Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Tema Zilei: Specificul unei generatii
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Mass-media
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88
Olaf
laugh.gif Pai este logic. Cu exceptia cazului in care au negociat salariul brut... unsure.gif Si atunci, unde este avantajul?
Achernar
Sadici baietii astia. 95 % din 'ceas' merge la pensii. Chestia e ca in ultimii ani bugetul asigurarilor sociale (adica destinatia ceasului) a cam suferit. Adica a fost cam tot timpul pe minus, banii pentru echilibrarea lui provenind din alte surse. Se presupune ca in urma reducerii ceasului fie va trebui redusa suma totala platita ca sub forma de pensii (la nivel national) fie bugetul de stat va acoperi atat deficitul curent cat si deficitul creat prin reducere.

Inainte de aplicarea cotei unice sumele colectate din impozitul pe venit + profit reprezentau cam 45 % din suma colectata sub forma de CAS. Acum probabil procentul a scazut la 40 % sau poate chiar mai putin.
Deci, pentru echilibrare ar fi necesar ca o reducere de 2 % a CAS sa se produca concomitent cu o majorare de 5 % a impozitelor de care vorbeam.
actionmedia
QUOTE (Olaf @ 17 May 2005, 02:48 PM)
laugh.gif Pai este logic. Cu exceptia cazului in care au negociat salariul brut... unsure.gif Si atunci, unde este avantajul?

Avantajul pentru angajatori ar fi ca in urma cresterii cotei unice sa se reduca substantial CAS-ul adica daca cota unica devine 18% sa spunem, CAS-ul sa coboare de la 45% la 30%. Atunci intradevar ar fi un castig si si-ar putea permite sa majoreze salarii sau sa angajeze mai multi oameni.

Olaf
Pai asta n-ar fi echivalent cu, sa zicem, o scadere a CAS-ului mai mica in conditiile in care cota unica ar ramane 16%?
actionmedia
Hai ca am gasit cifrele exacte. Le poate verifica oricine si se poate juca cu ele la aceasta adresa

CAS-ul total este de 31,5% (mai mare pentru meseriile riscante)
Din acesta 22% il plateste angajatorul si 9,5% angajatul
Somajul total este de 4% din care 1% angajatul
La sanatate se plateste 13,5% dincare 7% angajatul
La astea se mai adauga 1,053% asigurari de accidente si boli profesionale si 0,75% comision la camera de munca, acestea cad in sarcina angajatorului.
Tot ce am enumerat aici se socoteste la salariul brut. Ceea ce datoreaza angajatul se scade din salariul brut. Ceea ce datoreaza firma doar se raporteaza la salariul brut, platindu-se in plus fata de acest salariu brut.

Socotind asa. Pentru orice salariu net de 100 de unitati, un angajator trebuie sa plateasca in plus 82 de unitati.

Acuma ca idee impozitul de 16% se aplica la salariu brut - deduceri adica o suma mai mica decat salariul brut. Ceea ce inseamna ca o crestere a impozitului cu 2% si reducerea CAS cu 2% nu ar fi echivalent cu mutarea banilor dintr-un buzunar in altul.
Una e sa aplici 2% la 10.000.000 lei si alta e sa il aplici la 6.000.000 lei. Atunci intradevar este un castig, dar este atat de mic (aproximativ 0,8%) incat nu cred ca merita sa se oboseasca nimeni sa mai modifice inca o data codul fiscal si asa destul de obosit. Daca este insa vorba de procente mai mari de genul 5-6% atunci este probabil sa se simta ceva (2 - 2,5%) reducere a cheltuielilor. Totusi daca vrei sa pastrezi acelasi salariu net, trebuie sa maresti brutul. Prin urmare baza de calcul pentru CAS-ul micsorat se mareste (se mai pierde ceva din procente dar nu mult)
nefertiti-old
Hmmm, vad ca v-a placut asta cu cifrele. Io si clasica mea aversiune fata de cifre am stat cuminti deoparte. Acu', sa imi spuneti voi daca mai aveti de vorbit pe tema asta sau o schimbam. rolleyes.gif
nefertiti-old
Mai intreb o data: schimbam au ba? unsure.gif
Olaf
As zice sa schimbam... Eu unul am inteles cum vine treaba... biggrin.gif
nefertiti-old
Si nu propui tu sau altcineva o tema? rolleyes.gif
Achernar
About sex

Habar n-aveam ca-s asa oPsedat ohmy.gif
Olaf
laugh.gif Sex salbatic...
nefertiti-old
ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

Bine, mey, cum vreti voi (si dupa aia mancam rofl.gif ). Dati-i drumu' devil.gif .
Olaf
Sau "sex cu un(o) salbatic(a)..." rolleyes.gif

P.S. ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
Sushi
de ce mai putin salbatic cind se poate mai mult decit salbatic? Io cred ca-i primavara de vina ca ne-au luat-o mormonii la toti razna. Apropo... imi zicea un amic ca n-am cum sa ma inscriu la mormoni pentru ca FUMEZ?!? sa fie adevarat?
Olaf
Da, e adevarat. Aia nu beau, nu fumeaza, dar cred ca sunt un pic salbatici... rolleyes.gif unsure.gif
Mara
As vrea sa raspund la tema zilei, dar mi-e ca n-am inteles ce dezbatem ohyeah.gif rofl.gif , si zau ca as vrea sa ma dau cu parerea! rofl.gif
nefertiti-old
No, amu, daca ati vrut sex, puneti-va pe treaba! laugh.gif
Olaf
Ultima data cand am fost la Predeal, m-am dat cu parerea pe partie, da' m-au gonit jandarmii... unsure.gif sorry.gif
Chiar, eu vorbesc dar nu stiu despre ce vorbesc... Voi ce intelegeti prin "salbatic"? (sex, of course)
nefertiti-old
Ce ai facut pe partieee??? ohmy.gif ohmy.gif
Olaf
m-am dat cu parerea rofl.gif
Sushi
QUOTE (Olaf @ 18 May 2005, 12:08 PM)
Voi ce intelegeti prin "salbatic"? (sex, of course)

1. Calitativ din punct de vedere al vitezei si al duratei
2. Acompaniat sonor cu sunete din natura. De exemplu: Oaaa Uuuaaa eeeeeoooo
3. Intr-un decor neprelucrat de mina umana: padure, miriste, la malul unui iaz cu sau fara peste etc etc
Achernar
Atat cat ma duce pe mine capul treaba ar fi cam asa : sexul domestic este ala disponibil - teoretic - oricand si la orice ora intrucat 'traieste pe langa casa omului'. Pentru a beneficia de ala salbatic doritorul trebuie sa plece la vanatoare. Si sa si vaneze ceva, normal.
Mara
N-as zice ca sexul al salbatec trebuie sa fie neaparat in afara casei... ca daca ma ia barbatu' si ma arunca pe pat (ipotetic, pentru ca practic s-ar rupe patul cu mine daca ii trece prin cap sa faca asta sorry.gif laugh.gif ), avand o atitudine dominatoare si un pic agresiva... eu zic ca iese ceva salbatic. rolleyes.gif
Sushi
Si daca-l trintesti tu?
In eventualitatea ca opune rezistenta ma ofer sa te ajut. Io-l imobilizez si tu-l dezcentrezi, ok?
Olaf
Mie mi-ar placea sa-mi faca o tipa asta... sorry.gif laugh.gif Dar, chiar daca sunt slab mort, n-am gasit pe nimeni in stare de asa ceva tongue.gif
Michelle
Sex salbatic da?
Sa va dau coordonatele?...pe abcisa un pat maaare sau la extrema cealalta cel mai stramt loc cu putintza...gen toaleta de avion
pe ordonata ...una bucata iubit ..pe care nu l-ai mai vazut de 10 ani si intre timp e insurat si cu 3 copii ( desi despartiti de atata timp descopera amandoi feelingul de altadat!)
nefertiti-old
La mine chiar a cedat un pat o data, da' nu cred ca eram io excesiv de salbatica, pur si simplu patul era slab. rofl.gif rofl.gif
Sushi
QUOTE (Planorista @ 18 May 2005, 12:42 PM)
Io-l imobilizez si tu-l dezcentrezi, ok?

Daca nici asa nu reusim atunci iei cd-ul lui preferat sau telefonul mobil, il arunci in pat si strigi "Catch!". El se azvirle dupa el ca-n Matrix reloaded si atunci hopala si tu ai timp destul de te dezbraci si sa iei pozitie pina aterizeaza el.
Sushi
In atentia Nefertitei!

CERERE

Stimata doamna,

subsemnata Planorista, nascuta la o data secreta, cu domiciliul la ea acasa
prin prezenta solicit schimbarea temei zilei sau inchiderea compleCta a threadului!
Mentionez ca prezenta tema ma pune in imposibilitatea de a-mi indeplini sarcinile de partid, serviciu & gospodarie.
Multumesc anticipat,

Planorista
Mara
Plano, mi-e ca n-am inteles (cred ca am o problema de intelegere azi! laugh.gif ): iti faci griji pentru pat sau pentru salbaticia sexului? Ca daca e pentru sex... tu crezi ca daca ma ajuti sa-l trantim mai ai vreo sansa de a scapa de acolo pana nu "prestezi" ceva?! Ca de cand isi doreste el asta... laugh.gif
nefertiti-old
No Way, No Way, No Way!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! devil.gif

La fel mi se intampla si mie, inca n-am facut nimiiiic pe ziua de azi, in afara de aberat aci, baut cafea, conversat, injurat ochelarii! laugh.gif Da' ce vrei, sa ma linseze salbaticiunile astea care au cerut sex??? rofl.gif
Sushi
Io nu m-as mira sa apara Mihai cu o galeata cu apa rece sa ne ogoiasca ohyeah.gif Sa vezi ce aburi ar iesi!
nefertiti-old
Io nu cred ca are curaj sa intre aci! laugh.gif
simonsays
nefe, parintii tai stie ce faci tu ? rofl.gif

Michelle, incearca un loc stramt gen buda de camin de studenti; ala sex salbatic; pute a cacao de urli.... mama doamne roflmao.gif
nefertiti-old
Da' ce am facut rau, draga? innocent.gif
Oiski-Poiski
Sex salbatic este ala pe care-l faci intr-un pat frantuzesc , ca sa ai de ce sa te agati, dupa ce ai baut o picatura, doua, trei dintr-o bautura fina si tare biggrin.gif
Achernar
Iar sex mega-salbatic si mega-intens este chestia aia facuta intr-un pat indiferent de care dupa consumul a una-doua-trei litre de bautura fina si supertare. Atata doar ca treaba se numeste 'vis erotic' si are ca efecte secundare dureri de cap si mahmureala.
Olaf
Sex super-super salbatic este atunci cand a doua zi trebuie renovata casa...
dead-cat
QUOTE (Oiski-Poiski @ 18 May 2005, 01:38 PM)
Sex salbatic este ala pe care-l faci intr-un pat frantuzesc , ca sa ai de ce sa te agati, dupa ce ai baut o picatura, doua, trei dintr-o bautura fina si tare biggrin.gif

coniac "Drubeta" rofl.gif rofl.gif
Achernar
'Goguleee, probleme ma ?'

Scuze, am gresit. Astia-s cu 'unde-s multi puterea creste', ori azi n-avem treaba cu chestiile de grup.
nefertiti-old
Iote masculii!!! Chiar ma intrebam de ce nu mai zice nici unul nimic p'aci. laugh.gif
Mara
N-or fi avut loc de noi si de hormonii tropaitori? rolleyes.gif
Olaf
QUOTE (Achernar @ 18 May 2005, 02:04 PM)
ori azi n-avem treaba cu chestiile de grup.

Asta n-ar fi tot sex salbatic? unsure.gif Dupa preferinte... laugh.gif
Achernar
Stiu si eu ? Desfasurarea completa e cam dificila. Mai ales daca exista pericolul de a cadea din pat din cauza aglomeratiei.
Cla
Nu mai stiu daca-s mascul sau nu de cand yahoo messenger imi indica nick-ul de Mariana rofl.gif
La sex sunt soft, pun inima, atmosfera frumoasa, fara nu merge... sorry.gif
No ONS, no swingerclub, schimb de parteneri, gangbangs, bukkake... nonono.gif
nefertiti-old
Ar trebui sa iti schimbi si pe Han numele in 'Mariana' rofl.gif .
Sushi
QUOTE (Marius @ 18 May 2005, 07:55 PM)
gangbangs, bukkake... nonono.gif

Aste ce-s?
Sushi
QUOTE (Michelle @ 18 May 2005, 12:43 PM)
iubit ..pe care nu l-ai mai vazut de 10 ani si intre timp e insurat si cu 3 copii (  desi despartiti de atata timp descopera amandoi feelingul  de altadat!)

Sa stii ca se obtine acelasi rezultat si daca in loc de 10 ani sint numa 4 si el n-are nici un copil smile.gif)
Da chiar? Oare de ce sexu' cu exu' e mereu atit de... salbatic???
nefertiti-old
Mah, la mine n-ar functiona cu exu' devil.gif .
Sushi
Crede-ma ca nici la mine n-ar functiona cu ex-ul tau!
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.