dead-cat
30 Aug 2004, 12:10 PM
QUOTE |
Dar El de ce nu a impiedicat acest accident?
|
pentru ca omul este liber.
Dumnezeu te poate calauzi, dar daca nu vrei sa asculti nu te impiedica s-o iei pe ce frum vrei tu. altfel oricum te-ai putea scuza cind faci o prostie "a fost voia Domnului, eu n-aveam de-ales"
nefertiti-old
30 Aug 2004, 12:19 PM
Apropo de asemenea scuze, din cate stiu, le auzi frecvent in lumea araba, mai exact printre fanaticii religiosi, dar nu numai. De fiecare data cand se intampla ceva, ei obisnuiesc sa spuna: Alah a vrut asa, a fost voia lui Alah samd. Si, intr-adevar, la un moment dat, totul capata o nota de ridicol impins la extrem.
milimetru
30 Aug 2004, 12:21 PM
Linica, dragă, stăteam doar de vorbă, ca oamenii... De ce vrei să ne īntristezi?... Sīnt momente, ca acela pe care-l descrii tu, cīnd cuvintele trebuie să tacă... Prea multe īntrebări pui pentru o simplă temă a zilei şi destul de complexe... Părerea mea este să ne rugăm pentru acel suflet tīnăr... şi poate la alte topicuri, cu teme religioase vei putea să detaliezi problemele care te frămīntă legate de El...
cactus
30 Aug 2004, 12:33 PM
@ Linica : "Dar El de ce nu a impiedicat acest accident? Pe Iob l-a protejat. Bine. Era drept, nu avea nimic de obiectat. "
Mai este ceva - poate cineva sa-mi raspunda de ce mor copii care au abia cativa ani, un an sau nici atat ?
De aia zic io ca chestia cu destinu“ nu-i chiar asa de simpla...Ca aia chiar ca n-au avut cu ce sa pacatuiasca - duhan-nu; pileala-nu; de-njurat - nu ca inca nici nu stiau sa vorbeasca bine...etc...Nu stiu; stiu numa“ca atunci cand incepi sa te gandesti la astea te doare chestia aia dintre urechi.
Afrodita
30 Aug 2004, 12:45 PM
Destin? Soarta? Liber arbitru?
Si totusi...cand pura intamplare iti scoate in cale persoane despre care nu mai stiai nimic de o caruta de timp, cand din pura intamplare, in cateva secunde descoperi afinitati cu altcineva si ai senzatia ca va cunoasteti de 6 vieti nu una...Cand din pura intamplare toate planurile sunt date peste cap pt ca a aparut ceva sau a disparut altceva....Cum explicati "pura intamplare" asta? Caci coincidente nu se pot numi....
Destin? Soarta? ...Chiar as vrea sa cred in ele acum...Dar asta nu-mi lasa prea multa libertate de miscare...
Hmm...
cactus
30 Aug 2004, 01:02 PM
De multe ori intamplarea asta e prea "pura" ca sa fie numai o intamplare...
LINICA
30 Aug 2004, 01:08 PM
Xcross, draga, de ce spui ca v-am intristat? Oricum, imi cer scuze. N-am vrut sa stric buna dispozitie care domnea pana sa ajung pe acest forum... Si nu stiu daca e tot Karma daca oriunde as posta tot prost iese...
Voi reveni cand "ma voi armoniza" cu hanul.
Si la plecare ... No_Doubt - Don't speak
milimetru
30 Aug 2004, 01:13 PM
Ei, Linica şi tu acuma, zău aşa!
Don't worry, be happy - special pt. Linica!
nefertiti-old
30 Aug 2004, 01:17 PM
Nu cred ca e cazul sa se supere nimeni, e o discutie in care fiecare isi expune parerea si atat.
Achernar
30 Aug 2004, 02:54 PM
Oamenii isi pot schimba soarta ? Cine stie ? Atat timp cat nu se pot face experimente, e greu sa sa aprecieze in ce masura un anumit eveniment se datoreaza 'vointei divine', intamplarii, unui complex de factori cu evolutie predictibila sau actiunii constiente umane.
nefertiti-old
30 Aug 2004, 02:56 PM
Intrebarea era ce crede fiecare dintre voi, nu asteptam demonstratii.
Olaf
30 Aug 2004, 02:59 PM
Eu cred ca suntem ca niste bolovani care merg la vale pe un fagas. Numai ca fagasul asta se ramifica din cand in cand si, cu putin efort (sau putin mai mult), putem sa alegem stanga sau dreapta.
Si dedic (se poate?
) urmatoarea melodie la toti care ma cunoaste!
cactus
30 Aug 2004, 03:01 PM
@ Linica - "Voi reveni cand "ma voi armoniza" cu hanul."
Copilu“dulce, mic si scump....n-o lua chiar asa ca noi ni-s fiori faini, prima-ntai, rupti din soare si noit toti te iubim, asa ca lasa batistele....don“t worry, just be happy ca maine o fi mai bine ca azi si "ektzetera". La“ca prinzi tu viata si sa vezi cum zburzi p“acilea prin ograda noastra....
nefertiti-old
30 Aug 2004, 03:01 PM
Olaf, si care e urmatoarea melodie?
P.S. Cactus, parca ai fi Vornicum, numai ala baga spaima in fete. In unele, normal.
cactus
30 Aug 2004, 03:04 PM
Olaf
30 Aug 2004, 03:05 PM
Pai nu stiu, urmatoarea din playlist. Nu cred ca o vreti pe urmatoarea din playlistul meu, ca e Ombladon - "Cand va umplem de flegme". Oare asta tine de destin?
Cred ca las destinul (in cazul asta pe voi) sa hotarati urmatoarea melodie.
Achernar
30 Aug 2004, 03:08 PM
QUOTE |
Intrebarea era ce crede fiecare dintre voi, nu asteptam demonstratii |
Ceea ce-am scris acolo este exact ceea ce cred. Daca e necesar, pot sa traduc : nu stiu daca oamenii isi pot schimba sau nu soarta. E punctul meu de vedere si nu are legatura cu vreo 'demonstratie'.
nefertiti-old
30 Aug 2004, 03:10 PM
Olaf, acceptam melodia ta.
Achernar, e ok, acum am inteles, nu e cazul sa te superi.
dead-cat
30 Aug 2004, 03:11 PM
QUOTE |
am vrut sa zic "ficiori" faini; restul scuze pt. litere halite sau puse aiurea; da“ aici la mine e o caldura de te termina de totului tot...
|
interesant...
mie pina nu demult mi-a fost frig.
Catamenia - Hall of the Frozen North
nefertiti-old
30 Aug 2004, 03:18 PM
Iar eu pot sa ma incalzesc la niste lumanari parfumate, pe care tocmai le-am primit.
Urasc chestiile astea. Niciodata nu am inteles de ce unora li se par romantice.
Stiu, am fost off topic.
Olaf
30 Aug 2004, 03:20 PM
Nici macar nu a fost vina ta. Destinul...
nefertiti-old
30 Aug 2004, 03:25 PM
Te referi la off topic sau la lumanari?
Mara
30 Aug 2004, 03:26 PM
Eu cred ca am mai zis pe undeva ca la fel cum cred in destin cred si in libertatea de a alege, adica in destinatia e data, ruta ramane la latitudinea noastra.
Nefertiti, azi esti tare aiurita! Ai mai fost pe undeva offtopic si m-ai distrat rau.
Si o dedicatie: Cesaria Evora - Destino negro
nefertiti-old
30 Aug 2004, 03:29 PM
milimetru
30 Aug 2004, 03:38 PM
Ei, da'-i f simplu: toată instituţia respectivă, de la portar pīnă la director (sau invers), se oferă să aibă grijă de tine pe timpul nopţii! Acum, la ce folosesc lumīnările, veţi vedea voi...
dead-cat
30 Aug 2004, 03:39 PM
ca si continut si idee, pachetelul cam suna a vornicum
dar avind in vedere ca-i institutie publica ...
nefertiti-old
30 Aug 2004, 03:44 PM
xcross, chiar toti?
dead-cat, sper ca nu vornicum le-a trimis.
Mara
30 Aug 2004, 03:53 PM
Dedicatie de la institutia publica pentru Nefertiti: Besame mucho, aceeasi Cesaria
nefertiti-old
30 Aug 2004, 03:57 PM
Multumesc mult, Mara.
Cred ca e vorba de caile neintelese ale destinului. Cine m-o fi pus sa deschid discutia asta?
O fi pedeapsa, treaba cu lumanarile.
Olaf
30 Aug 2004, 04:04 PM
QUOTE |
Te referi la off topic sau la lumanari? |
Cu intarziere: despre offtopic. Institutia cu pricina este organism colectiv, si nu e condusa de destin.
Si nici lumanarile nu sunt afectate de destin...
nefertiti-old
30 Aug 2004, 04:10 PM
Aha, m-am mai linistit. Azi a fost o zi absolut aiurita, asa ca...
nefertiti-old
31 Aug 2004, 09:59 AM
Asadar, azi, care este ultimul gest romantic pe care l-ati facut pentru sot/sotie, prieten/prietena, amant/amanta samd?
Olaf
31 Aug 2004, 10:03 AM
In sfarsit, tema zilei...
Din pacate, eu nu-mi mai amintesc... a fost demult... dar daca imi amintesc, spun.
Da' pot sa pun eu prima melodie? Nicu Alifantis - Aproape liniste.
dead-cat
31 Aug 2004, 10:04 AM
presupun ca a-i da o banconota si a-i spune "du-te si ia-ti niste flori" nu se numara.
just kidding, nici macar eu n-as face asa ceva
nefertiti-old
31 Aug 2004, 10:07 AM
dead-cat, daca persoana pe care o trimiti astfel la piata considera ca e un gest romantic, se pune.
milimetru
31 Aug 2004, 11:19 AM
Īntīmplarea face că am īntrebat-o chiar zilele trecute despre asta. Mi-a răspuns că s-a īntīmplat atunci cīnd a fost plecată o săptămīnă iar la īntoarcere a găsit toate prin casă īn regulă! "Şi atīt!", mi-a adăugat sec...
Trebuie să recunosc cu fair-play că de multă vreme īncoace mă strădui mai mult să fiu util decīt romantic.
Madonna - Material Girl şi... nu-mi aduc aminte cine cīnta "nasty boy"...
nefertiti-old
31 Aug 2004, 12:22 PM
Pentru toti, Elton John, Sacrifice.
Mara
31 Aug 2004, 12:48 PM
Am remarcat ca ocazional ma deranjeaza ca partenerul meu nu este mai romantic, insa, citind tema zilei am realizat ca nu-mi aduc aminte ca eu sa fi facut vreun gest romantic in ultima perioada.
Trebuie sa remediez, doar ca ... nu prea am idei momentan... Presupun ca daca fac o oala de ciorba nu se pune ca romantism, nu?
As dori sa dedic pentru toti romanticii: Eric Clapton- Sunshine of your love
nefertiti-old
31 Aug 2004, 12:50 PM
Mara, cum ii spuneam si lui dead-cat, daca partenerul considera asta romantic, se pune.
Sigur ca suna cam prozaic, dar...
In fond, e o chestie subiectiva treaba cu gesturile romantice, desi exista unele asa-zis clasice, acceptate de majoritatea ca fiind romantice.
Olaf
31 Aug 2004, 12:52 PM
Si tu, acum, depinde ce faci cu oala de ciorba!
Edit: acum am vazut ca si Nefertiti spune (practic) acelasi lucru...
Ducu Berti - Floare de colt
milimetru
31 Aug 2004, 01:20 PM
QUOTE (Mara @ 31 Aug 2004, 02:01 PM) |
As dori sa dedic pentru toti romanticii: Eric Clapton- Sunshine of your love |
Păi, care romantici? Ai (mai) văzut tu vreunul pe undeva? (tv-ul, cărţile etc nu se pun!)
Să nu cumva să cīnte Eric fără auditoriu...
nefertiti-old
31 Aug 2004, 01:27 PM
Buuueeeey (copyright Vornicum), eu sunt romantica.
Mara
31 Aug 2004, 01:33 PM
A, si de fapt esti in pana de idei si d'asta ai lansat tema asta.
Ia exemplu de la mine si fa o ciorba!
Dei, cum zise Olaf, ce faci cu ea... las la imaginatia ta. Numai sa nu i-o torni fiarta in cap, ca s-ar putea sa nu fie chiar romantic.
dead-cat
31 Aug 2004, 01:34 PM
hmmm... o coirboa de burta, s-apoi ceva mamaliga cu brinza...
eu zic ca ar fi romantic
dar fara praz, ca ar fi prea de tot.
n-ascultati de mine, eu sunt inginer
In Flames - Food for the Gods
nefertiti-old
31 Aug 2004, 01:36 PM
Mara, nu sunt in pana de idei, ca deocamdata nu am pentru cine sa fac gesturi romantice.
Desi faza cu ciorba in cap, parca ma tenteaza.
dead-cat, inginerii nu sunt deloc romantici?
milimetru
31 Aug 2004, 01:36 PM
Mai, că mă luă gura pe dinainte şi dădui drumu la vorba proastă.
Dacă tu, Nefertiti, ai sărit aşa, să vezi ce păţesc de la Mara, cīnd o vedea ce-am făcut!
nefertiti-old
31 Aug 2004, 01:38 PM
xcross, nu pe tine vroiam sa te fericesc cu ciorba in cap.
dead-cat
31 Aug 2004, 01:39 PM
n-am mai postuit bancu asa pe han?
se intilnesc 2 studenti la poli. zice unul catre celalalt
- de unde ai bicicleata asta noua?
- sa vezi faza, ieri veneam de la cursuri prin parc. vine o tipa pe o bicicleta, se uita la mine, trage o frina, trinteste bicicleta, arunca hainele de pe ea si-mi spune "ia-ti tot ce doresti!"
la care zice colegul:
- o alegere buna. hainele oricum nu ti s-ar fi potrivit.
Olaf
31 Aug 2004, 01:44 PM
Si mai era si ala cu broasca pe care, daca o saruti se transforma in printesa frumoasa foc...
(vorbeste un viitor inginer
)
Si melodie: Theatre of Tragedy - A Hamlet For a Slothful Vassal
nefertiti-old
31 Aug 2004, 01:47 PM
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.