Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Tema Zilei: Specificul unei generatii
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Mass-media
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88
nefertiti-old
Cata indiferenta, dom'le! nonono.gif
Olaf
Pai astia o sa se mai certe vreo 10 ani cel putin. Ca ce-i prea liberal pentru unii este prea putin liberal pentru ceilalti... Si nu numai asta. Oricum, nu cred ca o sa putem vorbi prea curand de o "contrapondere". Tot rusii sunt baza rofl.gif
MIA
QUOTE (nefertiti @ 6 Jun 2005, 09:47 AM)
Asadar, luand in calcul, pe scurt, toate astea si inca vreo cateva pe care nu le-am pomenit, dar care pot fi aduse in discutie, cum vedeti viitorul geopolitic al Europei?

Naspa ... tongue.gif

Cind oamenii s-au obisnuit cu un anumit standard ( nu conteaza cum obtinut ) cea mai hilara miscare e sa speri ca ei vor accepta de buna voie o diminuare a acestuia. hh.gif
nefertiti-old
Mey draga, io vorbeam acum de geopolitica, nu de nivelul de trai tongue.gif .
Achernar
QUOTE (nefertiti @ 6 Jun 2005, 09:47 AM)
Ar mai fi, pe undeva, Turcii, care s-ar vrea si ei integrati cumva, in ceva.

Daca au sange-n ei se pot usor integra in absolut. E suficient sa se duca la nea guru Bivolaru. De fapt e suficient sa-i trimita vreo cateva turcoaice valabile si-i integreaza guru pe toti.
nefertiti-old
Eh, uite ca la asta le-am luat-o noi inainte! laugh.gif
nefertiti-old
Oook, vad ca nu aveti chef de din astea, asa ca incercam altceva.
Citind ceva azi dimineata, mi-am adus aminte de o dama care incerca sa ma convinga, la un moment dat, ca a reusit sa se ridice singura de a un zero la care ajnsese si sa realizeze diverse chestii. Nu e imposibil, dar, intamplator, stiam ca nu e asa, ci fusese ajutata, ca sa nu spun intretinuta biggrin.gif . Dar pentru ea era mult mai usor sa imbrace povestea intr-o alta haina, mai confortabila pentru constiinta sa. In fine, ca sa nu o lungesc, intrebarea mea ar fi: acceptati ajutorul cuiva si in ce masura? Preferati sa faceti ceva singuri sau alegeti calea mai usoara a sprijinului, in principal material?
Si, oricat de ciudat ar parea, intrebarea e valabila si pentru barbati. biggrin.gif
Oiski-Poiski
As fi acceptat daca mi s-ar fi dat.Si cand am priceput ca nu mi se da am invatat sa fac singura.
Si am ajuns la concluzia ca ar fi fost mai usor si mai comod invers dar nu as fi putut sa ma bucur la fel si nici nu as fi putut minti lumea din jur si constiinta ca ia uite ce am realizat.
Insa am ajuns la aceasta concluzie tocmai pentru ca nu mi s-a dat ajutor prin urmare daca l-as fi primit nu as fi putut acuma spune aceste lucruri pentru ca nu as fi stiut cum este fara blink.gif .
Cei care au primit ajutor tot timpul ajung la un moment dat sa priceapa ca nu este OK si incearca sa se minta singuri ca ei au facut cu fortele lor ca daca nu se mint nu le da nici o satisfactie lucrul respectiv.
Parerea mea wink.gif .
axel
Poate ca persoana respectiva nu considera ca a primit ajutor. Ci era dreptul care i se cuvenea biggrin.gif
Michelle
Ca sa accepti si sa ti se dea ajutor cred ca trebuie sa ai o structura aparte :de lianasau macarde lichen in orice caz de planta agatatoare! Decorative sau nu "aceste plante "atrag prin chemotactism sau printr-o aura de energie speciala alte plante mai robuste ,capabile sa ofere adapost si nutritie si chiar dornice sa fie parazitate(simbiotic-evident!)
Faptul ca nu ai structura respectiva te descalifica din start si nu ai nici o sansa sa gasesti copacul protector,chiar daca l-ai cauta cu lumanarea.
Insa eu am o teorie...in viata nimic nu e gratis si totul are un pret.Nici un cadou nu vine fara sa trebuiasca sa cotizezi ceva mai devreme sau mai tarziu,uneori cind nici nu te astepti! spoton.gif
Oiski-Poiski
Michelule sincera sa fiu m-ai dat gata, asa nu am vazut lucrurile niciodata blink.gif .
Deci as fi putut sa astept ajutor pana la pastele cailor ca daca nu am structura potrivita tot nu-l primesc.
Desi am banuit demult ca unii sunt facuti sa le pice totul in gura si altii sunt facuti sa traga ca boul la jug.Insa ce nu pricepeam eu este de ce este asa wink.gif .

Michelle
Sa nu credeti ca lianelor le-o fi usor! laugh.gif Ca nu fac nici un efort pentru asta!!E o iluzie sa credem asta.In drumul lor ascensionind abrupt pe verticala pot intalni alte liane ,mai tinere ,mai proaspete,mai pline de energie care le pot taia calea... mai sunt si alte forme de paraziti...cum sunt insectele (unele sug de la 2 mame si mai si intzeapa tongue.gif )...pe urma copacul poate sa aiba scorburi, capcane ...mai vine si un taietor de lemne si-ti distruge odata cu copacul intreaga cariera ...ca sa nu mai amintesc de puieti ...in final astia sunt cei mai periculosi jamie.gif
Oiski-Poiski
Michelule, esti de-a dreptul minunat de gustoasa rofl.gif
nefertiti-old
laugh.gif Michelle, ai talent literar. spoton.gif
Cla
QUOTE (Michelle @ 7 Jun 2005, 08:41 AM)
in viata nimic nu e gratis si totul are un pret.

Nici macar moartea nu-i pe gratis, te costa viata spoton.gif
Oiski-Poiski
Ia uite inca unul care ma da gata cu adevarul laugh.gif .
Deci totusi este un sambure de adevar si in horoscoape .Astazi aflu numa lucruri interesante laugh.gif
nefertiti-old
Mey, acu' sa nu intelegeti ca orice fel de ajutor echivaleaza cu o 'intretinere'. Sunt cazuri si cazuri. Cred. laugh.gif
Mara
Hai ca am crezut c-am nimerit la Ecologie, Natura... laugh.gif Michelle, clar ai talent, ce ti-o fi trebuit medicina? Adica stiu, cineva trebuia sa afle de ce ma doare capul, asa ca bine ai facut! thumb_yello.gif sorry.gif

Daca accept ajutor? Pai depinde de context si de felul in care va trebui sa "platesc" ajutorul. Daca vine de la unul din putinii prieteni, il accept, evident, pentru ca stiu omul si stiu si ca nu o sa ma "taxeze" prea rau. wink.gif Daca vine de la un strain... incerc sa nu fiu cinica, sa cred ca inca mai exista ajutor deinteresat, dar nu cred ca reusesc sa ma conving. Iar daca si intuitia urla in mine ca ceva e in neregula, clar nu accept, chit ca va trebui sa ma dau cu capul de toti peretii sau sa renunt la acel ceva dorit. Si oricum, la ce bun sa visez la cai verzi pe pereti cand tot ce-am obtinut a rezultat din munca?! Sanatosi sa fim, ca de ajutat ne ajutam singuri! smile.gif
bdl
Normal ca accept.... mai ales daca arata bine si are o dotare gen air bag....o las sa ma ajute pina nu mai pot.... tongue.gif adica vreo 3 minute..... rofl.gif
mogaldeatza
'Vand monument national" wink.gif

In Cotidianul de ieri am citit un articol a carui tema era ultima idee wink.gif a ministrului culturii,Mona Musca si anume
privatizarea monumentelor nationale, mai precis "darea lor in grija oamenilor cu bani, care le pot intretine si eventual
deschide si centre de afaceri in zona" ( citez din memorie).Dna ministru sustine ca in acest fel s-ar putea salva din ruina
patrimoniul national. Voi ce ziceti?
abis
La ce monumente se referea?
Olaf
unsure.gif Totusi, un monument national este o chestie groaznic de costisitoare, si care nu aduce cine stie ce profit... in nici un caz la gradul de dezvoltare turistica pe care-l avem. Asta doar daca nu considera cine stie ce intreprindere profitabila "monument national" laugh.gif
Achernar
O singura statuie monument national ar putea furniza vreo doua-trei tone de bronz. Cred ca e rentabila afacerea. In locul statuii s-ar putea pune o copie la scara redusa, de exemplu 1 / 100. Sau, si mai bine : ar putea sa-i ceara unui chinez sa realizeze o copie intr-un bob de orez.
mogaldeatza
@abis- se referea la toate
@Olaf Intr-adevar intretinerea unui monument este costisitoare, dar la cati bani se arunca de-aiurea
in tara asta ....Chiar daca acum dezvoltarea turismului in Ro nu e 'la cote maxime' cum e la greci, de
exemplu,( care anual aduc tone de pietris pe Acropole pt ca turistu dornic de amintiri sa poata lua
macar o pietricica) asta nu inseamna ca nu sunt sperante de viitor.
Ce garantie am ca cel care va "cumpara" un muzeu de exemplu nu il va transforma in altceva , sau mai
rau nu va vinde din exponate? Ca legislatia actuala+ sistemul pile, cunostinte si relatii permit tot felul
de matrapazlacuri. Parerea mea wink.gif
abis
QUOTE (mogaldeatza @ 8 Jun 2005, 02:59 PM)
Ce garantie am ca cel care va "cumpara" un muzeu de exemplu nu il va transforma in altceva , sau mai rau nu va vinde din exponate?

Pai treburile astea ar trebui reglementate prin legea care ar permite asa ceva... Dar nu inteleg de ce ar lua cineva in custodie un muzeu ori o statuie. Ce sa faca cu ele? Un muzeu nu poate fi niciodata rentabil. Numai daca s-ar gasi vreun Mecena, care sa fie preocupat de binele general al societatii... unsure.gif

Ori daca activitatea asta s-ar lasa cu scutiri zdravene pentru impozitele celui care o face, dar atunci nu prea vad care ar fi castigul: ce economiseste statul ca nu mai cheltuiasca cu monumentele se traduce in scaderi la venit pentru scutirile pe care le-ar acorda.

Este dificil de formulat o opinie cat timp nu stim exact ce anume a vrut sa spuna Mona Musca despre subiectul asta.
nefertiti-old
Asaaaa, tocmai ma intrebam despre ce pusca mea sa vorbim azi, cand am avut o revelatie. O sa vorbim despre INSOMNII. Asta pentru ca mi-am amintit ca pe mine m-a bantuit una aseara si m-a cam nervozat. Asadar, aveti insomnii sau nu? (Daca nu, cumparati-va tongue.gif .) Cand, cum, de ce? Cum scapati de ele? biggrin.gif
mogaldeatza
Foarte rar. Cum scap de ele? Ascult muzica, beau un ceai, si daca nici asa nu reusesc
ma plimb prin pat pana adorm. rofl.gif

ps
pt cei interesati
http://www.terapii-naturiste.com/remedii_n...te/insomnia.htm
nefertiti-old
Cum adica te plimbi prin pat??? Cat e de mare? Te pomenesti ca te plimbi prin el cu trenul! laugh.gif

P.S. Dupa o prima si scurta privire la cauze, pe linkul tau, cred ca am indentificat-o pe cea valabila la mine: anumite etape din viata, cum ar fi adolescenta . Aici cred ca ma incadrez!! rolleyes.gif
Michelle
EU zic sa mutam Insomniile de maine la Corpul uman...pentru ca e un subiect vast care merita dezbatut si din punct de vedere medical! jamie.gif
Si eu am trecut prin diverse forme de insomnie ,unele aparute brusc in cursul noptii,altele in faza de instalare a somnului.La inceput le-am tratat cu ceaiuri...la un moment dat n-a mai mers si am abordat un fel de fitoterapie ,exista plante care ajuta, dar rezolvarea profunda a cauzelor ,in final,a venit prin psihoterapie.
mogaldeatza
Eeeee, la figurat.As vrea io sa am un pat imens in care sa imi instalez un trenulet in circuit, mama
ce excursii as mai face rolleyes.gif
Lasand gluma la o parte, ma bucur ca ai citit si ca ai identificat...cauza ohyeah.gif
nefertiti-old
QUOTE (mogaldeatza @ 9 Jun 2005, 09:09 AM)

Lasand gluma la o parte, ma bucur ca ai citit si ca ai identificat...cauza ohyeah.gif

Si mai si spui la modul serios. rofl.gif
mogaldeatza
Daca insisti iti fac o prezentare a perioadei adolescentei de nu mai scapi de insomnii spoton.gif

De data asta, serios vorbind nu stiu ce cauze ai identificat tu pe acolo, da incearca sa aplici
remediile indicate.Nu apela la medicamente, ele au efect doar pe termen scurt si in plusm pot crea si
dependenta smile.gif
nefertiti-old
Nu am luat niciodata medicamente pentru asa ceva. De fapt, in general, iau medicamente doar daca e musai. smile.gif
Revenind la insomnii, ale mele cred ca sunt cauzate doar de prea multe ganduri lasate sa zburde. Iar gandurile sunt cauzate de unele probleme ce necesita rezolvari samd. E un cerc vicios. biggrin.gif
Michelle
...de-asta ziceam nefe de psihoterapie ... starea asta plina de ganduri necesita niscai cautare la cerebel! rolleyes.gif
nefertiti-old
laugh.gif Hmmm, da, asa o fi, dar cred ca ma pot cauta si singura. Si cred ca m-am si cautat biggrin.gif , e nevoie doar de un pic de vointa si autodisciplina, ca sa rezolv problema.
Bine, uneori nu dorm si pentru ca ma apuca harnicia spre seara, iar eu nu pot lucra fara sa beau o cafea sau o ciocolata calda, asa ca...
mogaldeatza
QUOTE (nefertiti @ 9 Jun 2005, 10:44 AM)
e nevoie doar de un pic de vointa si autodisciplina, ca sa rezolv problema.

Asta e! ohyeah.gif
Oiski-Poiski
Ce metode am eu impotriva insomniilor puteti afla din ce zice fiu-meu:
_Mama , nu pot sa adorm .M-am gandit la ceva frumos , am numarat 100 de oi , m-am relaxat , am cantat un cantecel, am scos un picior afara de sub patura .
DEGEABA rofl.gif rofl.gif

nefertiti-old
Asta cu numarat diverse vietati mi se pare stupida, nu a mers niciodata la mine biggrin.gif . Mmm, daca ma gandesc la ceva frumos, efectul s-ar putea sa fie invers, adica sa nu mai adorm deloc, pentru ca la mine gandurile lasate libere se comporta ca si atunci cand scriu, nu se mai opresc laugh.gif . Si apropo de scos piciorul de sub patura biggrin.gif , aseara am reusit in cele din urma sa adorm abia dupa ce am intredeschis geamul. smile.gif
Felina
QUOTE (nefertiti @ 9 Jun 2005, 10:16 AM)
Asta cu numarat diverse vietati mi se pare stupida, nu a mers niciodata la mine biggrin.gif . Mmm, daca ma gandesc la ceva frumos, efectul s-ar putea sa fie invers, adica sa nu mai adorm deloc, pentru ca la mine gandurile lasate libere se comporta ca si atunci cand scriu, nu se mai opresc laugh.gif . Si apropo de scos piciorul de sub patura biggrin.gif , aseara am reusit in cele din urma sa adorm abia dupa ce am intredeschis geamul. smile.gif

Tu sigur nu esti mult prea obosita?
Oiski-Poiski
Nefe, asta cu numaratul vietatilor l-a ajutat pe fi-miu sa invete sa numere rofl.gif .Trebe fantezie cu copiii astia rolleyes.gif
Da pentru ca presupun ca tu stii sa numeri bine tongue.gif iti recomand restul .
Eu ii fac lui galusca si un masaj seara , iti recomand sa-ti gasesti pe cineva innocent.gif pentru masaj smile.gif
nefertiti-old
QUOTE (Felina @ 9 Jun 2005, 01:33 PM)

Tu sigur nu esti mult prea obosita?

Ba sunt, ca nu am avut concediu adevarat de cativa ani. In schimb, am avult alte chestii, din plin.

Oiski, de ce imi ceri tu chestii imposibile, ca nici eu nu imi mai cer asa ceva de o vreme? laugh.gif
Oiski-Poiski
Vai de mine Nefe, tu esti ca pretena mea care era innebunita intr-un timp , avea ea asa o faza de Nesatula rofl.gif , iar acuma a trecut faza aia si zice ca nici daca stau insirati in rand ca soldatii in fata ei si nu-i mai trebuie rofl.gif rofl.gif
nefertiti-old
laugh.gif Ma, nu cred ca la mine e ceva similar. laugh.gif
Felina
QUOTE (nefertiti @ 9 Jun 2005, 01:51 PM)
Ba sunt, ca nu am avut concediu adevarat de cativa ani. In schimb, am avult alte chestii, din plin.

Daca vrei sa-ti recapeti somnul, ia-ti o saptaman libera in care sa nu faci nimic nimicut. Te inteleg ca vrei sa faci multe multe, e normal sa fii ambitioasa, DAR nu uita ca toata oboseala asta are niste efecte secundare pe care o sa le resimti peste vreo zece ani. Efortul trebuie dozat cu grija. wink.gif
Achernar
Azi e tot ziua insomniilor ?
Jazz
Nefe,
Ce zici de nitel sport cu doua ore inainte de culcare? La mine merge...
Trage doua turi de bloc si o sa dormi bustean de oboseala. Mai ales daca nu ai antrenament la fuga! tongue.gif
nefertiti-old
Nu sufar sa alerg. Fac orice, dar sa nu alerg. Mi se pare cel mai nesuferit 'sport'. laugh.gif
Cla
QUOTE (Oiski-Poiski @ 9 Jun 2005, 09:11 AM)
Mama , nu pot sa adorm .M-am gandit la ceva frumos , am numarat 100 de oi , m-am relaxat , am cantat un cantecel, am scos un picior afara de sub patura .
DEGEABA  rofl.gif  rofl.gif

Eu ma consolez cu 100 de ciobanite. Functioneaza fara muzica si fara oi. spoton.gif

Apropòs de oi:
Adoarme ciobanul lânga pom, se trezeste, au disparut oile...
"Oile mele..." hh.gif
Ecoul:"Oile mele... oile mele"
"Unde-s oile mele?"
Ecoul: "Oile mele... oile mele"
"Da' unde dracu-s oile mele??" huh.gif
Ecoul: dunno.gif
Sushi
Nefe incearca sa te relaxezi, gindeste-te la ceva frumos, miroase un trandafir rosu, intinde-te in pat si DA VOLUMU LA MANELE LA MAXIM!!!
Cla
Si dup-aia ai cosmaruri hh.gif
Gata cu somnu' rofl.gif
Mamelele lor de manele tongue.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.