nefertiti-old
13 May 2005, 09:09 AM
QUOTE (actionmedia @ 13 May 2005, 10:03 AM) |
De exemplu, o fata mai uratica si mai grasuta este cel mai adesea prietena cu una frumoasa si supla. Oare de ce? |
Aici a vorbit misoginul din tine, nu?
Am spus 'pare' iesita din tipare. Si, totusi, nu cred ca e forma cea mai intalnita.
actionmedia
13 May 2005, 09:34 AM
QUOTE (Zorro @ 13 May 2005, 10:08 AM) |
Prietenia descrisa de actionmedia, as numi-o mai degraba simbioza. Personal, nu pot numi prietenie, o relatie lipsita de simpatie reciproca. |
Cu siguranta nu este prietenie pe viata si nici acea forma de prietenie despre care ne place noua sa vorbim dar este cea mai naturala forma de asociere a doi oameni.
Orice s-ar spune nu cred ca o prietenie poate rezista foarte mult, fara ca unul dintre cei doi sa nu devina liderul grupului si sa nu isi impuna punctul de vedere.
Nu am vorbit deloc de prieteniile de gasca. Multi oameni care se simt bine impreuna. Si acolo exista oarece mici nemultumiri ale unora fata de altii dar se trece peste ele pentru binele grupului, cel putin temporar. Exista gasti chiar de 10 - 20 de persoane, dar acestea sunt in genral formate in jurul unui lider.
Oiski-Poiski
13 May 2005, 09:42 AM
Eu cred ca sunt doua lucruri diferite.A fi o buna cunostiinta a cuiva si a fi prietenul cuiva .Tocmai aceste doua cuvinte sunt atat de diferite: Cunostiinta-Prieten
A te simti bine cu cineva nu inseamna ca imi este si prieten.Apartine de aceasta notiune mult mai mult , si e bine ca e asa.
actionmedia
13 May 2005, 10:31 AM
QUOTE (Oiski-Poiski @ 13 May 2005, 10:42 AM) |
Tocmai aceste doua cuvinte sunt atat de diferite: Cunostiinta-Prieten A te simti bine cu cineva nu inseamna ca imi este si prieten. |
Dar cum se numeste faptul ca petreci foarte mult timp alaturi de o persoana si faceti multe lucruri impreuna (ascultati muzica, mergeti la bere, mergeti la cumparaturi, mergeti la agatat, mergeti la discoteca, mergeti la biliard, povestiti, barfiti, etc. Si totusi nu va simpatizati foarte tare (ba uneori poate chiar va urati), doar ca aveti nevoie unul de altul.
nefertiti-old
13 May 2005, 10:34 AM
Socializare.
Oiski-Poiski
13 May 2005, 10:34 AM
Daca am nevoie de el asta numesc eu partener de afaceri
.
actionmedia
13 May 2005, 10:45 AM
QUOTE (Oiski-Poiski @ 13 May 2005, 11:34 AM) |
Daca am nevoie de el asta numesc eu partener de afaceri . |
Partener de afaceri cu care mergi la cumparaturi sa iti spuna ce bine iti vine nu stiu ce bluza?
Oiski-Poiski
13 May 2005, 10:51 AM
In primul rand urasc sa merg cu cineva la cumparaturi sa-mi zica ce bluza imi sta.
In al doilea rand daca as face-o nu as face-o cu nimeni pentru care am sentimente poate de ura, cum zici tu , inchipuieti ca ma sfatuieste de-al dracului ca ce bine imi sta bluza aia mov.
Nu, nu , pentru mine prietenia e prietenie , afacerile afaceri, cunostiintele raman cunostiinte.Nu le-am amestecat niciodata
.
actionmedia
13 May 2005, 11:00 AM
QUOTE (Oiski-Poiski @ 13 May 2005, 11:51 AM) |
In primul rand urasc sa merg cu cineva la cumparaturi sa-mi zica ce bluza imi sta. |
Ai prietene?
Daca nu te duci la cumparaturi cu ele inseamna ca faceti altceva. Daca nu faceti lucruri impreuna, inteleg de ce pentru tine prietenia inseamna altceva.
Socializarea de care vorbea nefe sau cunostintele de care vorbesti tu sunt persoane cu care faci ceva ocazional nu in mod frecvent si obisnuit.
Eu am dat cateva exemple, nu e oblicatoriu ca toate exemplele sa se potriveasca la oricine.
De exemplu eu pot sa spun ca in momentul acesta nu am nici un prieten apropiat. Da am o multime de cunostinte cu care ma intalnesc ocazional si intreprindem cate ceva impreuna. Dar in momentul de fata nu fac tandem cu nimeni altcineva in afara de prietena mea (consoarta adica).
Cand vorbesc de prietenie, ma gandesc la persoane care petrec mult timp impreuna.
Binenteles ca exista si prietenie la distanta. Nu se exclude una pe alta.
Oiski-Poiski
13 May 2005, 11:05 AM
Daca nu-mi place sa merg cu cineva la cumparaturi inseamna ca nu am prietene ????????? Eu zic ca-mi place sa-mi folosesc doar capul meu si gusturile mele.
Da, intr-adevar facem alte lucruri impreuna.Mergem la restaurant, facem ture cu bicicleta , mergem in concediu, barfim populatia planetei, griluim la gradina , radem, plangem, ne maimutarim , si alte 1001 de lucruri.
milimetru
13 May 2005, 11:49 AM
QUOTE (actionmedia @ 13 May 2005, 12:00 PM) |
De exemplu eu pot sa spun ca in momentul acesta nu am nici un prieten apropiat. |
Pare interesantă numărătoarea asta, a prietenilor apropiaţi (sau, mă rog, a celor pe care-i considerăm noi aşa...). Uite un loc īn care găsesc că am ceva īn plus faţă de actionmedia (
). Am īn plus un prieten apropiat. S-ar putea să-l am şi pe al doilea, dar nu sīnt sigur. Aritmetica cred că se opreşte aici...
actionmedia
13 May 2005, 11:57 AM
QUOTE (milimetru @ 13 May 2005, 12:49 PM) |
Uite că am găsit un loc īn care găsesc că am ceva īn plus faţă de actionmedia ( ). Am īn plus un prieten apropiat. |
Mda, dar eu am mai multi prieteni la distanta
care se pot transforma in prieteni apropiati la nevoie
Achernar
13 May 2005, 12:26 PM
QUOTE (actionmedia @ 13 May 2005, 11:31 AM) |
Dar cum se numeste faptul ca petreci foarte mult timp alaturi de o persoana si faceti multe lucruri impreuna (ascultati muzica, mergeti la bere, mergeti la cumparaturi, mergeti la agatat, mergeti la discoteca, mergeti la biliard, povestiti, barfiti, etc. Si totusi nu va simpatizati foarte tare (ba uneori poate chiar va urati), doar ca aveti nevoie unul de altul. |
Olaf
13 May 2005, 12:31 PM
Ce inseamna prieteni la distanta? Nu poate un "prieten la distanta" sa fie prieten apropiat?
Sunt cateva persoane cu care ma intalnesc din an in Pasti, dar cand ne intalnim este ca si cand ne-am fi vazut ultima data cu o zi inainte, si ne simtim extraordinar... Si ii consider prieteni pentru ca stiu ca vor fi acolo pentru mine, in orice situatie. Si eu pentru ei, evident. Chiar daca nu ne vedem. Si, ciudat, ii consider prieteni apropiati... Poate am eu o viziune gresita.
Sushi
13 May 2005, 02:13 PM
Si totusi cind ma imprietensc cu cineva n-o condamn (sau nu-l condamn) la prietenie pe viata ca doar oamenii se schimba, situatiile se schimba si daca cineva considera ca vrea sa iasa din club ii urez mult noroc si chiar de nu ne mai pupam in bot cind ne mai intilnim tot ne mai facem cite un update. Sigur ca imi ador prietenele de-o viata dar si pe celelalte, pseudo-prietene, care au trecut prin viata mea - ca le-am intilnit la serviciu, la vreun curs sau orice altceva - tot le apreciez ca am invatat de la fiecare cite ceva si ne mai claxonam din cind in cind si daca nu gasim timpul sa ne vizitam.
De ceva timp incoace am intrat si in era prieteniilor virtuale. Am citeva prietene la care le-as pupa si urma mausului
, care-mi sint alaturi si cind ma bocesc si trag sa mor si cind o iau razna crestul peste aratura si fac planuri sa cuceresc lumea. Curios e ca pe orice forum le-as citi, si fara sa stiu ca-s ele, as fi total pe aceeasi lungime de unde... ai rili dont nou uai iz dis so!
Felina
13 May 2005, 02:51 PM
QUOTE (Planorista @ 13 May 2005, 03:13 PM) |
ai rili dont nou uai iz dis so! |
uite-asa, de-al
Michelle
13 May 2005, 07:32 PM
QUOTE (Planorista @ 13 May 2005, 04:13 PM) |
De ceva timp incoace am intrat si in era prieteniilor virtuale. Am citeva prietene la care le-as pupa si urma mausului , care-mi sint alaturi si cind ma bocesc si trag sa mor si cind o iau razna crestul peste aratura si fac planuri sa cuceresc lumea. Curios e ca pe orice forum le-as citi, si fara sa stiu ca-s ele, as fi total pe aceeasi lungime de unde... ai rili dont nou uai iz dis so! |
nefertiti-old
16 May 2005, 08:00 AM
Unde-i actionmedia sa va vada?
Hmmm, de la prietenie o sa trecem la egoism. Nu stiu sigur daca am mai vorbit despre asta p'aci, dar venise vorba zilele astea pe undeva si eu am spus ca barbatii sunt cele mai egoiste fiinte de pe planeta
. Acu' nu vreau sa ne referim doar la ei, ca sa nu se simta lezati
, ci despre egoism in general: daca aveti asa ceva, daca e bun, cu ce se mananca samd.
Oiski-Poiski
16 May 2005, 08:08 AM
As putea zice ca se mananca pe o felie de paine cu Nutella insa cred ca se mananca mai degraba cu muraturi
.
Eu cred ca fiecare dintre noi avem portia noastra de egoism
insa cred ca barbatii o au mai dezvoltata (portia
)
.
Olaf
16 May 2005, 09:31 AM
Acuma, eu nu pot sa generalizez, dar eu, cel putin, sufar de egoism cronic. Pur si simplu, ma trezesc din cand in cand ca am reactii exagerate, in legatura cu a fi primul, a avea eu un lucru, chestii d'astea. Tocmai de aia, m-am inscris in AEA (Asociatia Egoistilor Anonimi). Adica ma tratez.
Si ca sa vedeti ce bine merge tratamentul, va dau si voua un pic de muzica:
Natalie Imbruglia - Wrong Impresion
Achernar
16 May 2005, 09:47 AM
Pai daca omul nu era egoist eram si azi in comuna primitiva. Asa ca avem egoism si e bun. Cat despre chestia cu barbatii ... din afirmatia ta se poate deduce ca n-ai avut prea mult de-a face cu femeile
nefertiti-old
16 May 2005, 10:16 AM
Adica femeile
e mai egoiste ca barbatii?
Sushi
16 May 2005, 10:54 AM
Barbatii sint monumente vii de egoism! Propun chiar sa le schimbam denumirea biologica in "egorbati" si partile corpurilor lor sa se numeasca, dupa caz, egomana, egocior, egorechi, as zice si egonima da' din aia n-au, chestiune demonstrata stiintific si constata de subnumita in practica.
Michelle
16 May 2005, 11:25 AM
QUOTE (Planorista @ 16 May 2005, 12:54 PM) |
Barbatii sint monumente vii de egoism! Propun chiar sa le schimbam denumirea biologica in "egorbati" si partile corpurilor lor sa se numeasca, dupa caz, egomana, egocior, egorechi, as zice si egonima da' din aia n-au, chestiune demonstrata stiintific si constata de subnumita in practica. |
Haide mah !Nu fii asa rea cu ei ,mai lasa-le o sansa ... sau suferi de misandrie ?
Daca n-ar fi ei ,noi cu cine ne-am mai juca!
Olaf
16 May 2005, 11:30 AM
Oooook, vad ca azi este intrunirea feministelor...
Eu ma retrag...
Inainte sa plec, insa, v-as ruga sa si demonstrati afirmatiile...
Pink Floyd - Obscured By Clouds (numai eu mai zic de muzica pe aici?
)
Achernar
16 May 2005, 11:34 AM
QUOTE (nefertiti @ 16 May 2005, 11:16 AM) |
Adica femeile e mai egoiste ca barbatii? |
In general vorbind, nu. Dar tot in general vorbind majoritatea femeilor existente in mediul inconjurator sunt cazuri particulare.
Sushi
16 May 2005, 11:53 AM
QUOTE (Olaf @ 16 May 2005, 12:30 PM) |
Pink Floyd - Obscured By Clouds (numai eu mai zic de muzica pe aici? ) |
Turai - Ro Mania
nefertiti-old
16 May 2005, 12:03 PM
QUOTE (Achernar @ 16 May 2005, 12:34 PM) |
Dar tot in general vorbind majoritatea femeilor existente in mediul inconjurator sunt cazuri particulare. |
Cum vine astaaa???
Muzica puneti voi, ca pe mine ma doare capuuul!
Ma duc sa caut o ghilotina!
Felina
16 May 2005, 12:06 PM
QUOTE (Michelle @ 16 May 2005, 12:25 PM) |
Daca n-ar fi ei ,noi cu cine ne-am mai juca!?
|
Zicea o tipa intr-un film (nu ma intrebati care... mi-o murit si ultimul neuron de cand am fo blonda
) ca barbatii e porci si insesnsibili (cum ar veni egoisti), dar INDISPENSABILI DUPA ORA 8 PM
Ovidius
16 May 2005, 12:14 PM
QUOTE |
Oooook, vad ca azi este intrunirea feministelor... Eu ma retrag... |
Stai mai Olafe, nu pleca ca le aratam noi lor ce inseamna sa fii misogin.
QUOTE |
Zicea o tipa intr-un film (nu ma intrebati care... mi-o murit si ultimul neuron de cand am fo blonda ) ca barbatii e porci si insesnsibili (cum ar veni egoisti), dar INDISPENSABILI DUPA ORA 8 PM |
Deci pana la ora 8 putem sa ne facem de cap?
Revenind la egoism, pun aici explicatia din dex:
QUOTE |
Atitudine de exagerată preocupare pentru interesele personale şi de nesocotire a intereselor altora. |
Cred ca esentialul este acel exagerat.
Felina
16 May 2005, 12:18 PM
QUOTE (Zorro @ 16 May 2005, 01:14 PM) |
Deci pana la ora 8 putem sa ne facem de cap?
|
Pai intreab-o pe tanti din film... aaaa... cum o chema?.... nu mai stiu. Deci intreab-o pe ea
Sushi
16 May 2005, 12:23 PM
QUOTE (Felina @ 16 May 2005, 01:18 PM) |
QUOTE (Zorro @ 16 May 2005, 01:14 PM) | Deci pana la ora 8 putem sa ne facem de cap?
|
Pai intreab-o pe tanti din film... aaaa... cum o chema?.... nu mai stiu. Deci intreab-o pe ea |
Era film de epoca nu?
Olaf
16 May 2005, 12:30 PM
Epoca de Aur?
Liviu Vasilica -
Marine, la nunta ta
Felina
16 May 2005, 12:35 PM
QUOTE (Olaf @ 16 May 2005, 01:30 PM) |
Epoca de Aur? |
Cred ca era mai de epoca decat epoca de aur... un fel de film de epoca epocii...
Deci dragi convietuitori de sex opus, nu va amagiti singuri singurei
.
P.S. sper sper sper sa mai aveti o urma de simt al amorului... aaaaa, pardon, al omorului ...aaaaa, nu, al umorului am vrut sa zic
Sushi
16 May 2005, 12:38 PM
Tuturor barbatilor le dedic melodia "I know what you want", Busta rHymes feat. Marioara din Carei
P.s. Da' de ce ne tot plingem de egoismul barbatilor ca doar tot femei ca noi i-au educat!
Olaf
16 May 2005, 12:42 PM
QUOTE (felina) |
aaaaa, pardon, al omorului |
Chiar, asta speri?
QUOTE (planorista) |
P.s. Da' de ce ne tot plingem de egoismul barbatilor ca doar tot femei ca noi i-au educat! |
Zorro are dreptate, cred ca accentul trebuie pus pe exagerat. Acum, ce inseamna exagerat, ddepinde de persoana care evalueaza.
milimetru
16 May 2005, 03:16 PM
Egoismul, atāta se extinde cāt este omul, deoarece nu este altceva decāt tendinţa de afirmare exagerată a lui "EU" şi acest "EU" nu-i altceva decāt omul īn totalitate.
Astfel, egoismul se infiltrează īn sentiment şi devine senzualitate; se infiltrează īn inteligenţă şi devine māndrie; se infiltrează şi īntinează mai ales voinţa şi devine iubire de sine.
Egoismul, infiltrat astfel īn omul īntreg, tinde să se manifeste īn toate felurile prin simţire, prin gāndire, prin vorbire şi prin orice fel de activitate.
Achernar
16 May 2005, 03:54 PM
Interesant. Recunosc insa sincer ca nu reusesc sa retin decat partea cu egoismul infiltrat in sentiment. Deci daca-s suficient de egoist ...
nefertiti-old
16 May 2005, 05:31 PM
QUOTE (milimetru @ 16 May 2005, 04:16 PM) |
Egoismul, atāta se extinde cāt este omul, deoarece nu este altceva decāt tendinţa de afirmare exagerată a lui "EU" şi acest "EU" nu-i altceva decāt omul īn totalitate.
Astfel, egoismul se infiltrează īn sentiment şi devine senzualitate; se infiltrează īn inteligenţă şi devine māndrie; se infiltrează şi īntinează mai ales voinţa şi devine iubire de sine.
Egoismul, infiltrat astfel īn omul īntreg, tinde să se manifeste īn toate felurile prin simţire, prin gāndire, prin vorbire şi prin orice fel de activitate. |
Mai complicat spus decat atat nu cred ca se poate.
milimetru
16 May 2005, 08:42 PM
Aa, da? Eu cīnd am citit mi-a plăcut. Dar, īn egoismul meu, nu mi-am dat seama că "spusa" mea nu se potriveşte bine īn context. Din partea mea nici o supărare sau deranj. Şterge-o.
nefertiti-old
17 May 2005, 08:14 AM
Eei, ce te superi asa, mi s-a parut doar cam literara.
Azi redevenim seriosi
. Ce ziceti de asta?
Oamenii de afaceri propun majorarea cotei unice si reducerea CAS
O combinatie intre un nivel mai ridicat al cotei unice de impozitare si diminuarea contributiilor la asigurari sociale ar putea avea un efect favorabil asupra economiei, potrivit presedintelui Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru. "Vom avea o presiune uriasa sa revenim asupra cotei unice de impozitare de 16%.
E mai rational sa ne gandim la un mix intre o cota de impozit mai ridicata si un nivel al contributiilor la asigurari sociale mai redus. Acesta ar putea avea un efect stimulativ puternic pentru economie", a adaugat presedintele AOAR.
El a afirmat ca problema cea mai importanta a Romaniei este lipsa capacitatii de absorbtie a economiei, o solutie in acest sens fiind dezvoltarea unor parteneriate in sistem public-privat. (Adevarul)
nefertiti-old
17 May 2005, 10:20 AM
Olaf
17 May 2005, 10:33 AM
N-am nici cea mai vaga idee ce ar putea insemna asta. Poate doar transformarea unui tip de impozit (CAS) in altul. Nu sunt sigur, dar CAS-ul il platesc doar angajatorii, cumva?
abis
17 May 2005, 11:27 AM
Nici eu nu stiu care ar fi efectul. Presupun ca pe angajatori ii intereseaza in primul rand ca totalitatea impozitelor platite sa se afle la un nivel cat mai redus - cum se imparte insa fiscalitatea intre cota unica si CAS, mai putin. Adica pentru ei important este cat platesc ei statului, nu in ce buzunar baga statul banii.
Olaf
17 May 2005, 11:41 AM
Oricum, chiar daca plateste angajatorul CAS, asta tot se scade din salariul angajatilor...
Ar fi insa o simplificare a procedurilor de plata. In momentul de fata un angajator trebuie sa dea o gramada de ordine de plata, pentru unele fiind mai scumpa hartia pe care e tiparit... (bine, pentru cele din urma sunt destul de rare cazurile).
Marilyn Manson - This is the new shit
actionmedia
17 May 2005, 11:55 AM
CAS-ul se imparte intre angajator si angajat. Practic fiecare angajat plateste un procent (cred ca 9,5% din salariul brut - deducere).
In acelasi timp angajatorul plateste un alt procent (cred ca vreo 35%) din fondul de salarii. Daca adaugam si celelalte dari si impozitul rezulta ca pentru a-i plati unui salariat 200 Euro in mana trebuie sa mai dai la stat vreo 150 Euro. Cam asta este ideea.
Acuma, daca se mareste cota unica cu 2% si se micsoreaza CAS cu 2% nu am facut nimic. Ar trebui o reducere substantiala a CAS pentru a redue cheltuielile pe fiecare angajat.
Olaf
17 May 2005, 12:31 PM
Pai chiar si cu impozit mai mare si CAS mai mic, banii aia tot la stat ajung... Doar ca ii plateste angajatul.
Cla
17 May 2005, 12:47 PM
Treceti pe telemea...
abis
17 May 2005, 01:16 PM
QUOTE (actionmedia @ 17 May 2005, 12:55 PM) |
Acuma, daca se mareste cota unica cu 2% si se micsoreaza CAS cu 2% nu am facut nimic. Ar trebui o reducere substantiala a CAS pentru a redue cheltuielile pe fiecare angajat. |
Exact, ca efortul financiar al angajatorului este tot ala.
Iar cu criza care-i in Sanatate, mi se pare putin probabila reducerea prea curand a CAS-ului.
actionmedia
17 May 2005, 01:29 PM
QUOTE (abis @ 17 May 2005, 02:16 PM) |
Iar cu criza care-i in Sanatate, mi se pare putin probabila reducerea prea curand a CAS-ului. |
CAS-ul nu are legatura cu sanatatea. CAS vine de la Contributia la Asigurarile Sociale (sau ceva de genul acesta) si inseamna de fapt contributia la fondul de pensii. Deci teoretic din acei bani ar trebui platite pensiile oamenilor.
Pentru sanatate exita alt procent, iar pentru somaj alt procent.
Ideea este ca CAS-ul e cel mai mare dintre toate, mai mare chiar si decat impozitul pe salariu.
Este un efort considerabil pentru angajator si de aceea multi prefera inca modalitati alternative de angajare in locul contractelor clasice de munca.
Olaf
QUOTE |
Pai chiar si cu impozit mai mare si CAS mai mic, banii aia tot la stat ajung... Doar ca ii plateste angajatul. |
E doar o iluzie. In realitate, banii respectivi ii suporta intotdeauna angajatorul. Adica daca un angajat primeste 5.000.000 lei in mana, si maine se mareste impozitul de la 16 la 18, aia 2% ii suporta tot angajatorul ca sa ii dea angajatului tot 5.000.000 lei asa cum au negociat.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.