare pentru eficienta folosire a "income"-ului rolleyes.gif
Achernar
Pai prin alte parti un eventual divort il lasa pe fraier in kiloti. Asta daca nu cumva doamna vrea sa-i ia si pe aia. La Romanika nu-i chiar asa. Daca nu-s copii la mijloc un tip se poate 'scoate' onorabil in caz de divort.
De ce s-ar mai complica englezoaicele si mai stiu eu cine cu maruntis de cosnita cand poa' sa-i ia sotului iubit si placa dentara dac-au parte de un avocat smecher ?
Mara
Citeam un articol despre problemele care apar in cupluri daca femeia castiga mai mult si l-am intrebat pe omu' meu daca are vreo problema d'asta (eu castig mai mult) si mi-a raspuns ceva de genul: "Umileste-ma, umileste-ma cat mai mult!" laugh.gif Flower, eu am scapat de gestionarea finantelor, i-am pasat lui grija asta, eu am doar grija sa spun: da-mi bani!!! rofl.gif

Ca sa fiu cat de cat on topic: romancele, la nivel general, prefera sa fie intretinute de partener si asta cred eu tine de gradul de civilizatie. Probabil ca, in timp, mentalitatile se vor schimba. Momentan sunt cam multe pustoaice care asteapta businessman-ul cu mercedes, rolex si nokia ultimul tip. Unele il gasesc, altele... se trezesc la 40 de ani ca li s-a dus tineretea alergand dupa himere. sad.gif
Achernar
Oho, gradu' de civilizatie ! Aduceti vreo suta de nemtoaice-n Romania si platiti-le un an de zile cu 50-60 de euro pe luna + 2-3 sedinte de smetii peste ochi daca se sparg in figuri. Vedem dupa aia cum e cu civilizatia occidentala. Da' pun pariu ca se 'romanizeaza' in 3 luni.
Mara
Achenar, dar parerea ta care este? Ca pana acum ai comentat ceea ce cred altii...
nefertiti-old
Nu stiu daca tine musai de civilizatie, cat de mentalitate si de mediul social in care traiesti, plus educatie, caracter s.a.

Sigur ca e greu sa emiti o parere general valabila. Dar, inca, la noi, situatia sociala si economica are o influenta directa si asupra acestui lucru. Asta, lasand la o parte acele 'exemplare' care au tendinta nativa de a trai pe spinarea altora, in cazul de fata a masculilor. laugh.gif
Mara
Cand am zis civilizatie m-am referit la gradul de dezvoltare al societatii noastre si realitatea este ca majoritatea femeilor din tara asta are un trai greu. Ca atare nu mi se pare atat de aberant ca incearca sa supravietuiasca si asta e totusi unul din mijloacele cele mai la indemana, sa gaseasca un barbat care sa le intretina. Cat de moral este... prefer sa nu comentez, nu vreau sa judec pe nimeni.
nefertiti-old
Mie, intotdeauna mi s-au parut imbecile comparatiile, pe diverse teme, facute intre tarile 'civilizate' si RO. Sunt fortate, pentru ca situatiile sunt total diferite inca si nu prea incape comparatie.
nefertiti-old
Zilele trecute, pe la un alt topic, a venit vorba despre naivitate. Haideti sa vedem cat de usor credeti in ceva ce vi se spune, sau in ceva ce auziti sau cititi. Luati totul asa cum va este 'servit' sau mai si 'cugetati' inainte de a crede? Subiectul este destul de vast, pentru ca ma gandesc la a crede ce iti spune cel de langa tine, la ceea ce citesti intr-un ziar sau revista, la ceea ce barfeste un coleg in pauza de cafea samd.
milimetru
Eu nu iau totul cum īmi este servit! Ceea ce aflu trec īn primă instanţă īn fişierul "informaţii neverificate". Īmi trebuie apoi şi alte surse, care s-ar putea să spună contrariul. Īncepe operaţia de selectare a sursei. Informaţia anulată trece īn recycle bin dar cu posibilitatea uni restore orişicīnd, dacă treburile se schimbă. Antivirusul funcţionează īn permanenţă, chiar şi atunci cīnd ceea ce am aflat e "clasat" īn my documents. Sistemul de operare se numeşte "cuget, deci exist"... biggrin.gif

Dar cine e persoana care să ia totul aşa cum īi e servit? blink.gif

ps: Pe ce topic veni vorba despre naivitate? M-ar interesa...
nefertiti-old
Hmm, nu stiu exact cum se numeste, era ceva cu traficul de carne vie unsure.gif , posibil pe la Dezbateri...
milimetru
hh.gif Auuu, m-am liniştit! Nu vreau informaţii despre traficul de carne, nici vie nici... Sună ca dracu (vorba lui nenea Petrică wink.gif ) vorba asta "trafic de carne vie". Iar "ingredientele" sīnt şi mai şi! Vreau să rămīn naiv īn acest domeniu!! rolleyes.gif
Achernar
Nu prea stiu. In general cred chestiile care-mi convin. Daca e vorba de ceva ce nu mai intereseaza in mod deosebit atunci aplic strategia lui Toma N.
nefertiti-old
Credeti ca e bine ca in politica sa intre oricine sau ar trebui sa se poata face un fel de selectie si sa faca asta doar 'profesionistii'? Ma gandesc la faptul ca au ajuns sa candideze pentru functii publice, cum ar fi cele de primar, de exemplu, medici, profesori samd. O asemenea persoana poate sa isi indeplineasca atributiile corect pentru ambele 'pozitii' sau ajunge sa le neglijeze pe ambele? Asta, lasand la o parte faptul ca unii chiar nu au pregatirea necesara pentru a se ocupa de treburi ale administratiei publice.
Am dat doar un exemplu, ca sa intelegeti ce vreau sa spun. Ce credeti? unsure.gif
abis
Ce pregatire ar trebui sa ai ca sa poti fii primar? Dar parlamentar?

Nu cred ca ar trebui sa faca politica doar absolventii SNSPA...
nefertiti-old
Nu doar absolventii de SNSPA, dar poate ca ar fi bine sa nu poata candida la o functie publica oricine. Revin la exemplul cu primarul si medicul. Ma gandesc acum la Oprescu, e primul care imi vine in minte, vroia sa ajunga primar al Capitalei. Ei bine, zi si mie cum ar reusi sa se ocupe onorabil si de una, si de alta?
Ca sa nu mai spun ca poate am scapa de unii precum Vanghelie, care este! laugh.gif
abis
Banuiesc ca daca ar ajunge primar nu ar mai profesa ca medic. Nu vad nici o problema aici. Tu stii de vreun caz in care un primar practica, in acelasi timp cu functia, o alta meserie?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.